FACEBOOK

Bravúros egri siker Szegeden

Bravúros egri siker Szegeden
hozzászólás, 2012.04.10.

Vendégsikerrel kezdődött a Szeged-Eger bajnoki elődöntő és ezzel Birosék nagy lépést tettek előre afelé, hogy döntőbe jussanak, s megvédjék bajnoki címüket. Fotók, a remek mérkőzés után készült helyszíni nyilatkozatok már most, a meccs összes gólja szerdán este.

Vodafone OB1, elődöntő, első mérkőzés

Szeged-Eger 11:14 (3:2, 3:4, 1:5, 4:3)
Szeged, v.: Németh, Füzesi
Szeged: Baksa - Török 2, Turzai, Varga P., Kayes 2, Kiss Cs. 1, Hegedüs 2, Kunac, Molnár T. 2, Juhász Zs., Younger, Somogyi 2, Bálint G. Vezetőedző: Vincze Balázs
Eger: Szécsi - Gerritse, Bátori 1, Graham 3, Hosnyánszky 1, Kovács G. 1, Mezei 1, Varga II. Zs. 3, Seman 1, Binder, Chilkó, Bundschuh 1, Biros 2. Vezetőedző: Gerendás György
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. -/-
Gól - emberelőnyből: 6/15, ill. 6/11
Kipontozódott: Turzai, Binder, Kovács G., Graham

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A második mérkőzés csütörtökön, 18.30-kor lesz Egerben és a SportKlub televízió közvetíti.




vlv-képek

VLV-VIDEÓK (vlv és TiszapArt Televízió):

0:1 - Varga II. Zsolt első gólja


1:1 - Kayes első gólja


1:2 - Biros első gólja


2:2 - Kayes második gólja


3:2 - Somogyi első gólja


3:3 - Bundschuh gólja


3:4 - Kovács Gábor gólja


4:4 - Molnár Tamás első gólja


4:5 - Biros második gólja


4:6 - Graham első gólja


5:6 - Török első gólja


6:6 - Török második gólja


6:7 - Hosnyánszky gólja


6:8 - Mezei gólja


7:8 - Molnár Tamás második gólja


7:9 - Bátori gólja


7:10 - Varga II. Zsolt második gólja


7:11 - Seman gólja


8:11 - Hegedüs első gólja


8:12 - Graham második gólja


8:13 - Graham harmadik gólja


9:13 - Somogyi második gólja


10:13 - Kiss Csaba gólja


10:14 - Varga II. Zsolt harmadik gólja


11:14 - Hegedüs második gólja


Molnár Tamás nyilatkozata


- Elment a hajó ezzel?

- Nem tudom milyen aspektusból nézzük. Szó sincs erről. Az Eger nyert Szegeden, ugyanígy nyerhetünk mi is Egerben, mint ahogy már nyertünk ott az idén. Egy nagyon fura mérkőzést játszottunk, megvoltak a lehetőségeink az elején, azokkal nem tudtunk élni, utána meg butábbnál butább hibákat elkövetve lett egy olyan vereség, amire nem igazán lehet mit mondani. Nem sikerült megint a könnyebb utat választani. Remélem, hogy lesz még egy járható út.

- Hogy látod, nem volt figyelem, vagy mi okozta a hibákat amivel elment a meccs?

- Azt szoktam hangsúlyozni, hogy mindenkinek a saját dolgát kell csinálni és hogyha az megvan, akkor lehet a másiknak segíteni, ezt kell csinálni. Ez ma nagyon sokszor nem volt meg, az, hogy a saját dolgunk meglegyen és utána csináljunk mást. És amíg ezen a szinten ezt nem értjük meg és nem tudjuk megcsinálni, addig ilyen meccset nem fogunk tudni megnyerni. Benne volt a csapatban, kétszer is felálltunk, visszajöttünk, mentünk, utána a végén már potyagólokat is kaptunk, meg igazából demoralizáló volt a vége. De hát komoly ütéseket kaptunk, ebből kell felállnunk. Nem reménytelen a helyzet, optimista vagyok azért.


