FACEBOOK

Martin György és Kemény Dénes az MVLSZ-elnöki posztról

Martin György és Kemény Dénes az MVLSZ-elnöki posztról
hozzászólás, 2012.11.05.

Martin György, az MVLSZ elnöke az MR1 Sportvilágnak adott interjúban mondta el, hogy Kemény Dénes is szívesen lenne szövetségi elnök a következő ciklusban, január 1-jétől. Közöljük Kalapos Mihály teljes interjúját és Kemény Dénes reagálását.

Kollégánk, Kalapos Mihály az MR1 Sportvilág című műsora számára készített interjút a szövetség elnökével, Martin Györggyel. A beszélgetés nem sokkal 19 óra után került adásba. Az alábbiakban közöljük szó szerinti leiratát.

- Martin György szeretne a jövőben is a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke lenni? Merthogy arról hallani, hogy Gergely Istvánnal párosban indulnának.

- Van erről szó, már beszélgettünk ebben a vonatkozásban, nem tudom. Én azt gondolom, hogy a magyar vízilabdának nem tenne jót, hogyha a közgyűlésen több jelölt közül kellene elnököt választani. Tehát az én elképzelésem az, hogy annak a személynek, aki jelölteti magát elnöknek, annak döntő többséggel kell rendelkeznie.

- Magyarán annak egyedül kell elindulnia?

- Szerintem igen.

- Merthogy ugye a zuhanyhíradó szerint ön maradna az elnök, Gergely István pedig amolyan ügyvezető elnök, ügyvezető igazgató vagy társelnök lenne.

- Már nem csak erről van szó. Korábbi beszélgetésünknél azt mondtam, hogy nem tudok más elnökjelöltről, most már tudok. Mert dr. Kemény Dénes is közölte azt a szándékát, hogy szeretne a vízilabda szövetség elnöke lenni. Tizenhat évnyi közös munka után nem fogunk egymás ellen versenyezni.

- Akkor ez egyben felülírja az ön meg a Gergely elképzeléseit, ugye?

- Ez nem okvetlenül írja felül, ez azt jelenteni, hogy ha mi, ha ki tudunk alakítani egy közös vezetési álláspontot, akkor lehet, hogy a mi változatunk szerzi meg a döntő többséget. Ennek már a közgyűlés előtt nagyjából el kell dőlnie.

- Ilyenkor egyébként puhatolózó beszélgetések vannak a klubok, egyáltalán a közgyűlés tagjaival, hogy kinek lenne nagyobb többsége?

- A vízilabda liga alkalmas arra, hogy eldöntse a közgyűlés sorsát. Én úgy kerültem képbe, hogy néhány klub megkeresett ezzel az elképzeléssel, hogy a Pistával közösen próbálkozzunk ezzel. Nekem amúgy is az volt a gondom, hogy sokan támadtak azért, hogy ez alatt a hosszú idő alatt nem neveltem ki az utódomat. Ez egy megoldás lehet, mert én valószínűleg a 2014-es vízilabda EB után már nem szeretném igazán vezetni a szövetséget, ott átveheti valaki más a stafétabotot.

- Elképzelhető az ma a magyar vízilabda-társadalomban, hogy ha Kemény Dénes, aki ugye a csapatával három olimpiát is nyert, szeretne elnök lenni, akkor nem tud elnök lenni?

- Hát ezt a csapatoktól kell inkább megkérdezni, én ezt nem tudom eldönteni.


KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

- Buci bácsival találkoztam szombaton is, ma is, de a tisztújítás nem került szóba. A jövőmet illetően az MVLSZ-elnöki poszt az egyik a lehetséges esélyek közül. Eddig az OB1-es egyesületek háromnegyede, köztük a Theodora Magyar Kupa szombati négy elődöntőse jelezte, szeretnék, hogy a magyar vízilabda szövetség elnökeként dolgozzak a sportágért. Amennyiben ezzel kapcsolatban mondanivalóm lesz, tájékoztatni fogom a sportközvéleményt.

