FACEBOOK

Egyenlített a Vasas

Egyenlített a Vasas
hozzászólás, 2012.04.13.

Visszavágott a Vasas a Kőér utcában, 1:1-re áll a bajnoki elődöntő, vasárnap 18.15-től a Komjádiban dől el minden. Nyilatkozatok, fotók, gólok.

Vodafone OB1, elődöntő, második mérkőzés

Honvéd-Vasas 8:12 (3:4, 3:4, 2:2, 0:2)
Kőér utca, v.: Németh A., Marjai
Honvéd: Gergely, Mátyás 3, Salamon 1, Szivós 2, Tóth M. 1, Gór-Nagy 1, Hárai. Cs.: Lévai (kapus), Jansik D., Hangody Gy., Kovács P., Kovács R., Angyal, Hangody L.. Vezetőedző: Tóth Imre (Vad Lajos eltiltása miatt)
Vasas: Nagy V., Decker Á., Boskovics 1, Katonás 5,, Kiss G. 1, Steinmetz B. 3, Steinmetz Á. 1. Cs.: Fazekas, Vörös, Vámos, Drasko Brguljan, Takács B. 1. Vezetőedző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 2/12, ill. 3/9
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1
Kipontozódott: Takács B. a negyedik negyedben

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1:1

A mindent eldöntő mérkőzés vasárnap, 18.15-kor kezdődik a Komjádi uszodában (SportKlub, vlv, vodapolo)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE

TÓTH MÁRTON GÓLJA FÉLPÁLYÁN TÚLRÓL



vlv-képek



Ágnes-képek


STEINMETZ BARNABÁS A SPORTKLUBNAK:



- Mellettem Steinmetz Barna, a mérkőzés egyik legjobbja. Elég fáradtnak tűnsz. Kemény harc volt?

- Jó estét kívánok mindenkinek! Igen, jól látod, nagyon kemény, küzdelmes és nagyon hajtós meccs volt, úgyhogy nem csoda, hogy azt hiszem nem csak én, hanem mindenki elfáradt, aki a vízben volt.

- Mi döntött ma a javatokra? Úgy tűnt, hogy végig, egész mérkőzés alatt kontrolláljátok a találkozót.


- Igen, ez még akkor is így volt, amikor az elején egy góllal vezetett a Groupama Honvéd. Össze sem lehet hasonlítani a tegnapelőtti mérkőzéssel, azt hiszem akkor tűz nélkül, fáradtan, bután, egymással, a játékvezetővel, az ellenféllel perlekedve játszottunk. Most pedig tényleg csak magunkkal foglalkoztunk, csak azzal törődtünk, hogy a mi játékunk minél jobb legyen. Semmi sem zökkentett ki minket és nagyrészt ennek köszönhető ez a győzelem.

- Vasárnapig elég lesz az idő a pihenésre?


- Úgy látom, hogy ha ez a két nap elég volt, hogy gyakorlatilag romjainkból felépítsünk egy várat, akkor ennek a két napnak is elégnek kell lenni ahhoz, hogy vasárnap újra ilyen összeszedetten, határozottan egy nagyon jó teljesítményt nyújtsunk.

- Jó pihenést, találkozunk vasárnap.


- Köszönöm szépen, köszönjük.

(Lejegyezte: Tina)


VLV-VIDEÓK (SpoortKlub és vlv):

0:1 - Katonás első gólja


1:1 - Mátyás első gólja


2:1 - Mátyás második gólja


2:2 - Kiss Gergely gólja


2:3 - Steinmetz Barnabás első gólja


3:3 - Mátyás harmadik gólja


3:4 - Steintmetz Barnabás második gólja


3:5 - Katonás második gólja


3:6 - Boskovics gólja


3:7 - Steinmetz Barnabás harmadik gólja


4:7 - Gór-Nagy gólja


5:7 - Tóth Márton gólja


5:8 - Steinmetz Ádám gólja


6:8 - Szivós első gólja


7:8 - Salamon gólja


7:9 - Katonás harmadik gólja, ötméteres


8:9 - Szivós második gólja


8:10 - Takács gólja


8:11 - Katonás negyedik gólja


8:12 - Katonás ötödik gólja


Katonás Gergő nyilatkozata


- Gergő, azt hiszem, hogy ilyesmiről csak álmodozni lehet, ami ezen a meccsen történt és amit te nyújtottál. Mesélj, hogy érzed magad most?

- Hát azzal kezdeném, hogy mi nem álmodozunk, hanem így jöttünk ide, tehát mi ezt akartuk. Azt akartuk, hogy ilyen képe legyen a meccsnek, hogy nem ajándékozunk gólokat, hogy végig kontrolláljuk a meccset, végig vezetünk és sikerült is, és ez nagy önbizalomra adhat okot a vasárnapi meccs előtt.

- Remélem, hogy nem veszed kritikának, de az előző meccsen nem voltál olyan nagyon jó, most viszont a mezőny legjobbja voltál. Minek köszönhető ez a formaváltás?

