FACEBOOK

Itt az első Benedek-csapat!

Itt az első Benedek-csapat!
hozzászólás, 2013.01.28.

Benedek Tibor kijelölte a szerdai, Oroszország elleni Világliga-csoportmérkőzésre utazó csapatot. A 13 játékos között egy kapus és három center van. Varga Dénes sérült, nincs az utazók között.

Nagy sajtóérdeklődés mellett tartotta meg első nyilvános edzését hétfőn Benedek Tibor szövetségi kapitány első kerete. Hiányzott Varga Dénes, aki hajlítóizomsérülést szenvedett és könnyített munkát végzett Német Toni, a center-reménység, aki vállfájása miatt jár kezelésre.

Benedek Tibor este a vlv útján tette nyilvánossá utazó csapatát, amely szerdán Volgográdban, Oroszországgal szemben igyekszik megőrizni eddigi száz százalékos mérlegét. Érdekesség, hogy az utazók között csak egy kapus, viszont három center szerepel.

A Volgográdba utazó 13 játékos:

Kapus: Nagy Viktor
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Jansik Dávid, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Török Béla, Varga Dániel, Vámos Márton.

Mezei Tamás és Bedő Krisztián személyében újoncot avathatunk Volgográdban.

Hamarosan a nyilvános edzés után készült videónyilatkozatok - Benedek Tibor, Szivós Márton, Bátori Bence, Salamon Ferenc, Török Béla, Mezei Tamás, Német Toni és fotók.

A magyar válogatott kedden utazik Volgográdba, az oroszok elleni Világliga-találkozóra, amely szerdán, helyi idő szerint 19 órakor kezdődik. A meccset a televízió nem közvetíti, a vlv munkatársa elkíséri a csapatot és igyekszik élőben tudósítani a helyszínről.


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

undefined
Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor! Hát itt vannak az első foglalkozások. Arra kérlek foglald össze, hogy mi a helyzet a kerettel. Látom kicsit kevesebben vagytok. Mi történt eddig ez alatt a másfél-két nap alatt, foglald össze légy szíves.

- Túlzásnak érzem a másfél-két. Tegnap este edzettünk, meg ma reggel, úgyhogy ez még az egy napot se érte el. Ahhoz képest sokat dolgoztunk, a fiúk lelkesen dolgoztak, nagyon meg vagyok velük elégedve. Rengeteget videóztunk megint. Azt, hogy így ömlesztve kapták az információt, nyilván nekik is azért nehezebb feldolgozni. A gyakorlásaink viszonylag jól sikerültek. Természetesen inkább lelassítva gyakoroltunk még mindent. Este már egy kicsit játékszerűbb lesz. A hiányzóink a behívottak közül Varga Dumi, aki nem fog utazni Volgográdba, az már biztos, illetve Német Toni, aki ugyancsak sérült. Úgyhogy az eddig gondoltak közül 19-ből már csak 17-en maradtunk.

- Hogy látod az esélyeinket ezen a két meccsen? Nagyon rövid az idő...

- Nagyon rövid az idő. Ha azt veszem alapul, hogy három napot készültünk, illetve két napot készültünk a novemberi Világliga-selejtezőre, és milyen jól sikerült, bizakodó lehetek most is. Ugyan csak másfél napunk van, de azt gondolom, hogy a játékosok lelkesedése pótolja ezeket a hiányosságokat.

- Volt valami, ami meglepett ezalatt a rövid idő alatt, ami alatt a csapat együtt volt? Amire nem számítottál?

- Nem lepett meg semmi. Az, hogy jól dolgoztak, reméltem és gondoltam. Látták, hogy azért vannak új dolgok, amik mások mint korábban és azt gondolom, hogy a kezdeti nehézség ellenére az újat elfogadja az ember, már kialakulóban van.

- Köszönöm szépen és várjuk az utazó csapatot.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Danna)


undefined
Szivós Márton nyilatkozata

- Marci, kezdődik egy új korszak! Az egyik legtapasztaltabb játékos vagy, neked kell egy kicsit a válladon vinni a csapatot! Hogy érzed, képes leszel rá? Megvan a kellő motiváció benned?

