FACEBOOK

Világliga szuperdöntő: cél a dobogó

Világliga szuperdöntő: cél a dobogó
hozzászólás, 2013.05.28.

A lányok Kínában, a fiúk Oroszország távoli részében, Cseljabinszkban próbálják elérni a lehető legjobb eredményt a Világliga szuperdöntőjében. A szövetség keddi sajtótájékoztatóján aláírták azt a szerződést, amelynek értelmében a sportszponzorációból gyakorlatilag teljesen kivonuló (a Forma 1-ből is távozó) Vodafone magyarországi cége még egy évig az MVLSZ támogatója marad.

Hat nap alatt hat mérkőzést vív nagyon erős csapatokkal a magyar női vízilabda-válogatott a Világliga június 1. és 6. között esedékes pekingi Szuperdöntőjében, ahol Merész András szövetségi kapitány szerint csapata dobogón végezhet.

A szakvezető a keddi sajtótájékoztatón elmondta, már a három csoportrivális is, Oroszország, Kína és az Egyesült Államok válogatottja egyformán roppant nehéz ellenfél, ezzel együtt optimistán várja a finálét. Hozzátette, hogy a július-augusztusi spanyolországi világbajnokságon, ahol a 16 fős mezőnyben tíz, közel azonos képességű válogatott harcol majd a legjobb helyezésekért, még nehezebb dolga lesz a magyar csapatnak, de Barcelonában is éremszerzés a cél.


Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke ugyancsak derűlátóan beszélt az esélyekről, leszögezve, hogy tudása alapján nemcsak a női együttesben, hanem a férfi válogatottban is benne van a dobogós helyezés, és nem csupán a VL döntőjében, hanem a nyári barcelonai világbajnokságon is.

A médiaeseményen írta alá Kemény Dénes és Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke azt a megállapodást, amely további egy évvel meghosszabbítja a szövetség és a telekommunikációs cég közötti együttműködést. A szerződés túl azon, hogy a sportág egészének további szponzorálására vonatkozik, azért is jelentős, mert a megnehezült gazdasági körülmények közepette - amint azt Beck György hangoztatta - a Vodafone kénytelen volt, a Forma-1-et is beleértve, valamennyi sporttámogatását felmondani - egyetlen kivétellel. Ez pedig a vízilabda, bár az új helyzetben a sportág segítésére is kevesebb jut, mint korábban.

A női Világliga Szuperdöntője után következik a férfiak hasonló erőpróbája, amelyet június 11. és 16. között az oroszországi Cseljabinszkban tartanak, majd július 21-én a magyar-brazil hölgymérkőzéssel rajtol a barcelonai világbajnokság, amely a férfidöntővel zárul augusztus 3-án.

(MTI)


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Merész András a sajtótájékoztatón


Kemény Dénes a sajtótájékoztatón


Beck György a sajtótájékoztatón


Az MVLSZ-Vodafone-szerződés aláírása

1 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2013.05.29. 16:34

Majd a Közgép kipótolja...