FACEBOOK

Rajtra kész a csapat

Rajtra kész a csapat
hozzászólás, 2012.01.15.

Teljes vértezetben, a meggyógyult sérültek hadrendbe állításával várjuk az EB rajtját, az olaszok elleni mérkőzést. Helyszíni tudósításunk videónyilatkozatokkal, fotókkal.

A magyar csapat két edzést tartott vasárnap az Eindhoveni EB versenyhelyszínén. Délelőtt a tréning második szakaszában a horvátokkal együtt zajlott az emberelőnyös-emberhátrányos helyzetek gyakorlása, méghozzá úgy, hogy az egyik kapunál magyar védők reteszét horvátok próbálták feltörni, a másik oldalon ugyanez fordított szereposztásban történt.

Edzés közben egyre nagyobb lett a nyüzsgés a parton, sorra érkeztek a csapatok, s játékosok, szövetségi kapitányok köszöntötték egymást udvariasan vagy kitörő szívélyességgel.

Az ebéd és a csendespihenő után a magyar csapat Kovács István román válogatottjával osztotta meg a főmedencét.

Természetesen érdeklődtünk a sérültek hogyléte felől, s azt a biztató hírt kaptuk, hogy mindenki bevetésre kész. A kérdés most az, hogy a rövidebb-hosszabb kiesés, meccshiány negatívan hat-e vagy éppen ellenkezőleg, növeli az érintettek (Biros, Hárai és Steinmetz Ádám labdaéhségét.)

Talákoztunk Alex Giorgettivel, aki elmondta, hogy még nem idegesek a holnap esti meccs miatt. Edzőjük elemezte a székesfehérvári vereséget, s ők is tudják, hogy elsősorban a védekezésben kell javulniuk.

A LEN vezérkara délben sajtótájékoztatót tartott, hogy megadja a kellő ünnepélyességet a torna indításának. Elmondták, hogy már 20 ezer jegy elővételben elfogyott, a rendezvénysorozatot 11 tévétársaság közvetíti és 140 újságírói akkreditciót regisztráltak.

Az EB hétfőn 13 órakor a macedón-török mérkőzéssel kezdődik, a magyar csapat az esti program utolsó találkozóján, 21.15-ös kezdettel lép színre a világbajnok Olaszországgal szemben. A közvetítésről a helyszínről számolunk be élő, írásos tudósítással. (Mivel a tévéközvetítés csúsztatott élő lesz, sok olvasóra számítunk, s már most jelezzük, hogy amennyiben a túlterhelés miatt gondjaink lennének, a közvetítés a vlv facebookos oldalán is nyomon követhető lesz.)

VLV-VIDEÓK:


Alex Giorgetti nyilatkozata


- Szervusz, Alex, itt van a nagy nap. Hogy készülsz? Mennyire vagy ideges?


- Hát, én nem vagyok annyira ideges. Készültünk a meccsre. Székesfehérváron nem úgy alakult, ahogy kellett volna, de mi reméljük, hogy holnap más lesz a meccs. Nagyon felkészültünk, és bízunk magunkban.

- Fel vagytok tüzelve? Nagyon kell ez a győzelem nektek? Hogy mentek neki?

- Nekünk nem csak ez a győzelem kell, hanem minden meccs fontos, elsőként akarunk továbbjutni a csoportból, és holnap kezdünk, reméljük, hogy jól fog menni a játék.

- Elemeztétek a fehérvári meccset? Mire jutottatok? Mi történt ott?

- Nem is annyira, hanem csak az edző nézte meg, de mondta, hogy sokat hibáztunk a védekezésben az utolsó negyedben, és szerintem azt majd ma este fogjuk megnézni videón, az biztos.

- Mire számítasz holnap? Milyen számszerű eredményre?

- Remélem, hogy mi fogunk nyerni.

- Én meg remélem, hogy mi. Találkozunk holnap.

- Akkor jó. Találkozunk holnap este.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata


- Szervusz Hosi!

- Helló.

- Következik az első megmérettetés. Mit vársz? Mennyire vagy ideges?

