FACEBOOK

Eurokupa - kettőből egy

Eurokupa - kettőből egy
hozzászólás, 2011.11.09.

A Szolnok bravúros győzelmet aratott a Sturm Csehov otthonában és továbbjutott az Eurokupában. A Honvéd nem bírt a Savonával, bár úgy tűnt, sikerül behozni a négygólos hátrányt, de apró hibák végül kieséshez vezettek.

Eurokupa-nyolcaddöntő visszavágók

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE

SZABÓ ZOLTÁN ELEMZÉSE

Sturm Csehov-Szolnok 5:7 (1:3, 1:0, 2:2, 1:2)
G.: Georgescu 3, Gocsics 2, Nyéki, Komlósi

A mérkőzés alakulása: 0:1,1:1,1:2,1:3/2:3/2:4,2:5,3:5,4:5/4:6,5:6,5:7

Továbbjutott a Szolnok, 20:18-as összesítéssel.

MARNITZ GERGŐ a vlv-nek:

- Meccs előtt összeültünk és megbeszéltük, hogy mit kellene csinálni. Elsősorban a védekezésről volt szó és amit elképzeltünk, azt sikerült is megvalósítani. Jól kezdünk, vezettünk 3:1-re és 5:2-re is. Pásztor Mátyás nagyon jól helyettesítette Kis Gábort, az idegenlégiósaink pedig gólerősek voltak. Nagyon boldogok vagyunk, hogy idegenben sikerült nyerni és elérni a továbbjutást!


Honvéd-Savona 12:10 (3:3, 3:2, 4:3, 2:2)
Kőér u., v.: Hausche (német), Peris (horvát)
Honvéd: Gergely, Mátyás 2, Kovács R. 1, Szivós 3, Tóth M., Gór-Nagy. Cs.: Jansik D., Salamon 3, Kovács P., Angyal 2, Hárai 1. Vezetőedző: Vad Lajos
Savona: Volarevics, Colombo, Rizzo 3, M. Janovics 2, Angelini 1, Aicardi 3, Fiorentini 1. Cs.: Damonte, Petrovics, Bianco, Mistrangelo. Vezetőedző: Andrea Pisano
Gól - emberelőnyből: 5/12, ill. 5/10
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 1/1

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

Továbbjutott a Savona, 24-22-es összesítéssel


Kovács Anikó-képek


VLV-VIDEÓK (Sport Televízió és vlv):

1:0 - Mátyás első gólja


1:1 - Aicardi első gólja


1:2 - Fiorentini gólja


2:2 - Hárai gólja


3:2 - Salamon első gólja


3:3 - Rizzo első gólja


4:3 - Salamon második gólja


5:3 - Angyal első gólja


5:4 - Fiorentini második gólja


Salamon kimaradt büntetője


5:5 - Rizzo második gólja


6:5 - Szivós első gólja


6:6 - Mladen Janovics első gólja, ötméteres


7:6 - Kovács Róbert gólja


8:6 - Szivós második gólja


9:6 - Angyal második gólja


9:7 - Aicardi második gólja


9:8 - Rizzo harmadik gólja


10:8 - Szivós harmadik gólja


11:8 - Mátyás második gólja


12:8 - Salamon harmadik gólja


12:9 - Angelini gólja


12:10 - Aicardi harmadik gólja


Gergely István nyilatkozata


- Pista, nagyon sajnálom ezt a végeredményt! Én úgy láttam, hogy igyekeztetek, mindent megtettetek, nagyon pici hiányzott, és lehet, hogy nem is itt.

- Ezt most már nem tudom megmondani, hogy kint, vagy itthon hiányzott. Az biztos, hogy két gól hiányzott ahhoz, hogy hosszabbítás legyen. Volt a mérkőzésnek olyan szakasza, amikor úgy éreztem, hogy meglehet. Meg is volt hosszabbításra az eredmény, de sajnos néha belementünk olyan dolgokba, amik nem kellettek volna, és ez elöl nem tudott góllal fizetni nekünk, hátul pedig gólokat kaptunk emiatt. Talán egy kicsikét többet kockáztattunk, mint amit egy mérkőzésen igazából szabad, de biztos vagyok benne, és tudom, hogy voltak olyan dolgok is, amit ilyen mérkőzésen sem szabad megcsinálni, mert az már egy halálos ítélet aláírása is lehet. Tehát tartanunk kellett volna azt, amit az egész mérkőzésen csináltunk, szépen lassan lopni a távolságot, végül pedig az idegesség elvitte – én azt gondolom – a játékosok fejét, és nem azzal foglalkoztunk, hogy lépésről lépésre haladjunk, hanem nagyokat akartunk ugrani, és összeakadt a lábunk, arcra estünk.

