FACEBOOK

Magyar vert magyart a Volvo Kupán

Magyar vert magyart a Volvo Kupán
hozzászólás, 2013.02.16.

Kölcsönös elégedettséggel végződött a kecskeméti Volvo Kupa első magyar meccse: a felnőtt válogatott simán győzte le a juniorokat, akik azonban a kezdeti elfogódottság után nagyon szépen helytálltak. Kanada meglepetésre - izgalmas végjátékban - legyőzte a románokat.

Volvo Kupa nemzetközi torna, Kecskemét, első nap.

Románia-Kanada 11:12 (2:2, 2:4, 3:3, 4:3)
Kecskemét, v.: Butz (holland), Adzics (montenegrói)
Románia: Stoenescu, Negrean 3, Diaconu 2, Busila 1, Matei 2, Chioveanu 2, Ghiban. Cs.: Oanta, Gospodinov, Goanta, Georgescu, Popovic 1, Dragusin (kapus). Szövetségi kapitány: Hagiu Vlad
Kanada: Alekszics, Kudaba 1, Bicari 3, Robinson 2, Graham 3, Diggle 1, Mcelroy. Cs.: Vikalo 1, Radojcsics, Tascheraum Gasics 1. Szövetségi kapitány: Alex Beslin
Gól - emberelőnyből: 2/9, ill. 5/13
Gól - ötméteresből: 2/3, ill. 1/1
Kipontozódott: Ghiban, Goanta, Busila, ill. Graham

A románok egyszer sem vezettek (a kanadaiak már hárommal is), a végén mégis a zsebükben éreztek egy pontot, hiszen 15 másodperccel a befejezés előtt egyenlítettek. Ezután még kaptak egy hátrányt és azt a dudaszó pillanatában gólra váltotta Kanada. A román játékosok lefújás után nagyon sokáig méltatlankodtak a medencében és a parton.


vlv-képek



Magyarország-Magyar juniorválogatott 13:7 (3:0, 4:1, 1:2, 5:4)
Kecskemét, v.: Roy (kanadai), Haentschel (német)
Magyarország: Lévai, Török B. 2, Vámos 2, Hosnyánszky, Somogyi 2, Kis G. 4, Bundschuh 1. Cs.: Bátori 1, Salamon 1, Mezei, Angyal, Fülöp B., Bisztritsányi (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Magyar juniorválogatott: Molnár D., Jansik Sz. 1, Bedő, Berta, Lőrincz 2, Csapó 1, Telegdy. Cs.: Sánta, Dőry 2, Manhercz 1, Szabö B., Német T., Bendes (kapus). Szövetségi kapitány: Horkai György
Gól - emberelőnyből: 4/8, ill. 6/12
Gól - ötmétresből: 1/1, ill. -
Kipontozózott: Angyal, Török, ill. Telegdy

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A felnőttek gyorsan elhúztak, már 6:0 is volt, s úgy tűnt, hogy a fiatalok nem lesznek képesek semmilyen ellenállást kifejteni. Aztán nyilván " a nagyok" is visszavettek kicsit a tempóból, a juniorokban is oldódott a kezdeti nagy feszültség és a végére nemhogy nem zuhantak össze, hanem kifejezetten jól tartották magukat.

Muszáj megemlíteni Kis Gábor csékát, aki hihetetlen teljesítményt nyújtott, egyszerűen nem tudtak vele mit kezdeni a fiatalok, hiába próbálta meg őt egymás után több játékos is semlegesíteni. A kirobbanó formában lévő center szinte minden gólban fontos szerepet játszott.


vlv-képek



VLV-VIDEÓK (Digi Sport és vlv):

