FACEBOOK

Kásást és Benedeket nevezte a Honvéd az OB1-be!

Kásást és Benedeket nevezte a Honvéd az OB1-be!
hozzászólás, 2012.09.17.

Hétfőn kialakult a Groupama-Honvéd 2012-13-as kerete, amelyben - papíron - öt olimpiai bajnok neve szerepel. Benedek Tibor és Kásás Tamás aláírta az átigazolási lapot, de szerződésük nincs, egyelőre nem tervezik, hogy játszanak, mindössze ennek lehetőségét teremtették meg - mindannyiunk nagy örömére.

NOVÁK FERENC szakosztályigazgató (Groupama-Honvéd) a vlv-nek:

- Ma délben fejeztük be a csapat kialakítását, amikor sikerült megállapodnunk Gergely Pistával. Ő is és a másik négy olimpiai bajnok fantasztikusan segítőkész. Kása és Tibi ügyében az történt, hogy neveznem kellett őket, ha le akarjuk igazolni a két játékost. Mindketten aláírták  az átigazolási lapot, amit benyújtottunk a szövetséghez. A játékengedélyt akkor "váltjuk ki", amikor tényleg valóssá válik az a lehetőség, hogy szerződéssel nálunk szerepeljenek. Ez esetben egyébként még a LEN-től is ki kell kérnünk a játékjogukat a Pro Recco bevonásával. Nekünk rendkívül sokat jelent, hogy ez a csapat létrejött, hiszen egyrészt valószínűleg nem kell a kiesés ellen küzdenünk, másrészt pedig a fiatalok biztos, hogy sokat fognak fejlődni.

Este ellátogattunk a Tüzér utcába, a csapat edzésére, ahol a sajtó más képviselői is megjelentek, így a vízből kikászálódó olimpiai bajnokokra esti túlórázás várt...


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor nyilatkozata


- Szervusz Tibor, köszöntelek Budapesten! A Honvéd uszodája mellett vagyunk, arra kérlek, mondd el, hogy mit keresel most itt!

- Lejöttem edzeni a Honvéddal! Ez annyit takar, hogy aláírtam egy átigazolási lapot, ami megadja a lehetőséget, hogy esetleg valamikor játszhassak a Honvédban, ha úgy alakulna. Egyelőre – a híresztelésekkel ellentétben – nem szándékozom játszani, nagyon-nagyon örülök, hogy edzhetek a fiúkkal, nagyon hiányzott már egy kis vízi edzés, mert nagyon unalmas volt csak futni és egyedül úszni, úgyhogy nagyon jó vízilabdázni, de ennyi az egész, semmi komoly.

- Elég nagy sajtócsődület lett itt erre a hírre, elég sokan kijöttek! A lehetőséget most megteremtetted, mi változtat ezen? Lehet, hogy megnézed az első meccseket és úgy döntesz, hogy beszállsz? Ez mitől függ?

- Annál sokkal többet fogok megnézni, mint az első meccseket! Teljen el három-négy hónap, érezzem magam jól, és akkor majd elgondolkozunk rajta, de ez még nagyon-nagyon korai. Egyelőre még csak jól szeretném érezni magam az uszodában, sajtóvisszhang nélkül!

- Köszönöm szépen, Tibor!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Steinmetz Barnabás nyilatkozata


- Szervusz, Barna! Itt vagyunk a Tüzér utcában, a Honvéd edzésén. Arra kérlek, foglald össze, hogy mit is keresel itt tulajdonképpen?


- Lajos felhívott a nyáron, és megkérdezte, hogy lenne-e kedvem még vízilabdázni, én pedig igent mondtam. Úgyhogy így alakult, és azóta edzek velük.

- Egész jó kis csapat formálódik, épp azon gondolkodtam, hogy azt hiszem, a világon talán nincs egy olyan csapat se, ahol öt olimpiai bajnok van.

- Te már tudsz titkokat?

- Igen. Úgy hallottam, hogy Kásás is aláírt, és Benedek Tibi is aláírt. Mit szólsz te ehhez?

- Nagyon örülök majd, ha ilyen formációban vízbe tudunk szállni.

- Milyen lesz ez a csapat? Most akár játszanak Tibiék, akár nem… Tehát ez egy levezető szakasz nektek, vagy komoly céljaitok vannak?

- Van komoly cél. Az elsődleges cél az, hogy a fiatal csapattagokat – akik példaképekként tekinthetnek, azt hiszem, hogy minden idősebb, rutinosabb játékosra, mind emberileg, mind játéktudásban –, őket gyakorlatilag oktatni, felhozni, hitet, bátorságot adni neki, képezni őket, és lerakni egy új, nagy csapat alapjait.

- Mivel lennél elégedett ennek a szezonnak a végén?

- Nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni, nagyon-nagyon sok összetevője van ennek. Ugye onnan indult ez az egész, hogy a Honvéd megszűnik, az is lehet, hogy kiesik az OB1-ből, az is lehet, hogy éppenhogy csak bennmarad… Én úgy gondolom, hogy ez a veszély már nem fenyeget minket, és azt szeretném látni, hogy kialakul egy olyan jó szellemiségű, küzdős, hajtós társaság, amelyik jövőbeli válogatottakat adhat majd.

- Sok sikert kívánok hozzá, Barna!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Kiss Gergely nyilatkozata


- Szervusz Gergő! Nagyon illusztris társasággal zajlott a mai edzés. Hogy érzed magad itt, a Honvédban? Milyenek a többiek, milyen csapat lesz, és mit szólsz az új igazolásokhoz?

- Én is nagyon örülök, hogy a junior válogatott fiúkkal együtt tudtam edzeni, mert nagyon jó érzés, hogy ilyen fiatalokkal is tudok dolgozni! :-) Talán nem erre számítottál, hogy ezt válaszolom? :-) Most, hogy lejött Tibi edzeni egy hét nyaralás után, ez nagyon jó dolog, de nem akartunk erről beszélni még, mert  sok minden alakulóban van még. Furcsa világot élünk a sportban, most is folynak még megbeszélések a jövő érdekében. Annak nagyon örülök, hogy Pisti és Barna biztosan fog játszani a bajnokságban végig, és azt mondom, hogy ez a négy-öt rutinosabb játékos – Kovács Robival, Mátyás Zolival kiegészülve – ad egy olyan keretet majd a játéknak, amit a fiatalok segítségével megtöltünk tartalommal, és lesz egy olyan kis vegyes csapat – négy-öt idősebbel és öt-hat-hét fiatallal - , akik szimpatikusak lesznek mind szakmailag, mind emberileg a bajnokságban és a kupában. Azt, hogy ez milyen eredményekre lesz elég, még korai lenne megjósolni.

- A mostani két aláírás még csak formalitás, de ha esetleg tényleg játszanak mindketten, akkor mire lehet jó ez a csapat? Végülis öt olimpiai bajnok…

- Nagy dolog lenne, a „szerencsefaktor”, vagyis a „sorsfaktor” meg a „korfaktor” nagyon fontos tényezője lenne ennek az egésznek, hiszen nem az anyagiakról szólna ez a dolog, hanem inkább a játék szeretetéről. Meglátjuk, hogy mi lesz, én nem szeretnék most jósolgatni, tippelgetni. Azt szeretném, hogy hétvégén a Magyar Kupa-selejtezőn pofás kis játékot próbáljunk nyújtani annak ellenére, hogy nem játszunk addig hivatalos mérkőzést.

- Köszönöm szépen, Gergő!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)

 



Gergely István nyilatkozata


- Szervusz, Pista! Először is gratulálok neked a máltai bajnokság ezüstérméhez! Úgy gondolom, ezzel kellene kezdeni: milyen volt, és utána beszélj arról egy kicsit, hogy mi fogadott itthon?

- Milyen volt Málta? Csalódott vagyok az ezüstérem miatt, mert bíztam benne, hogy meg tudjuk nyerni a máltai bajnokságot. Arra számítottam, hogy egy picikét könnyebb lesz a bajnokság, de igazából annyi edzés volt, hogy nem is kell most itt újra alapoznom, mert egy hetet hagytam ki összesen, az elmúlt hetet. Szinte minden nap edzésünk volt, amikor azt mondta az edző, hogy csak egy óra lesz, akkor lett belőle két-két és fél óra a vízben. A légiósok dolga egyáltalán nem könnyű, külföldön sem, Máltán aztán meg kifejezetten nem. Más egy kicsit a vízilabda felfogása a vízben, a parton is, de nagyon-nagyon élveztem a játékot. Más a színvonal, nem lehet összehasonlítani a két színvonalat, de az, hogy nyáron játsszák, és több ezer ember kint van, zenekarokkal… Ez most mellékesnek tűnik, de az a hangulat, amit ők ott meg tudnak teremteni maguknak, nekünk egy mérkőzés alkalmával – és mondom, hangsúlyozom, ez a máltai bajnokság, tehát nem a magyar bajnoki döntő, vagy elődöntő, vagy Magyar Kupa –, az csodálatos. Annak ellenére, hogy a színvonal teljesen más, egy olyan hangulatú mérkőzésen játszani, mint amiket ott tudtak produkálni, hihetetlen. Nagyon nehéz volt, rengeteg védeni valóm volt, rengeteg edzésem volt, rengeteg barátot szereztem, rengeteg új ismerőst, rengeteg új tapasztalattal lettem gazdagabb, és nem érzem magam fáradtabbnak, ez a nagyon jó benne. Egyszerűen kitisztult a fejem, feltöltődtem energiával. Nagyon várom már a bajnokságot, és ma dőlt el, hogy végül is itt folytatom a Honvédban, úgyhogy kész vagyok a bajnokságra, és a Magyar Kupára is.

