FACEBOOK

Ott vagyunk az elitben

Ott vagyunk az elitben
hozzászólás, 2012.02.02.

Az eindhoveni szereplés tanulságait foglalta össze Kemény Dénes szövetségi kapitány a DigiSport Reggeli start című műsorában, Szombathy Pál vendégeként.

A kapitány megismételte a vlv-n megjelent összegző interjú több részletét, kiemelve, hogy az olimpia előtt nem sokkal ott vagyunk a sportág elitjében. Számos új, érdekes információt is hallottunk, amelyek árnyaltabbá tehetik a képet a kapitányi EB-értékelésről.

Megtudtuk például, hogy most már rendszeresen tesztelik fizikai állóképesség szempontjából a játékosokat edzés közben. Kemény Dénes a fontos meccseken támaszkodhat és támaszkodik is a személyre szabott vizsgálati eredményekre. Mostanra már pontosan tudni, hogy egy-egy húzós meccs alatt mennyi időre kell kivenni egy-egy játékost ahhoz, hogy regenerálódva visszatérhessen a vízbe. Ez az idő más a birkózó feladatokat ellátó pólósoknál, mint azoknál, akik főleg az úszásban fáradnak ki. Amikor az olaszok elleni győztes bronzmeccsen hat gólt lövő Biros Pétert Kemény Dénes lecserélte, mindketten tudták, hogy egy perc múlva visszamegy, a vizsgálati adatok szerint ugyanis ennyi időre van szüksége a csapatkapitánynak ahhoz, hogy ismét teljes erővel játszhasson...

A sportág egyre keményebb, harcosabb jellegére vonatkozó aggódó kérdés kapcsán is érdekes információval lettünk gazdagabbak: Kemény Dénes szerint a magyar pólós pályafutása során olyan képzésben részesül, hogy egyáltalán nem idegen tőle a bunyó. A bronzmeccsen például, amikor az olaszok elmentek és elkezdték "véletlenül" erőteljesen használni a könyöküket, térdüket, meglepve tapasztalták, hogy kellő válasz érkezik a túloldalról. Ez a kapitány szerint meg is zavarta őket.

Az olimpiai keret várható összetételével kapcsolatban Kemény Dénes azt mondta, volt ugyan három-négy olyan játékos az EB-n, aki nem nyújtotta a tőle elvárható teljesítményt, mivel azonban nagy tudású játékosokról van szó, "gyaníthatóan" mind a 13 eindhoveni benne lesz a május első felében kihirdetendő keretben. Utána, a közvetlen olimpiai felkészülés során nekik is bizonyítaniuk kell.

A DigiSport interjúja:




1 régi hozzászólás

Micike hozzászólása
Micike35051
2012.02.02. 14:50

Remélem Varga II Zsolt és Varga Tamás ott lesznek!