- Nem tudom. Van, hogy nem megy, mindenkivel előfordul, hogy gyengébben játszik, inkább a szépre emlékezzünk. Tehát ma nyertünk, nekem is jól ment, ennek nagyon örülök. Mind a kettő nagyon nagy boldogság és lélektani előnyből várhatjuk a hazai meccset, én azt gondolom, hogy bízhatunk abban, hogy bejutunk a bajnoki döntőbe.

- A ma lőtt góljaid közül melyikre emlékszel vissza legszívesebben?

- Mindre szívesen emlékszem, de legszívesebben arra emlékszem, hogy nyertünk és hogy így nyertünk.

- Hogy látod a döntőbe jutás esélyeit most?

- Lélektani előnyünk van, szerintem erősebb csapat is vagyunk. A mai hozzáállással, a mai koncentrációval és figyelemmel mindenképpen esélyesei vagyunk ennek a párharcnak.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Steinmetz Ádám nyilatkozata


- Csapatkapitány úr, gratulálok a mai győzelemhez! Az eredmény azt mutatja, hogy ez egy sima mérkőzés volt, te is így gondolod?


- Köszönjük szépen, nagyon küzdelmes volt, a végére szétnyílt a találkozó. Hála istennek nem úgy kezdtünk, ahogyan ez az elmúlt időszakban megszokott volt. Most nem adtuk az ellenfelünknek több gólnyi előnyt, amit nagy küzdelem árán kellett volna ledolgoznunk, hanem, úgy érzem, végig kézben tartottuk a mérkőzést. Sokkal több tudatossággal tudtuk ezt a mérkőzést lejátszani és a Kőér utcában nyerni, ami nagy dolog. Úgyhogy innentől kezdve a vasárnapi, Komjádi uszodai derbire készülünk. 18.15 órakor lesz a mérkőzés, mindenkit szeretettel várunk. Most már be lehet jönni korlátlan számban. Mindenképpen véget fog érni ez a párharc vasárnap. Ha ilyen tudatosan és taktikailag, fizikálisan ilyen felkészülten tudunk játszani, akkor jó esélyünk van a továbbjutásra, ami a döntőt jelenti.

- Köszönöm szépen Ádi, vasárnap találkozunk.


(Lejegyezte: Tina)



Tóth Márton nyilatkozata


- Marci, gratulálni nem tudok, nem így készültetek, gondolom, de ez így sikerült, mi történt a mai mérkőzésen, hogy láttad?

-
Valóban nem így készültünk, az elején kaptunk szerencsétlen gólokat, nagyon pechesek voltunk, és a Vasas nagyon agresszíven kezdett. Elmentek, utána visszajöttünk a mérkőzésbe, de a második félidőben a kritikus szituációkban rendszerint rossz döntést hoztunk, beleértve a rossz passzokat, nem lőttünk kapura, rengeteg emberelőnyt már az első passznál elrontottunk. A végén a kritikus szituációkat rosszul oldottuk meg, emiatt nyert a Vasas, akiknek külön gratulálok!

- Ezek a kritikus szituációkban elkövetett hibák minek tudhatók be? Idegesek voltatok, a tét súlya nyomott benneteket, fáradtak voltatok?

- Kizárnám azt, hogy a tét súlya nyomott minket, mert már bizonyítottuk, hogy a tét jó barátunk! Szerintem egyrészről a fáradtságnak tudható be, másrészt pedig fejben egy kicsit dekoncentráltak lettünk a végére. Nem tudom, még elemezni kell ezt a dolgot, de sok időnk nincs, biztos, hogy összeszedjük magunkat vasárnapra, és  egy ki-ki meccs lesz.

- Köszönöm Marci, vasárnap találkozunk!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Mátyás Zoltán nyilatkozata


- Matyi, kikaptatok, de a teljesítményedhez gratulálok, a meccs elején te vitted a válladon a csapatot! Milyen érzéseid vannak most?

- Köszönöm, azért jobban örültem volna, ha nekem rosszabbul megy a játék, de nyerünk és döntőben vagyunk. Különösebben nincsenek rossz érzéseim, ma ez egy ilyen meccs volt, az ellenfélnek minden összejött. Mi szerintem kicsit görcsösen játszottunk, talán túlságosan akartunk. Azt gondolom, hogy elég sok bennünk maradt, vasárnap majd ezt kell előszedni, és akkor szerintem nem lesz probléma.

- Mennyire fáradtatok el? A hátralévő idő mennyire lesz elég a regenerálódásra?

- Azt gondolom, hogy mindkét csapat fáradt, de ha koncentrációval, akarattal, meg ilyen érzelmi töltetekkel valaki megfelelően felvérteződik a mérkőzésre, akkor el tudja felejteni a fáradtságot, és nem az fog dönteni. Úgy gondolom, hogy a vasárnapi mérkőzésre mindkét csapat előszedi az utolsó tartalékait, biztos vagyok benne, hogy szoros, kiélezett meccs lesz, és aki higgadtabb, aki jobban él a lehetőségekkel, az fog döntőbe jutni.