(Lejegyezte: Danna)



Török Béla nyilatkozata

- Mi történt?

- Nagyon jó elődöntő volt, sajnos egri sikerrel zárult. A harmadik negyedben volt egy rövidzárlatunk, ott elment az Eger. Nem sikerült visszahozni a meccset. Eredendően is három meccsesre terveztük ezt, úgy, hogy itthon tudjuk a végén ünnepelni. Úgyhogy nincsen semmi baj, három meccses lesz az elődöntő.

- Miért kaptatok ilyen sok gólt?

- Így alakult, nyilván nem erre készültünk, hogy.. nem is tudom, 14 gólt kaptunk? Nagyon sok. Nem kaptunk ennyit ebben az évben egyik meccsünkön sem. Össze kell rakni a dolgokat, mert ez így most nem jó. De hát, mondom továbbra is, hogy három meccses lesz ez az elődöntő.

- Fel tudtok állni? Elég lesz az idő?

- Nincs időnk leesni. Nincs időnk leesni, mert annyira közel vannak a meccsek egymáshoz, hogy nagyon nagy butaság lenne most emiatt melankóliába zuhanni. Pusztán szakmai szempontból kell ezt a meccset értékelni és a jókat, főleg a jókat megfogni.

- Köszönöm szépen, Béla!

(Lejegyezte: Danna)



Hegedüs Gábor nyilatkozata


- Azt hiszem, hogy egy ilyen meccsnek neked még mindig van pikantériája. Nem vagy túl boldog...

- Egyáltalán nem, mert erre vártunk, mondhatnám azt, hogy majdnem az egész évben. Tényleg egy olyan szezon van mögöttünk, ami nagyon szép és jó, de mindenki tudta azt, hogy most jön a lényeg, ez a rájátszás. És úgy gondolom még mindig, hogy nincsen semmi veszve, itt van a legjobb négy csapat, ezek bárkit bárhol meg tudnak verni. Ez a párharc két győzelemig tart, az elsőt ők nyerték, megyünk Egerbe és most itt a lehetőség... Így, hogy lekerült rólunk ez az óriási nyomás hazai pályán, megmutatjuk idegenben, hogy mire vagyunk képesek.

- A feszültség volt túl nagy? Mi történt a mai meccsen?

- Nem tudom, én nem éreztem. Nyilván nagy volt rajtunk a nyomás, mert mögöttünk volt egy ilyen szezon és tényleg nagyon jók voltunk, itt volt a hazai pálya, nem tudtunk vele élni. Azt gondolom, ez azon múlt, hogy sajnos többet hibáztunk, mint az Eger.

- - Fel tudtok állni? Két nap van.

- Két nap van, nem hiszem hogy ők is bármi újat mutatnának, nem hiszem hogy mi is tudnánk nekik újat mutatni, én azt gondolom hogy itt tényleg, ahogy mondtam az előbb is, azon fog múlni, hogy kevesebbet hibázzunk. Ha kevesebbet hibázunk és magunkkal foglalkozunk, akkor már bebizonyítottuk az idén, hogy tudunk nyerni Egerben.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Danna)



Szécsi Zoltán nyilatkozata

- Zoli, most nagyon őszintén mondd meg, számítottál ilyesmire?

- Ez ilyen igazi play-off meccs volt, úgy gondolom, szenzációs megoldások és gyermeteg hibák egyvelege. Azt mondom, hogy itt mi akartuk jobban a győzelmet, bízom benne, hogy csütörtökön is legalább ennyire akarjuk, és egy icipicit talán koncentráltabbak leszünk hátul, mert tényleg hátul jött ki nagyon az, hogy valami olyan csodálatos és extra megoldásokkal tudtunk szerelni, odasegíteni, ugyanakkor gyermeteg elváltások, elbambulások voltak. Bár azért a tizenegy gól egy kicsit csalóka, mert a végén már csak arra figyeltünk, hogy a "közte" meglegyen.