1:0 - Kis Gábor első gólja


2:0 - Török Béla első gólja

3:0 - Salamon gólja

4:0 - Bundschuh gólja

5:0 - Kis Gábor második gólja

6:0 - Somogyi első gólja

6:1 - Jansik Szilárd gólja

7:1 - Kis Gábor harmadik gólja

7:2 - Csapó Miklós gólja

7:3 - Manhercz Krisztián gólja

8:3 - Somogyi második gólja

9:3 - Vámos első gólja

9:4 - Lőrincz első gólja

10:4 - Vámos második gólja

10:5 - Dőry Farkas első gólja

11:5 - Bátori gólja

12:5 - Török Béla második gólja

12:6 - Lőrincz Bálint második gólja

13:6 - Kis Gábor negyedik gólja

13:7 - Dőry Farkas második gólja



Német Toni nyilatkozata


- Szervusz Toni, gratulálok a teljesítményetekhez! Azt hiszem, hogy ezt némely ország válogatottja, nagy válogatottja is elfogadná, ezt az eredményt. Jól tartottátok magatokat, nagyon elfáradtál?


- Elfáradtam igen. Köszönöm szépen. Jó eredmény, kicsit játszhattunk volna jobban is szerintem, ha a helyzeteinket belőjük. A következő meccsekre készülünk, remélem velük már könnyebb, szorosabb meccset tudunk játszani, esetleg nyerünk is.

- Az ellenfélnél is sok fiatal, újonc játszott. Érezted rajtuk, hogy nagyon bizonyítani akarnak?


- Egy-kettőn talán lehetett érezni. Nem is lőttek annyira kapura. Mi azon voltunk, hogy minél jobban bizonyítsuk, hogy ott a helyünk nekünk is a felnőttben.

- Mire számítasz a következő két meccsen?


- Jobb játékra, mert most, nekünk ez az első ilyen felnőtt tornánk és remélhetőleg a másik két meccsen már sokkal nagyobb önbizalommal fogunk a vízbe szállni.

- Köszönöm szépen.


- Én köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Manhercz Krisztián nyilatkozata


- Gratulálok! Gólt lőttél a magyar válogatottnak! Előbb lőttél gólt a magyar válogatottnak, mint ahogy játszottál benne, a felnőtt csapatban. Mesélj milyen volt ez a meccs!
 
- Nagyon jó meccs volt. Szerintem a világ jelenleg legerősebb csapatával játszottunk, ebben az összeállításban. Nagyon örültünk, próbáltunk egy viszonylag szorosabb eredményt összehozni. Szerintem nem játszottunk rosszul - kijött a két csapat közti különbség.
 
- Elfáradtál a végére nagyon?
 
- Igen, mondhatjuk.
 
- Mire számítasz holnap és holnapután?
 
- Megteszünk mindent, ami tőlünk telik. Nyújtjuk a maximálisat és, hogy ha ebben az esetben tudunk nyerni, akkor örülünk nagyon neki.
 
- Köszönöm, gratulálok.
 
- Én köszönöm.
 
(Lejegyezte: Tina)


Lőrincz Bálint nyilatkozata


- Gratulálok a mai teljesítményetekhez! Azt hiszem, hogy ez így rendben volt, ez a meccs. Nem gondolom, hogy ennél szorosabbra számítottatok előtte.
 
- Nem, nem gondoltam, hogy ilyen szorosat játszunk. Kicsit látszott a játékunkon, hogy az elején meg voltunk illetődve. Szerintem mindenki először játszik egy felnőtt nemzetközi tornán. Az első félidőre ez rányomta a bélyegét, de úgy érzem a második félidőben sikerült feloldódni és jó játékot nyújtani.
 
- Hogy érzed, mennyire van messze tőletek ez a magyar felnőtt csapat? Mi az, amiben még sokat kell fejlődnötök?
 
- Fizikálisan szerintem még van egy kis különbség köztünk, de úgy érzem, hogy nem annyira sok választ el minket tőlük. Picit fejben oda kell figyelnünk és önbizalomban jobban ott kell lennünk, mert az elején látszott egy kicsit, hogy tényleg meg voltunk illetődve.
 
- A holnapi, holnaputáni meccs is nagyon nehéz lesz. Szerinted egy kicsit közelebb tudtok kerülni az ellenfélhez?
 
