FACEBOOK

BL - a címvédő a Komjádiban, az Eger Szegeden

BL - a címvédő a Komjádiban, az Eger Szegeden
hozzászólás, 2011.11.09.

Második forduló a Bajnokok Ligájában. A Vasas a Partizan Belgrád ellen vidíthatja fel csalódott híveit, Szegeden pedig az Eger igyekszik megszerezni első pontját. Program és nyilatkozatok.

Bajnokok Ligája, főtábla, második forduló

C csoport

20.00 Vasas-Partizan Belgrád (Sport1 Televízió, vlv)
A belépőjegy 2.000.- forint, diákoknak, nyugdíjasoknak és Vasas-függő igazolvánnyal rendelkezőknek 1.000.- forint

STEINMETZ BARNABÁS:


- Nem szabad, hogy megviseljen bennünket a Magyar Kupából való kiesés, nincs időnk azon morfondírozni, hogy mi történt az elmúlt pénteken és szombaton. A kisesésünk figyelmeztető jel, nehogy azt gondoljuk így a Belgrád-meccs előtt, hogy csak azért, mert távozott tőlük jó pár játékos a tavalyi Euroliga-győztes csapatból, ez egy gyengébb társaság. Erről szó sincsen. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó ellenfél, kemény, küzdelmes meccset fogunk velük vívni, de ahhoz, hogy nekünk jó esélyünk legyen a továbbjutásra a Bajnokok Ligájában, és annak érdekében, hogy az egri győzelmünk igazán érjen valamit, most ezt a mérkőzést itthon mindenképp hozni kell.

- Mennyire fáradtatok el fizikailag?

- Nem panaszkodott senki, hogy hullafáradt lenne, tehát, s én úgy gondolom, hogy a péntek-szombati terhelést fizikálisan bírtuk, inkább az agyi kapacitással volt probléma. És itt nem elsősorban az IQ-ra gondolok, hanem egyfajta agybeli enerváltságra.

- Mit tudtok tenni, hogy ez ne jellemezze a szerda estét?

- Kétszer nem eshetünk bele ugyanabba a hibába. A kupa-negyeddöntő ott ment el, hogy a pénteki mérkőzésre nem magát maximálisan felszívva, feltüzelve, harapva állt oda a csapat. Az a meccs nagyon csúnyán elment, még mi örülhettünk a végén, hogy csak háromgólos zakó lett belőle, és ugye szombaton már hiába játszottunk jobban, és hiába győztünk, az kevés volt. Ott is megvolt az esély, de pénteken kellett volna mindenképpen egy olyan "erődemonstrációt" tartani, hogy ne a szombatira kelljen hagyni a döntést, a továbbjutást. Úgy gondolom, hogy most nem ilyen hiba, harapósan fog odaállni a csapat a Komjádiban a Belgrád ellen.

- Hogy álltok egyébként egészségileg? Megsérült-e valaki? Betegség van-e?

- Nem, mindenki egészséges, rendben vagyunk!

- Mondj néhány szót a szurkolóitoknak, akik nyilván most csalódottak, de ha valamikor, akkor most nektek nagyon kellene, hogy tele legyen a lelátó.

- Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés olyan „krémmérkőzés”, ahol képviselteti magát a világ legjobb vízilabda-nemzetei közé tartozó két ország csapata. Biztos, hogy nagy lesz az érdeklődés. A szurkolóknak pedig több örömet fogunk okozni mint pénteken és szombaton. Kívánom és szeretném, hogy teljes odaadással drukkoljanak ők is!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


18.00 Szeged-ZF-Eger (vlv - a meccs góljai a TiszapArt Televízió jóvoltából csütörtök este)
A belépőjegy 1.000.- forintba kerül, s egyben tombola is, ugyanis a nagyszünetben 100 ezer forint értékben sorsolnak ki Vodafone-os ajándéktárgyakat.

