FACEBOOK

Kupaszerda - Egri bravúr!

Kupaszerda - Egri bravúr!
hozzászólás, 2011.12.14.

Mikor szerezze meg első BL-pontjait az Eger, ha nem a címvédővel szemben?! Döntetlen lett a Szeged-Vasas. A Szolnok egygólos vereséget szenvedett Kazanyban és így bejutott az Eurokupa legjobb négy csapata közé! Eredmények, nyilatkozatok, gólok a kupaszerdáról.

ELŐZETESÜNK 

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A KUPANAPRÓL

SZABÓ ZOLTÁN ELEMZÉSE A FORDULÓRÓL ÉS A VÁLOGATOTT KERETRŐL

Bajnokok Ligája, főtábla, negyedik forduló


A csoport

Primorje Rijeka-Olympiakosz 6:5 (1:1, 3:1, 1:0, 1:3)
Rijeka, v.: Taylan (görög), Schmidt (német)
Primorje Rijeka: Car, Buljubasics 1, Paskvalin, Krapics 1, Varga Dénes 1, Frankovics, Muslim 1, Jelaca, Varga Dániel 1, Tiskivski, Setka, Garcia 1, Radics. Vezetőedző: Zoran Roje
Olimpiakosz: Deligiannis, Delakas 1, Mazis, Chatzikyriakakis 1, Fountoulis, Dervisis, Blanis 1, Koljanin, Mourikis 1, Kolomvos 1, Katrouzanakis, Schizas, Floros. Vezetőedző: Evangelos Vlachos
Gól - emberelőnyből: 2/5, ill. 5/6
Gól - ötméteresből: -, ill. 0/1

VARGA DÁNIEL ÉS VARGA DÉNES NYILATKOZATA


Varga Dániel gólja


Dani-passz, Dumi-gól


Vouliagmeni-Budva 10:11 (1:3, 3:3, 2:3, 4:2)


A csoport állása négy forduló után:


1. Primorje Rijeka 12,
2. Budva 6, 
3. Olympiakosz 3,
4. Vouliagemeni 3 pont

A Primorje Rijeka ezzel már továbbjutott a csoportból.


B csoport

Vojvodina-Jug Dubrovnik 7:11 (2:4, 1:3, 2:2, 2:2)

Spandau 04-Mladost Zágráb 3:9 (0:3, 1:1, 1:2, 1:3)

A csoport állása négy forduló után:

1. Jug Dubrovnik 12, 
2. Mladost Zágráb 9,
3. Spandau 04 1,
4. Vojvodina 1 pont

A Jug Dubrovnik és a Mladost Zágráb már továbbjutott a csoportból.


C csoport

Szeged-Vasas 12:12 (3:5, 4:4, 4:3, 1:0)
Szeged, v.: Bianchi (olasz), Levin (izraeli)
Szeged: Baksa, Somogyi 2, Hegedüs 2, Bálint G., Kayes 1, Kunac 1, Kiss Cs. 1. Cs.: Molnár T. 1, Turzai, Török 2, Juhász Zs., Younger 2, Varga P. Vezetőedző: Vincze Balázs
Vasas: Barabás, Steinmetz B., Katonás 1, Drasko Brguljan 6, Steinmetz Á., Kiss G., Decker Á. 1. Cs.: Boskovics 3, Vörös, Takács B., Vámos 1, Fülöp. Vezetőedző: Földi László
Gól – emberelőnyből: 5/9, ill. 3/13
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Bálint G. a 24. percben, Steinmetz B. a 32. percben
Kiállítva cserével, végleg: Varga P. a 22. percben

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


TT-képek


VLV-VIDEÓK - DIGISPORT PLUS:


0:1 - Drasko Brguljan első gólja


0:2 - Drasko Brguljan második gólja


0:3 - Decker gólja


1:3 - Kunac gólja


1:4 - Drasko Brguljan harmadik gólja


1:5 - Drasko Brguljan negyedik gólja


2:5 - Török első gólja


3:5 - Hegedüs első gólja


3:6 - Drasko Brguljan ötödik gólja


4:6 - Somogyi első gólja


5:6 - Younger első gólja


5:7 - Boskovics első gólja


5:8 - Boskovics második gólja


5:9 - Katonás gólja


6:9 - Somogyi második gólja


7:9 - Younger második gólja


8:9 - Török második gólja


8:10 - Boskovics harmadik gólja


9:10 - Kayes gólja


10:10 - Molnár Tamás gólja, ötméteres


11:10 - Hegedüs második gólja


11:11 - Vámos gólja


11:12 - Drasko Brguljan hatodik gólja

12:12 - Kiss Csaba gólja


STEINMETZ ÁDÁM a vlv-nek:

- Nagyon jól kezdtük a mérkőzést és ezzel az egy ponttal szerintem nagy lépést tettünk a továbbjutás felé. Ez volt a célunk, hogy legalább egy pontot elhozzunk és ez sikerült. Nagyon büszke vagyok a csapatra, nagyot küzdöttünk. Köszönöm a szurkolóknak, jó páran eljöttek Pestről buzdítani minket.

A meccsről annyit, hogy szinte végig vezettünk, de aztán 11:10-re a Szeged meg tudta fordítani az állást. Ezzel lélektani előnyhöz jutottak, így különösen dicséretesnek tartom, hogy döntetlen lett a végeredmény. Nagyon izgalmas folytatásra számítok, mert az Eger győzelmével abszolút négyesélyes lesz a továbbjutásért folyó harc. Izgalmas utolsó két forduló lesz! Mi vagyunk a csoport élén, azért ez megnyugtató, de egyelőre még nincs meg a továbbjutás, úgyhogy..., februárban folytatjuk majd, addig "egyéb teendőink" lesznek.

KATONÁS GERGŐ a vlv-nek:

- Elég örült meccs volt, mint amilyenre számíthattunk is. Hangulatában nem nagyon különbözött a múlt heti, hétfői bajnoki meccstől, meg hát játékban sem, ezt éreztem a vízben. Igazából én egy kicsit hiányoltam, hogy védekezésben koncentráltabbak legyünk, bár amikor el tudtunk menni több góllal is, többször is, akkor gyakorlatilag vitt minket tovább ez a felfokozott hangulat, ez az őrület, amit a Szeged próbált csinálni. Ott kellett volna egy kicsit tisztábbnak lenni, és rutinosabban játszani, ahogy a Komjádiban ez sikerült is a Szeged ellen, és hozni is tudtuk a meccset, amikor elmentünk három góllal. Itt nem sikerült, sajnos.

- Szerinted meglepte a szegedieket a két idegenlégiósotok játéka, teljesítménye? Mert ilyenre még nem volt példa, hogy ennyi gólt dobjanak! Nem fogták őket annyira?


- Amikor zónában, meg emberelőnyben belövik, az igazából benne van, szóval nem tudom, hogy mennyire lepődtek meg. Azért ők válogatott játékosok, tehát olyan nagyon nem lepődhettek ezen meg. Most nekik ment nagyon jól, aminek nagyon örülünk, máskor meg másoknak megy jól. A végeredmény a fontos

- A vége felé, amikor élesedett a dolog, megfordult a fejetekben, hogy a döntetlen nem igazán jó a szerbekkel való magyar versengésben?

- Nem, mert a döntetlen az nekünk jó, hiszen ezzel vezetjük a csoportot, tehát innentől kezdve az igazából nem kérdés, hogy a döntetlen, pláne idegenben, Szegeden nem rossz eredmény. Mi magunkért küzdünk, a Szeged is magáért küzd, tehát a döntetlen jó volt. És szerintem mi örültünk jobban ennek a döntetlennek, abban biztos vagyok!

- Mit szólsz az egri eredményhez?


- Örülök neki nagyon, hiszen abszolút a malmunkra hajtja a vizet. Ráadásul ha magyar csapat nyert, az mindig örömteli.

- Mit vársz a hátralévő két meccstől?


- Nagyon jól alakultak az eredmények, így, hogy az Eger nyerni tudott, úgyhogy én Szeged-Vasas továbbjutást várok ettől a csoporttól.

- Ebben a sorrendben...?