- Abszolút. Az a célunk, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsuk. Nagyon szeretnénk szorosabb eredményt elérni, akár 1-2 gólra is gondolok vagy akár egy szoros győzelemre. Bármit el tudnánk képzelni, az a lényeg, hogy nagyon jó teljesítményt nyújtsunk és magabiztosan játsszunk és bizonyítsuk, hogy itt a helyünk.
 
- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok.
 
- Köszönöm szépen.
 
(Lejegyezte:Tina)


Bisztritsányi Dávid nyilatkozata


- Nahát Bisztro, gratulálok! Itt van a nagy nap, védtél a magyar válogatottban! Mik az érzéseid, mennyire vagy boldog?
 
- Nagyon boldog vagyok, nyertünk is, ahogy mondtad ez volt az első mérkőzésem. Igazából a győzelem volt a fontos és az, hogy ezen túlessek.
 
- Amikor az első két negyedben a padon ültél, akkor végiggondoltad a dolgokat, az eddigi pályafutásodat?
 
- Nem, nem foglalkoztam vele. Azzal törődtem, hogy tudtam, hogy be fogok menni a harmadik negyedben és hogy minél jobban odategyem magamat.
 
- Milyenek voltak a fiatalok, az ellenfél?
 
- Igazából a legnagyobb gratuláció őket illeti, kiválóan játszottak és ez nagyon jó és szép dolog, hogy az utánpótlásunk ilyen erős. Nagyon bízom benne, hogy Szombathelyen fényes eredményt fognak elérni!
 
- Sok sikert kívánok neked! Süteményhegyek lesznek itt a következő napokban...
 
- Köszönöm szépen. Szerintem be fogjuk osztani okosan, hogy ki mikor hoz.
 
- Köszönöm. Jó pihenést.
 
(Lejegyezte: Tina)


Horkai György a sajtótájékoztatón


- Szerintem nekünk ez egy jó mérkőzés volt. Minden egyes ilyen mérkőzésen tanulni kell, arra kell felhasználni, hogy tanuljanak ezek a gyerekek. Náluk sokkal jobb és sokkal erősebb játékosok ellen játszanak. Erre készülünk, hogy a nagyobb fizikai erővel rendelkezők ellen hogyan kell játszani és ezt itt élőben tapasztalják. Nagyon fontos, hogy ezt mindig, mindannyian így tanultuk meg régen is, meg ma is, a jobbaktól, a nagyobbaktól kell megtanulni és a vízben. Az edző csak segíteni tud, de a vízben lehet megtanulni. Az egész OB1-es szereplésünk és az ilyen mérkőzések tulajdonképpen azt a célt szolgálják, hogy ezek a gyerekek megtanulják a finomságokat a vízilabdában, amitől aztán nagyobbak lesznek, illetve jobbak lesznek.

(Lejegyezte: Tina)


- Az OB1-ben játszotok, de valószínűleg ilyen színvonalú csapat ellen még nem játszottatok. Milyen volt neked, illetve nektek bent a vízben?

- A magam nevében beszélhetek, nyilván érezni lehetett, hogy ez a felnőtt magyar válogatott. Erősek, gyorsak, nyilván nem véletlenül vannak ott. Az elején kicsit még meg voltunk szeppenve, aztán a vége fele már felvettük a meccs ritmusát.
 

- Tibi, milyen volt nektek a mérkőzés?
 
- Nekünk is egy élvezetes mérkőzés volt. Hat új játékos szerepelt a válogatottban a mai nap, mert Mezei Tamás ugyan volt már a válogatott az  első Világliga-mérkőzésén, de nagyon kevés lehetőséghez jutott, úgyhogy nyugodtan mondhatom, hogy hat játékos kapott szerepet és abszolút elégedett vagyok a teljesítménnyel. Nem vártam óriási gólkülönbséget, hanem azt szerettem volna, hogy fegyelmezetten játsszanak a játékosok és ezt abszolút végrehajtották. A játék második felében a hátrányos védekezésünk egy kicsit akadozott, a blokkjaink gyengébbek lettek, ennek köszönhetően hat gólt emberhátrányból kaptunk, ebben fel kell javulnunk. Azt mondom, a mérkőzés nehézsége volt az is, hogy korábbi kapitányom ellen kellett játszani. Nagyon megtisztelőnek érzem és azt gondolom, hogy ez egy olyan csata volt, ami abszolút baráti. Hogyha sikerül ezt még kétszer-háromszor megoldanunk, az mindenképp a junior csapat sokkal gyorsabb fejlődését segítheti elő. Ezek a mérkőzések egy-két éven belül sokkal szorosabban alakulhatnak.
 

