FACEBOOK

Kazahsztán kipipálva

Kazahsztán kipipálva
hozzászólás, 2011.07.20.

Megerőltetés nélkül hozta a kötelező győzelmet Kazahsztán ellen a magyar válogatott második vb-csoportmeccsén, Sanghajban. Videónyilatkozatok, gólok, fotók.


Sanghaji tudósításaink a Volvo
Autó Hungária Kft. támoga-
sával készülnek

Magyarország-Kazahsztán 16:5 (4:1, 4:0, 3:2, 5:2)
Sanghaj, világbajnokság. v.: Peris (horvát), Deslieres (kanadai)
Magyarország: Nagy V. - Gór-Nagy, Madaras 3, Varga Dénes 3, Szivós 1, Hosnyánszky 3, Kiss G. 1, Varga II. Zs., Varga Dániel 1, Biros 3, Steinmetz Á., Hárai 1, Szécsi (kapus). Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Kazahsztán: Shvedov - Gubarev 1, Shakenov, Pilipenko, Panfili, Fenochko, Axenov 1, Ukumanov, Zhilyayev 2, Ruday 1, Manafov, Kokorin, Demchenko (kapus). Szövetségi kapitány: Sergey Drozdov
Gól - emberelőnyből: 4/11, ill. 2/7
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. -/-
Kipontozódott: Gubarev (19.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A magyar csapat az elvárható magabiztossággal és ugyanakkor könnyedséggel győzte le a kazahokat. A "megcélzott" maximum öt gólon tartották az ellenfelet. Így is akadtak hibák, kimaradtak ziccerek, de ez a meccs teljességgel elérte célját. Természetesen viccből mondjuk, hogy pénteken, Spanyolország ellen már a döntetlen is elég a csoportelsőséghez.

A MAGYAR GÓLOK AZ MTVA ENGEDÉLYÉVEL:

Biros Péter első gólja


Kiss Gergely gólja


Madaras Norbert első gólja


Varga Dénes első gólja


Madaras Norbert második gólja


Hosnyánszky Norbert első gólja


Hosnyánszky Norbert második gólja


Szivós Márton gólja


Hárai Balázs gólja


Varga Dénes második gólja


Hosnyánszky Norbert harmadik gólja


Varga Dénes harmadik gólja


Varga Dániel gólja


Madaras Norbert harmadik gólja


Biros Péter második gólja


Biros Péter harmadik gólja

A nap további mérkőzései:

A csoport:


Spanyolország-Montenegró 7:9 (1:3, 1:2, 2:1, 3:3)

A csoport állása:

1. Magyarország 4,
2. Montenegró 2,
3. Spanyolország 2,
4. Kazahsztán 0 pont

B csoport

Szerbia-Románia 12:5 (3:1, 3:1, 3:1, 3:2)
Ausztrália-Kína 12:7 (1:2, 1:2, 3:2, 7:1)

A csoport állása:

1-2. Szerbia és Ausztrália 4-4,
3-4. Románia és Kína 0 pont

C csoport

Kanada-Horvátország 4:11 (1:3, 3:3, 0:3, 0:2)
Brazília-Japán 11:13 (4:2, 2:4, 1:3, 4:4)

A csoport állása:

1. Horvátország 4,
2. Kanada 2
3. Japán 2,,
4. Brazília 0 pont

D csoport

Dél-Afrika-Németország 8:16 (2:3, 2:4, 1:4, 3:5)
USA-Olaszország 5:8 (1:2, 1:2, 1:3, 2:1)

A csoport állása:

1-2. Olaszország és Németország 4-4,
3-4. USA és Dél-Afrika 0 pont

A magyar csapat legközelebb pénteken, magyar idő szerint 11 órakor játszik - Spanyolországgal. A tét a csoportelsőség, vagyis a közvetlen bekerülés a legjobb nyolcba.

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE

SZABÓ ZOLTÁN ÉRTÉKELÉSE


vlv-képek



Kovács Anikó-képek


VLV-VIDEÓK:



Kemény Dénes nyilatkozata


- Úgy gondolom, hogy ennek a meccsnek a nehézségét megmutattuk. Ez az volt, hogy az ember nem tud jobb csapatként a nem topcsapat ellen úgy koncentrálni, ahogy kellene ahhoz, hogy ne csináljon hibákat. Mi azért csináltunk hibákat mert amikor úgy játszottunk, ahogy az ellenfél szokott, akkor azon a szinten belefér a hiba is. Nagyon nehéz 32 percen keresztül úgy érezni, hogy nehéz ellenféllel játszunk, miközben nem az, a hibáink ebből fakadtak, de azért csak lőttünk 16 gólt.

- A spanyolok következnek és hát tulajdonképpen a montenegrói meccs nekünk jó eredményt hozott, vagy nem?

- Nem számolgatunk. Négy negyed, erős ellenfél, de mi se vagyunk szerintem gyengék. Jól kell játszani és meglátjuk, mi lesz!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte : P. K. T.)



