FACEBOOK

A Vasas meglepte az egrieket

A Vasas meglepte az egrieket
hozzászólás, 2012.03.10.

A Komjádiban 5:0-as hazai vezetés után kapcsolódott be a játékba a bajnok. Hazai győzelem lett a vége. Három-három Vasas- és egri nyilatkozat és a forduló további eredményei. A Honvéd 4:6-ról fordítva nyert 7:6-ra Szolnokon.

Vodafone OB1, alapszakasz, 19. forduló.

Vasas-Eger 9:5 (4:0, 1:1, 1:2, 3:2)
Komjádi uszoda, v.: Juhász, Fekete
Vasas: Nagy V. - Decker 1, Boskovics, Katonás 2, Fazekas, Vereczkey, Kiss G. 3, Vámos 2, Drasko Brguljan 1, Fülöp, Steinmetz B., Takács, Steinmetz Á. Vezetőedző: Földi László
Eger: Szécsi - Gerritse, Bátori 1, Graham, Hosnyánszky 2, Kovács G., Naganuma, Seman, Mezei, Chilkó, Bundschuh 1, Biros 1. Vezetőedző: Gerendás György
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 1/1
Gól - emberelőnyből: 4/7, ill. 2/10
Kipontozódott: Bundschuh (30.p.), Gerritse (28.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A vendégek 5:0 után érték el első góljukat, ötméteresből. Az egrek lassan tápászkodtak felfelé, de aztán visszajöttek a meccsbe és megközelítették ellenfelüket. Ilyenkor azonban mindig érkezett egy fontos hazai gól, úgyhogy a Vasas végül magabiztosan győzött.

A kiválóan védő Nagy Viktornak ez volt a 200. bajnoki mérkőzése.

VLV-VIDEÓK:


Bátori Bence nyilatkozata


- Szervusz, Bence! Gratulálni nem tudok, de a meccsbe legalább visszajöttetek! Hogy értékeled a mait?

- Úgy értékelem, hogy gyakorlatilag 0 százalékban sikerült azt megvalósítani, amit szerettünk volna! Egy az egyben nem azt játszottuk, és nagyon csalódott vagyok!

 - Mit szerettetek volna, mi volt a terv?


- Természetesen azt szerettük volna, hogy győzelemmel menjünk haza innen a Komjádiból! Ha nem győzelemmel, akkor legalább egy ponttal. Erre a játékra - úgy gondolom - sajnos nem lehet mentség az, hogy Seman el van tiltva, Varga Zsolt pedig lázas beteg, ettől függetlenül, nagyon rosszul játszottunk. Ez nem lehet a mentségünk.

- Mi történt az elején veletek? Nem figyeltetek még?

- Hát, nem tudom! Azt vettem észre, amit két héttel ezelőtt, a BL utolsó meccsén. Ugyanolyan rosszul kezdtünk. Ha jól tudom, akkor 5:0 volt az eleje megint. Megint nagyon-nagyon rosszul kezdtünk, végig futottunk az eredmény után, a kezdés megpecsételte a sorsunkat!

- Köszönöm szépen!


(Lejegyezte: Varga Bogi)



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata


- Hosi, eléggé le vagy lombozódva, meg is értem. Későn jöttetek bele a meccsbe, nem? Ha egy kicsit előbb kezditek el, lehet, hogy van keresnivaló.


- Ahogy elmondtam előbb is, egyetlen egy esélyünk lett volna, hogyha sokkal jobban védekezünk, mint a Vasas, de hát még védekezni is jobban védekezett ma a Vasas, mint mi, úgyhogy így nem volt esélyünk, semennyi.

- De ez min múlt? Tudtátok, hogy mire kell készülni. Nem voltatok formában vagy nem figyeltetek oda?

- Szerintem nem figyeltünk oda, hát ebben a sorrendben, ahogy mondtad... Nem voltunk itt fejben, úgy gondolom.

