FACEBOOK

Hivatalos adatok: csúcsnézettségű volt a vízilabda

Hivatalos adatok: csúcsnézettségű volt a vízilabda
hozzászólás, 2012.08.28.

Hosszú ideje az első jó hír a vízilabda hazai jövője szempontjából: a magyar csapatok londoni olimpiai mérkőzései a legnézettebbek voltak Magyarországon, a most megismert hivatalos adatok szerint.

Az MTVA a vízilabda-szövetség tudomására hozta az AGB Nielsen kutatása alapján regisztrált nézettségi adatokat, amelyek kimagasló érdeklődést tükröznek vissza.

Figyelemre méltó, hogy négy mérkőzés is abszolút kiemelkedőnek mondható nézettséget ért el, ezek megközelítették vagy túl is lépték a mérkőzésenkénti kétmillió elért nézőt. Ezek a mérkőzések a legnézettebb olimpiai események szűk körébe tartoztak.

Top 5: 

mérkőzés

 

tartós
nézőszám*

elért
nézőszám**

Magyarország-Ausztrália

női

739 634

2 163 882

Magyarország-Spanyolország

női

847 002

2 075 326

Magyarország-Olaszország

férfi

881 850

1 998 641

Magyarország-Oroszország

női

791 048

1 951 335

Magyarország-Szerbia

férfi

767 373

1 743 937

* Tartós nézőszám = AMR: az egy percre jutó átlagos nézőszám
** Elért nézőszám = reach: a legalább 1 percre odakapcsoló nézők száma
Forrás: MTVA, AGB Nielsen

Az MTVA még egy fontos kutatási eredményt osztott meg az olimpiai vízilabda-mérkőzésekkel kapcsolatban. Az összesen 14 női- és férfimérkőzést a teljes magyar lakosság 55,4 százaléka, azaz 5 114 497 ember látta. Ők átlagosan négyszer kapcsoltak a vízilabda-közvetítésekre.

- Az olimpia alatt is éreztük, hogy a sportközvélemény mellettünk áll és mindvégig figyelemmel kísérte utunkat Londonban – kommentálta a kedden közzétett adatokat Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, hozzátéve: - A kiemelkedő nézettség ezt igazolja vissza, valamint több dologban is megerősít bennünket: látjuk, hogy a sportág népszerűsége idehaza töretlen, a szurkolók örömmel követik a televízióban és jóban-rosszban kitartanak a válogatottak mellett.

Ugyancsak fontos visszajelzés, hogy a női vízilabdasport és a magyar női válogatott végérvényesen elfogadtatta magát a közönséggel, hiszen az ő sikereiknek ugyanolyan sokan szurkoltak, mint a férfiaknak. Rengeteget kell tennünk azért, hogy ez a lendület megmaradjon az olimpia után és a női szakág is – a már sokszor bizonyított férfi csapat mellett – hosszú távon érték maradjon – fogalmazott a szövetség elnöke.

4 régi hozzászólás

peterszky hozzászólása
2012.08.29. 20:03

Annyit ér ez a magyar vízilabdának, mint sz*rnak a pofon, ettől nem lesznek kint többen a bajnoki mérkőzéseken sehol. Nyári sportág, nyáron kell játszani.

balzs hozzászólása
balzs37135
2012.08.29. 12:11

rakéta, Jogos a kérdés, valószínűleg úgy gondolták mint az EB-n, VB-n az utóbbi időben hogy ha már nem a magyarok játsszák, akkor nem fizetnek érte jogdíjat. Más kérdés hogy a kézilabdát, pláne a kosárlabdát, illetve a foci eb-t, ahova magyarok ki sem jutottak akkor miért közvetítették. Illetve amikor elkapcsoltak közvetítés közben, ahelyett hogy a másik csatornán adták volna az is \"kedves\" gesztus volt. Remélhetőleg ez az eredmény viszont lökést ad annak hogy a bajnokság közvetítése visszakerüljön az MTV-re és minél több meccset (rangadót) közvetítsenek a következő szezonban, akár a női bajnokságból is normális időpontokban (nem pl. hétfő este mint a sportklubon). Felvetésed második felére reagálva a világhálón élőben is lehetett nézni és most is vissza lehet nézni az olimpia összes közvetített eseményét (amiket az MTV nem adott azokat is), ráadásul kommentár nélkül. http://www.eurovisionsports.tv/london2012/ itt a Playlist-en kiválasztod a Water Polot, alul a videók közül pedig a legutolsót Gold - (M)

raketa hozzászólása
raketa37131
2012.08.29. 09:15

Tényleg, a dönt?t miért nem lehetett közvetíteni? Még a világhálón sem lehet visszanézni.

anya hozzászólása
anya37128
2012.08.28. 21:33

Ha ennyien neztek a noi elodontot es a noi bronz meccset, ugyan mennyien lettek volna a ferfi elodonto vagy a donto/bronz meccs nezoi :( Remelem a barcelonai vb-n nezo csucsot dontunk !