FACEBOOK

Rájátszás: nem született meglepetés

Rájátszás: nem született meglepetés
hozzászólás, 2012.03.26.

A negyeddöntőkkel megkezdődött a Vodafone OB1 rájátszása. Minden meccsen hazai győzelem született, vagyis az esélyes nyert. Nyilatkozatok, meccsjelenetek, fotók a Honvéd-Szolnok találkozóról.

Vodafone OB1, rájátszás, első forduló

A bajnoki menetrend

Negyeddöntők, első mérkőzések:

Honvéd-Szolnok 9:7 (1:1, 5:1, 2:2:, 1:3)
Kőér utca, v.: Székely, Fekete
Honvéd: Gergely - Jansik, Mátyás, Salamon 3, Kovács P., Kovács R. 1, Szivós, Tóth M., Gór-Nagy 2, Angyal, Hárai 3. Vezetőedző: Vad Lajos
Szolnok: Decker - Gocsics 1, Kovács O., Nyéki, Hangay Z., Komlósi, Regős, Süveges 1, Pásztor 3, Kis G., Marnitz 2. Vezetőedző: ifj. Cseh Sándor
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Gól - emberelőny: 3/9, ill. 4/11
Kipontozódott: Jansik (25.p.), Kovács O. (26.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

Hárai harmadik gólja


Gocics gólja


Marnitz-kapufa


Kovács Róbert gólja


Süveges gólja, ötméteres


Marnitz második gólja


Pásztor harmadik gólja


Salamon harmadik gólja


Decker Attila nyilatkozata


- Attila, gratulálok, mert itt a végén majdnem meglepetést okoztatok, nem sok hiányzott. Gyakorlatilag az utolsó percben az egyenlítésért támadtatok és akkor hosszabbítás lett volna. Hogy látod a meccset?


- Szerintem nem a végén múlott ez a találkozó, hanem az elején. A Honvéd nekünk esett, ahogy vártuk is, mi meg nem tudtunk úgy védekezni, ahogy kellett volna. Nem tudom hogy történt, 6:2 volt az eredmény, kaptunk mi is fórokat, sajnos azokat nem lőttük be, nyílván akkor az eredmény nem változik. Elment a hajó az elején, úgy gondolom. A Szolnok-Honvéd pont az ellentéte volt a mai meccsnek, ott az elején mi jól játszottunk, a végére meg kipukkadtunk, most ennek a fordítottja történt.

- Így viszont szerdán az életetekért játszotok. Hogy látod az esélyeket a visszavágón?


- Nekünk kell úgy nekik menni, mint ahogy ők jöttek nekünk, és akkor talán kijöhet egy szebb eredmény és akkor egy mindent eldöntő meccsen kell kiállni, itt. Nyertünk mi már itt elég simán, úgyhogy szerintem sikerülni fog.

- Akkor látsz esélyt a fordításra?


- Látok persze, a sportban mindig van esély, én úgy gondolom. Nem szabad feladni, ennél csak jobb lehet.

- Köszönöm szépen.


(Lejegyezte: Tina)



Kis Gábor nyilatkozata


- Szia Kicsi! Hullámvölgy van?

- Nincs, nincs hullámvölgy. Kikaptunk a mai meccsen, az első két negyedet elrontottuk, legalábbis semmiképp nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Az utolsó kettő negyed azért már hasonlított a játékunkhoz, de nagy volt az első kettőben a hiány, úgyhogy azt nem tudtuk már behozni. Kemény kis mérkőzés lett a végére. Fel is csillant egy pillanatig a remény, de sajnálom, meg gratulálok a Honvédnak. Holnapután újra meccs.

- Hova számoltátok ezt a meccset? Itt kellett volna fordítani pályaelőnyt, vagy úgy jöttetek hogy...

- Mi minden meccset megakarunk nyerni. Szeretek ebben az uszodában játszani, nyilván "centerbarátabb" a medence mint máshol, de hát most nincs gond. Persze jobban örültünk volna hogyha sikerül nyernünk, meg teljesen más lenne a kép a jövőről, hogyha most esetleg sikerült volna ezt az első mérkőzést behúznunk. Nem így sikerült, de ettől az a lényeg... Jó, most az tény, hogy nem vagyok valami jókedvű, próbálom palástolni, meg úgy beszélni az egészről, de holnap reggeltől meg csak a holnaputánra kell koncentrálni. Úgyhogy akkor leszünk jó csapat, hogyha ezt át tudjuk lépni és a hazai mérkőzésen megverjük a Honvédot.

- Az létkérdés lesz, mert ha kikaptok, akkor vége.

- Akkor vége és hát ezt nem szeretnénk.

- Jól van Kicsi. Jó utat kívánok és jó pihenést.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Szivós Márton nyilatkozata


- Marci, gratulálok a győzelemhez! Csak ez számít, de a vége, az nagyon furcsa lett. Mesélj!


- Én úgy gondolom, hogy végig kézben tartottuk a mérkőzést, jobban játszottunk, mint a Szolnok. A vége szoros lett, de én azt gondolom, azzal, hogy a meccs közben így elhúztunk, és eddig tartottuk az eredményt… Szerintem egy nagyon szép teljesítmény volt a Szolnoktól az, hogy fel tudott jönni, mert nagyon nehéz ilyen hátrányból feljönni, de úgy gondolom, hogy ott a végére már elfogyott az erő, a lendület belőlük. Nagyon örülök ennek a sikernek, egy lépéssel közelebb kerültünk az elődöntőhöz.

- Megcélozzátok a pénteki pihenőnapot?