- És amikor visszajöttetek két gólra, még egy gól is lehetett volna a különbség, akkor mi történt? Akkor odafigyeltetek hirtelen?

- Valamennyire biztos jobban odafigyeltünk. Lehetett volna óriási szerencsével döntetlen ez a meccs, de szerintem jobb volt végig a Vasas, úgyhogy nem gondolom, hogy megérdemeltük volna.

- Mennyire volt nektek élet-halál kérdése ez a meccs?

- Hát annyira élet-halál kérdés, mint mindenki másnak, ezek fontos meccsek. Van öt csapat, fej fej mellett haladnak, tehát minden pont számít. Ma nem szereztünk pontot. Meglátjuk, mi lesz a a továbbiakban.

- Köszönöm szépen, Hosi, jó pihenést.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Szécsi Zoltán nyilatkozata


- Zoli, akkor mesélj, hogy történt ez? Mondjuk úgy, hogy 0:5.

- Igen, 0:5. Úgy gondolom, hogy maximálisan egy serdülőcsapat benyomását keltettük mind elöl, mind visszajövetelnél. Tehát a felállt védelem, úgy gondolom, az volt az egyetlen, ami működött. Az, hogy ez miért alakult így, miért volt ilyen tragikus, lehet mondani, hogy ez hiányzott, az hiányzott, amaz hiányzott. Sajnos egy kicsit át kell értékelni a céljainkat, tehát most nem a bajnoki döntő megnyerésére kell koncentrálnunk, hanem minden egyes előttünk álló mérkőzésre, és így talán eljuthatunk oda, hogy bajnoki döntőt játsszunk.

- Jó, hát azért van ok optimizmusra is, mert hát visszajöttetek a meccsbe, voltak pillanatok, amikor úgy nézett ki, hogy ki is tudtok talán egyenlíteni.

- Ez abszolút így van. Ez egy dolgot bizonyít: hogy ebben a csapatban megvan a képesség, hogy bajnoki döntőt játsszon, és azt akár sikerrel is tegye. Ez rajtunk kívül másik négy-öt csapatban ugyanúgy megvan, úgyhogy nem hiszem, hogy itt bármin keseregni, túl sokat gondolkozni kéne. Egyszerűen dolgozni kell és koncentrálni, és gyakorolni a koncentrációt, elfelejteni az első negyedet, és az összes többiből minden jót meríteni. Úgy gondolom, nagyon sokat lehet tanulni egy ilyen meccsből.

- Köszönöm szépen, Zoli.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Katonás Gergő nyilatkozata


- Gergő, gratulálok! Az elején nagyon elmentetek, de aztán az Eger visszajött a meccsbe és szerintem aggódnotok is kellett azért egy kicsit.

- Hát azért csak egy rangadóról van szó. Fura lett volna, ha 5:0 után, mondjuk 10:0 lesz. Törvényszerű, hogy 5:0 után lassabban játszunk, jobban odafigyelünk a védekezésre, kevésbé a támadásra. Előbb-utóbb ők is belövik a helyzeteiket, úgyhogy törvényszerű volt, hogy valamennyire kiegyenlítettebb lesz a mérkőzés. De azt gondolom, hogy végig a kezünkben volt a meccs, úgyhogy nem kellett aggódnunk igazából.

- Mennyire volt nektek élet-halál kérdése ez a meccs?

- Teljes mértékig! Elsők akarunk lenni a bajnokságban és ez ahhoz mindenképpen kell. Minden pont kell és a hazai meccseinket az összeset amúgyis meg akarjuk nyerni. Azt gondolom, hogy erre jó esélyünk is van, és most bizonyítottuk hogy ez a csapat nagyon sokra képes.

- Szerinted ez a teljesítmény, amit ma nyújtottatok mire lesz elég Dubrovnikban?

- Dubrovnikban máshogy kell majd játszani. Az egy különleges közeg, nem sok uszoda van a világon, ahol olyanok a körülmények. Mindenképpen nehéz lesz. Még jobban kell figyelni a védekezésünkre, még ennyi hibát sem szabad elkövetnünk.