Szivós Márton nyilatkozata

- Szia, Marci! Gratulálok a gólodhoz, gratulálok a győzelemhez! Mennyire volt ez nehéz meccs? Nagyon nyerni kellett, és nagyon nyertetek…

- Egy ilyen mérkőzés mindig nehéz, mert mindenki tudja, hogy kötelező nagy gólaránnyal kell megnyerni. Pont ezért nagyon nehéz egy ilyen meccset lejátszani, annak ellenére, hogy sokunk játszott rengeteg ilyen mérkőzést mind klub-, mind válogatott szinten. Hiúsági kérdést kell csinálni belőle! Úgy gondolom, hogy lőhettünk volna több gólt is, a védekezés szerintem kifejezetten jó volt. Hozzátartozik, hogy tegnap azért egy erős edzést, sőt két erős edzést csináltunk, azért, hogy a spanyolok ellen már érződjön ez. Nem erre a meccsre készültünk - nem lebecsülve az ellenfelet -, de nekünk a spanyolokat kell megvernünk.

- Egyáltalán elfáradtatok?

- Hát azért hajtós meccs volt, az ilyen meccseken sokat kell úszni, tehát a test-test elleni küzdelem kevesebb, viszont többet kell mozogni, úszni. Szerintem jól fog esni a vacsora mindenkinek!

- Köszönöm, jó étvágyat hozzá!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Szécsi Zoltán nyilatkozata


- Szia, Zoli, gratulálok a bemutatkozáshoz, milyen meccs volt ez?

- Szia, köszönöm szépen, átestünk a "vízkeresztségen", úgy érzem, hogy ez nagyon nehéz meccs volt mentálisan amiatt, hiszen nagyon nehéz hátul úgy koncentrálni, hogy tudtuk, elöl zsinórban dolgozzuk ki a helyzeteket, még helyzet nélkül is gólokat lövünk. Úgyhogy a csapat erejét mutatja, hogy azért tudtunk a meccs végéig koncentrálni a védekezésre.

- Hogy vagy megelégedve a védők közvetlen segítő munkájával?

- Kicsit provokatív a kérdés… Nagyon szépen köszönöm a munkáját mindenkinek, aki blokkolt, aki segített. Ha meg valakinek nem sikerült, azt abszolút megértem, hiszen egy ilyen meccs végére már nagyon keményen megdolgozott mindenki azért, hogy egy kicsit  lazábban lehessen venni.

- Lehet, hogy övön aluli kérdés, de szeretném tudni, hogy lelkileg mit érzel, mint második kapus? Tehát feldolgoztad-e, számít-e neked ez?

- Úgy gondolom, hogy más helyzetek vannak, tehát ez a mai arról szólt, hogy Viktor tudjon pihenni. Nyilván, hogyha esetleg baj van, másmilyen meccsről van szó, másmilyen az egész atmoszféra, másképp ugrik be az ember. Itt ez most nem volt megterhelő feladat, nem volt izgalmas feladat, ennek ellenére ugyanúgy oda kellett rá koncentrálni. Hogy ez lelkileg mennyire megterhelő? Nyertem én nagyon szép érmeket Kósz Zoli mögött, úgyhogy bízom benne, hogy két ugyanolyan érmet fogok szerezni Viktor mögött.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: feva)



Varga II. Zsolt nyilatkozata

- Zsolt, gratulálok a sikeres bemutatkozáshoz! VB-n játszol, milyen érzés egy győztes meccs után?


- Nagyon jó érzés. Igen, túl vagyunk ezen is, a második mérkőzésen, a második győztes mérkőzésen. Azt gondolom, hogy ez is egy fontos lépcsőfok ahhoz, hogy elérjük a célunkat. Egy könnyű ellenféllel játszottunk és talán épp ebben volt a nehézség is. Viszonylag nagyarányú győzelmet arattunk, 16 gólt lőttünk. A 4-5 kapott gól mutatja azt, hogy a védekezésünk rendben volt. Hajtós mérkőzés volt, komolyan vették és végig hajtották a kazahok ezt a találkozót. Úgy gondolom a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk, a spanyolokra. Az lesz az igazán fontos, hogy elsőként továbbjussunk a csoportból.

- Mit szólsz a spanyol-montenegrói meccs eredményéhez?


- Ezt vártam, erre számítottam, hogy Montenegró fog nyerni. Nem kell nekünk más csapatokkal foglalkozni, mindenkit meg kell verni és akkor elsők leszünk.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést.

(Lejegyezte: Tina)



Varga Dániel nyilatkozata

- Gratulálok, Dani, a győzelemhez! Mennyire nehéz egy ilyen meccsen játszani, amikor mindenki elvárja a magabiztos győzelmet?

- Köszönöm a gratulációt. El is várható, magunktól is elvártuk a győzelmet. Úgy gondolom, ez személyiségfüggő dolog, hogy mennyire nehéz ilyen meccsen játszani. Nekem elég nehezen ment, én már a spanyol meccset várom, amióta vége lett a montenegrói meccsnek. Erre a meccsre nem is tudok mit mondani, nem is tudott kihozni a csapatból sokat, jól játszottunk, nyertünk magabiztosan.