- Üdvözlök mindenkit! Átgondoltam, képesnek érzem magamat és a többieket is, akik a tapasztaltabb részét képezik a csapatnak, teher alatt nő a pálma!

- Van összehasonlítási alapod, ezért kérdezem: van hangulatbeli változás a csapattagok közt a korábbi időszakhoz képest, vagy minden ugyanúgy volt ezalatt a másfél-két nap alatt, ahogy régen?

- Vannak játékosok, akikkel nemhogy nem játszottunk még együtt, de még egymás ellen sem. De ez nem azt jelenti, hogy ne ismernénk őket, hallottunk már róluk, és biztosan azért vannak itt, mert a képességeik predesztinálják őket arra, hogy itt legyenek. Meg fogjuk ismerni egymást, és azt gondolom, nagyon jó hangulat lesz, ugyanolyan mint régen volt.

- Nem sok időtök maradt a felkészülésre, két elég fontos meccs jön, mindjárt bizonyítani kell, pontokat kell szerezni. Mire számíthatunk ez alatt a két meccs alatt tőletek?

- Győzni megyünk most Oroszországba, és utána győzni akarunk Debrecenben is a román csapat ellen, ez nem kérdés. Természetesen nincs most olyan sok idő a felkészülésre, ami talán szükséges lenne, mert bajnokság közben vagyunk, be van sűrítve a program. Azt a munkát, amit lehet, elvégezzük a mérkőzések előtt, és én bízom benne, ez elég lesz ahhoz, hogy sikeresen vegyük az akadályokat.

- Játékstílusban ott folytatjátok, ahol abbahagytátok az előző év végén? Mit lehet erről tudni?

- Azt gondolom, igen, ezt fogjuk továbbvinni, ezt csiszolgatjuk majd, és ehhez fogunk hozzárakni még taktikai elemeket. Ahogy azt a korábbi példa is mutatta, ez nem volt rossz!

- Ti, játékosok hogy figyeltétek a kapitányválasztást és az utána következő fejleményeket, szerződés-aláírást? Mit szólsz ahhoz, hogy ennyire hamar komoly eredményt kell elérni? Ez teher vagy ambicionál inkább?

- Még mindig azt gondolom, hogy teher alatt nő a pálma, teljesen normális, hogy tőlünk ezt várják el. A magyar válogatottól mindig sikereket várnak, és mi is magunktól, ebben nincs eltérés a közvélemény és közöttünk. Természetesen ez nem lesz olyan egyszerű, de miért ne? Szerintem ez egy nagyon jó kis csapat, ha összeállunk és elvégezzük a munkát, akkor meglesz az eredménye.

- Sok sikert kívánok ehhez az időszakhoz!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


undefined
Bátori Bence nyilatkozata

- Szervusz Bence, eljött a nagy nap! Itt a válogatott edzése. Az a kérdésem, hogy felkészültél-e arra hogy most már nem egy-egy percre, csereként játszol, hanem - különösen így, hogy Dumi nincs, - a következő meccseken valószínűleg nagyon komoly szerep hárul rád.

- Üdvözlök mindenkit! Úgy érzem, hogy igen, felkészültem. Elsősorban: nagyon örülök, hogy itt lehetek és szépen lépésenként próbálok előre haladni, fejlődni. Úgy érzem, hogy az utolsó pár hónapban nagyon sokat sikerült fejlődnöm és szeretném bebizonyítani ezt a válogatottban is.

- Milyen volt ez az eddigi néhány edzés, ez a két nap? Foglald össze légy szíves azt, hogy egyrészt mit csináltatok, másrészt hogy milyen a hangulat. Hogy érzed magad?

- A hangulat, mint mindig, a válogatottban nagyon jó. Nagyon sokat videóztunk, eddig körübelül olyan három órát. Tegnap este volt egy hosszabb átlazító úszás, ma reggel pedig egy úszóteszt. Amit tegnap is, meg ma is gyakorlás követett. Tegnap inkább az emberfór - emberhátrányt, ma pedig a zóna-védekezést gyakoroltuk.

- Milyen meccseket elemeztetek főleg?

- Az orosz meccset és a magyar-olaszon a nekünk hátrányos fór-játékunkat.

- Magadban mit építettél fel? Mit szeretnél ez alatt az egy hét alatt elérni, bebizonyítani?