 

22 régi hozzászólás

qqcska hozzászólása
qqcska37814
2012.11.13. 12:06

qrumplivirag, mielőtt még valakit megpróbálsz felhasználni az összeesküvés-elméleted igazolására: Kiszelly Gábor a munkája miatt hagyta abba a játékvezetést (aki nem hiszi, járjon utána...)

dr.Szekeres Tamás hozzászólása
2012.11.10. 12:44

Vízilabdáért Aggodó Sporttársaim! Alakul a pite,a hozzászólásokban csillapodik a dühös öntudat és erősödik a legkisebb kö zös többszörös.Vannak azonos elképzeléseink programpontjaink,javaslataink.Ez már a plat form kezdete.Személyem egyébiránt volt bent is,s most kívúl is jól érzi magát,jól le het hetente ott áll a medence partján az öregfiúk edzőjeként,de több évtizedes ví zilabda multtal a háttérben/Konrád F.Sá rosi,Molnár,Szívós,Steinmetz,Kásás,Dávid, Szölgyémi/ők voltak a játékos-kortársaim. Mesteremtől Brandy Jenőtől már a 60-as évek elején hallottam,hogy csapat csinál ja a sikeredzőt,tehát ez régi menúpont az étlapon,s nyilván Faragó Tamásnak is tet szett és azonosult a gondolattal.Egyetér tünk ebben sokad magunkkal.A jövő szlo genje változatlanul az,hogy:\"konkrét javas latokkal a közeljövő sikeres magyar vízilab da sportjáért\".

látó hozzászólása
látó37799
2012.11.09. 23:34

MVLSZ Tisztújító Közgyűlés. Hmm! MVLSZ, tisztújító közgyűlés?! Vagy lesz teljes tisztújítás és teljes megtisztulás vagy nem lesz! Mindenkinek a fantáziájára bízom mi várható az egyik és mi a másik esetben! És ehhez nem is kell \"született Látónak\" lenni, elég ha valaki nem teljesen vak!

qrumplivirag hozzászólása
2012.11.09. 22:40

APREAND! tegeződjünk, ha javasolhatom! hozzászólásodban az általam említett foci példákat összevetve a vízilabda hagyományaival azt állítod, hogy ebben a sportágban statisztikailag több az intelligens ember. el kell keserítselek. hihetetlen mennyiségű, s hihetetlen mértékű tahó van a magyar vízilabdában. sok esetben nevesítettem is néhányat közülük itt, e helyt, s azonnal törölték a kommentemet, védve a nímand senkik idézőjeles, azaz nem létező becsületét. . DE! . egy ténnyel szembesülnie kell mindenkinek, aki egy magas szinten teljesítő csapatsportolót, akár vízilabda, akár foci, akár kézilabda, akár kosárlabda az adott sport, minősít! a következővel: lehet, hogy az adott játékost bunkónak mondják, ám VALÓJÁBAN nem lehet az, hanem igenis magas szintű intelligenciával megáldott emberről beszélünk. különben nem lenne képes magas szinten játszani a játékot. sok esetben talákozom azzal, a vízilabdában, hogy akár az edző nem is képes felfogni, megérteni magát a játékost, ki még csak gyerek, avagy serdülő, esetleg ifi, mert az felette áll ebben a fajta intelligenciában. van olyan edző, aki még maga is játszik, s tehetséges gyerekeket, kikkel aztán szembekerül a vízben, mint másik, vagy saját csapat edzője, megpróbálja gyilkolni, igazolva primitív tahó voltát. Faragó Tamás mondása: . nem az edző csinál játékost, hanem a játékos edzőt! . tudok mutatni olyan magát edzőnek nevező, s tartó vízilabda bűnözőt, ki a csapata egész éves eredményét odadobta, hogy egy gyereket megpróbáljon kicsinálni, s a saját kölykét segítse, tolja. a hosszú évek alatt igen sok gyereket, ki kirívóan tehetséges volt, kiirtott a vízilabdából. van olyan is, akit csak külhonba sikerült eltüntetnie. . a végére, hogy érthetőbb legyek, egy mástól hallott, ámde ide illő eset: Felix Magath, a német labdarúgó válogatott tízese volt. nálunk egy bunkó futballistának mondták volna. a német közszolgálati televízióban, élő műsorban, nagymesteri szinten oldott meg sakk feladványokat. lehet, iskolázatlan, tanulatlan, ám igen magas intelligenciájú játékosnak kellett lennie ahhoz, hogy olyan magas szinten játssza a játékot. . Kemény Dénes nem volt egy különösebben jó játékos. egy volt a sok közül. ám kiváló edző, aki jó időben jó helyen volt, s diktátorként, maffiavezérként bebetonozta hatalmát. a szerencse fia, ki visszaélt, s nem élt a kapott lehetőséggel a magyar vízilabda tekintetében. személye, s az általa hatalomra juttatott klán borzasztó teherré vált mára. kidobandó ballaszt.