- Nem! Nem ebben a sorrendben várom. Szerintem a Szeged és a Vasas fog továbbjutni ebből a csoportból, és az a következő két meccsen derül ki, hogy milyen sorrendben.

- Gergő, köszönöm szépen!

- Még annyit: Gratulálok az Egernek! Mert azért ezt komoly eredménynek tartom, főleg azért, mert ilyen simán tudtak nyerni

(Lejegyezte: Varga Bogi)


TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- Szerintem a mutatott játék alapján egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet. Igazából az első félidő után mi boldogok lehetünk ezzel az eredménnyel. Még nem tudom, majd a végén derül ki, hogy ez az egy pont jó-e nekünk vagy nem. Olyan szempontból jobb, mint hogyha a Vasasnak lett volna 3 pontja és nekünk pedig 0.

Úgy gondolom, hogy egy nagyon látványos, parázs, izgalmas mérkőzésen játszottunk döntetlent. Rengeteget hibáztunk védekezésben, 12 kapott gól megengedhetetlen a mi csapatunktól és nem is szoktunk ennyit kapni. Az a szerencse, hogy a Vasas is hasonló hibákat követett el a mérkőzés folyamán és ők is 12 gólt kaptak. A csoportban semmi nem változott, Vasas az első, mi pedig a másodikak vagyunk, a Partizan a harmadik és az Eger most már csak egy pontra van tőlük.

- Mit szólsz az Eger győzelméhez?

- Azzal, hogy az Eger győzött visszajöttek a továbbjutásért folyó meccsbe. Biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy továbbjussanak. Voltak előzőleg olyan hangok, hogy majd ők esetleg segítsenek a magyar csapatoknak továbbjutni. Úgy gondolom az Egert ismerve, ők nem foglalkoznak azzal, hogy kinek segítsenek, maguknak szeretnének.

- Mit vársz a hátralévő két meccstől?

- Van még hazai medencében egy Partizán elleni, idegenben pedig egy Eger elleni mérkőzésünk. A Partizánt itthon mindenféleképpen meg kell vernünk és akkor szerintem nem lehet probléma. Elsőnek az Eger elleni mérkőzésünk lesz, őket is szeretnénk természetesen elkapni, de legalább egy döntetlent kicsikarni. Ezektől a meccsektől legalább olyan izgalmas csatát várok, mint amilyen a mai volt  - pólót a legfelsőbb szinteken.

- Mi a tipped, ki jut tovább a csoportból?

- Szerintem Szeged- és Vasas-továbbjutás lesz.

(Lejegyezte: Tina)


Eger-Partizan Belgrád 12:8 (3:0, 2:3, 2:3, 5:2)
Eger, Bitskey Aladár uszoda, v,: Gomez (olasz), Margeta (szlovén)
Eger: Szécsi, Graham 3, Hosnyánszky 3, Varga II. Zs. 1, Binder, Biros 2, Bátori 1. Cs.: Seman 1, Bundschuh, Mezei, Naganuma, Gerritse, Kovács G. 1. Vezetőedző: Gerendás György
Partizan Belgrád: Soro, Cuk 1, S. Mitrovics 3, Korolija, Alekszics 2, Vujaszinovics, Radovics 1.  Cs.: Mandics, Surányi 1, Dedovics, Csucskovics, Vukicsevics, Rackov. Vezetőedző: Igor Milanovics
Gól – emberelőnyből: 12/6, ill. 13/4
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 0/1
Kipontozódott: Bundschuh a 23. percben, Gerritse a 27. percben

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK - Sport Televízió:

1:0 - Graham első gólja


2:0 - Kovács Gábor gólja


3:0 - Seman gólja


3:1 - Cuk gólja


4:1 - Biros első gólja


4:2 - Alekszics első gólja


5:2 - Biros második gólja, ötméteres


5:3 - Mitrovics első gólja


5:4 - Alekszics második gólja


6:4 - Hosnyánszky első gólja


6:5 - Mitrovics második gólja


7:5 - Bátori gólja


7:6 - Mitrovics harmadik gólja


8:6 - Graham második gólja


Szécsi kivédi Mitrovics ötméteresét


9:6 - Hosnyánszky második gólja, ötméteres


9:7 - Radovics gólja


10:7 - Graham harmadik gólja


11:7 - Varga II. Zsolt gólja


12:7 - Hosnyánszky csavargólja


12:8 - Surányi gólja


Szécsi Zoltán nyilatkozata

SZÉCSI ZOLTÁN a Sport TV-nek:

- Gratulálok! Faragó Tamás az elejétől kezdve azt mondta, hogy nagyon fontos lesz, hogy jól védjél az egész mérkőzésen. Szerintem az elsőtől az utolsóig jól védtél.

