FACEBOOK

Magyarország-Horvátország 10:10

Magyarország-Horvátország 10:10
hozzászólás, 2012.05.29.

Második kaliforniai hivatalos mérkőzésén döntetlent játszott a magyar válogatott az USA csapatát korábban legyőző horvátokkal, keddre virradóra. Kemény Dénes szerint az eredmény másodlagos, a meccsek hasznosak, továbbra is erős munka folyik, a lényeg Londonban lesz...

Hivatalos, barátságos mérkőzés

Magyarország-Horvátország 10:10 (1:1, 2:1, 4:5, 3:3)
Newport Beach, Kalifornia (Egyesült Államok)
Magyarország: Nagy V., Katonás, Madaras 3, Varga Dénes 5, Kásás, Hosnyánszky, Kiss G., Kis G., Varga Dániel, Biros, Steinmetz Á., Hárai 1, Varga T. 1, Vámos, Baksa. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Horvátország: Pavics, Burics, Boskovics 2, Dobud 3, Jokovics 1, Karacs, Markovics, Buslje, Sukno 2, Baracs, Hinics, Obradovics, Buljubasics 2, Setka, Krapics. Szövetségi kapitány: Ratko Rudics



Végig mi vezettünk, de két gólnál nagyobb előnyt nem sikerült szerezni és a horvátok mindig egyenlítettek. Az utolsó percre 9:9-cel indultak neki a csapatok. Varga Dénes ötödik góljával megint nálunk volt az előny, de Dobud 28 másodperccel a befejezés előtt egyenlített. Az utolsó támadást mi vezettük, de az nem járt sikerrel.

A magyar csapat kapuját most az első két negyedben védte Nagy Viktor, majd Baksa Lászlónak adta át a helyét. Gór-Nagy Miklós nem játszott, Szivós Márton nevezve volt a meccsre, de ő sem nem szerepelt.

A következő mérkőzésünk péntekre virradóra, magyar idő szerint hajnali négy órakor lesz, az ellenfél ismét az Egyesült Államok csapata.

KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

- Harcos, küzdelmes mérkőzésen lett döntetlen, inkább nekünk állt, sose vezettek, de ma is sok tanulsággal gazdagodtunk. Egy hete  vagyunk komplettek, így azért ezeket a meccseket nagyon nem lehet komolyan venni. Az biztos, hogy tanulságos minden mérkőzés, vannak olyan hibák, amelyek függetlenek attól, hogy csak egy hete tréningezünk. De ez nem baj, igazából nem is várok mást. Tudni kell és lényeges dolog, a játékosok is tudomásul vették, hogy amikor egy évvel ezelőtt lekötöttük ezt az edzőtábort, akkor nem lehetett gondolni, hogy leszáll a repülő és 48 órán belül két meccset játszunk ilyen erős csapatokkal. Alapvetően az az edzőtábor célja, hogy erősen dolgozzunk és hogy megtörjük a margitszigeti felkészülés monotóniáját. Tudomásul vettük ezeket a meccseket, szerintem hasznosak, függetlenül az eredménytől. Mint mondtam, inkább nekünk állt a mai meccs, mint a horvátoknak, de ennek nincs jelentősége, a hibák felmérése abból a szempontból fontos, hogy most felkészületlenül, fáradtan szerepeltünk. Tegnap, a meccs után még volt egy kétórás edzés, ma délelőtt szintén két óra, s délután a meccs. A célunk nem ezeknek a mérkőzéseknek a megnyerése, de természetesen a meccs alatt komolyan vesszük, amit csinálunk.

- Sokat javult a játékunk tegnaphoz képest?

- Szerintem nem. Tegnap azért más volt itt, az USA ellen. De azon a meccsen is lőttünk 9 gólt, ma 10-et, kapni tegnap 12-t kaptunk, ma 10-et - nem lényeges eltérések ezek. Az eredmény nyilván más, de szerintem ha ma kiegyensúlyozottabban játszott a csapat, az nyilván annak volt köszönhető, hogy eltelt egy nap a megérkezésünk óta. De ennek sincs okvetlenül jelentősége. Ami számítani fog, az az olimpia, itt pedig dolgozni kell és mindenből tanulni, javulni.


VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Kiegyenlített meccs volt, amin végig magunk alatt tudtuk tartani eredményben a horvát csapatot.

- Dobtál már öt gólt egy meccsen a magyar válogatottban?

- Nem tudom. Négyet már többször.

- Gratulálok a mai teljesítményedhez!

- Köszönöm!


MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Azért megnyerhettük volna... Benne volt, mi vezettünk végig. A különbség nyilván az volt, hogy tegnap harcosabb csapat játszott ellenünk, az amerikaiak nagyon készültek, nekik fontos meccs volt, együtt készülnek az év eleje óta és nem sok ellenféllel tudtak komoly mérkőzést játszani, ráadásul a tévé is közvetítette.

Ma két tompább csapat küzdött egymással, nem csak az átállási nehézségek miatt, hanem mi is, meg a horvátok is keményen edzünk, ez a meccs inkább az edzésprogram része volt. Kis túlzással azt lehet mondani, annyit ért, mint egy jól sikerült délelőtti edzés.

Egyébként még az út elején tartunk, alapdolgokat gyakorlunk, és persze kicsit a csapatkeresés is folyik. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem ugyanaz a helyzet, mintha egy héttel az olimpia előtt játszanánk ezeket a meccseket.


NAGY VIKTOR a vlv-nek:



- Szervusz Viktor! Gratulálok a mai meccshez és arra kérlek, foglald össze, mi történt ma a horvátok ellen, milyen meccs volt?

- Köszi, én is üdvözlök mindenkit! Nagyon jó meccs volt ez - leszámítva azt, hogy a végén nem sikerült győznünk. Nagyon jól kezdtünk, kevés gólon tudtuk tartani őket. Jól használtuk ki a helyzeteinket. Ez a második félidőben megfordult, a bírók kicsit összevissza fújkáltak, több gól is született ezért, nekem úgy tűnt, hogy vissza akarják hozni a horvátokat és ez sikerült is.

- Javultatok a tegnapi meccshez képest? Sikerült már teljesen átállni?

- Szerintem mindenki sokkal jobban érezte magát, mint az első meccsen, én legalábbis így voltam, szerintem más is, de azért látszódott mind a két csapaton, hogy nem száz százalékos még.

- A tegnapi meccs után nagyon le voltatok törve?

- Annyira nagyon nem, de hát azért az USA-tól nem jó kikapni ennyire. A helyén kezeltük a dolgokat, benne volt az, hogy utaztunk elég sokat és másnap már játszottunk. Ma sokkal jobb, sokkal szervezettebb volt a játék, és ez jó.

- Mi következik, mi lesz a program a következő egy-két napban?

- Holnap (kedden - a szerk.) komolyabb edzés, délelőtt csak víz, délután kondival egybekötött "vizes program", utána elmegyünk vacsorázni, majd a szerda teljesen szabad, majd kitaláljuk, hogy mire használjuk fel. Csütörtökön meccset játszunk megint - ez a következő napok programja.

- Nem vagy nagyon fáradt?

- Tudnék aludni... Délután is tudtam volna, de nem volt szabad. Velem nincs probléma, lefekszem este 9 órakor, ami most van és reggel nyolcig alszom, ezzel nincs probléma hál' istennek, nem ébredek fel hajnalban...

- Otthon ezt most nem tudnád megcsinálni...

- Így van. Jól látod a dolgokat :-). De azt ígérte a feleségem, hogy mire hazamegyek, addigra megoldja, hogy átaludjuk az éjszakát.

- Jó pihenést kívánok és gratulálok még egyszer!

- Köszi szépen.


12 régi hozzászólás

Constans hozzászólása
2012.05.30. 09:39

Sziasztok! Tud Valaki valamit Szívós Marciról? Nagyon keveset játszott...