- Két nap alatt mi történhet a két csapattal?

- Annyi, hogy mi most hazamegyünk, holnap meg ők jönnek Egerbe, edzünk egyet-egyet. Itt a kérdés az, hogy ki tudja jobban kipihenni magát, és jobban újra felpörgetni magát csütörtökre.

- A Szegedtől többre számítottál?

- Szerintem a Szeged jól játszott, én úgy gondolom, tényleg azt mondom, hogy egy icipicit jobban hittük, jobban akartuk, és bízom benne, hogy ez a play-off hangulatban majd meccsről meccsre még erősebb, még intenzívebb lesz.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata

- Hosi, most kifejezetten a válogatott szempontjából nézve a dolgokat: én nagyon örülök, mert kirobbanó formában voltál. Nem csak gólok, nem csak gólpasszok, hanem szerelések, nagyon fontos pillanatokban. Gondolom boldog vagy a mai meccs után.

- Boldog vagyok, de igazából én azért vagyok boldog, mert egyetlen egy dolog miatt nyertünk ma: a fontos szituációkban mindenki hozzátett egy nagyon fontos dolgot. Vagy gólt lőtt, vagy szerelt, vagy akármi, teljesen mindegy, és ilyen ritkán van egy csapat életében, de szerencsére nekünk ez most kijött.

- Gondolom, hogy ez nem elhatározás kérdése. Mitől ment most így?

- Jó kérdés, nem tudom. Tényleg nem tudom, őszintén mondom, nem tudom. Reméljük, így megy majd Egerben is.

- Tudom, hogy van még egy visszavágó, de ez olyan nagyon nagy előny, szerinted megvan már a továbbjutás?

- Nagy előny? Nem olyan nagy előny ez. Elvettük a pályaelőnyüket, ennyi történt…

- …és lelkileg egy kicsit demoralizáló volt a győzelem.

- Reméljük, hogy az volt, de mondom, ugyanilyen nehéz meccsre számítok Egerben is.

- Hogy látod, a Szeged az ismert formájához képest mit nyújtott?

- Úgy gondolom, hogy hasonlóképpen játszott, mint eddig. Az volt a szerencsénk, vagy nem is azt mondom, hogy szerencsénk, hanem azért játszottunk mi jobban, mert sok gólt tudtunk lőni. Az előző meccseken az volt a probléma, hogy kevés gólt tudtunk lőni a Szegednek, jól védekeztek.

- Sokgólos meccs volt, ez igaz. Két nap múlva ugyanilyenre számíthatunk nálatok?

- Én nem akarok ilyenekbe bocsátkozni, mert gőzöm nincs, milyen meccs lesz. Nyerni akarunk, ennyi. Nem érdekel a többi.

- Jó, meglátjuk. Találkozunk. Köszönöm és gratulálok!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Varga II. Zsolt nyilatkozata


- Zsolt, számítottál erre?

- Reméltem. Eljöttek a várva várt fontos mérkőzések. Igazából ez koronázza meg az egész éves munkánkat. Nem gondoltam, hogy ekkora győzelem lesz a végén, igazából mondhatjuk, hogy a végén simán nyertünk, de ez nem volt ennyire sima, nagy küzdelem volt az egész mérkőzés. Büszke vagyok a csapatomra, mert megküzdöttünk az egész szegedi sátorral, ha lehet így mondani. Nagyon jó mérkőzés volt, azt gondolom, jót is tett a csapatnak, hogy ilyen kemény, brusztos mérkőzés volt. Az elején nem kaptunk könnyen gólokat, meg kellett dolgozni minden egyes gólért, ez feltüzelte a játékosokat, és koránt sincs még vége ennek a párbajnak. Hasonlóan kemény rangadóra számítok a visszavágón, de azt gondolom, hogy hazai pályán tudjuk abszolválni ezt a győzelmet majd.