- Úgy gondolom, ez minden meccsről elmondható, aminek nagy tétje van, ahol komoly ellenfél ellen játszunk. Örülök, hogy végre egészségesen tudtam odaállni egy mérkőzésre. Nagyon boldog vagyok, hogy így sikerült, ezt a hatalmas közönséget ki tudtuk szolgálni. Gyakorlatilag ezzel a meccsel tudtunk nekik kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánni.

- Igen, kitartottak végig mellettetek, végre megszületett a pont. Gondolom, már mindenkit frusztrált az, hogy a Bajnokok Ligájában még nincs pontotok.

- Hát igen, kísértett a tavalyi év. Úgy gondolom, ennyivel jobbak vagyunk, megvertük a Belgrádot, s bár ez a Belgrád se a tavalyi Belgrád, azért ezt el kell ismerni, ugyanakkor nagyon jól tudnak játszani, tehát van 7-8 nagyon jó játékosuk, talán cseréjük nincs annyi. Úgy gondolom, hogy ma tényleg nagyon jól játszottunk. Ez a csapat tud így is játszani! Most ezzel megyünk neki a hosszabb szünetnek, bízom benne, hogy ugyanitt folytatjuk majd.

- Szerintem magyarázkodjanak ők, hogy nem ugyanaz a Belgrád. 12:8-ra legyőzni őket mindenképpen jó!

- Így jobb a gólarányunk, és úgy gondolom, hogy ezzel azért nagyon nagy lépést tettünk afelé, hogy ebből a magyar csoportból a Belgrád ne juthasson tovább.

- Köszönöm szépen, Zoli. Gratulálok a győzelemhez, meg a nagyterpeszhez is, amit végig bírtál.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


HOSNYÁNSZKY NORBERT a vlv-nek:

- Mikor gondoltad, hogy ez már meglehet?

- Akkor, amikor az első fórt belőttük, Kevin belőtte. Jól működött a védekezésünk, Szecska jól védett, úgyhogy onnantól kezdve én nyugodt voltam úgy nagyjából, meg azért az elején elég sok emberhátrányt kivédekeztünk, úgyhogy ez megadta az alaphangot szerintem.

- Ez érdekes, mert általában azt szokták mondani, hogy amikor lefújták, vagy amikor az utolsó perc kezdődött, vagy amikor az utolsó percben dobtunk még gólt, meg ilyesmi. Érezted rajtuk, hogy feladják valamikor?

- Talán akkor amikor… szerintem az ötméteres után. Amikor hárommal mentünk el, 9:6-ra, talán akkor. Szerintem akkor egy kicsit megtörtek. Aztán fór, visszafújkáltak kontrákat, meg a végén befújtak egy kétmétert, ami mondjuk nem biztos, hogy kétméter volt, de előtte kettő az volt, amit nem fújtak be, amiből gólt is kaptunk, úgyhogy ennyi volt szerintem nagyjából. Jól játszott mindenki most, így jobb azért elmenni pihenni egy kicsit, meg nekiugrani a válogatottnak. Sokkal jobb érzés lesz önbizalommal tele...

- Megkönnyebbültetek nagyon? Már kezdett kínossá válni azért, gondolom, hogy nincs pont.

- Persze, hát mindenféleképpen nagyon fontos volt, nem csak nekünk, hanem mindenkinek, az egész városnak, a szurkolóknak, de legfőképpen magunk miatt volt ez nagyon fontos szerintem. Így igazából még tovább is lehet jutni, bár nem számoltam még teljesen utána, de hogyha…

- Igen, a lehetőség megvan, kétségkívül. Úgyhogy most akkor újra elkezdtek számolgatni, gondolom, és éles két meccs jön. Két meccs van hátra, mentek a Vasashoz…

- …meg jön a Szeged ide.

