FACEBOOK

Magyarország pályázik a 2021-es vizes vb-re

Magyarország pályázik a 2021-es vizes vb-re
hozzászólás, 2013.02.27.

Magyarország pályázik a 2021-es vizes világbajnokság rendezői jogának elnyerésére, Budapesten pedig új fedett úszókomplexum épül - jelentette szerdán délután az MTI.

A szervezők által történelminek minősített kettős bejelentés azon a szerdai sajtótájékoztatón hangzott el, amelyet a hazai úszó-, vízilabda-, műugró- és műúszó-szövetségek vezetői tartottak.

Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke elmondta, hogy a frissiben megkapott kormánygarancia birtokában a múlt héten jelezte a nemzetközi szövetségnek (FINA): Magyarország hivatalosan kandidál a nyolc év múlva esedékes vb-re, amelynek odaítéléséről ez év július 19-én, a barcelonai vb nyitónapján határoz a FINA.

A FINA vezérkarában is tag Gyárfás beszámolt róla, hogy Magyarország mellett szintén az utolsó pillanatban kandidált az Egyesült Arab Emírségek, a további rivális még Dél-Korea, Kína és Japán.

"Nagyon bízom a sikerünkben" - jelentette ki a honi úszók első embere, aki hangsúlyozta, hogy a magyar kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök vállalt garanciát a vb-rendezésre. Gyárfás Tamás azt is rendkívül fontosnak nevezte, hogy a világbajnokságra vadonatúj fedett uszodakomplexum épülhet:

"Ha nyerünk, lesz uszoda" - tette hozzá.

Kemény Dénes, a hazai vízilabda-szövetség elnöke elmondta, hogy már az elmúlt hétvégén Barcelonában egyeztetett a magyar vizes vb ügyében. Leszögezte, hogy a maga lehetőségeivel élve mindent megtesz, hogy a FINA-ban Magyarországra szavazzanak, az esélyekről szólva pedig így fogalmazott: "július 19-ig minden okunk megvan rá, hogy reménykedjünk, utána pedig hogy  ünnepeljünk".

Simicskó István sportért felelős államtitkár megerősítette, hogy a vb-rendezés szándékát a magyar kormány támogatja, s igyekszik az anyagi feltételeket megteremteni hozzá, miként a világbajnoksághoz szükséges uszoda megszületéséhez is. Azt is tudatta, hogy a remélt kedvező FINA-döntés esetén az új fedett uszodaegyüttes a fővárosi Dagály strandfürdő tőszomszédságában épülhet fel, de más lehetőség is szóba jöhet.

(MTI)

1 régi hozzászólás

qqcska hozzászólása
qqcska38734
2013.02.27. 20:10

hááát, így indult anno is, és lett belőle a Széchy \"medence\" a szigeten...