APREAND hozzászólása
APREAND37795
2012.11.09. 21:14

Tisztelt qrumplivirag és dr.Szekeres Tamás ! Sok mindenben egyet értve Önökkel, itt ezen a fórumon kevés a hangadás,ha bent élnek akkor ott kell hangot adni! Itt csak esetlegesen bólintás lesz vagy ellen vélemény.De az igazi érintettek, szerintem ezeket nem olvassák(sajnos). A jó dolog a véleményekben,hogy sok a hasonló meglátás,csak mindenki másképp közelíti meg.Meggyőződésem,hogy belülről megélve másképp reagál az ember (főleg ha személyesen is érintett)Én úgy értelmezem a hozzászólalásaikat ,hogy Önök személyesen is benne élnek.Viszont valahol érintettek is . És ez egy másik kategória,ezt onnan tudom ,hogy én is benne éltem ,sportoltam ,meg sportoltattam,és nehéz volt szembesülni,hogy sokszor már a sportban sem a sport szellem uralkodik. Szerintem ( mint előbb már írtam is)röviden összefoglalva ezzel többen egyetértünk 3 pontban: 1/ Új vezetőség kell ,2/ új kapitány kell, 3/Kemény Dénes mentes irányítás, ahol nincs érzelmi kötődés régi kapcsolat a sikeres múlttal. Kemény Dénes vezetői jelenléte (bármilyen vezetői poszton ),teher lesz bármelyik kapitány részére,nem fog tudni önállóan dolgozni. És akkor tényleg lefelé vezet az út.Egyben nem értek egyet az előttem szólalókkal ,hogy a foci szintjére fogunk süllyedni.Nem ez nem fog megtörténni!!Ez egy más sport ág ,és mások a benne szereplők is.Vita és vélemény ide vagy oda hallgassunk meg egy focista nyilatkozatot a legjobbak közül és vessük szembe egy \"csak\" középmezőnyös vízilabdás nyilatkozattal. Nos ezért nem fog ez a sportág foci szintre süllyedni.

dr.Szekeres Tamás hozzászólása
2012.11.09. 14:27

Vízilabdáért Aggódó Sporttársam! Úgy látom nézeteink sok mindenben egyez nek,alapvetően ki kell jelentenem,hogy én soha nem gondolkodom klánokban és ösz szesküvésekben,kizárólag csakis szakembe rekben,úgy vélem a két megnevezett úri ember az,mintahogy Benedek Tibi is,talán kevesebb sikeres edzői gyakorlattal.Ami a programot és perspektívát illeti,úgy vélem teljes a nézetazonosságunk.