- Milyen lesz a csapat?

- Láthattad, itt azért valamit sejtetett ez a gyakorlás. Azt gondolom, hogy egy szóval lehet megcímkézni ezt a csapatot jelen pillanatban: meglepetés-csapat. Nem eredmény szempontjából – ugye mert még nem tudjuk, hogy hogyan fogunk játszani –, de azok a nevek, azok a játékosok, akik itt vannak, azok mindenképpen meglepetésnek számítanak a tavalyi tavasz után, ahogy itt alakultak a dolgok. Sok minden nem változott, nem jött be – nem akarok nevet mondani – valamelyik nagy légitársaság, vagy valamelyik arab olajkút tulajdonosa, nem ez történt. Egész más történt. Közös célokat határoztunk meg az idősebb játékosokkal, azt, hogy ugyanabban a korban vagyunk, ugyanazok a céljaink vannak itt, már nem olimpiára készülünk, már nem arra készülünk, hogy napi három fázisban eddzünk, és még jobbak akarjunk lenni, hanem a civil életet is szem előtt tartva próbálunk olyan kapcsolatokat teremteni magunk körül és egymás között, ami a barátságunkat és a kapcsolatunkat is elmélyítheti, és kitolhatja. Ebbe belefér mindenképpen a vízilabda, mert azért ez „közös hobbink”, mindannyian szeretünk vízilabdázni. És amíg úgy érezzük, hogy egészségesek vagyunk, és hozzá tudunk tenni a csapat teljesítményéhez – anélkül, hogy „leöregeznének”, meg lesajnálnának minket –, és amíg jól esik, addig én, személy szerint szeretném ezt csinálni. Amit a fiataloknak üzenek: látják, hogy itt van egy pár 35 év körüli játékos. Nagyon szépen kérném őket, hogy szorítsanak ki minket! Ne legyen más a céljuk ebben a csapatban idén, mint az, hogy bebizonyítsák, hogy itt semmi keresnivalónk nincs. Akkor boldogok leszünk, és sikeres lesz az évünk is.

- Köszönöm szépen, Pista! Jó szezont kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)

8 régi hozzászólás

qqcska hozzászólása
qqcska37405
2012.09.19. 18:36

na ne már! senki nem ismeri azt a fogalmat, hogy marketing???

balzs hozzászólása
balzs37400
2012.09.19. 11:35

Az MTV szerint Benedek játéka attól függ hogy a szövetségi kapitányi poszt hogy alakul, Kásás pedig amerikai szerződést kapott, és amikor itthon lesz akkor szeretne a Honvédban játszani.

ikuvihar hozzászólása
2012.09.18. 23:35

Ez azért elég idény eleji. Négyen 4 féle gatyában. Barna alig győzi eltakarni a TEVA feliratot.

katsa hozzászólása
katsa37386
2012.09.18. 18:24

Nagyon megörültem ennek a nagyszerű hírnek, BOLDOGSÁG & NAGY ÉLMÉNY LESZ A SRÁCOK/ILYEN NÍVÓS CSAPAT MECCSEIN OTT LENNI, már nagyon várom!!! Köszönöm/köszönjük, h még láthatunk Titeket EGYÜTT JÁTSZANI!!!! Terveim szerint, ott leszek a Bp.Honvéd meccsein, talán a vidékiek kívételével, de azért igyekszem ott is személyesen szurkolni! =D)) Ui.: végre a KÁSÁNAK is meglesz a \'hiányzó láncszem\'.. !!!!!.. rem.játszani fog Ő is!

DS hozzászólása
DS37383
2012.09.18. 12:55

Minden meccs ajándék, amelyiken láthatjuk játszani őket.

szamóca hozzászólása
2012.09.18. 12:08

micsoda névsor...lett volna 4-5-6 éve. Honvéd lett a levezető, átmozgató egyesület, de egy - két fricska biztosan kiesik a kalapból.

felho2 hozzászólása
felho237380
2012.09.18. 11:28

Minden érdemük elismerése mellett helyeselni tudom, hogy vonuljanak vissza, de akkor egyértelműen és végleg. Tudni kell elköszönni és abbahagyni, hiszen nem lehet egy életen át élvonalbeli vizilabdázóként élni. Ha pedig valaki nem tud a sportágtól eltávolodni, akkor még lehet edző, szakvezető, bíró, stb.

baluka hozzászólása
baluka37376
2012.09.18. 08:37

Ha már aláírnak egy ilyen lapot, nem tudom elképzelni, hogy valamikor ne játszanak. Főleg Tibinek van óriási játékszeretete, szerintem hamarabb lesz az a 3-4 hónap... Hajrá Honvéd, Isten hozott Kása és Tibi :))