FACEBOOK

Martin György a DigiSportban

Martin György a DigiSportban
hozzászólás, 2012.09.07.

Szeptember 26-án értékeli az olimpiai szereplést az MVLSZ elnöksége a két szövetségi kapitány beszámolója alapján - derült ki a DigiSportban sugárzott beszélgetésből, amelyet Martin György MVLSZ-elnökkel folytatott Szombathy Pál.

„Egyelőre informálisan beszélgettünk csak a londoni szereplésről, az első hivatalos elemzés a szeptember 26-i elnökségi ülésen lesz, mindkét kapitány ott számol be. Akkor azonban még semmiféle döntés nem fog születni, nem volna sportszerű akkor még állást foglalni a jövőt illetően, arra majd az új elnökségnek kell javaslatot tennie az év végével” - mondta Martin György.

„A Kemény Dénessel kapcsolatos helyzet borzasztó szokatlan a számunkra is, eddig mindig arannyal a hátunk mögött ültünk le beszélgetni a folytatásról. A körülmények pontos ismerete híján nekem sincs még kiforrott álláspontom a hogyan továbbról. Október-november körül lehet érdemben dönteni Dénessel kapcsolatban” - tette hozzá.
 
„Merész András női kapitány esetében az elnökség nyilván a munka folytatására voksol majd, Bandinak szerintem is maradnia kell a kispadon, ez a londoni eredmény után egyértelműnek tetszik. A nőknél más komoly gond adódhat: nem tudjuk megtartani ezeket a fiatal válogatott játékosokat, külföldre fognak menni, ráadásul a tengerentúlra, amerikai ösztöndíjakkal bombázzák őket. Ez a versenyrendszer időbeli eltérése miatt nagy nehézségeket okozhat majd” - mondta a női szakágról.
 
Szóba került a sportág anyagi helyzete is: „A vízilabda valamennyi nagy szponzora multinacionális vállalat, amelyek következő évi támogatási döntéseiket október-novemberben hozzák, így nem tudom, lesz-e negatív hatással az olimpiai szereplés a sportág támogatására. Nehéz időszak elé nézünk a gazdaság állapota miatt is, de sikerrel kezeltünk már néhány ilyen helyzetet.”

„A magyar sportközvélemény változatlanul nagyon szeret minket: az olimpia nézettségi adataiban a póló toronymagasan vezet, két női meccsünket kétmilliónál többen látták, a férfiak is 1,9 milliós nézettség felett voltak. Ha egy sportágra Magyarország ötöde kíváncsi, akkor az életképes, annak kormányzati támogatását nem lehet megkerülni. Az úgymond most rosszul szerepelt vízilabda még mindig messze a legeredményesebb csapatsportág. Mérkőzéseinken magas rangú politikusok is megjelentek az uszodában, tehát a döntéshozók bizonyos része szeret minket - lehet, hogy mások nem” - jelezte a szövetség vezetője.
 
„Furcsán hangozhat, de Budapesten az utánpótlásban túl sok gyerek érkezik változatlanul a pólóba, rengetegen jelentkeznek a kevés vízfelületre, ami a minőségi munka rovására megy: ahol 10-15 gyerek az egészséges, oda most 40-50 jut. Vidéken nem ennyire rossz a helyzet, ott normális uszodákban tudják fogadni az újakat. Változatlanul divatos a sportág” - fűzte hozzá Martin György.

A beszélgetés teljes felvétele:


3 régi hozzászólás

látó hozzászólása
látó37330
2012.09.14. 23:45

\"Vétkesek közt cinkos aki néma!\" Hát még aki részes...!

Török Szultán hozzászólása
2012.09.12. 19:25

Ideje lenne egy aktívan dolgozó, a sportágért tevékenykedő elnöknek, aki hoz pénzt, támogatást (=uszodát Budapestre!), és rendet vág ahol rendet kell vágni.

felho2 hozzászólása
felho237269
2012.09.11. 08:21

Miért kell ennyit várni arra, hogy kiértékeljék Londont? Egyébként nem lehet kérdés, hogy Kemény Dénes lemondjon. Teljesen egyértelmű, hogy mennie kell, hiszen egy fejezet lezárult, új csapat kell, új kapitánnyal. Az, hogy Kemény lemond, természetesen nem von le semmit korábbi sikereiből.