KerbiT hozzászólása
KerbiT35949
2012.05.29. 21:50

Nem akarom bántani Lacit, de szerintem első számú kapusként semmiképp nem lehet rá még számítani a válogatottnál, 1 kapus, minimum jobb nála... Tartalék kapusnak, viszont fejben nem elég érett szerintem... Nem a padon üléshez, hanem az esetleges beugráshoz gyenge... És, mint tudjuk, Dénes előszeretettel cserél kapust, a nagy világversenyeken. Gergely Pistát azért is sajnálom, hogy nincs itt, mert igaz, hogy Ő a legidősebb, de mentalitása, a fiataloknak is példamutató lehet... Summa Summárum: Hajrá Magyarok, mindent bele Londonban!!!!

toldo hozzászólása
toldo35948
2012.05.29. 21:21

Ha már nem Decker,akkor inkább a Lévai Márton,de semmi esetre sem Baksa,Ő maradjon csak Szegeden,ahol van pénz,és sajnos van ANYAG is!

buvar-kn hozzászólása
2012.05.29. 20:11

Szecska89 sajnos azok leszünk mert Viktorban nagyobb az akarat mint a tudas igaz abbol nincs hiany.

Szecska89 hozzászólása
2012.05.29. 13:04

Úgy legyen, de remélem ez 2016-ban következik be. Nekem is erősebbnek tűnne egy Szécsi - Gergely páros, de Nagy Viktorral sem lennénk gyengébbek.

jozsi47 hozzászólása
jozsi4735941
2012.05.29. 12:57

Remélem azért,hogy Baksa ha sor kerül a szereplésére az olimpián,csattanós választ fog adni minden benne kételkedőnek.Köztük nekem is.

sch333 hozzászólása
sch33335940
2012.05.29. 12:46

Eddig - sajnos - látszik Gergely Pista hiánya ... Egyértelmű, (számomra), hogy Szecskával őt kellett volna kivinni az olimpiára. Vajon Szivós Marci mirét nem játszott? (Az első meccen nevezve sem volt, a másodikon pedig nem lett beküldve ...) Sérült? \"Biztos\" a helye, ezért a többiek kapnak inkább lehetőséget? Vagy ...?

Szecska89 hozzászólása
2012.05.29. 11:40

Szívesebben látnám őt például, de akár Barabás Botondot 1-1 meccsen legalább megnézném (nem azt mondom, h ők váltanák meg a világot, de legalább mást is megnézhetnénk). nekem Baksa Laci nagyon bizonytalannak tűnik és lássuk be, egy kapusnál (persze nem csak ezen a poszton) nem túl szerencsés. Neki is jót tenne egy olyan teljesítmény, mint Hárai Balázsnak (talán) a shanghai-i vb-n. Előtte ő sem volt (szerintem) magyar válogatott szintű center, ahogy jelen pillanatban Baksa sem az (szerintem =) )

Daret hozzászólása
Daret35938
2012.05.29. 11:05

És ki lenne az a reményteljes és tehetséges fiatal, akit ki lehetne próbálni? Decker Attila?

Szecska89 hozzászólása
2012.05.29. 09:06

Én éppen ezért a \"majd ekkorra és akkorra talán jó lesz\"-ek miatt gondolom úgy, hogy helyette más tehetséges fiatalt kellene kipróbálni. eddigi világversenyeken, felkészülési tornákon nyújtott teljesítménye alapján nem győzött meg, persze nem is engem kell = ), boldoggá tenne, ha az ő védéseinek köszönhetően nyernénk meg vmit.

Daret hozzászólása
Daret35936
2012.05.29. 08:45

Baksa még nem \"Olimpiaérett\". Talán majd Rióban.

jozsi47 hozzászólása
jozsi4735935
2012.05.29. 05:55

A meccseket sajnos nem láttam,így természetesen nem tudom milyen volt a védekezésünk.De még így is azt gondolom,hogy a 2 meccs 4 negyede alatt beszedett 15 gól,amit Baksa kapott soknak tűnik.Sőt nagyon soknak.