- Köszönöm szépen! Gratulálok Gergő!

(Lejegyezte: P. Kenéz Tünde)



Nagy Viktor nyilatkozata


- Viktor, ma nagyon sokszor hangzott el az a "jelszó", hogy "Nagy Viktor!". Nagyon hosszú ideig nem is tudtak neked gólt dobni, hogy értékeled a történteket?


- Csak jól értékelhetem, mert minden kapusnak az a célja, hogy kevés gólt kapjon, és nagyon örültem neki, hogy nem sikerült gólt szerezniük az elején. Meghatározó, hogyha egy csapat nem tud gólt lőni az ellenfélnek, főleg a meccs elején – ezt így kell mindig. Jövő hét szerdán is, remélem, ugyanígy lesz.

- Mi történt, pontatlanok voltak az egriek az elején vagy te voltál olyan jó?


- Szerintem ez soha nem derül ki, nem tudom, szerintem igazából mindkettő. Nem találtak be az elején, azután elment az önbizalmuk is és nagyon jól védekeztünk. Ha egy ellenfélnek nem megy, akkor valahol a védekezést kell díjazni. Nagyon jól védekeztünk, jól ment a védés, ennek volt köszönhető, hogy nem kaptunk gólt.

- Meccs közben, aztán visszajött az Eger többször is (kettőre), aztán feljöhettek volna egyre is, nem aggódtál, őszintén?


- Megmondom őszintén, nem fordult meg a fejemben, nem nagyon néztem az eredményt. Elmentünk az elején, utána több fiatal kapott lehetőséget és talán kicsit visszább vettünk abból a lendületből, amit az elején játszottunk. Ennek volt köszönhető, hogy feljöttek, lőttek egy ötméteresgólt, két szerencsés gólt - nekik volt szerencsés, nekem szerencsétlen, a hátamról bepattant, de ez, azt mondom, hogy bele kell férjen. Azt szoktuk mondani, hogy öt kapott góllal meccset kell nyerni és ezzel tényleg csak dicsérni tudom a védekezést, mindenki, fiatalok és idősek, mindenki jól játszott.

- Mire lesz elég Dubrovnikban ez a játék?


- Nem tudom. Ilyen játék kell, ahhoz, hogy bármi keresnivalónk legyen. A Dubrvonik nagyon jó csapat, de verhető. Én úgy gondolom, ilyen játékkal nyernünk kell kint.

- Köszönöm szépen, gratulálok még egyszer.

(Lejegyezte: Tina)



Kiss Gergely nyilatkozata


- Gratulálok Gergő, nagyot játszottál te is, nagyot játszott ma a csapat is. Egy gyors értékelést kérek szépen!


- Köszönöm szépen, köszöntök minden kedves olvasót, nézőt a vlv-n! Nagyon fontosnak tartom elmondani, hogy a rájátszás szempontjából irgalmatlanul fontos időszakunk van, 11 nap alatt négy fontos mérkőzést játszunk. három alapszakaszbeli mérkőzést hazai pályán (Eger, Szolnok Szeged), és megyünk Dubrovnikba a Bajnokok Ligájára, a négybe jutásért első mérkőzést játszani. Ebben a nagyon fontos menetben ez volt az első állomás, úgymond kötelező volt a győzelem, akkor is ha az Egert becsüljük, tiszteljük. Nekünk ahhoz, hogy az alapszakaszban elsők, de legrosszabb esetben másodikok legyünk, ezeket az alapszakasz végi rangadókat hoznunk kell. Ezért örülök és gratulálok a csapatnak, hogy ilyen jól kezdte a mérkőzést és a végén is, amikor az Eger kicsit ránk jött, tudott még újítani, volt még türelem a játékunkban. Amellett még az Egernek is gratulálok, hogy a rossz kezdés után visszajöttek a meccsbe és 5:3-ra feljöttek. Azt hiszem a kedves néző sem erre számított a két csapat közti rangadó kezdését illetően, de aztán egész jó kis meccs lett belőle.