- Sőt, a sorrend fordított.

- Ha mind a kettőt megnyerjük, akkor lehet esély a továbbjutásra. Hogyha a többi eredmény is úgy alakul, nyilván, de így van esély még.

- Csavargólra gondoltál meccs előtt, vagy hirtelen jött az ötlet abban a pillanatban?

- Hirtelen jött. Igazából nem nagyon alakult ki abból a támadásból semmi, tehát eldobhattuk volna a sarokba, vagy valami meglepőt inkább…

- Volt egy kis meglepetés Soro arcán. Hát pedig már tudhatta volna…

- Pedig ő szokott számítani rá, amúgy. Neki még nem lőttem soha ilyen gólt.

-  Jó volt ma nézni titeket, gratulálok még egyszer. Jó pihenést!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


A csoport állása négy forduló után:

1. Vasas 8,
2. Szeged 7,
3. Partizan Belgrád 4,
4. Eger 3 pont


D csoport

Jadran Herceg Novi-Pro Recco 9:14 (2:4, 4:5, 1:4, 2:1)
Herceg Novi, v.: Kun Gy., Lehn (német)
Jadran Herceg Novi
: Scsepanovics, Sekulics 1, Sarics 1, Tesanovics, Vidovics, Latinovics, Krizman, Gojkovic 2, Premus 2, Subotic 3, Beltrame, Tomasevics, Kandics. Vezetőedző: Ivica Tucak.
Pro Recco: Pastorino, Gitto, Madaras 3, Sukno, Giorgetti 1, Felugo1, Filipovics,  Perrone Rocha 1, Pijetlovics 3, Zlokovics, Ivovics 1, Molina Rios 1, Prlainovics 3. Vezetőedző: Giuseppe Porzio.
Gól - emberelőnyből: 6/12, ill. 5/8

(Kásás nem játszott a meccsen)

Madaras első gólja


Madaras második gólja


Madaras harmadik gólja


Alex Giorgetti gólja

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Sikerült odatenni magunkat az elejétől és ez szerintem fontos volt. Sikerült elmennünk 4:2-re az első negyedben és utána már könnyebb volt, tartani tudtuk a különbséget. A támadás jól ment, egy talán kicsit sok gólt kaptunk, de ez benne van. Egyébként most már a felgyógyult második kapusunk védett. Azt mondom, hogy ez így jó volt az év végén...

Szpartak Volgográd-CN Marseille 15:10 (4:3, 2:3, 5:2, 4:2)

A csoport állása négy forduló után:

1. Pro Recco 12,
2. Spartak Volgográd 7,
3. Jadran Herceg Novi 4, 
4. CN Marseille 0 pont

A Pro Recco már továbbjutott a csoportból.


EUROKUPA, NEGYEDDÖNTŐ-VISSZAVÁGÓK

Sintez Kazany-Szolnok 6:5 (1:1, 2:2, 1:1, 2:1)
Kazany, v.: Kogaragac (török), Vlasics (horvát)
Sintez Kazany: Dudkin, Zinnatullin 1, Odincov, Sztyepannyuk 1, Jacev 2, Klikovac, Tyihonov, Novokszenov, Sepeljev, Sertvitis, Kalturin 1, Elizarov 1, Asajev. Vezetőedző:Irek Zinnurov
Szolnok: Decker A., Gocics, Kovács O., Nyéki, Hangay, Komlósi, Georgescu, Regős, Süveges, Pásztor 1, Negrean 3, Marnitz 1, Gárdonyi. vezetőedző: Ifj. Cseh Sándor

Továbbjutott a Szolnok 16:13-as összesítéssel.
 
MARNITZ GERGŐ a vlv-nek:

- Isten éltesen sokáig Gergő, a születésnapodon! Mesélj légy szíves, hogy zajlott a meccs?

