FACEBOOK

Ráúszás - Varga II. Zsolt

Ráúszás - Varga II. Zsolt
hozzászólás, 2011.07.28.

A magyar válogatott egy-egy játékosát veszi górcső alá a SportKlub online rovata ("Ráúszás Szabó Zolival") . Mi pedig minden alkalommal megkérdezzük az érintettet: mit szól a róla készített értékeléshez.

Ahogy Szabó Zoltán látja
(Takács Márton kérdez)

- Mi jut eszedbe először Varga II. Zsoltról?

- Régebben mindenki „Kiscsuviként” emlegette, mára már kijött a bátyja árnyékából. Nagyon jól él a jelenleg is zajló világbajnokságon a lehetőséggel, amit kapott. Kívánom neki, hogy még ennél is többet mutasson, hogy megismételje azt a játékot, amit az Egerben nyújtott idén!

- Melyek az erősségei a világbajnok pólósnak?

- Makacs, szívós, akaratos egyéniség, jó értelemben. Amit kitalál magának a parton, azt a medencébe szállva bulldogként valósítja meg. Képességei és ezek a jellemzői alkalmassá teszik arra, hogy egy meccsbe belépve újat hozzon, kirángassa csapatát a hullámvölgyből. Több poszton – centerként, bekk pozícióban és átlövőként – is használható, igazi jolly joker.

- Van még valami, amiben esetleg fejlődhet?

- 30 éves kora felett általában már nem érdemes arról beszélni, hogy miben fejlődhet egy játékos. Pláne ha világbajnok. Fizikailag már nem lehet. Ebben a tekintetben csak annyi feladat marad, hogy az ilyenkorra megváltozott képességű és igényű szervezethez megfelelően alakuljon ki az edzésmennyiség és minőség. Valamint jobban kell figyelni az erő beosztására mérkőzés közben. Taktikailag, fejben kicsit többet tehet magáért az ember. Hiszen alkalmazkodni kell mindig a társakhoz, az edzőkhöz, a bírói felfogáshoz. A korral járó bölcsességet lehet és kell is kamatoztatni. Lényegében nem szükséges neki semmilyen pluszbravúr ahhoz képest, amit most csinál. Csak arra kell figyelnie, hogy a tűz, ami őt vezérli, ne kezdjen el kialudni.

Névjegy

Név: Varga II. Zsolt
Születési idő: 1978.05.24.
Születési hely: Szolnok
Poszt:
center
Jelenlegi klubcsapata: ZF-Eger
Eddigi csapatai: Szolnok, Domino-BHSE, Vasas SC, Dinamo Moszkva
Hazai eredményei: 2x magyar bajnok (Honvéd - 2001, Eger - 2011), 6x magyar bajnoki ezüstérmes (Vasas - 2002, 2003, 2004; Eger – 2008, 2009, 2010), 4x Magyar Kupa-gyõztes (Honvéd - 1999; Vasas – 2002, Eger – 2007, 2008), Szuperkupa-győztes (2001 – Domino-BHSE), KEK-győztes (Vasas - 2002), KEK-2. (Vasas - 2003)
Nemzetközi sikerei: világbajnok (2003), Világliga-győztes (2003), Eb-3. (2003), világbajnoki 5. (2009), junior vb-2. (1997), junior Eb-2. (1996), ifi Eb-2. (1995), orosz bajnoki-3. (2006), Orosz Kupa-3. (2005)


VARGA II. ZSOLT a vlv-nek:

- Köszönöm Zoli dicsérő szavait, jókívánságait! Örülök, hogy elégedett a kinti teljesítményemmel. Ezen, ezért is dolgozunk itt mindannyian és természetesen egymásért, nem utolsó sorban magunkért.

Hízelgő,  hogy Zoli nem említ javulási lehetőséget játékomban, és hogy több poszton is használhatónak tart. Természetesen én szigorúbb vagyok magamhoz, és mindig a javulási lehetőségeket keresem mind elöl, a támadásnál, illetve hátul, a védekezésnél, ez utóbbiban szerintem sokat léptem előre az elmúlt években, De természetesen nem elégszem meg, mindig van hova fejlődni.

Szerencsésnek érzem magam, ami a sérüléseket, fizikumomat illeti, nagyon jó erőben vagyok. Sokat emlegetett korom ellenére nem érzem magam koros játékosnak, inkabb rutinosnak. Meggyőződésem, hogy mindenki annyi, amennyinek érzi magát, a pólóban és az életben is egyaránt.

Ami a tüzet illeti: nagyon is ég bennem, és még fog is remélem sokáig. Addig szeretném a profi pályafutásomat folytatni, ameddig motivációt találok benne, és örömömet lelem a játékban.


1 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs33660
2011.07.29. 14:53

Szerintem Zsolt így is szép eredménylistájában szerepel még egy Len kupa ezüst az Egerrel is 2008-ban, és remélem holnap bővül még egy világbajnoki bronzzal is!