FACEBOOK

Szeged-Hannover 9:3

Szeged-Hannover 9:3
hozzászólás, 2015.11.11.

Komoly előnyt szerzett a Szeged a hannoveri Eurokupa-visszavágóra, gyakorlatilag eldöntötte a legjobb négy közé jutás sorsát, bár ezt senki nem meri kimondani. Nyilatkozatok, gólok Szegedről.

Eurokupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés

Szeged-Hannover 9:3 (4:1, 2:1, 1:0, 2:1)
G.: Varga II. Zs. 4, Sánta, Kiss Cs., Manhercz K., Seman, Kunac, ill. Radovics 2, Estrany

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A visszavágó december 16-án lesz.

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Varga II. Zsolt első gólja

1:1 - Estrany gólja

2:1 - Varga II. Zsolt második gólja

3:1 - Manhercz Krisztián gólja

4:1 - Kiss Csaba gólja

5:1 - Sánta gólja

5:2 - Radovics első gólja

6:2 - Varga II. Zsolt harmadik gólja

7:2 - Seman gólja

8:2 - Kunac gólja

8:3 - Radovics második gólja

9:3 - Varga II. Zsolt negyedik gólja



Varga Péter a DigiSportnak


- A boldog szegedi vezetőedző érkezik ide hozzánk, Varga Péternek gratulálok a győzelemhez! Beszéltünk itt a mérkőzés előtt arról, hogy kell- e a fiataloknak most több szerep. Mennyire veszélyes ez a Hannover, de hát azt gondolom, hogy tényleg az első negyedben láthattuk, hogy itt nincs kérdés. Ez így volt?

- Igen, ezen a mai mérkőzésen óriási szívvel-lélekkel védekeztünk, én azt gondolom, hogy ezt a három gól mutatja. Azért ez a Hannover egy jó csapat, függetlenül a mai eredménytől, de mi ma játszottunk a legjobban a szezonban - mikor, ha nem ilyenkor? Nehéz mit mondani, borzasztóan boldogok vagyunk, örülünk, de az élet megy tovább, úgyhogy csináljuk a dolgunkat tovább.

- Kandó Tamás kommentátorunk azt a címet adta ennek a mai közvetítésnek és a mérkőzésnek, hogy „Varga Péter álommérkőzése”. Ez helytálló?

- Igen, mert mondom, ilyen mérkőzést edzőként még nem éltem meg, játékosként már igen, de ugyanazok az érzések kavarognak bennem, és tényleg nem találom a szavakat. Nagyon nehéz kifejezni, hogy mit érzek most, borzasztó boldog vagyok.

- Azért is, mert láttad azt a bizonyos tüzet a játékosokban? Mert egy pillanatra nem engedtek ki.

- Igen, ez egy kulcsdolog volt ebben a történetben, ebben a mai mérkőzésben, hogy az utolsó másodpercben is még odaálltunk egy blokkra és sikerült az utolsó másodpercben a lövést leblokkolni, és én azt gondolom, hogy ez kell, hogy erőt adjon, ez az a motiváció, az akarat, amivel nekünk minden egyes mérkőzésen vízbe kell szállni.

- Egy hónap múlva is majd a visszavágón. Sok sikert kívánok hozzá!

(Lejegyezte: Kerbi)



Varga II. Zsolt a DigiSportnak

- Varga Zsolt négy gólt lőtt, ehhez is gratulálok. Megosztott "Meccs legjobbja" cím született a kommentátoraink által, Meixner Marcellel kaptad ezt. Négy gól, ezt a szurkolók is meghálálták, alig engedtek ki téged a kezeik közül. Ilyen meccsre számítottatok?


- Nem számítottunk ilyen könnyű mérkőzésre, mert az Euroligában jól játszott a Hannover, szerencsére így sikerült. Nem tudom, hogy fáradtabbak voltak-e, vagy ez a sátor egy kicsikét visszavette a lendületüket. Mindenesetre magabiztosan kezdtünk, azt gondolom, hogy azért ez adott egy arculatot a mérkőzésnek, amit végig tudtunk tartani. Nagyon jól védekeztünk, kevés gólt kaptunk, ez lehet az erősségünk kint is. Ha sikerül őket kevés gólon tartani, akkor mondhatni hogy száz százalék a továbbjutás. Biztos, hogy odakint azért máshogy fognak játszani, oda mi fogunk utazni, az egy új mérkőzés lesz, biztos vagyok benne, hogy nem fogjuk félvállról venni. Meglátjuk.

- De azért ez a hat gól biztató különbség...

- Igen. Biztos, hogy fejben nekik nehéz lesz úgy nekifogni a mérkőzésnek, hogy hat gólt kell ledolgozni, viszont mi meg túl könnyelműek lehetünk, ha nem készülünk rendesen. Úgy gondolom, vagyunk annyira profik, hogy úgy fogunk odamenni, hogy 0:0-ról kezdődik a mérkőzés és akkor nem lesz probléma.