- Minél jobb játékot nyújtani és úgy érzem, hogy erre képes is vagyok. Magamból a legtöbbet kihozni és ki is fogom hozni.

- Számítasz arra, hogy lezárjam ugyanazzal amivel kezdtem, számítasz arra, hogy komoly szereped lesz?

- Igen, mindenféleképpen.

- Köszönöm! Sok sikert kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Danna)



Salamon Ferenc nyilatkozata

- Feri először is gratulálok ahhoz, hogy itt vagy. Szeretném megkérdezni, hogy mik a reményeid? Végiggondoltad, hogy mire készülsz, mit szeretnél bizonyítani, elérni? Hogyha bekerülsz az utazó csapatba, akkor gondolom nagyon nagy lehetőséget kapsz.

- Hát igen. Elsősorban az az elvárás magammal szemben, hogy beverekedjem magam a stabil csapatba, tehát hogy állandó kerettag legyek. Hogyha ez már megvan, akkor onnan lehet építkezni utána, hogy az utazó csapatba bekerülni, szép sorjában, de a végső cél az ez...

- Voltál már keretedzéseken korábban is, hogy érzed, milyen a különbség?

- Más, mert ugye jó néhány meghatározó játékos aki az elmúlt években, évtizedekben itt volt, most nincsen. Több szerep hárul a mostani nagyokra, akik nem olyan nagyok korban, és így azért eloszlik a felelősség is, meg a játéklehetőség is, meg minden. Úgyhogy ez egy lehetőség mind nekem, mind az összes többi fiatal számára, hogy bizonyítsuk, hogy miért is vagyunk itt.

- Ha utazol és játéklehetőséget kapsz, akkor ugyanazt várják tőled várhatóan, mint amit a klubban csinálsz?

- Hát nagy valószínűséggel igen. Az irányító, átlövő, szélső posztot várja el tőlem a kapitány, igazából ez nem újdonság. Egy kis apró változtatásokkal természetesen igen, de nem megoldhatatlan.

- Végül azt kérdezem, hogy ettől a két meccstől, ami nagyon fontos két meccs, mert hozni kéne mind a hat pontot, mit vársz?

- Győzelmeket. Azért megyünk ki Oroszországba is, meg Debrecenbe is azért megyünk!

- Remény, vagy kötelezőnek érzed?

- Kötelező, de ez nem nyomasztóan kötelező. Tehát tudjuk hogy kötelező, de ez nem rak ránk plusz terhet.

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Danna)


undefined
Török Béla nyilatkozata

- Szervusz, Béla, köszöntelek a válogatott edzésén. Tőled is azt kérdezem, amit az egyik társadtól, aki a baloldalon játszik. Te tisztában vagy-e azzal, felkészültél-e arra, hogy most itt nem percekről lesz szó a játékot illetően, hanem nektek kell meghatározni a csapatjátékot, sokat lesztek vízben, húzni kell a csapat szekerét.

- Egyrészt készülök erre, és nagyon örülnék, hogyha ez tényleg így lenne. Én úgy gondolom, hogy megértünk erre. Nem tudom, az a baloldali játékos, aki a jobboldalon játszik és Vámosnak hívják?

- Nem, Bátori Bencének.

- Mondjuk teljesen mindegy, mert vele is ugyanez a helyzet nyilván. Szerintem mindannyian erre vártunk már elég régóta. Nem tudom, amióta először behívtak minket. Remélem, hogy nem toljuk el, és jól fogjuk csinálni.

- Van benned félelem vagy inkább serkent ez a dolog, hogy nagyobb a felelősség?

- Félni nincs okom, szerintem, semmitől. Várom már, hogy újra játszhassak magyar válogatottként, és várom azt tényleg, hogy komolyabb szerep háruljon rám.

- Mit várhatunk ettől a két meccstől? Nagyon fontos két meccs, kéne a hat pont. Meglesz-e?

- Nem tudom, mert egy nyarat kihagytam most a válogatottnál. Nagyon bízom benne. Nyerni megyünk mindkétszer, ez nem lehet kérdés. Az oroszok nem tudom milyenek, szerintem őket is meg tudjuk verni azért. Bármennyire is átalakult ez a csapat, azért mégis csak egy magyar válogatottról van szó, és nagyon jó játékosok játszanak benne még mindig, úgyhogy nem lehet más cél, mint a két győzelem.