- Nem, mi a szerdai mérkőzést célozzuk meg…

- Ez azt jelentené…


- Értem, mire célzol, de úgy gondolom, hogy azért nagyon nagyképű dolog lenne kijelenteni, hogy mi a pihenőnapért küzdünk most majd Szolnokon. Egy nagyon-nagyon kemény, öldöklő küzdelemre számítok lent, ahol szeretnénk nyerni.

- Köszönöm szépen!


(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Gergely István nyilatkozata


- Pista, gratulálok. Azért a végén egy védés nagyon kellett.

- Igen, ezt szeretem, a végén egy védés, a végén a győztes gól, de hát azelőtt is kellett védés, mert akkor már nem kellett volna az utolsó pár, és hát az első gólokat is be kellett lőni, hogy mondjuk Feri tudjon egy kilencediket lőni. Mind kellett. Az összes gól kellett, meg az összes védés kellett, de azért egy picikét abból a szempontból örülök is, meg nem is, hogy a második félidő kicsit langyosra sikerült a részünkről. A Szolnok fel tudott zárkózni, és nem amiatt érzem egy picit problémának, hogy a vége azért szorosabb lett, mint amire esélyt adott az első két negyed, tehát mondjuk azt hiszem, volt 7:2 is, tehát ez nem adott volna okot arra, hogy ebből még szoros mérkőzés legyen.

- 8:3...

- 8:3? Végül is az ugyanaz, igen, és mégis szoros lett a vége, és igazából ebből csak az a rossz, hogy a Szolnok megérezte, hogy verhető a Honvéd. Viszont az meg jó, hogy mi meg rájöttünk, hogy verhetőek vagyunk, tehát ezért tudjuk, hogy még kell kapálózni az utolsó két negyedben is, akár 7:2-nél is, vagy 8:3-nál is, tehát ott még nincs vége a mérkőzésnek, könnyen ki lehet kapni 8:3-ról, vagy 7:2-ről is. A mi szempontunkból is jobb ez, hogy mondjuk nem 12:6 lett, hanem egy kétgólos győzelem, és úgy megyünk le holnapután Szolnokra, hogy azért tudjuk, ez a Szolnok nem egy gyenge csapat, és biztos vagyok benne, hogy nem fogják magukat megadni, akármi is volt ezen a mérkőzésen, vagy az alapszakasz utolsó mérkőzései között, úgyhogy jó kis mérkőzés lesz ez.

- Köszönöm szépen.

- Én is köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Szeged-FTC 17:8 (4:2, 5:1, 6:4, 2:1)
Hódmezővásárhely, v.: Csanádi, Füzesi
Szeged: Baksa - Török 2, Lehmann, Varga P., Kayes 2, Kiss Cs. 3, Hegedüs, Kunac 2, Molnár T. 5, Juhász, Younger 1, Somogyi 2, Bálint, Molnár D. (kapus). Vezetőedző: Vincze Balázs
FTC: Laboncz - Francsics 1, Mahercz, Simon 2, Illés, Szöllősi, Mocsári, Kincses 1, Sánta, Polovic, Paján 1, Sántavy, Ernyey 3, Kostrov. Vezetőedző: Ambrus Tamás
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. -/-
Gól - emberelőnyből: 6/13, ill. 0/10
Kipontozódott: Paján, Sántavy, Illés

Vasas-Szentes 16:10 (2:4, 5:3, 5:3, 4:0)
Komjádi uszoda, v.: Marjay, Birri
Vasas: Nagy V. - Decker 2, Katonás 3, Fazekas, Vörös 4, Kiss G. 2, Vámos 2, Fülöp, Steinmetz B. 2, Takács, Steinmetz Á. 1, Barabás (kapus)
Szentes: Bálint - Szabó B. 4, Józsa 1, Araczki, Tóth P., Weszelovszky, Németh D., Lázár 1, Nagy M., Szabó Z. 2, Szőke 2. Vezetőedző: Lukács Dénes
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 2/2
Gól - emberelőnyből: 3/8, ill. 1/8
Kipontozódott: Takács, Szabó B.

Eger-Debrecen 13:9 (4:3, 3:2, 4:3, 2:1)
Bitskey uszoda, v.: Németh, Vojvoda
Eger: Szécsi - Gerritse 1, Bátori 2, Mezei, Hosnyánszky 1, Kovács G., Naganuma 2, Varga II. Zs. 1, Seman 1, Binder 1, Chilkó 1, Bundschuh 1, Biros 2. Vezetőedző: Gerendás György
Debrecen: Mitrovics - Kistamás, Bugaychuk 1, Hegedűs, Varga T. 1, Misics 2, Vindisch 1, Létay 4, Simon, Tóth Z. Vezetőedző: Gyöngyösi András
Gól - ötméteresből: 0/2, ill. -/-
Gól - emberelőnyből: 5/10, ill. 3/8
Kipontozódott: Simon


A 9-12. helyért, első mérkőzések:

BVSC-Kaposvár 7:8 (3:1, 1:1, 2:1, 0:3) (0:2, 1:0) - hosszabbítás után

OSC-Pécs 8:6 (3:1, 1:0, 3:3, 1:2)

Valamennyi első mérkőzés visszavágója szerdán lesz.

2 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs35352
2012.03.27. 13:30

Eger-Debrecen összefoglaló: http://tveger.hu/hirekreszlet.php?hir=4818

hazaivendeg hozzászólása
2012.03.27. 13:03

A rájátszás első fordulójának 3 legjobbja: 1. Lukács Dénes 2-2. Pásztor M., Hárai B. 3. Létay K.