- Említetted, hogy a sátor talán egy kicsit visszavett az erejükből. Akkor ezért is volt annyira fontos, hogy tényleg hazai pályán játszhassatok? Mert azért van egy különleges hangulata itt ennek az uszodának.

- Igen. Amikor máshol játszottam és úgy jöttem ide, megmondom őszintén, én sem szerettem ebben a sátorban játszani. Nyilván, ha itt edz az ember minden nap, akkor ezt megszokja és ez nem zavaró tényező. Nyilván előny volt a számunkra.

- És nagy előny az a hat gól, amivel majd mehettek a visszavágóra. Gratulálok még egyszer a győzelemhez!



Meixner Marcell a DigiSportnak


- Megosztott mérkőzés legjobbja cím született, Meixner Marcellnek gratulálok a remek védésekhez. Varga Zsolttal is beszéltük, hogy a hazai pálya sokat számít. Na te a hazai kapufával hogy állsz?

- A hazai kapufával? Volt belőle jó pár, úgyhogy az is sokat számít.

- Akkor számított neked is az, hogy a hazai kapuban lehetett állni, úgy értem itt, ebben a szegedi uszodában, nagyon jól ment a védés. Érezted, hogy ez hozzáadott sokat a csapat teljesítményéhez?

- Persze, nagyon nehéz a sátorban játszani, ráadásul a szurkolóink iszonyatosan jó hangulatot teremtettek, és szerintem ez talán meg is zavarhatta a Hannovert, minket pedig tüzelt. Én egyébként nagyon szeretek ebben az uszodában játszani, és élvezte mindenki, én ezt éreztem belülről.

- Most hosszú ideig kell hogy égjen még ez a tűz, mert ugye egy hónap múlva lesz a visszavágó, az alatt sok minden történhet, mondjuk egy bajusz is eltűnhet akár.

- Igen, valóban hosszú idő, addig szerintem még lesznek meccseink, most majd arra kell készülnünk, de fel fogunk készülni a visszavágóra is és szeretnénk továbbjutni itt az Eurokupában. Reméljük, hogy a négy közé jutás meglesz és elég ez a hat gól.

- Ezt akartam kérdezni, hogy mit gondolsz, ha egyenlőségjelet nem is tehetünk a hat gól és a továbbjutás közé, de azért erősen a felé tendál a dolog.

- Nem tudom, bízom benne, hogy elég ez a hat gól, Hannoverben…, nem tudom, szerintem elég kell hogy legyen. Hogyha ilyen tűzzel játszunk és ennyire odakoncentrálva, akkor nem lehet gond, akkor nem okozhatnak meglepetést. Meglátjuk.

- Meg hasonló kapusteljesítménnyel. Gratulálok a győzelemhez.

(Lejegyezte Kerbi)


MANHERCZ KRISZTIÁN (Tiszavirág Szeged Diapoló) a vlv-nek:

- Remek védekezéssel kézben tudtuk tartani a mérkőzést, a mi akaratunk érvényesült. Most mindenki nagyon boldog, de nem szabad elfelejteni, hogy koránt sincs vége ennek a párharcnak. Most örülünk még pár napig, de aztán már a következőkre kell koncentrálni, mert elég sűrű a program.

- De azért a továbbjutás ezzel gyakorlatilag megvan, nem?

- Nagy lépést tettünk felé, de még Hannoverben ki kell azt verekednünk, mert a mai ellenfelünk biztos felszívja majd magát. Az egy teljesen más mérkőzés lesz.


- El tudsz képzelni olyan meccset, hogy ezt a hatgólos hátrányt behozzák?

- Nem is akarok elképzelni ilyen meccset és a mai játék alapján, lehet, hogy nem is kell. :-)

Várható: a videónyilatkozatok leírt változata és a meccs góljai.


További eredmények:

Kirishi (orosz)-Brescia (olasz) 5:11 (0:3, 1:4, 3:2, 1:2)
G.: Kuzmenko 2, Nyikolajenko, Eskov, Merkulov, ill. Molina 5, Rizzo 3, Ubovics 2, C. Presciutti

Mornar (horvát)-Nagyvárad (román) 14:9 (4:3, 1:0, 3:2, 6:4)
G.: Buha, Burics 3-3, Gluhaics, Goreta, Viskovics 2-2, Calics, A. Duzevics, ill. Negrean, Chioveanu, Csupics, Dunca 2-2, Gheorghe

CN Marseille (francia)-Sintez Kazany (orosz) 8:9 (3:1, 1:1, 1:3, 3:4)
G.: Constantin-Bicari 3, Crousillat 2, Monneret, Simon, Khasz, ill. Latipov 3, Sepeljev 2, Zinnatullin, Ogyincov, Ryzhov-Alejnyicsev, Nagajev