- Te meg voltál lepve 4:0-nál?


- Nyeretlen kezdő lennék, ha meglepődnék bármilyen eredménynél. Most hirtelen eszembe jutott, hogy 0:3 volt Athénban az olimpiai döntőben, és ott aztán tényleg meglepődtünk, de ott is fel kellett állni. Nem vagyok egy "meglepődős típus", de igaz, hogy mindig számba kell venni egy ilyen különleges eredményt is, 4:0-nál figyelni kellett arra, hogy ne bízzuk el magunkat, mint ahogy ez egy kicsi részben meg is történt, könnyebben vettük a mérkőzést 4:0-nál, mint 0:0-nál. Illetve fontos, hogy ha az ellenfél vezet, akkor ne adjuk fel, hanem jöjjünk fel rá. Szóval ezeket a hullámzásokat kontrollálni kell tudni egy sportolónak.

- Tőled is megkérdezem, amit két játékostársadtól, hogy ez a teljesítmény mire lesz elég szerdán?


- Egy tisztes helytállásra, jó mérkőzésre elég lesz, de győzelemre nem biztos. Tudunk ennél jobban játszani. Egy kemény alapot kell hoznunk Dubrovnikban, hogy szoros mérkőzés legyen, és ha sikerül erre extrákat rárakni, akkor lehet szép eredmény.

- Köszönöm szépen, sok sikert hozzá.



vlv-képek



További eredmények:

BVSC-OSC 7:9 (2:0, 2:4, 2:3, 1:2)
G.: Deme 2, Borsós, Kotsidis, Szabó P. Nagy S, Szűcs L., ill. Szécsi D. 4, Bataguria 2, Pecz G., Kiss Gy., Balla

Debrecen-FTC 13:5 (2:0, 4:3, 3:1, 4:1)
G.: Misics 5, Bugajcsuk, Létay 2-2, Zoufal, Varga T., Simon A, Vindisch, ill. Paján, Czigány 2-2, Varga I. Zs.

Szentes-Szeged 7:20 (1:4, 3:5, 2:6, 1:5)
G.: Szabó Z., Lázár 2-2, Nagy M., Weszelovszky, Szőke, ill. Kayes 5, Varga P., Somogyi, Kiss Cs. 3-3, Turzai, Török 2-2, Kunac, Juhász

Pécs-Kaposvár 12:7 (3:1, 2:2, 5:1, 2:3)
G.: Gangay R. 4, Bóbis 3, Takács, Soós 2-2, O,Regan, ill. Gyurováth, Balogh Z., Clayton Snyder, Papp G., Burburan, Bereczki, Juhász-Szelei

Szolnok-Honvéd 6:7 (1:2, 3:0, 2:2, 0:3)
Szolnok, v.: Németh A., Füzesi
Szolnok: Decker A., Gocics 2, Nyéki 1, Komlósi, Pásztor 2, Kis G. 1, Negrean. Cs.: Kovács O., Hangay Z., Georgescu, Regős, Süveges, Marnitz. Vezetőedző: ifj.. Cseh Sándor
Honvéd: Gergely, Mátyás, Salamon 1, Szivós 2, Tóth M., Gór-Nagy 2, Hárai 2. Cs.: Jansik D., Hangody Gy., Kovács P., Angyal. Vezetőedző: Vad Lajos
Gól - emberelőnyből: 3/10, ill. 2/8
Gól - ötméteresből: -, ill. 0/1
Kipontozódott: Negrean, ill. Jansik D.

SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Gratulálok!


- Nagyon szépen köszönjük!

- Mesélj, légy szíves, hogy történt mindez?


- Úgy történt, hogy az elején mi vezettünk, akkor kihagytunk egy ötméterest, abból ők elmentek 4:2-re, majd 5:3 volt. Az  utolsó negyedre úgy fordultunk, hogy 6:4-re vezettek.

