FACEBOOK

Martin György-interjú az mvlsz.hu-n

Martin György-interjú az mvlsz.hu-n
hozzászólás, 2012.08.25.

A korábbi olimpiákról, – értetően - örömtelibb volt a hazatérés. Kiemelt figyelemmel várjuk az utánpótlás nemzetközi eredményeit. Martin György elnök interjúja a szövetség hivatalos honlapján, Török László tollából.

Most, a londoni olimpiát követően, merőben új helyzettel ismerkedik Dr. Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. Mióta  – 1998. november – Ő vezeti a pólós társadalmat, valamennyi olimpiáról aranyéremmel tért haza a férfi válogatott. Most azonban, dobogós helyezés nélkül maradt.

  • A korábbi hazaérkezések egész mások voltak, érthető módon sokkal kedvesebbek számunkra. Ezt a mai helyzetet sajnos szokni kell, ami egyáltalán nem könnyű. Az élet azonban megy tovább, és belátható időn belül bizonyos lépéseket meg kell tennünk. Hogy milyeneket, arról még egyeztetnünk kell munkatársaimmal, valamint az elnökségi tagokkal.

  • Az biztosnak látszik, hogy a férfi válogatott esetében egy új, fiatal együttes kialakítására kell törekedni.

  • Abban már korábban - az eredménytől függetlenül – is biztosak voltunk, hogy új csapat kialakítására van szükség. Ezért - no meg azért, mert az utánpótlás korosztályban messze elmaradtak nemzetközi eredményeink a várttól – hajtottunk végre személyi változtatásokat a korosztályos válogatottak élén. Dr. Horkai György irányításával új stáb látott munkához. Úgy tűnik nagyon jó irányban haladnak, hiszen sokkal több foglalkozást tartanak, sokkal több munkán alapul ez a tevékenység. Az is tény viszont, hogy az igazi megmérettetések csak most kezdődnek, hiszen szeptember elején Franciaországban rendezik a korosztály Európa bajnokságát, majd decemberben az ausztráliai Perth ad otthont a juniorok világbajnokságának. Az elvárás, hogy csapataink legalább az elődöntőig eljussanak, a korábbi esztendők kilencedik, valamint hatodik helyezésével szemben. A lányoknál a négy közé jutás eddig sem jelentett problémát, hiszen ők – egyetlen alkalom kivételével - rendszeresen éremmel tértek haza a különböző világversenyekről.

  • Jövőre a korosztályos férfi VB-t éppen a magyar szövetség rendezheti Sopronban.

  • Az már, a megkezdett útnak a folytatása. Tulajdonképpen ennek tükrében pályáztunk, és nyertük el a 2014-es felnőtt Európa bajnokság rendezésének a jogát, amelyen már szerintem, ismét ütőképes férfi válogatott áll majd rajthoz. A lányoknál – amennyiben sikerül együtt tartani a jelenlegi felnőtt válogatottat - dobogó, sőt akár a végső győzelemre is esélyes lesz a csapat azon a kontinens viadalon.

  • Lehet olyan sikeres felnőtt EB-t rendezni Budapesten, amilyen a 2001-es volt. Fantasztikus közönséggel és egy arany, valamint egy bronzéremmel?

  • Egy kicsit más lesz a helyzet, mint akkor volt.  2001-ben, az a magyar férfi válogatott ugrott vízbe, amely az előző esztendőben, Sydneyben, olimpiai bajnoki címet szerzett. 2014-ben sajnos erre nem kerülhet sor, viszont addigra lesz egy új fiatal gárdánk, amelyiket a közönség remélhetőleg ugyanúgy megszeret majd, mint a mostani aranygeneráció tagjait.

  • Beszélgetésünk elején azt mondtad, hogy bizonyos döntéseket meg kell hozni. Az egyik ilyen, a kapitánykérdés megoldása.

  • Kapkodni ezzel sem kell, hiszen a szövetségi kapitányoknak 2012. december 31-ig szól a szerződésük. Sőt ugyaneddig szól, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségének is a mandátuma. Úgy gondolom, hogy a kapitánykérdésben az a sportszerű megoldás, ha a 2013-tól működő vezetőtestület hozza majd döntését. Előtte nem szabad olyan határozatokat hozni, amely alapjaiban meghatározza a magyar vízilabda jövőjét és egyben kész tények elé állítja a majdani elnökséget.

  • A tisztújító közgyűlésre, várhatóan mikor kerül majd sor?

  • Ebben az ügyben még senkivel sem egyeztettem, tehát csak a magánvéleményemet mondom: Erre a perthi junior világbajnokság után kerülhet sor, amely emlékezetem szerint, december 9-én ér véget – fejezte be nyilatkozatát Dr. Martin György elnök.

Török László - mvlsz.hu

3 régi hozzászólás

velemeny76 hozzászólása
2012.08.26. 21:02

Ja és ha már ilyen figyelmes az Elnök Úr akkor jelezném, hogy a LEN technikai bizottságába összel lesz a választás és kérem itt is legyen olyan figyelmes, mint a szövetségi kapitány megválasztásánál. Gondolom ebbe a pozícióba sem akarja belekényszeríteni az új elnökséget. Ez igazán figyelmes lenne Öntől. Köszönjük!

sch333 hozzászólása
sch33337084
2012.08.26. 20:29

Jó gondolat, hogy az új vezetőség hozza már meg az időszakára vonatkozó döntéseket. Ez tisztelendő. Ugyanakkor javaslom praktikussági okoból a december 9-e előtti időszakra hozni mindezt, hisz ezzel több idő állna rendelkezésre január 1-ig ...

velemeny76 hozzászólása
2012.08.26. 11:27

Tisztelt Elnök Úr! A kapitányhoz hasonlóan Önnek is köszönjük az elmúlt tizenvalahány évet. Szeretnénk, ha kéz a kézben együtt eltávoznának a magyar vizilabda világából. Köszönjük szépen! UI: Legyen szíves a szavazógépet se felejtse itt.