FACEBOOK

Martin György harca az uszodáért

Martin György harca az uszodáért
hozzászólás, 2012.02.16.

A vízilabda szövetség tavasszal ismét beadja társasági adópályázatát a Megyeri-hídhoz tervezett nemzeti vízilabdacentrum felépítésére, míg Szegeden tragikus és életveszélyes az uszoda állapota, ott a sátortetős létesítmény helyett sürgősen újra lesz szükség - jelentette ki csütörtökön Martin György, Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

 Az MVSZ-vezető a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában, Szombathy Pál vendégeként arról is beszélt, hogy jövőre változhat a Bajnokok Ligája-sorsolás módszere, így az azonos országból érkező csapatok a csoportmeccseken elkerülhetik egymást.

"Szegeden hamarabb felépülhet egy nemzetközi szintű uszoda, mint a fővárosban, ahol télen amúgy nem lehet normális nemzetközi mérkőzést játszani - jelentette ki Martin György. - A helyzet katasztrofális. A Szeged évek óta az egyik élcsapatunk, mégis méltatlan körülmények között, egy sátorban játszik. Már az is diplomáciai bravúr, hogy el tudtuk intézni, hogy abban a sátorban nemzetközi meccset lehessen játszani, mert életveszélyes. A szegedi pólósok fejlődésének kulcsa egyedül Vincze Balázs edző személye" - idézte az elnököt az MTI.

A szövetség első embere kitért arra, hogy a Megyeri-hídhoz tervezett nemzeti vízilabdacentrum pályázatát a szövetség idén ismét beadja. A 14 milliárdos pályázat tervei szerint a centrumban helyet kapna egy 4500 néző befogadására alkalmas ötvenméteres fedett- és egy hasonló nyitott uszoda, továbbá legalább három tanmedence.

"Az ütemezési tervvel kiegészítve talán könnyebben elfogadják majd a pályázatot, ugyanis megpróbáljuk 6-7 milliárd forintos ütemekre bontani - tette hozzá. - Az első ütemben egy nemzetközi mérkőzésekre alkalmas uszoda épülne, a többi pedig további két részletben valósulna meg. A tervezésre beadott pályázatunkat áprilisban megismételhetjük, így ha azt elfogadják, akkor attól számított két év múlva elkészülhetne az uszoda. Az újpesti önkormányzat részletes rendezési tervében már szerepel az építés, így a tervezési munkát azonnal meg lehetne kezdeni, ha a felsőbb szervek jóváhagyják."

Martin György elmondta, hogy szeretné módosíttatni a Bajnokok Ligája főtáblájának sorolását. Mint fogalmazott, lát esélyt arra, hogy már a következő kiírásban változzon a sorsolási szabály, amellyel elkerülhetők az olyan helyzetek, mint a főtábla mostani kiosztása, hogy a C csoportban három magyar csapatot (Eger, Szeged, Vasas) soroltak a Partizan mellé.      

"Furcsa, hogy a magyar csapatok nagyon gyakran egymással kerülnek össze, de ez vaksorsolással történik. Jobb lenne, ha különböző csoportokba kerülnének az azonos nemzetek csapatai, valamilyen kalaprendszert kellene bevezetni. Ebben csatlakozik hozzánk Horvátország és Görögország is. A következő kiírásban van esély a változásra" - tette hozzá az elnök.

A beszélgetés itt megtekinthető: