FACEBOOK

Cosenzában a csapat - kezdődik a torna

Cosenzában a csapat - kezdődik a torna
hozzászólás, 2012.06.27.

Jóval éjfél után megérkezett az olaszországi csizma lábfejénél lévő Cosenzába a magyar válogatott. A 17 tagú olimpiai keret játékosai nemzetközi tornán vesznek részt, szerdán este Kazahsztánnal kezdenek, majd csütörtökön Szerbia következik.


A fiúk korán reggel még a Gilda Maxban gyúrtak  (bár volt, aki bokszolt), majd a szokásos margitszigeti vizes edzés szerepelt a programban. A Hajósban elfogyasztott ebédet csendespihenő követte és késő délután már Ferihegyen találkozott a csapat.

Hosszú utazás következett, először Rómába, majd onnan némi várakozás után Lamezia repülőterére. Csaknem este 11 volt, amikor leszállt a gép, s 25 fokos hőmérséklet, igazi déli levegő fogadta a fiúkat. Jó hír, hogy az átszállás ellenére mindenki megkapta Budapesten feladott csomagját, így kényelmetlen tortúrát került el a társaság. Lapeziától még több mint 60 kilométeres buszút vezetett Cosenzába, egy látszatra teljesen szabályos, belül azonban nagyon kicsinek tűnő buszban, ahol bizony néha úgy érezte az ember, hogy erősen fogytán a levegő.

A szobakulcsokat pillanatok alatt elkapkodták az érintettek, s mivel az étteremben láthatóan nem várták a magyar csapatot, mindenki felvonult pihenni. A szobában aztán kellemes meglepetés fogadta a játékosokat: bekészített, celofánnal lefedett tányéron sonka, sajt, olivaolaj és kenyér várt mindenkit. A déliek kedves figyelmessége.

A tornán részt vevő magyar játékosok:

Baksa László, Biros Péter, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Katonás Gergely, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Nagy Viktor, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szécsi Zoltán, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga Tamás és Vámos Márton

A szövetségi kapitányt út közben a nemzetközi torna előtti várakozásairól kérdeztük.

KEMÉNY DÉNES a vlvnek:

- Ezzel a tornával új szakasza kezdődik el a felkészülésnek?

- Szerintem nem nagyon nevezhető új szakasznak, folyamatos, hétről hétre zajló munkát végzünk. A múlt héten két meccsünk volt egy jó csapat ellen, most lesznek közepes és erős ellenfelek, úgyhogy úgy gondolom, hogy ez jó lehetőség az állapotfelmérésre és a javulásra.

- Mit szeretnél elérni? Mit vársz?

- Ha a jó csapatok ellen jól játszunk, ennek következtében jó eredményt érünk el. Az, hogy a közepes csapatok ellen jól játszunk, és jó eredményt érünk el, azt hiszem, természetes. Hogy ez most eredményben, a végén mit jelent, majd ki fog derülni, de azért nyilván a játékosokban megvan az a feszültség, ami abból fakad, hogy nincs még kijelölve a tizenhárom.

- Az, hogy játszunk londoni csoportellenfelekkel, ad valami "bukét" a dolognak? Tehát nyilván azért itt valami nyomot is lehet hagyni, mindkét részről. Számít-e ez?

- Szerintem ez nagyon sokat nem számít, mert a csoportban sem fog olyan nagyon sokat számítani az eredmény. Aki az olimpiai csoportot meg tudja nyerni, annak lesz valamennyi előnye, azon kívül énszerintem már szinte mindegy, mert a túloldalon mindenképpen erős ellenfelek lesznek. A múlt héten is csoportellenféllel játszottunk, mégse volt ez szempont. Meglátjuk.

- Kíváncsi vagy az ellenfelekre?

- Szerintem nem fogunk nagy különlegességeket látni. Mindenki dolgozik, mindenki készül, van még egy hónap az olimpiáig. A játékosokat ismerjük, nem olyan régen volt egy világverseny, nem egy éve, hanem fél éve, tehát én ilyen szempontból nem várok semmi különöset, igazából sokkal inkább kíváncsi vagyok magunkra, mint az ellenfelekre.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


vlv-képek az útról


A cosenzai torna programja

A csoport


Szerbia
Magyarország
Kanada
Kazahsztán

B csoport

Olaszország
Montenegró
Ausztrália
Görögország

Június 27., szerda

17.00 Montenegró-Görögország
18.20 Magyarország-Kazahsztán
19.40 Szerbia-Kanada
21.00 Olaszország-Ausztrália

Június 28., csütörtök

17:00 Kanada-Kazahsztán
18.20 Ausztrália-Görögország
19.40 Szerbia-Magyarország
21.00 Montenegró-Olaszország

Június 29., péntek

17:00 Kazahsztán-Szerbia
18.20 Montenegró-Ausztrália
19:40 Magyarország-Kanada
21.00 Olaszország-Görögország

Június 30., szombat

16:30  3A-4B
18:00 4A -3B
19:30 1A-2B
21:00 1B-2A

Július 1., vasárnap

10:30 a 7-8. helyért
12:00 az 5-6. helyért
18.30 a 3-4. helyért
21.00  döntő


Mint a fentiekből kiderül, a vlv munkatársa a helyszínről tudósít. Tévéközvetítésről videostreamről nincs információnk, és az is csak az első versenynapon derül ki, hogy van-e internet az uszodában, tehát tudunk-e a megszokott módon élőben (szövegesen) közvetíteni. Ha nem, akkor meccs közben sms-ekkel adunk időről időre tájékoztatást az állásról.

2 régi hozzászólás

Koma hozzászólása
Koma36072
2012.06.27. 12:03

Szerintem, mindenkinek jól jönne egy pár győzelem(szerb, montenegró, és az olaszok ellen), így az olimpia előtt adna a fiúknak még több önbizalmat! No meg had érezzék meg az ellenfelek, hogy \"eljött a magyarok ideje\"!!

ladorjan hozzászólása
2012.06.27. 09:57

Na, megnyugodtam, ilyesmire gondoltam. Külön köszönöm a tévéközvetítésre való kitérést, sajnálom, hogy úgy néz ki, nem lesz. Ha valaki időközben mégis tud róla, kérem, tegye közkinccsé, elvégre rangos tornáról van szó!