qrumplivirag hozzászólása
2012.11.09. 11:29

Kedves barátom, dr Szekeres Tamás! véleményét tiszteletben tartom, . DE . nem értek egyet vele. új emberek kellenek, a régi újak sem jók. a Horkait helyből el kell felejteni, hisz ő is a Kemény klán embere. a Benedek Tibor jelenleg a fekete ló, abban a tekinetetben, ha változás történik , jó irányban, azaz a Kemény szóba se jöhet a Martinnal egyetemben, ám egymagában a Gergely István már . IGEN, . akkor egy új szemlélettel egy a VALÓBAN a tehetségekre, s nem a sógor-koma beltenyészetre alapozva akár elébb is sikeresek lehetnek. a Vincze Balázs számomra nagyon kellemes meglepetés, ami egyben igazolja is, hogy a Kemény TÉNYLEG elvette az olimpiai aranyérmét, s odaadta egy nímand senkinek, ki azóta már leszerepelt, mint utánpótlás szövetségi kapitány. tudom, a politika is szerepet játszik ebben a dologban, ám ettől csak undorítóbb az egész. ha, és amennyiben ezek a vízilabda bűnözők, kik FELELŐSEK az utánpótlás teljes lezüllesztéséért, s kiheréléséért, maradnak, akkor becsengettek a nagy hagyományokkal bíró sportágnak ebben az országban. igen, nevesítem is, hogy ne legyen probléma: az öreg Kemény pl. ki egyszemélyben felelős ki tudja hány éve is az utánpótlásért. de hová tűnt Kiszelly játékvezető sporttárs is? tán csak nem a Kemény klán távolította el őt a háttérből, mert nem állt be a sorba? kéne vele egy ŐSZINTE, mindent kipakoló interjú egy FÜGGETLEN sajtóorgánumban, hátha kicsit árnyaltabbá tenné a képet így a sportág jövőjét nagyban meghatározó elnökválasztás előtt. ha nincs változás, beválik majd a jóslatom, hogy azok a gyerekek, kik mindent erre a sportra tettek fel, ám itthon nem kellettek a beltenyésztett kis kedvencek elvtelen előtérbe helyezése végett, majd más országok színeiben oktatják ezeket a senkiket. emlékezzen Ebedlire, Törőcsikre, Kocsis Lajosra, Albertra! nos, akkor elvárom majd a jelenlegi fanyalgóktól, hogy nyilvánosan kérjenek bocsánatot, miért segítették ezeket a gazembereket lezülleszteni, tönkretenni ezt a sportágat is, mint anno a magyar labdarúgást!

dr.Szekeres Tamás hozzászólása
2012.11.08. 20:29

Nem kívánom pörköltté gyártani mondandó mat,de a témához szervesen illeszkedő új kapitányi poszthoz néhány gondolatot fúz nék.Benedek Tibor érdemeit,eredménye it nem kell külön méltatni,magukért beszélnek,jómagam is nagy tisztelője vagyok kisgyerek kora óta jól ismerem őt. Ezektől elvonatkoztatva,a magam részéről támogatnám a versenyt,a pályázati kiírást kiváncsi lennék másokkal egyetemben Horkai György és Vincze Balázs kapitányi elképzeléseire és perspektivikus program jukra.

dr.Szekeres Tamás hozzászólása
2012.11.08. 18:28

Amint az várható volt,a decemberi MVLSZ Közgyúlés közelgő időpontja alaposan fel borzolja a medence vizét.A Martin György Kemény Dénes sportvezető-szakember páros 16 éves együttes munkája és annak eredményei a magyar vízilabda sport pár atlan sikertörténete.Ezek szilárd tények, még a londoni 5.hely ellenére is,s az sem lehet vitás hogy mindkét szakember tudá sa alapján alkalmas az elnöki poszt ellátá sára.Az alapkérdés az,hogy kiben mennyi becsvágy és alapkurázsi maradt az\"arany évek\"megismétléséhez,ehhez milyen hatékony és súlyú szponzort vonzó és azt tartósan a sportág mellett tartani tudó tevékenységet tud folytatni,sőt teremte ni.?Megítélésem szerint ez személyes,po litikai és egyidejú gazdasági munka,sőt lobbizás.Az aranykor elmúlt,az 5.helyért nem fognak tolongani a szponzorok,után pótlásunk helyzete és eredményei közis mertek,hosszútávu szakmai programról még senki egy árva szót nem említett,kivé ve Horkai Györgyöt akinek ez szomorú kö telessége volt.Mindezek alapján lehet sze retni,kivánni egy feladatot és be lehet je lentkezni rá,de új,perspektivikus és kőke mény municióval.Új utánpótlás program, vidéki múhelyek Budapesten kívúl,megfele lő szakemberek,kellően megfizetve,s mind ezek mögé felsorakozott elkötelezett tá mogatók.Az \"ÚJ embernek\" mindezekkel a kondiciókkal rendelkeznie kell,az sem baj ha többen vannak és pályáznak,de a leg jobb a legkonstruktívabb nyerjen.Ebben az esetben a 2020-as Olimpián lehet elő ször sanszunk a megtépázott hegemónia és aranystatusz visszaszerzésére.