- Milyen volt a meccs belülről, milyen lesz a következő két meccs Kanada és Románia ellen?


- A mérkőzés úgy alakult, ahogy szerettük volna. Tudtuk, hogy nem két azonos képességű csapat fog ma találkozni és bíztunk benne, hogy azok a játékosok, akik most játszották az első válogatott mérkőzésüket, megtalálják a helyüket - és ez így is történt. Úgy gondolom, hogy egy jó mérkőzést játszottunk és éppen úgy játszottunk ez alatt az építkezés alatt és ezekkel az új játékosokkal, ahogyan játszanunk kellett.
A következő mérkőzésekről azt gondolom, hogy szépen fokozatosan egyre nehezebbek lesznek a meccsek. Legalábbis eddig így hittem, de hogy a kanadaiak megverték a románokat így abszolút felborult ez. Úgy gondolom, holnaptól egy másik szinten kell játszanunk, hogy magabiztosan tudjuk nyerni a mérkőzéseket.
 
(Lejegyezte: Tina)

- Bence gratulálok, ez is meg van! Meséld el milyen volt ez a mai nap!
 
- Nagyon jó érzés volt a magyar válogatottban játszani! Örültem, hogy játszhattam az első mérkőzésen és nagyon figyeltem, hogy jól játsszak, és jól mutatkozzam be.
 
- Hogy érzed, sikerült?
 
- Érzésem szerint védekezésben, amit kitűztem magamnak, hogy ne csináljak hibát, úgy érzem, hogy megcsináltam. Támadásban is igyekeztem jó dolgokat csinálni. Úgy érzem, hogy a taktikai dolgokat még jobban kell rögzítenem, illetve még hosszabb idő lesz, míg automatikusan fognak előjönni a taktikai dolgok.
 
- Megnyugodtál, amikor vízbe ugrottál vagy ideges voltál végig?
 
- Egyébként ez mindig így van, legalábbis részemről, hogy amikor kint vagyok a parton, sokkal jobban izgulok, mint amikor már bent vagyok a vízben.
 
- Mire számítasz, kapsz még játéklehetőséget holnap, holnapután?
 
- Nagyon remélem, nagyon szeretnék játszani és szeretnék bizonyítani.
 
- Gratulálok, és jó pihenést kívánok.
 
- Köszönöm szépen.
 
(Lejegyezte: Tina)


Somogyi Balázs nyilatkozata

- Balázs, gratulálok az első válogatottságodhoz! Légy szíves mondd el, mit éreztél, amikor megtudtad, hogy játszol! Milyen volt a meccs, elégedett vagy-e?
 
- Először is nagyon boldog vagyok, hogy végre sikerült játszanom. Azt hiszem, hogy majdnem tíz éve volt, amikor a felnőtt válogatott edzésére először meghívást kaptam, úgyhogy mondhatni, elég régóta vártam erre a pillanatra. Nagyon boldog vagyok, hogy így sikerült bemutatkoznom, egy jó kis pörgős meccsen. Azt hiszem, hogy minden úgy zajlott, ahogy szerettük volna.
 
- Azzal elégedett vagy, amit nyújtottál? Azt hiszem, hogy nem minden játékos mondhatja el, hogy az első meccsén gólokat lő.
 
- Úgy gondolom, hogy voltak jó megmozdulásaim is, volt egy-két apró hibám is, amit én magamon észrevettem, hogy másképpen kellett volna csinálni. Úgy gondolom, mivel először játszhattam a nemzeti együttesben, így elégedettnek kell lennem magammal.
 