- Béla, nagyon sok sikert kívánok, és győztesen térjetek vissza!

- Köszönjük szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


undefined
Mezei Tamás nyilatkozata

- Gratulálok, hogy itt vagy a válogatott edzésén, és én úgy tudom, hogy jó eséllyel várod a délutáni csapathirdetést is. Azt szeretném megkérdezni, hogy mit szóltál a behívóhoz? Hogy érezted magad itt? Mik a reményeid? Mit szeretnél elérni?

- Köszönöm szépen. Azt majd este megtudjuk, hogy milyen reményeim vannak. Igazából nagyon örültem neki, egy gyerekkori vágyam teljesült így egy felnőttkori céllal karöltve, úgyhogy boldog voltam. Igazából mindenki azért dolgozik, hogy egyszer ide kerülhessen, úgyhogy ez…, úgy érzem, hogy a munka meghozta a gyümölcsét.

- Voltál már a válogatott edzésén, de akkor tulajdonképpen tehetséges fiatalként. Én úgy érzem, hogy most már egy kicsit más a helyzet. Hogy érzed, azóta mennyit fejlődtél és miben?

- Igazából mindenben. Tehát én akkor olyan helyzetben voltam, mint most egy páran, hogy ilyen kereten kívüli meghívó, kis kezdő szárnybontogatás volt, aztán jött nekem egy komolyabb gödör, abból nehéz volt kijönni. Igazából, hogy miben fejlődtem, nyilván mindenben. Nagyon sokat. Leginkább fejben gondolom azt, hogy muszáj volt egy kicsit összekapni magam, és hát nyilván azért én is három évvel öregebb vagyok, mint akkor. Sokkal profibb módon fogom fel ezt az egész sportot, így a vízilabdához való viszonyomat, hozzáállásomat, és céljaim vannak, és remélem, elérjük.

- Hogy látod a centerposztot a magyar vízilabdaéletben jelenleg? Nyilván összefüggésben az esélyeiddel… Kik a legnagyobb riválisaid? Hogy érzed, mennyire fontos szerep ez az új válogatottnál? Mit remélsz?

- Szerintem a centerposzt nyilván mindig fontos. Most is, meg a múltban, meg a jövőben is fontos lesz szerintem. Nyilván nekem a célom az, hogy a közelébe kerüljek a keretnek. Ha nem sikerül, azt is megértem. Ha sikerül, akkor nyilván az megint csak azt jelenti, hogy jól játszom, jól teljesítek, tehát olyan teljesítményt nyújtok, amivel megérdemlem azt, hogy a tizenkilencbe bekerüljek. Nyilván a Kis Gabi-Hárai páros azért elég erős duó, tehát sokat kell melózni ahhoz, hogy én odakerülhessek a közelükbe. Nyilván a távlati cél az, hogy a későbbiekben megpróbáljam őket kiszorítani.

- Most, ha benne leszel az utazócsapatban, akkor azért elég rendkívüli lehetőséget kapsz, hiszen akkor biztos, hogy játszol. Erre készülsz lélekben, hogy ha hozzájutsz, akkor mit szeretnél?

- Persze! Megmondom őszintén, azóta, hogy behívtak, arra készülök, hogy ha esetleg kapok egy lehetőséget, akkor teljesen száz százalékosan tudjak ott lenni fejben, úgyhogy én igazából már másfél-két hete erre készülök.

- Lejátszod a jeleneteket?

- Nagyon sokszor, igen-igen.

- És általában gól a vége, gondolom...

- Gól a vége, vagy kiállítás, ötméteres, tehát mikor mi. Egy-egy jó megmozdulás, egy-egy jó blokk, tehát igazából, ami a legfontosabb volt, hogy visszamentem az alapokig, tehát hogy elkezdek védekezni komolyabban, fejben ott lenni, egy-egy visszaúszásnál ne forduljanak le stb. Nyilván onnan lehet építkezni, tehát az alapoktól kezdem, és a végső cél az, hogy gólt szerezzek, de hát egyelőre csak reménykedünk abban, hogy utazunk.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Német Toni nyilatkozata

- Szervusz Toni! Köszöntelek a válogatott edzésén! Láttalak, mozogtál a vízben, de úgy tudom, van valami probléma. Légy szíves először erről mesélj!