- Sokat tettél te személy szerint is a győzelemért. Érezted, hogy jó formában vagy, előtte?

- Nagyon jó volt az e heti felkészülésünk, vasárnap délután kezdődött, és úgy éreztem, hogy nagyon jól rá tudtam hangolódni erre a mérkőzésre, mentálisan is, fizikailag is nagyon készültem, miként az egész rájátszásra. Remélem, hogy sikerül bejutnunk a döntőbe, és hát a döntőben bármi lehet.

- Köszönöm szépen Zsolt, két nap múlva találkozunk.

- Még annyit akartam csak mondani, hogy egy kicsit beárnyékolja itt a nagy örömömet, hogy a végén kaptam egy kis kritikát az utolsó gólörömömért a szegedi játékosoktól. Ezzel kapcsolatban csak annyit akartam hozzátenni, hogy valóban nem volt túl szép, de ez a feltüzelt hangulat szerintem mindenkiből kihozta az „állatot”, és azt gondolom, nézzen mindenki először magába, hogy ő milyen volt, és utána illik szerintem a másikat megnézni. Köszönöm szépen.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Szerdán este a meccs összes gólja a TiszapArt televízió jóvoltából.


A 11. helyért, 1. mérkőzés:

BVSC-Pécs 6:4 (0:1, 3:0, 1:1, 2:2)
legjobb góldobók: Kotsidis 3, illetve Bóbis 2

Az 5-8. helyért, 1. mérkőzés:

Debrecen-FTC 10:6 (3:1, 4:1, 1:2, 2:2)
legjobb góldobók: Létay, Varga T., Misics 2-2, illetve Korényi 2

A párharc az egyik fél második győzelméig tart.

4 régi hozzászólás

Najó hozzászólása
Najó35401
2012.04.11. 11:47

Igen, az a nyilatkozat \"kicsit\" rosszul sikerült. Abszolúte félrebeszélt a srác, mégha amit mondott, igaz is volt (csak más szövegkörnyezetben).

baluka hozzászólása
baluka35399
2012.04.11. 08:26

Örülök, hogy Vincze végre pofára esett az után a bizonyos nyilatkozat után.

hazaivendeg hozzászólása
2012.04.11. 01:12

!a szereplők természetesen kitaláltak! Amíg ott jár a sport, hogy kedves N(agybeles) Attila a két kritikán alul teljesítő kollégájának F(éreg) Zsoltnak, valamint N(emnormális) Andrásnak 8, ill. 8.5-ös osztályzatot ad, addig csak SZÉCSI ZOLTÁNt, nagyon mélyen tisztelt 3-szoros olimpiai bajnokunkat tudom idézni a második negyed elejéről: \\\"mocskos csaló vagy...\\\". A címzettnek névnapja alkalmából sem sikerült normálisan vezetnie az első elődöntőt. A mi 4 fős társaságunk kitalálta, hogy menjünk ki minden meccsre, és a döntőre is. Namost azért annál jobb helye is van az erre összegyűjtött pénznek, mint hogy azt nézzem, hogy A megüti B-t, semmi, B rögtön törleszt, páros. Nem értem. Nézhetetlenné teszitek a sportot, értsétek már meg! A kedvenc sportom, és már lassan tényleg csak válogatott meccseket érdemes (talán) nézni. Hazai elődöntő, hopp egy kis csalás erre, na de akkor utána már arra is, és megy a kompenzálás, közben egyik vörösinges hülyébb mint a másik, és még az ellenőr is tapsol. Bravo. Ma 11 olimpiai arany, több vb és eb érem, és összesen több ezer OB 1-es meccs méltatlankodott mindkét oldalon a szakvezetésekkel együtt. Sokszor. Jogosan. Ebben a követhetetlenségben volt jobb az Eger, szerintem otthon be is jutnak a döntőbe, max. egy kicsit szorosabb lesz. HAJRÁ MAGYAROK!

oroszlán hozzászólása
2012.04.10. 22:44

Ez az utolsó kép valami zseniális...:))