FACEBOOK

Heti (Vizes) Nyolcas - szentendrei mérleg

Heti (Vizes) Nyolcas - szentendrei mérleg
hozzászólás, 2011.12.23.

Befejezte első heti edzőtáborozását az EB-re készülő válogatott keret. Mindenki rendben van - a fiúk hullafáradtan vonultak családjuk körébe. A felkészülés kedden folytatódik.

Kemény Dénes ezen a héten csak délelőtt tartott foglalkozást a szentendrei Vizes Nyolcasban, mégse gondolja senki, hogy könnyed rávezető edzések voltak ezek. A kapitányt péntek délután rövid heti értékelésre kértük.

- Több embernél is azt látom, hogy nem olyan az állapotuk, mint nyáron volt, ugyanakkor folyamatosan javul. A sűrű klubprogram miatt érthető, hogy a klubokban ebben az időszakban nehéz szisztematikus edzésprogramot végrehajtani, ez látszik rajtuk. Itt most "szisztematikusan edzünk", ez rendben van, a fiúk a végére a fenekükön veszik a levegőt. Eléggé kivannak, de ez nem baj, mert most lehet.

- És ez volt a könnyebb hét, hiszen most csak délelőtt voltak vízben...

- Nem mondanám, mert azért viszonylag hosszú edzések voltak. A végére mindenki nagyon elfáradt, viszont a következő alkalomra mindig regenerálódva érkeztek. Egyébként mérünk mindenféle adatot róluk, s láthatóan javulnak a mutatók. Szerintem mire megjönnek az ellenfelek, biztos, hogy rendesen tudunk majd játszani. A Volvo Kupán szeretnénk szép pólót, szórakoztató játékot nyújtani, s aztán leginkább majd az EB-n. Most még összességében messze vagyunk attól, hogy fizikailag rendben legyünk, de erre a helyzetre már lehet építeni és mondom, mire megyünk az EB-re, friss és jobb állapotban lévő csapat leszünk. Vannak olyan játékosok is, akiknek túlsúlya van, ezzel a mostani nagy munka közben nehéz mit kezdeni, mert azért enni kell. De mindegy. Gondolom, hogy az ellenfeleknél sem sokkal jobb a helyzet ebben a periódusban.

- Egészségileg mindenki rendben van?

- Persze.

- Van-e bármilyen újdonság a csapat háza táján?

- Tibi ma csatlakozott, nagy kedvvel - a fiúk nagy szomorúságára.

- Mitől szomorúak?

- Hát, mert átadtam az úszóprogramot Tibinek, aki azonnal igyekezett pótolni a nyár óta felhalmozott "edzéstartási hiányát". Mondták is a többiek, hogy ráért volna jövő kedden csatlakozni...


Mint megtudtuk, a csütörtökön születésnapos Szecska nem vitt süteményt, de azért a hét utolsó edzését követően tortát vágott a csapat és koccintottak is a fiúk, boldog karácsony kívánva egymásnak.