VARGA II. ZSOLT a vlv-nek:

- Játszottunk egy bajnoki meccset a Szegeddel és e meccs, meg a múltbeli tapasztalatok alapján készültünk rájuk. Nagyjából már a múlt hét közepén elkezdődött ez a felkészülés, és mivel ugye a Vasas ellen nem jól kezdtünk itthon, különösen fontos nekünk ez az idegenbeli mérkőzés. A szegedi meccsünkön az utolsó negyedben volt egy kis dekoncentráltság, mondjuk az egész meccsen, de az utolsó negyedben kifejezetten az volt a jellemző, emiatt kaptunk ki, végül is mondhatni, simán. De én úgy gondolom, hogy az Eger jobb csapat, mint a Szeged, és nagyon remélem, bízom benne, sőt, biztos vagyok benne, hogy meg tudjuk ezt mutatni!

- Volt-e valami speciális a felkészülésetekben?

- Talán az számít különlegesnek, hogy a hétvégén a Magyar Kupa négyes döntője van és bár természetesen a szerdai meccsre koncentrálunk, a felkészülésben a hétvége feladatait sem hagyhattuk figyelmen kívül. Hosszú hét lesz ez.

- Ha már szóba került, a Magyar Kupa-sorsolást hogy fogadtátok?

- Én azt gondolom, hogy jobb az erős csapatokon minél hamarabb túl lenni. A Honvéd kiverte a Vasast, meg egyébként is ők a címvédők a kupában, talán most ők a legerősebbek a másik három csapat közül. Ha őket megverjük, akkor..., nem azt mondom, hogy könnyű dolgunk lesz, de a döntőbe már nagyobb eséllyel tudunk talán bemenni, meg magabiztosan, önbizalommal. Viszont ha véletlenül nem sikerül, akkor meg lesz egy szabad vasárnapunk :-)

- Még egy kérdés erejéig térjünk vissza a szerdai meccsre. Mennyire erősít titeket, hogy visszatért az a két játékos, aki nem szerepelt most viszonylag hosszabb ideig, Bátori és Graham?

- Biztosan számítani fog, mert két nagyon jó játékossal többen vagyunk, több ember tud majd pihenni, ezáltal jobban tudnak koncentrálni, ha ismét visszamennek a vízbe.

- Még annyit mondj meg, hogy ha esetleg döntetlenre végződik a meccs, akkor nagyon bosszúsak lesztek? Vagy örülni fogtok, hogy szereztek pontot?

- Annál biztos, hogy boldogabbak leszünk, mintha kikapnánk.

- Viszont mindkét magyar csapat elveszít 2 pontot...

- Hát, akkor azt gondolom, hogy inkább engedjenek be egy gólt a végén. :)

- Ügyes-ügyes..

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

-  Eléggé zsúfolt a hetünk, de egyelőre nem gondolunk semmi másra, csak arra, hogy szerdán meg kell vernünk az Egert itthon. Nyilván a Partizan elleni győzelemnek úgy van igazi értéke, hogyha az összes többi hazai meccset hozzuk, ebbe az Eger is beletartozik. Egyszer már legyőztük őket, ahhoz képest, úgy gondolom, most erősebbek lesznek, Graham és Bátori csatlakozik hozzájuk, de így sem lehet más a célunk, mint a győzelem. A felkészülésünk szerintem kiváló volt, ismerjük őket, de ők is készültek ránk, gondolom a múltkori mérkőzésünket és más meccseinket is megnézték. Azt azért tudom mondani, hogy készülünk meglepetéssel, és itt nem magára a győzelemre gondolok, azt nem tartanám meglepetésnek… Célunk a továbbjutás a csoportból, ennek állomása a szerdai ellenfél legyőzése, ezt tudjuk mi is. Az Eger elég nehéz helyzetben van, egy otthoni meccset már elveszítettek, ezzel gyakorlatilag lépéshátrányba kerültek, és nekik már idegenbeli mérkőzéseket kell hozniuk, nyilván ezt most akarják elkezdeni Szegeden, de mi ebben nem igazán vagyunk partnerek.

- Kivel kétkapuztatok? Mi volt a felkészülésben különleges?

- Múlt héten volt itt nálunk a Nagyvárad, velük készültünk egy pár alkalommal, de mivel két meccset játszottunk a hétvégén, ugyanúgy mint az Eger, így már más kétkaput nem iktattunk be erre a hétre. Eléggé zsúfolt a versenynaptár, különleges felkészülés más csapatokkal nincsen.

- Van-e betegetek, sérültetek?