- Mire számítasz holnap, holnapután?
 
- Egyelőre nem tudom. Most egyelőre ennek örülök még ma. Aztán majd Tibor elmondja a következő két nap programját.
 
- Köszönöm szépen, gratulálok.
 
(Lejegyezte: Tina)


Angyal Dániel nyilatkozata

- Dani, ez megvolt, gratulálok! Mesélj, milyen élményeid voltak ma?
 
- Köszönöm szépen! Egy nagyon jó élménnyel gazdagodtam és örülök, hogy bemutatkozhattam a felnőtt válogatottban.
 
- A meccsről egy kicsit mesélj, amikor bent voltál, milyen volt, erre számítottál? Tudtál-e koncentrálni a játékra vagy el voltál varázsolva a válogatottól?
 
- Megmondom őszintén, egy picit azért ez új érzés volt, de igyekeztem koncentrálni.
 
- Hogy sikerült? Hogy ment a játék, hogy érzed?
 
- Játszottam már jobban is, maradjunk ennyiben, de bemutatkozásnak úgy gondolom, hogy jó volt.
 
- Gondolom a túloldalon is elég sok ismerősöd, barátod játszott. Hogy értékeled az ő teljesítményüket?
 
- Nagyon jól játszottak. Jól teljesítettek a túloldalon is.
 
- Számítasz arra, hogy játéklehetőséget kapsz még itt Kecskeméten?
 
- Bízom benne.
 
- És akkor mi lesz?
 
- A következő meccs.
 
- És mit mutatsz meg?
 
- Várjuk meg a meccset és, hogy játszom és akkor utána...
 
- Köszönöm szépen, gratulálok és jó pihenést.
 
- Köszönöm.
 
(Lejegyezte: Tina)


Lévai Márton nyilatkozata

- Szervusz Marci! Szívből gratulálok, hogy bemutatkoztál a magyar válogatottban!

- Szervusz, köszönöm szépen.
 
- Először azt kérdezem, hogy amikor megtudtad, hogy te kezdesz, gondolom arra számítottál, hogy fogsz játszani ezen a tornán, de hogy ma kezdesz, ahhoz mit szóltál?
 
- Igen, Tibi elmondta előre, hogy mind a hárman játszani fogunk ezen a tornán. Tegnap ismertette a csapatot és kezdő csapatot is és, hogy én fogok védeni. Nagyon örültem neki, de izgatott is voltam.
 
- Milyen volt a játék bent?
 
- Az első két negyedben nagyon jó. Összeszedett volt a csapat, egy szorossal kezdtünk, felőröltük őket. Mire oda jutottak, hogy támadjanak, szerintem elfáradtak, így gyengébb lövések érkeztek kapura, úgyhogy jó volt.
 
- Hogy értékeled a saját teljesítményedet?
 
- Úgy érzem, ez az edzők dolga, tőlük azt a visszajelzést kaptam, hogy nagyon jó volt, úgyhogy örülök.
 
- Sikeres pályafutást kívánok!
 
- Köszönöm szépen.
 
(Lejegyezte: Tina)

A torna további programja:

Szombat:
15.00 Magyar juniorválogatott-Románia
17.00 Magyarország-Kanada

Vasárnap:
9.30 Magyar juniorválogatott-Kanada
11.30 Magyarország-Románia

A Digi Sport Televízió a torna valamennyi mérkőzését közvetíti. A vlv a felnőtt válogatott meccseiről ad szokásos szöveges élő közvetítést.

1 régi hozzászólás

APREAND hozzászólása
APREAND38634
2013.02.16. 07:00

Akár ki ötlete volt,óriási lehetőség és hasznos dolog a fiatalok szereplési lehetősége az OBI-ben és ilyen tornákon,. Ez Tibinek nagy segítség a fiatalok megfigyeléséhez és beépítéséhez. Hajrá Magyarok!! Ifik és felnőttek.