- Mennyire vagytok most csalódottak? Nagyon hamar talpra kell állni, mert a hétvégén…

- Nincs ezzel gond, mert én úgy látom, hogy jól játszottunk. Tehát nem volt ezzel semmi gond. Többet vállaltunk, többet rizikóztunk, mint amit amúgy megtennénk egy mérkőzés alatt, ebből sok gól is volt elöl is, hátul is, és hát sajnos nem mi jöttünk ki belőle jobban. De nem lesz ebből gond a hétvégén.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Szivós Márton nyilatkozata


- Marci, nem szoktál a nyugalom szobra lenni meccsek alatt, de ilyen idegesnek ritkán láttalak. Mi történt?

- Nagyon szomorú vagyok, kint szúrtuk el ezt a továbbjutást, de ettől függetlenül egy nagyon nagy hajrával és helyenként jó játékkal behoztuk a négy gólt, és buta hibákból kiengedtük a kezünkből azokat a kulcsfontosságú pillanatokat, amikor megfogtuk őket lélektanilag. Túl-lóbáltunk szituációkat, rossz passzokat adtunk, és ez egy Savona-szintű csapat ellen – főleg úgy, hogy négy gólt kell behozni – sok. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy nem vallottunk szégyent, ezt kint szúrtuk el. Sajnos így alakult, majd jövőre…

- A hétvégén mire lehet számítani? Feldolgozzátok két nap alatt a történteket?


- Természetesen! Az egy új mérkőzés, le kell vonni a pozitívumokat, kijavítani a hibákat, és úgy kell odamenni. Az egy teljesen más versenysorozat, ha már ott vagyunk az elődöntőben, akkor szeretnénk bejutni a döntőbe. Bízom benne, hogy hétvégén a Vasas elleni arcunkat és a mai mérkőzés egy-egy jó szituációjából vett arcunkat mutatjuk majd.

- Mit szólsz a Szolnok eredményéhez?


- Gratulálok a Szolnoknak, de megmondom őszintén, hogy számítottam erre, jobb csapatnak tartom a Szolnokot, nagyon erős csapatuk van, nem véletlenül „vásároltak be” ennyire ebben az évben, sok sikert kívánok a továbbiakban nekik!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Salamon Ferenc nyilatkozata


- Feri, nagyon furcsa dolog egy ilyen meccs után beszélgetni, mert hát talán mondhatni, hogy a meccs hőse voltál, de nem mentél vele sokra, mert kiestetek. Hogy láttad belülről?

- Hát, hogy ki volt a meccs hőse…, szerintem mindenki, az egész csapat, azt lehet mondani, mert nagyon küzdöttünk és ledolgoztuk azt a hátrányt, amit kint összeszedtünk. Ez nagy dolog volt. Utána sajnos nem tudtunk továbblépni ebből. Volt egy-két helyzetünk még, mikor négyel mentünk, sajnos ott megkontráztak minket és ebből ők jutottak tovább.

- Mi hiányzott, a rutin, vagy a koncentráltság? Tehát ott azokban a kritikus szituációkban, ahol megfordította a Savona.

- Úgy gondolom, hogy mi egy kicsit figyelmetlenek voltunk, ők meg ezt jól kihasználták, könyörtelenül. Tehát ők erre játszottak. Nekik igazából tényleg ez volt ma a taktikájuk, hogy amit mi hibázunk, azt megkontrázzák, ez ma nekik maximálisan bejött. Azt nem mondanám, hogy nem voltunk ott fejben maximálisan. Így alakult.

- A saját teljesítményedet hogy értékeled?

- Hát..., lehet volna jobb is. Ha az ötöst belőttem volna, sajnos nem koncentráltam eléggé. Ami adódott, azt megpróbáltam értékesíteni. Ma ennyi sikerült.

- Köszönöm szépen! A hétvégén találkozunk.

(Lejegyezte Romanek Brigitta)


További eredmények:

Panioniosz (görög)-Panathinaikosz (görög) 10:12 (5:3; 1:2; 2:3; 2:4)

A Panioniosz az első meccsen idegenben nyert, 8:6-ra, a LEN tájékoztatása szerint a Panathinaikosz jutott tovább, részleteket nem ismerünk.

Chios (görög)-Sintez Kazany (orosz) 9:7 (3:1; 2:1; 1:3; 3:1)

Az oroszok 18:17-es összesítéssel jutottak a legjobb nyolc közé.

Crvena Zvezda (szerb)-Nagyvárad (romániai) 8:6 (3:2, 2:2, 2:0, 1:2)

Az első meccsen a szerbek döntetlent értek el, így ők jutottak tovább.

Dinamo Moszkva (orosz)-Medvescsak Zágráb (horvát) 10:12

A Medvescsak két győzelemmel, 24:21-es összesítéssel került tovább.

Posillipo (olasz)-Mornar Split (horvát) 10:8

A Posillipo két győzelemmel, 17:12-es összesítéssel jutott tovább

CN Sabadell (spanyol)-Schuurman Borculo (holland) 18:11

A Sabadell két győzelemmel, 28:16-os összesítéssel jutott tovább