- Lehmann Pista sérült, mindenki más száz százalékos lesz, remélem az egész, most kezdődő, öt-hat komoly rangadóból álló meccssorozatra. De ez a legfontosabb egyelőre, hogy az Egert legyőzzük itthon, Szegeden, nagyszámú közönség előtt, és akkor igen komoly lépést tettünk afelé, hogy továbbjussunk a csoportból.

- Érezni nálatok pólólázat mostanában?

- Igen, úgy látom, hogy kezd ki kialakulni, ez nagyban köszönhető Vincze Balázsnak, ő próbál minden alkalmat megragadni, arra hogy reklámozza a vízilabdát és a csapatot. Járunk mindenfelé, múlt héten például szórólapoztunk, reklámoztuk az újonnan épült áruházban a szerdai meccset. Remélem, hogy eljutott az emberekhez a hír, és minél többen kilátogatnak, mert sokkal jobb így játszani. Már a hétvégén, a Fradi-meccsen is érezhető volt, hogy sokkal nagyobb a nyüzsgés. Értékes ajándékokat is nyerhetnek a jegytulajdonosok.

- A Magyar Kupa-sorsoláshoz mit szóltatok?

- Csapatszinten nem is nagyon beszéltünk erről, mindenki tudomásul vette, ebből is látszik, hogy mennyire az Egerre készülünk. Azt gondolom egyébként, teljesen mindegy lett volna, hogy kit kapunk.  Nagyon kemény csatára számítok, a négyes döntőben igazából könnyű ellenfél már nincs. Nem szeretnénk még egy évet várni arra, hogy Magyar Kupát nyerjünk, és itt nagyon sokan vagyunk a csapatban, akik még nem nyertek ilyen serleget...

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)

A csoport

18.00 Budva-Olympiakosz
19.00 Vouliagmeni-Primorje Rijeka
(Az egyik játékvezető Vogel Gábor)

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Megnéztük ezt a görög csapatot és nekem általában is az a tapasztalatom a görögökkel kapcsolatban, hogy nem könnyű ellenük játszani. Szörnyű impotens játékuk van, játszol ellenük, csinálod a pólót, úszol föl-alá, és már a negyedik negyedben vagy, amikor észreveszed, hogy ők vezetnek. És akkor valami megoldást kell előhúzni, ami nagyon nehéz. Úgy gondolom, hogy ez vár ránk most is. Nem lesz mentes a meccs a nyomástól sem, Görögországból mindig érnek ilyen "partról jövő" meglepetések és nem utolsó sorban elég jó csapat az idén a Vouliagmeni. Afrudakisz, Milonakisz - jó játékosok szerepelnek most náluk, (borzasztó) görög vízilabdát játszanak, szerintem talán most erősebbek is, mint az Olympiakosz, úgyhogy nehéz dolgunk lesz. Ezzel együtt természetesen a győzelemmel lennénk elégedettek.


B csoport

18.30 Jug Dubrovnik-Mladost Zágráb
19.00 Vojvodina-Spandau 04 Berlin


D csoport

19.00 Spartak Volgograd-Jadran Herceg Novi
19.30 CN Marseille-Pro Recco

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Nem nagyon ismerjük a Marseille-t, néhány éve játszottunk velük. Nem tudom hogy milyen játékerőt képviselnek, de ettől függetlenül mégiscsak egy Bajnokok Ligája-meccs következik. Ami biztos, hogy nem a legjobb összeállításunkban megyünk, néhányan itthon maradnak. Szombaton ugyanis a Jadranska Ligában a Budva, a bajnokságban pedig az Aquachiara következik. Szóval elég fura hét lesz, erre a három meccsre kell összehozni három különböző csapatot. Szerdán Marseille-ben természetesen nem csak az eredmény számít, hanem a játék is, mindenképpen. Bár, mint mondtam, minden meccsen kicsit másképpen állunk fel és ez néha meg is látszik a játék képén. Huszonöt játékos van, nem olyan ez, mint mikor egy csapat 12-13 emberrel végigjátszik egy bajnokságot. Itt mindig vannak változások.

1 régi hozzászólás

APREAND hozzászólása
APREAND34427
2011.11.09. 14:49

Végre valami jó hir,nem csak a kevesek által fogható RTL sport közvetit. Jó lenne a bajnokikat is a Sport tv -re áttenni. Hajrá Magyar vizilabda