- És akkor mi történt?


- Pisti fantasztikusan védett, és hál’istennek lőttünk három szép gólt, így megfordítottuk. Nagyot küzdöttünk a végén. Végülis ennyi volt.

- Most őszintén, hogy mentetek Szolnokra, hogy jó az iksz?


- Nem, mi győzelemért mentünk. Akkor van esélyünk még, meg ha a Vasas vagy az Eger pontot veszít. Ebből mondjuk az Egernek nem sok esélye van, hogy pontot veszít, de a Vasasnak lehet. Azért még van két komoly rangadója.

- Milyen hangulatú meccs volt?


- Jó hangulat volt. Szerintem mind a két csapat jól védekezett. Jó kis meccs volt, igazi kis derbi volt.

- Gratulálok még egyszer!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


A bajnokság állása 19 forduló után:

H Csapat M Gy D V Gk Pont
1.  A-H Szeged Beton 19 15 3 1 74 48
2.  TEVA-VasasUNIQA 19 15 2 2 119 47
3.  ZF-Eger 19 14 2 3 78 44
4.  Groupama Honvéd 19 14 2 3 91 44
5.  SzolnokiD-KÖZGÉP 19 13 3 3 94 42
6.  Debrecen 19 10 1 8 38 31
7.  FTC FisherKlíma 18 5 2 11 -53 17
8.  K-M-CS&K Szentes 19 5 1 13 -68 16
9.  Orvosegyetem SC 18 3 1 14 -94 10
10.  BVSC- Zugló 19 3 1 15 -85 10
11.  PVSK-Füszért 19 3 1 15 -88 10
12.  Kaposvári VK 19 3 1 15 -106 10

A góllövőlista élmezőnye:

1. Weszelovszky (Szentes) 52,
2. Szivós 51,
3. Varga T. (Debrecen) 42 gól 

6 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs35275
2012.03.13. 13:59

Szolnok-Honvéd összefoglaló: http://www.szolnoktv.hu/musorok/szolnoksport/?article_hid=18468

baluka hozzászólása
baluka35262
2012.03.11. 12:31

köszönöm a választ szerk :)

szerk hozzászólása
szerk35261
2012.03.11. 11:44

baluka, egyszer már volt erről egy jó nagy vita, amibe most nem mennék bele, a válasz: a szövetség hivatalos tabelláját vesszük át az mvlsz.hu-ról.

Constans hozzászólása
2012.03.11. 09:59

Tegnap jobb volt a VASAS. Azt éreztem, hogy Ők enyerni akartak az Eger pedig túl akart lenni ezen a mérkőzésen. Ami Nagy Viktort illeti, szerintem a szerénység és az alázat nagyon hiányzott Nála. Biros Petinek nem illik mutogatni, pláne egy rossz lövés utáni védést követően, amit talán egy serdülő kapus is kivédett volna. Az Egernek nagyon nem ment tegnap a játék, így a lövés sem. Lehet vigyorogni, játszani a kamerának. Csak jusson eszébe ALEX GIORGETTI az EB-én levágot produkciója Szecska felé. Utána meg mehetett haza sírva anyucihoz. Ezzel nem bántani szerettem volna a VASAS kapust , csak úgy éreztem, hogy el kell mondanom. Nagyon sok sikert Kívánok Neki!

baluka hozzászólása
baluka35259
2012.03.11. 00:06

Miért az Eger a 3. és nem a Honvéd? Egymás elleni eredmény számít? mert a gólkülönbség a Honvédnak sokkal jobb.

B (régi) hozzászólása
2012.03.10. 21:32

5-0 után viszont az Eger nyert, kb. ennyi vigasza lehet a hevesi csapatnak. Gratulálok Ádiéknak, ezzel a győzelemmel nagyon fontos lépést tettek az alapszakasz megnyerése felé. Nagy Viktor zseniális volt a kapuban, nagyszerű visszatérés ez a részéről a rangadók világába.