- Mekkora esélyt látsz a továbbjutásra ez után a meccs után?

- Gyakorlatilag azon múlik, hogy ha mindenki ma este hazamegy, lezárja ezt a meccset, és onnantól kezdve úgy készül, ami neki a legjobb, hogy vasárnap maximális teljesítményt tudjon nyújtani, akkor ugyanannyi esélyünk van mint a Vasasnak. Idén már játszottunk velük idegenben, jó meccseket játszottunk a Komjádiban, most tavasszal gyakorlatilag ez volt az első vereségünk, tehát nincs okunk feltartott kézzel menni, vagy elkeseredve. Abszolút nyíltnak gondolom a harmadik mérkőzést.

- Köszönöm szépen, vasárnap találkozunk!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Szivós Márton nyilatkozata

- Marci, kifújtad magad, eltelt egy fél óra a meccs vége óta. Hogy látod most a dolgokat, miért nem ment ma?

- Szerintem a nagy akarásnak nyögés lett a vége, én úgy gondolom, és emiatt pontatlanok voltunk nagyon. Gratulálok a Vasasnak! Ők kihasználták a hibáinkat, végül is ez okozta szerintem ma, hogy a Vasas nyert. Nem történt semmi, igazság szerint. Mi már kétszer tudtunk ott nyerni, és az a tervünk, hogy vasárnap harmadszorra is sikerül.

- Ilyenkor most az a taktika, hogy azonnal elfelejteni ezt a meccset, mintha nem is lett volna? Vagy leültök holnap elemezni?

- Megmondom őszintén, nagyon-nagyon nem kell elemezni, mindenki pontosan tudja, hogy mi az, amit jobban csinálhatott volna. Nem kell nagyon itt elemezni már semmit. Pihenni kell egy kicsit, rá kell pihenni a vasárnapra, ki kell egy picit kapcsolódni, uszodamentesség ajánlott ilyenkor…

- Te mit fogsz csinálni?

- Alszom :-) Alszom, és lehet, hogy holnap kimegyek egy kicsit a természetbe… De mondom, nem történt semmi, igazság szerint. A Vasas az életéért küzdött ma, mi pedig túlságosan le akartuk zárni ezt a párharcot. És azért butaság azt gondolni, hogy a Vasas ellen kettőből le tudjuk zárni. Ezt szerettük volna, nem sikerült, de nem baj, legalább így becsúszott az első vereség, aminek kicsit örülök, mert nem lehet úgy végigjátszani egy tavaszi szezont, hogy valaki ne kapjon ki legalább egyszer. :-) Ez most megvolt, s akkor innentől fogva lehet megint nyerni! :-)

- Remélem, hogy nem sértődik meg senki, de a ti kispadotok egy kicsit rövidebbnek tűnik, és minél tovább tart egy ilyen párharc, annál fáradtabbak lesztek. A fizikai erő mennyire fog szerepet játszani vasárnap?

- Szerintem nem rövidebb a kispadunk mint a Vasasé, egyáltalán nem rövidebb, én ezzel nem értek egyet! Nálunk azért olyan játékosok vannak a kispadon, akik lőttek fontos szituációkban már gólokat. Csak egy példát említek: Hangody Gyurika, aki ma nem játszott sokat, de a kupadöntőn, Debrecenben fontos meccsen lőtt gólt! Természetesen fog számítani az, hogy ki hogyan bírja majd erővel, de nem gondolom, hogy a Vasas jobban fogja bírni mint mi, nekik ma nagyon-nagyon oda kellett pakolniuk magukat, hogy győzni tudjanak, ez sikerült nekik. Végülis Földi Laci megmondta, hogy lesz harmadik meccs, szóval igaza lett, nem is mondhatott mást igazság szerint, mert elég furcsán hangzott volna  a szájából,  ha azt mondja, hogy nem lesz harmadik meccs… :-) Gratulálok neki, majd megkérdezem a lottószámokat is tőle! :-)

- Mennyi esélyt látsz a döntőbe jutásra most, 1:1 után?

- Ugyanolyan esélyt látok, mint eddig! Nagyon jó esélyeink vannak, hogy döntőbe jussunk!

- Köszönöm szépen, vasárnap kiderül!

- Így van, pontosan!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



 Az 5-8. helyért:

Szentes-Szolnok 7:12 (2:2, 2:3, 2:4, 1:3)
Legjobb dobók: Lázár, Weszelovszky 2-2, ill. Kis G. 3

A párharc végeredménye: 2:0, a Szolnok javára.

A hetedik helyért a Szentes csap majd össze az FTC-vel.

A 9. helyért:

Kaposvár-OSC 12:9 (1:1, 3:3, 4:2, 4:3)
Legjobb dobók: Bakó, Horváth, Gyurováth, Balogh 2-2, illetve Benczur, Szentesi 2-2

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1:1