FACEBOOK

Hétfőn: Úszók Éjszakája

Hétfőn: Úszók Éjszakája
hozzászólás, 2012.10.27.

Öt nagyvárosban rendezik meg hétfő estétől az Úszók Éjszakáját sportcsillagok - köztük vízilabdázók - részvételével. A cél egy óra alatt minél hosszabb távot leúszni. A pikkelysömörben szenvedőkre akarják felhívni a figyelmet.

Az Úszók Éjszakája egyszerre öt városban, Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kaposváron és Pécsen zajlik. A résztvevő városok versengenek egymással: a győzelemhez egy óra alatt kell minél több leúszott métert összegyűjteni, mindezt egy olyan különleges váltóverseny formájában, ahol a finisben az utolsó csobbanó a helyszínen lévő ismert olimpikon lesz. A legjobban teljesítő város anyagi támogatást nyer városa betegszervezete számára.

Mivel a leúszott méterek mellett a szurkolók száma is számít a versenyben, így annak is megéri eljönni, aki egyébként nem szeretne úszni, hiszen izgalmas versenyre lehet számítani, melyben nagy szükség van szurkolókra is, épp úgy, mint az olimpián.

Budapesten, a Nyéki Imre uszodában (Kondorosi) biztosan ott lesz Fodor Rajmund, Gergely István kétszeres olimpiai bajnokok és Jakabos Zsuzsa. Szegeden Molnár Tamás háromszoros olimpiai aranyérmes jelenléte csábíthatja a fiatalokat, Pécsett Sors Tamás ugrik a vízbe, Kaposváron Marosi Ádám, Debrecenben Biczó Bence.

A rendezvény honlapja

A program központi facebook-oldala

A fővárosi rendezvény facebook-oldala

A szegedi rendezvény facebook-oldala

A versenyt követően a rendezvény végéig a résztvevők szabadon használhatják a medencéket. Az Úszók Éjszakáján a részvétel a versenyzők és a szurkolók számára is ingyenes.

A programok minden helyszínen hétfő este 8 órakor kezdődnek.

1 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs37672
2012.10.27. 21:49

Azt hiszem Pécs erős hendikeppel indul a szurkolók számát tekintve Jakabos Zsuzsa indulása miatt. :)