FACEBOOK

USA-HUN az országos NBC tévécsatornán!

USA-HUN az országos NBC tévécsatornán!
hozzászólás, 2012.03.22.

Kéthetes amerikai-kanadai felkészülési túrán vesz részt az olimpiára készülő magyar válogatott május végén-június elején. Várhatóan négy hivatalos mérkőzés is lesz, s az egyiket műsorára tűzi az NBC televízió.

Kemény Dénes a vlv-nek elmondta, hogy 16 éves szövetségi kapitánysága alatt most először utazik úgy a tengerentúlra a magyar válogatott, hogy edzőtáborozni megy, nem pedig világversenyre.

- Évek óta hívnak minket közös edzésekre az USA-ba és Kanadába is, de eddig sose jött össze, mindig visszautasítottam a felkérést mert indokolatlannak tartottam a költséges utazást. A sok kikosarazás után, már tavaly kinéztem ezt az időszakot, hogy viszonozzam minkét csapatnak az elmúlt évek magyarországi látogatásait. Az, hogy kint barátságos meccsek is lesznek, az eredeti megbeszélésnek nem volt része, de ki se volt zárva. Őszintén szólva várható volt, hogy ha már ott edzőtáborozunk, akkor az amerikai és a kanadai csapat szeretne velünk meccset is játszani. Természetesen ez nekünk mindenképpen hasznos, mert egyrészt hozzájárul a formába lendüléshez, másrészt engem segít a válogatásban is. Utazásunk költségeit egy külön támogató fedezi.

- Mit lehet tudni a programról és hány hivatalos mérkőzés lesz?

- Az első hetet az USA-ban, Kaliforniában töltjük. Részleteket most még nem tudok, de az biztos, hogy Los Angelesbe megyünk, s várhatóan két hivatalos mérkőzést játszunk pekingi olimpiai döntőbeli ellenfelünkkel, az Egyesült Államok válogatottjával, nem lennék meglepve, ha az edzések Los Alamitosban lennének, itt van az amerikai csapat edzőközpontja. A második héten Kanadában leszünk, s a gyakorlás mellett Vancouverben és Victoria városban is játszunk egy-egy mérkőzést Kanada nemzeti csapatával.

- Mit vársz ettől az úttól?

- Két hét közös edzés után indulunk és ez alatt a két hét alatt erősen kell dolgoznunk a jó olimpiai szereplés érdekében, tehát nem a négy barátságos meccsre készülünk. Természetesen a kinti hivatalos mérkőzések is az olimpiai felkészülést szolgálják. Nyilván a meccseken nyerni akarunk, noha ezek felkészülési mérkőzések lesznek.

- Az egész keret utazik?

- Természetesen nem fogok két hét budapesti munka után keretet szűkíteni. Legfeljebb egészségügyi vagy más speciális ok maradhat itthon valaki, de az előfordulhat, hogy lesz olyan játékos, aki a túrának csak egy szakaszán vesz részt. A magyar válogatott május 26-án indul a tengerentúlra, s másnap, 27-én, játsszuk az USA elleni első mérkőzésünket. Úgy tudom, a meccset műsorára tűzi az Amerika-szerte nagy nézettségű NBC televízió az olimpiai felvezetést szolgáló Olympic Prewiew Series sorozatának keretében, mivel az olimpia eseményeit is ők közvetítik majd az USA-ban.


Peking ezüstérmese az elsők között, a Pánamerikai Játékok tavalyi megnyerésével
szerezte meg a jogot a londoni indulásra. Azóta kizárólag az olimpia lebeg a szemük
előtt, nagyon erősen készülnek...

3 régi hozzászólás

Koma hozzászólása
Koma35336
2012.03.23. 09:50

Igaza van a kollégának az első meccs időpontja miatt, de tuti, hogy nem véletlen ez a házigazdák részéről, hiszen akkor (azt hiszik) még fáradtak lehetünk...! Nem illett nem elfogadni részünkről..!

Koma hozzászólása
Koma35335
2012.03.23. 09:48

Jó lesz ez a túra, és egyuttal rendbe kell tenni az amerikaiakat! Egyébként drukkoljunk nekik, hátha \"eltakarítanak\" egy-két nehéz rivális csapatot az utunkból(pl. 2008 Peking)! Hajrá magyarok!!

Pedró hozzászólása
Pedró35333
2012.03.22. 19:56

Az időeltolódás miatt nem lesz túl korai az érkezést követő napon meccset játszani?