FACEBOOK

Eger férfi BL-döntőt rendezne - de lesz-e BL?

Eger férfi BL-döntőt rendezne - de lesz-e BL?
hozzászólás, 2013.07.03.

Más csapatsportágaknál már a sorsolás utáni esélyeket latolgatják a klubok, vízilabdában még azt sem tudjuk, milyen lesz az európai versenyrendszer ősztől. Az egri klub jelezte: a női után a férfi BL-döntőt is szívesen megrendezné, de egyelőre se híre, se hamva sincs a következő torna versenykiírásának.

Mint megírtuk, az idei BL final four helyszínén, Belgrádban folytattak megbeszélést a LEN illetékesei és az európai klubok vezetői arról, hogy miként kellene átalakítani az európai klubtornák rendszerét.

Cikkkünkben részletesen vázoltuk az elképzeléseket. A legfontosabb változás, hogy a végkifejletben az eddigi négy helyett hat csapat venne részt.

Belgrádban a szakemberek azzal köszöntek el egymástól, hogy tovább egyeztetik elképzeléseiket.

A waterpoloworld.com szerdán azt közölte, hogy Azerbajdzsán jelentkezett a 2015-ös BL final six megrendezésére. A lap forrásként az Azernews hírügynökséget jelölte meg, amely Paulo Barelli LEN elnök bakui látogatása kapcsán tette közzé, hogy Azerbajdzsán ajánlatot tett az európai vízilabda-klubok csúcsrendezvényének megtartására. A tornának a jelenleg épülő bakui Vízisportok Palotája adna otthon, amely 6 ezer néző befogadására lesz alkalmas.

A bejelentés kapcsán idézi a waterpoloworld.com Marci Birri LEN-vezetőt, aki négy, a jövő évi BL-döntő megrendezésére pályázó európai klubról tud: Barceloneta (Spanyolország), Brescia (Olaszország), Galatasaray (Törökország) és Eger.

BÁRÁNY ATTILA (ZF Eger) ügyvezető elnök a vlv-nek:

- Egyelőre nem tudunk pályázni, hiszen nincs versenykiírás! Belgrádban valóban jeleztem Birrinek, hogy mi szívesen megrendeznénk a végső tornát a férfi mezőnyben is, akár négy részvevős, akár hat, amennyiben a csapatunk bejut. A tervezett új lebonyolítási renddel kapcsolatban Belgrádban elhangzottakat a magyar klubok képviselői egy megbeszélésen megvitatták, el is küldtük az egyeztetett álláspontunkat a LEN-nek, de azóta semmi nem történt. Épp tegnap írtam Marco Birinek, s azt kértem, hogy jelezze a fejleményeket, mert nekünk is terveznünk kellene, így meg ez lehetetlen. Azt tudom mondani, hogy mi valóban szeretnénk BL-döntőt rendezni, az idei női nagyon jól sikerült, szépen meg tudnánk csinálni a férfiaknak is. Várjuk, hogy végre történjen valami.