- Ideges nem vagyok, mert jobb csapat vagyunk, mint ők, tehát nem vagyok ideges egyáltalán, és szerintem ki is fogjuk tudni magunkból hozni ezt, ami bennünk van.

- És mi van bennetek? Ez a kérdés, mert nem igazán derült még ki.

- Benne van, ebben a csapatban sok minden. Tehát benne van a győzelem. Ezt mindenki tudja, csak hát ki kell hozni, itt az ideje.

- Most milyen állapotban vagytok? Hogy érzed?

- Szerintem jó állapotban. Pont azt beszéltük Danival a délelőtti edzés után, hogy gyakorlatilag egyik edzésről a másikra lehet egy csomót fejlődni, legalábbis úgy éreztük az emberelőnyös-emberhátrányos védekezésünkkel kapcsolatban a horvátok ellen ma reggel.

- Az olaszokról mit tudtok?

- Szerintem mindent. Sokan játszottunk Olaszországban, minden játékost ismerünk nagyjából, úgyhogy gyakorlatilag mindent tudunk róluk.

- Mire számíthatunk holnap este?

- Egy jó meccsre, ahol remélhetőleg mi fogunk győzni.

- Te mit vársz magadtól?

- Jó játékot. Azokat a feladatokat meg kell oldanom, amik rám várnak. Ennyi.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Hárai Balázs nyilatkozata


- Szervusz Pufi. Sokat aggódtunk érted az elmúlt hetekben. Először is hadd kérdezzem meg, hogy vagy?

- Szia! Üdvözlöm a kedves vlv-seket. Köszönöm szépen, jól vagyok. Apró fájásaim vannak még nyilván, ezek még lesznek is, de ezekkel már nem foglalkozom. Összességében úgy érzem, hogy olyan 99 százalékos vagyok most. Nyilván hiányzik az az edzésmunka, ami a többiek mögött van, de bízom benne és remélem, hogy ez nem fog látszódni a vízben.

- Nem nagyon esett szó róla, hogy tulajdonképpen milyen jellegű volt a sérülésed? Hogy szerezted, és hogy gyógyították meg?

- Igazából a konkrét mozdulatra nem emlékszem, megtámasztották egy kicsit a könyökömet, és ebből elindult egy folyamat, aminek az lett a vége, hogy nem tudtam se hajlítani, se kinyújtani. Bevizesedett, bevérzett a könyököm, ezt Tóni bácsi leszívta. Nem volt kellemes. És igazából folyamatosan gyógyult. Jártam a sensolite-kezelésre, ultrahangra, mindenre, amire csak lehetett.

- A meccsekből egy kicsit kiestél, és mindjárt, amikor visszatérsz a többiek közé, egy nagyon-nagyon fontos mérkőzés jön. Ez mennyire fog téged befolyásolni? Izgulsz-e emiatt?

- Nem, inkább felpörget, mert úgy gondolom, nincs annyi edzés mögöttem, de én nem érzem, hogy bármivel is rosszabb állapotban lennék, mint a többiek. Igazából felspannol az a mérkőzés, ami következik, már nagyon várom.

- Az olaszokról mit tudsz? Van-e valami, ami miatt különösen tartani kell tőlük különösen?

- Én nem gondolom, hogy tartani kell tőlük, inkább azt játsszuk, amit tudunk, és ahogyan játszottunk a Volvo Kupán, ugyanazzal az elszántsággal és akarattal mentek be akkor a srácok, és megyünk be mi is, akkor azt hiszem, hogy csak mi jöhetünk ki győztesen a mérkőzésből. Ők elveszítették a kapusukat, aki az egész hátteret adta nekik, nagyon fontos szerepet tölt be náluk. Úgy érzem, hogy ez a kapus, aki véd most náluk, nincs olyan szinten, mint Tempesti. Ez elsülhet rosszul is, hogy kicsit lebecsüljük talán a kapust, és nem olyan minőségű lövéseket eresztünk el, de én nem gondolom, hogy ez történne.

- Szerencsés visszatérést kívánok, Pufi. Este találkozunk.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



vlv-képek