FACEBOOK

Savaria Kupa - beindul az utánpótlás

Savaria Kupa - beindul az utánpótlás
hozzászólás, 2013.07.16.

A hétvégi Savaria Kupával új állomásához érkezik az év legnagyobb utánpótlásversenyeire való felkészülés. Kásás Zoltán lesz a juniorok csapatvezetője, Horkai György mesteredzői címet kapott. Helyzetkép a juniorokról és az ifikről, keretszűkítés, valamint a Savaria Kupa programja.

Savaria Kupa junior nemzetközi felkészülési torna, Szombathely

Július 19., péntek


10.00 Szlovák juniorválogatott (U20)-Magyar juniorválogatott (U20)
11.30 Magyar U17-es válogatott-Horvát juniorválogatott (U20)

18.00 Magyar juniorválogatott-Magyar U17-es válogatott
19.30 Horvát juniorválogatott-Olasz juniorválogatott

Július 20., szombat

10.00 Olasz juniorválogatott-Magyar U17-es válogatott
11.30 Horvát juniorválogatott-Szlovák juniorválogatott

18.00 Szlovák juniorválogatott-Olasz juniorválogatott
19.30 Magyar juniorválogatott-Horvát juniorválogatott

Július 21., vasárnap

10.00 Magyar U17-es válogatott-Szlovák juniorválogatott
11.30 Olasz juniorválogatott-Magyar juniorválogatott


HORKAI GYÖRGY utánpótlás szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Túl vagyunk a betegségeken, remélem, hogy mostantól végre nyugodtan tudunk dolgozni. Jansik Szilárd ma csatlakozik a kerethez, Bedő Krisztián pedig, aki a felnőtt válogatott tagjaként utazik a világbajnokságra, Barcelonát követően két pihenőnap után tér vissza hozzánk.

ISTEN MALMAI

1995-ben Világkupát nyert a magyar férfi válogatott Horkai György szövetségi kapitány irányításával. Azt megelőzően pontosan 16 éven át nem sikerült aranyérmet szereznünk világversenyen.

Horkait a nagy siker után felterjesztették mesteredzői címre, de az akkori egyik legnagyobb vízilabda-szaktekintély (nevét borítsa jótékony homály...) "megfúrta" a kinevezést. Állítólag az illetékes bizottság tagjai is hüledeztek, olyat még sose láttak, hogy valakit éppen az adott sportág képviselője vetessen le a listáról.

Hogy miként kerül ez a téma most elő?

Horkai György az elmúlt vasárnap mesteredzői címet kapott.

Gratulálunk, Hores!

A hétvégi szombathelyi Savaria Kupára a junior válogatott színeiben három kapus és 13 mezőnyjátékos, összesen 16 vízilabdázó utazik. Ma este szűkítettem erre a létszámra az eddigi keretet, majd a jövő hét végén jelölöm ki az augusztusi szombathelyi világbajnokságon részt vevő 13 játékost. Sürget az idő, sokat már nem lehet próbálkozni, ez a nagyon erős hétvégi torna alkalmas lesz arra, hogy mindenki bizonyítson. Megmondom őszintén, én is kíváncsian várom ezeket a meccseket, ugyanis eddig folyamatosan felnőtt csapatokkal játszottunk, felnőtt tornákon vettünk részt, végigjátszottuk a felnőtt OB1-et, a saját korosztályunk válogatottjaival most kerülünk szembe először. A mezőny nagyon erős, a legutóbbi Európa-bajnokság első három helyezettje közül ketten itt lesznek, hiszen az olaszok nyerték az EB-t, a horvátok pedig bronzérmesek lettek. A Savaria Kupára munkából megyünk, a felkészülés egyik állomásának tekintjük, természetesen nem erre készülünk, sőt, még Szombathelyen is tovább dolgozunk. A tornát követően is maradunk, az olaszokkal közösen edzőtáborozunk, s jövő csütörtökön velük együtt megyünk Zágrábba, ahol egy újabb erős tornán veszünk részt a szerb, a horvát, az olasz és az ausztrál korosztályos válogatott társaságában. Ezt követően két hetünk lesz a vb-ig, s akkor - a vb-csapat kijelölése után - már csak finomítások lesznek. Friss hír, hogy csapatvezetőként Kásás Zoltán segíti a munkánkat, ő nem csak nagyon jó vízilabda-szakember, hanem nemzetközi berkekben is jól ismert szaktekintély.

Ami U17-eseket illeti, a Savaria Kupán való szereplésükhöz az adta az ötletet, hogy mi is részt vettünk az idei Volvo Kupán, s a felnőtt csapatokkal lejátszott meccsek nagyon segítették játékosaink fejlődését. Arra gondoltunk, hogy miért ne lehetne ugyanezt megvalósítani "egy korosztállyal lejjebb".

KIS ISTVÁN U17-es vezetőedző a vlv-nek:

- Nekünk ez egy nagyon erős torna lesz, hiszen az ellenfelek nem a mi korosztályunkból kerülnek ki. Szeretném, ha nagyon jó mérkőzéseket játszanánk, tisztes helytállásra számítok és az biztos, hogy nagyon jó felkészülési állomás lesz ez a szeptemberi U17-es Európa-bajnokságig vezető úton. Ez lesz az első tornánk, rögtön nagyon erős mezőnnyel. Bízom abban, hogy jól helyt fogunk állni, annak ellenére, hogy nagy az életkorbeli különbség. Van 98-ban született játékosunk is, a többség 96-os és 97-es születésű. Ez egy nagyon fiatal, ugyanakkor nagyon jó csapat!

A Savaria Kupán részt vevő magyar juniorválogatott (U20) tagjai:

Bendes Viktor, György Dávid, Molnár Dávid - kapusok
Berta József, Dőry Farkas, Csapó Miklós, Gyárfás Tamás, Jansik Szilárd, Lőrincz Bálint, Manhercz Krisztián, Német Toni, Sánta Dániel,
Sedlmayer Tamás, Szabó Bendegúz, Telegdy András, Tóth Bendegúz - mezőnyjátékosok

A Savaria Kupán részt vevő magyar U17-es válogatott tagjai:

Molnár Benedek Ákos, Vogel Soma - kapusok
Csaba Márton, Csacsovszky Erik, Görbics Márton, Hornyák Olivér, Hulmann Kristóf, Mátyok Norbert, Pellei Frank, Sélley Domonkos, Szatmári Kristóf, Tóth Kristóf, Török András, Vadovics Viktor, Vogel Simon - mezőnyjátékosok