qrumplivirag hozzászólása
2012.11.07. 20:55

Török Szultán! . számtalan alkalommal leírtam itt. számtalan alkalommal törölték. számtalan alkalommal bizonyult valóságnak, amit bizonyos körök el akarnak tussolni, analóg módra az általad megírt előre levajazott választások tekintetében. ha érdekelnek a TÉNYEK, akkor adj egy elérhetőséget, s szállítom szívesen! vagy keresd vissza a régebbi kommentek között! jó keresgélést!

Török Szultán hozzászólása
2012.11.07. 11:12

szamárhegy! Nem hiszek az előre levajazott választásokban. Mivel a következő években itthon tenni kell a vizilabdáért, legyenek nyilvánosak az elképzelések, ne csak annyit tudjunk, hogy X, Y és Z szeretne elnök lenni. Ha csak a támogatottság számít, és a program smafu, nem ismert, akkor még annyit sem fogsz tudni, mint egy politikai választás esetén. qrumplivirág! Lehet utálni Keményéket, de ha nálad van a tudás, akkor oszd meg velünk: miért leszünk gyengébbek mint Albánia?

Chicago hozzászólása
Chicago37758
2012.11.06. 16:50

2014 bocsi.

Chicago hozzászólása
Chicago37757
2012.11.06. 16:49

K. D. levonta a kovetkeztetes s korrekten felallt. Kb. egy honapja irtam, hogy nyerne vele a magya vizilabda, ha elnok lenne. Martin Gyorgy miert nem tudja levonni a kovetkeztetest s tavozzon? 2114-ben ugyis menne.. jobb ha most. Kiveve, ha o hozta az osszes sponsort s nelkkule a sponsorok nem maradnanak.. (ugy mint a grund fociban volt,, hogy akie a labda azt nem lehet kitenni a csapatbol orok helye van, mert nem lenne merkozes.. no nemar..)

csókosok hozzászólása
2012.11.06. 15:51

Október 29,elnézést.

csókosok hozzászólása
2012.11.06. 15:50

November 29-én előadást tartott Kemény Dénes,Dr Lénárt Ágotával közösen cégünk dolgozóinak,nagyon szinvonalas,profi prezentáció volt,sokat lehet Tőle tanulni. Az már más kérdés,hogy akkor kezdte meg a válogatott a felkészülést a románok elleni meccsre, eszembe jut amikor Szecska elszólta magát\"nem a CSAPAT volt az első,hanem a személyes karrier\". De tényleg fölösleges bármit is irogatni,mert ez a történet már eldöntött,tény,ezért nem értem Martin Györgyöt,vagy neki még lehet,hogy nem szóltak?:-) Keménytől jó észrevétel,hogy sok a külföldi,remélem jövőre csökkentik is a létszámukat,mert sok a három. bp Marjay Zsolt-ot a szövetség 53-szor foglalkoztatta,Juhász György-öt ( aki mint tudjuk az Olimpiai döntőt is vezette) 40-sze,idén.A számokbó lis kiderül,hogy kire fókuszálnak jobban!:-) Az hogy most történt ez az apró malőr Szentesen,ki foglalkozik vele,majd újra játsszák a meccset,a szövetség kifizet több százezer forintot,és ha lehetne kérni, ugyan az legyen már az ellenőr,és a két játékvezető,mint aki múltkor volt. Állitólag tavaly OB 1-ben az első 6 csapat leiratkozott Marjai-ról,ha az számit,hogy a kupadöntő négy csapata Kemény Dénest szeretné elnöknek,akkor az is számitson,hogy Marjay-t meg nem akarja senki játékvezetőnek.

bobi hozzászólása
bobi37754
2012.11.06. 15:17

Így van,fantasztikus,amit Kemény Dénes 2008-ig csinált,de azóta kizárólag az önös érdekeit nézi,ezért döglött meg 4 éve a magyar vízilabda,amikor néhányan végleg kimásztak a pekingi vízből(egyébként meg az összes 76-osnak is abba kellett volna hagynia akkor).Neki az volt a fontos,hogy őt elismerjék,ő népszerű legyen,hogy az eredmények egyet jelentsenek az ő nevével,stb,stb...Ezért nem merte megkezdeni az újítást,amivel így pontosan 4 évet késett.