- Én is köszöntök mindenkit! Igen, előző hét szerda este az edzésen megsérültem. Vállfájással szenvedek. Csütörtökön már csak lábtempóztam, elkezdtem az edzést, de egy pár hossz után rájöttem, hogy esélytelen, mert nagyon fáj. Szóltam Laci bának és kijöttem a vízből. Egyből mentem orvoshoz, azóta is járok vizsgálatokra és orvosokhoz. Ma megszúrták, azért is késtem edzésről. Úgy tűnik, estére már felszívódik a gyógyszer, és akkor már tudok száz százalékos munkát teljesíteni.

- De gondolom, hogy az utazásod nem jön ilyen körülmények között szóba?

- Nem, sajnos nem.

- Hogy érezted itt magad? Milyen a hangulat?

- Nagyon jó a hangulat. Mindenki nagyon rendes a fiatalokkal, tényleg nagyon tetszik.

- Jó lenne itt hosszú időt eltölteni, ebben a környezetben...

- Igen nagyon jó lenne.

- Mit remélsz? Jó nem leszel ott, de még is mit remélsz? Hogy látod, milyenek az esélyeink a következő két meccsen szerinted?

- Szerintem nagyon sok esélyünk van nyerni. Ahogy láttam a többiek elégé össze vannak szokva, elégé tudják hogy ki hol lesz. Jó passzokat is adnak egymásnak és szerintem az esti edzésen, mikor élesben fogjuk gyakorolni a taktikát, ami talán ilyen kevés idő alatt is belerögzül a fejekbe és hát remélem, hogy sikerrel fognak haza jönni Volvográdból.

- Én meg neked gyors gyógyulást kívánok és találkozzunk legközelebb is itt!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)


9 régi hozzászólás

apropo hozzászólása
apropo38453
2013.01.30. 17:03

Na nem bánom..... 10-7 lett nem 8-6 ennyit tévedhetek...! Grarulálok az egész csapatnak s Benedek Tibornak!!!!

apropo hozzászólása
apropo38445
2013.01.29. 22:06

8-6 lesz ide...... Sok sikert!!!!!

hiribi hozzászólása
hiribi38444
2013.01.29. 18:00

szerk Nem vagyok tisztában a technikai feltételekkel. De hát nekem ezt ígérték...:(((

Daret hozzászólása
Daret38443
2013.01.29. 14:55

Benedek Tibi nagyon szeretheti a sütit :)

Constans hozzászólása
2013.01.29. 11:39

A fiatalokat mikor próbálja ki Tibor ha nem most? Szerintem ezek a meccsek ezt a célt szolgálják. Kis szerencsével be lehet húzni a kinti mérkőzést, na meg az itthonit is. Dumi hiányozni fog az biztos. Én a magam részéről egy két gólos győzelmet gondolok mindkét találkozón. Ehhez kell a Viktor, hogy elkapja a fonalat már az elején. Szerintem menni fog!

B (régi) hozzászólása
2013.01.29. 09:27

Elég szedett-vedett társaságnak tűnik ez még. A fiatalok lelkesedésében és bizonyításvágyában lehet bízni, az elvégzett munkában nem. Emlékeztetnék arra, hogy Volgográdban az Eger simán kikapott BL meccsen. Ebből akár bármi is lehet még...

AlonSolya hozzászólása
2013.01.28. 22:39

csúnya oroszok.. :)

szerk hozzászólása
szerk38438
2013.01.28. 20:51

hiribi, hogy adja a DIGI Sport, ha az oroszok kint nem közvetítik?

hiribi hozzászólása
hiribi38437
2013.01.28. 20:20

Budapest, 2012. október 22. digisport.hu: A Magyar Vízilabda Szövetség és a DIGI Sport megállapodása alapján a 2012/13-as szezon bajnoki- és válogatott mérkőzéseit a DIGI Sport csatornáin követhetik figyelemmel a szurkolók. Jó, hogy kizárólag ezért fizettem elő a digisportra, és szereltettem be egy plusz beltéri egységet is. Hajrá Magyarok !