- Lendületből nyertetek ezek szerint?

- Igen. Tegnap volt három edzésünk, abból kettő kemény, a kondi kimondottan kemény. Sokakban még izomláz is volt. Valamennyire ennek is köszönhetők a pontatlan passzok és a sok kapufa. De hát tegnap óta minden a pénteki spanyol meccset szolgálta/szolgálja. Remélem, sőt biztos vagyok benne, hogy sokkal jobban fogunk játszani, mint ma.

- A spanyolok ellen egy döntetlen már elég, de hát döntetlenre nem játszik magyar csapat. A másik meccs eredményéhez mit szólsz?


- Azt hiszem, ez egy reális eredmény, annak ellenére, hogy montenegróiaktól hiányzik két ember. A spanyol jó csapat, de azt hiszem..., van egy csavar ebben a történetben, hogy talán úgymond harmadiknak jobb lenni, mint másodiknak, a spanyolok ellen, ha egy jó első félidőt produkálunk, akkor nem kell majd annyira hajtani, hogy megnyerjük a meccset (talán). Nekünk egyébként is az a célunk, hogy jól játsszunk az első kettő és az utolsó kettő félidőben is.

- Egyébként is a formális logika szerint ugye mi megvertük Montenegrót, ők megverték a spanyolokat, akkor mi simán megverjük őket...

- A szabálykönyvben nem olvastam ezt a részt, hogy emiatt ne kellene lejátszani a meccset. Minden meccs más és minden nulláról kezdődik. Az biztos, hogy mi határozzuk meg a mérkőzés győztesének kilétét. Ugyanis mi erősebb csapat vagyunk és ha jók leszünk, akkor nem számít, hogy a spanyolok, hogy játszanak.

- Köszönöm szépen Dani, jó pihenést.

(Lejegyezte: Tina)



Varga Dénes nyilatkozata

- Dumi, HOGY JUTOTT ESZEDBE?

- Bennem volt, hogy Peti első góljánál, a megúszásgóljánál én adtam a passzt és a kapus sokkal-sokkal jobban ráállt Petire, mint rám, már azt rá lehetett volna tűzni, már méregettem félpályáról, de a meccs elejére való tekintettel nem akartam rögtön, mert hogyha kapufára pattan, az megalapozza a hangulatot. Aztán a félidő előtti szituációnál, amikor Gergő faultból fölé lőtte pár másodperccel a vége előtt, akkor is ugyanez volt, úgyhogy munkálkodott bennem nagyon, hogy nézzem a kapust és végül amikor a Gergő megúszott, a kapus ugyanúgy máshova koncentrált – bár a fiúk szerint nem -, de az munkált bennem, hogy ott lesz még és végül rálőttem. Aztán Gergőtől bocsánatot kértünk, mert Tibi szerint ötméteres fórral ment és nem illik az ilyet ellőni, de hát Istenem, ott láttam és ez egy kazah meccs volt...

- Egyébként úgy élvezted a játékot?

- Élvezem, persze, mindig élvezem. Az egész nyár úgy telik, hogy élvezem és hát ennek a kicsúcsosodása a világbajnokság, tehát gyakorlatilag ezért csináltuk, hogyne élvezném, persze.

- Minden rendben van a csapattal?

- Igen.

- Hát akkor a spanyolok következnek, de gondolom, még addig beszélünk és majd kérdezek egy kicsit Garciáról.

- Jól van.

- Jó pihenést addig is.

(Lejegyezte: feva)

Várható: a magyar gólok az MTVA engedélyével.


SANGHAJI TUDÓSÍTÁSAINK:

VB-ROVATUNK A RÉSZLETES PROGRAMMAL, EREDMÉNYEKKE
L


TUDÓSÍTÁSUNK A CSAPAT ÉRKEZÉSÉRŐL

MEGNYITOTTÁK A VB-T

A MONTENEGRÓ ELLENI NYITÁNY BEHARANGOZÓJA

MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ - ÉLŐ KÖZVETTÉS

GYŐZELEMMEL STARTOLTUNK

KÖVETKEZIK: KAZAHSZTÁN


MAGYARORSZÁG-KAZAHSZTÁN - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

KAZAHSZTÁN KIPIPÁLVA

3 régi hozzászólás

bal8 hozzászólása
bal833453
2011.07.22. 14:30

köszönöm balzs,megérte megnézni:)

balzs hozzászólása
balzs33445
2011.07.22. 10:26

http://www.youtube.com/watch?v=4uHJigOav3k 4:35-nél van Dumi gólja, bár eléggé lemaradt róla a TV...

bal8 hozzászólása
bal833443
2011.07.21. 23:06

Vajon mikor jön meg az MTVA engedélye? Jó lenne megnézni Dumi gólját!!