APREAND hozzászólása
APREAND37753
2012.11.06. 12:54

Szerintem is kellene egy teljes frissités a vezetőségben.Dénes iránt teljes az elismerésem,de szerintem most egy kicsit vissza kéne vonuljon a reflektor fényből és az irányitásból.Nagyon nagy nyomás lenne bármelyik edzőn ha ö lenne az elnök.Nem tudna szabadon dolgozni a saját elképzelése szerint.Egy kicsit ez mostani megbizás is erre a két meccsre olyan szinpadias volt számomra.Vagy fel állok vagy maradok,mi az hogy oda ültetek én valakit és én a háttérből figyelek.Ettől függetlenül Benedek szerintem jó megoldás lenne ,de teljesen függetlenül Kemény Dénestől.Dénesnek most pihenni kellene,lehet a vizilabdánknak is ez tenne jelenleg jót. És azért max. gratuláció az eddigi eredményekért.

qrumplivirag hozzászólása
2012.11.06. 09:01

szamárhegy! . csak annyi vele a probléma, hogy több kárt okozott az eddigi tevékenységével a magyar vízilabdának, mint egy atomtámadás. furcsa lehet számodra, hogy az olimpiai elsőségek után, mint tudjuk nálunk csak ez számít, de mégis ezt mondom. mindazonáltal, olyanként, ki benne él igen régen ebben a közegben, azaz közelről szemléli az eseményeket, azt kell mondjam, amit. tragikus a helyzet, s továbbra is csak azt ígérhetem, ha és amennyiben a Kemény klánt nem veti ki magából a vízilabdaközeg, hogy a magyar foci irdatlan mélységei, himalájai magasságok lesznek ahhoz képest, ami a magyar vízilabdára vár. s a leginkább tragikus ebben, hogy még csak egy felkiáltó jel sem kell a mondat végére, mivel ez . FAKTUM.

szamárhegy hozzászólása
2012.11.05. 23:59

Török Szultán, A fenti interjúban többször is szerepel, hogy a potenciális jelöltek előre felmérik a sportági támogatásukat, tehát nem 1 jelölt van/lesz, csak előre felmérik a támogatottságukat, ezért lehetséges, hogy végül már csak 1 jelölt indul hivatalosan. Amúgy, ha Kemény Dénes vállalná és egyértelmű a sportági támogatottsága, akkor mi a gond ?

bp hozzászólása
bp37749
2012.11.05. 22:45

Akkor most fog versenyezni,vagy nem fog?:-) De van itt egy ilyen probléma is, a hétvégével kapcsolatban,hogy Marjay játékvezető ,mint gólbiró szerepel szombaton,közben meg még nem birálták el a Fradi óvását,aztán van egy ilyen szabálypont is,hogy: \"157. Fegyelmi eljárás lefolytatására váró (156. pont), vagy fegyelmi eljárás hatálya alatt álló, illetve eltiltását töltő játékos, játékos-edző, versenybíró, játékvezető, ellenőr, vagy hivatalos személy a fegyelmi határozat meghozataláig, illetve eltiltása alatt az MVLSZ versenyrendszerében semmilyen tevékenységet nem végezhet\" Akkor most hogy van ez? Martin úr biztos tudja,persze ha ezt is úgy gondolja mint a versenyt, az elnöki pozicióért akkor nem nagyon leszünk okosabbak.

Török Szultán hozzászólása
2012.11.05. 22:32

\" Én azt gondolom, hogy a magyar vízilabdának nem tenne jót, hogyha a közgyűlésen több jelölt közül kellene elnököt választani. \" MI VAN??!! Meg kellett nézzem a naptárat, hogy melyik évben járunk: 2012 vagy 1952??

bobi hozzászólása
bobi37747
2012.11.05. 22:21

hogy,hogy tetszik mondani...?