- Előtte megbeszéltük, hogy nagyon oda fogunk figyelni a védekezésünkre, hogy minél kevesebb gólon tudjuk tartani az ellenfelet, ami ugye sikerült, merthogy hat gólt lőttek csak. Igazából nagyon-nagyon jól védekezett az egész csapat emberhátrányban, ami fontos volt és most a zónánk is jó volt, szerintem ilyen jó védekezésünk az egész szezonban alig volt. Egyébként Ők vezettek végig, csak egyszer mi, azt hiszem 3:2-nél, de egynél több gól előnyük sose volt. Nagyon nehéz meccs volt, tele volt az uszoda, nagyon melegben, több mint 30 fokban játszottunk, s a víz is nagyon meleg volt. Nagy dolog szerintem, hogy itt egy ilyen kevés gólon tudtuk tartani ezt a rettentően jó orosz csapatot.

- Nagy örömködés volt a végén?

- Persze, nagyon örült az egész csapat. Húsz másodperccel a vége előtt már figyelmeztetett minket a bíró, mikor időt kért az ellenfél, hogy üljünk le, mert csak időkérésnél és a meccs végén szabad felállni. És hát ugye annyira örültünk, hogy akkor már állt mindenki...

- Hogy jöttök haza? Holnap?

- Holnap reggel, itteni idő szerint négykor, az otthoni szerint egykor indulunk.

- Jó mulatást és gratulálok!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)

DECKER ATTILA a vlv-nek:

- Szerintem nyerhettünk volna legalább egy góllal, mert volt két ziccerünk a végén, leúsztunk egy az egyben, csak nem "adtuk oda", mert nem akartunk kockáztatni 2-3 perccel a vége előtt. Az egész meccsen végig csak egy góllal tudtak vezetni, úgyhogy tulajdonképpen sima volt a továbbjutás.  Igazából a bírókra nem lehet panaszunk, azt hittem, hogy durvább lesz. Úgy játszottunk, ahogy megbeszéltük, voltak persze hibák, mint mindig, de úgy gondolom, hogy ez a 6:5 jó eredmény attól függetlenül, hogy kikaptunk. Persze nem jó dolog kikapni, de most ez egy ilyen meccs volt. De a lényeg, hogy bejutottunk a legjobb négy közé. A Szolnoknak ez egy óriási siker, ezért nagyon örül most a társaság. Most elkezdett szakadni a hó, szóval reméljük, hogy holnap haza tudunk menni, mert ha így fog esni akkor lehet, hogy nem lehet elindulni, gyakorlatilag már hóvihar van. :-)

- Mivel ütitek agyon az időt ma este? :-)

- Természetesen megünnepeljük Gergőt, most megyünk egy pub-ba és valószínűleg elfogy egy-két sör, nem több. :-)

(Lejegyezte: Tina)


A többi negyeddöntő eredménye:

Posillipo-Crvena Zvezda 6:3

(a mérkőzés delegátusa Martin György)

Továbbjutott a Posillipo egy győzelemmel és egy döntetlennel.

Savona-Panioniosz
11-9 (2-3, 3-3, 2-0, 4-3)

Továbbjutott a Savona 17:16-os összesítéssel.

CN Sabadell-Medvescsak Zágráb  12:9

Továbbjutott a Sabadell  25:21-es összesítéssel.

Az Eurokupa elődöntőinek mezőnye:

Posillipo
Savona
Sabadell
SZOLNOK

2 régi hozzászólás

Krisz hozzászólása
Krisz34626
2011.12.16. 21:52

Remekül játszott az Eger,(pontosan,fegyelmezetten, motiváltan) Szecskát régen láttam ennyire jól védeni, de Hosi és Peti is kimagaslóan játszottak, Graham-et pedig dícséret illeti, hogy a korábbi hibák után, ilyen fontos gólokat szerzett (de a többiek is nagyon hasznosan játszottak és szép gólokat lőttek.....)ez az eredmény nagyon jól jött a másik két Magyar csapatnak is, úgyhogy szép volt Eger, hajrá Magyarok!

balzs hozzászólása
balzs34623
2011.12.14. 21:36

Szép volt fiúk! Gratulálok az Egernek és a Szolnoknak is! Hajrá Eger! Hajrá magyarok!