FACEBOOK

Dublin - első nap

Dublin - első nap
hozzászólás, 2011.06.06.

Körülményes utazás, majd a megszokottnál is kedvesebb vendéglátás - ez várta az írországi edzésekre és két hivatalos meccsre utazó magyar válogatottat. Kemény Dénes videón tájékoztatja a vlv olvasóit. Az esti meccsen telt ház, 2500 néző várható.


vlv-képek


VLV-VIDEÓ:



Kemény Dénes a dublini első napról

A videó leírt változata:

"Érdekes volt, mert tényleg mindenki jókedvűen érkezett meg Ferihegyre, aztán az időjárás, meg az  egyéb körülmények megviccelték egy kicsit a csapatot, és elég fáradtan érkeztünk meg…, vagy inkább talán frusztráltan. Ott kezdődött, hogy több mint egy órát ültünk a gépben, mert nem lehetett fölszállni a németországi viharok miatt, majd a leszállást követően egy másik terminálban kellett átvennünk azt az összesen három poggyászunkat, ami nélkül viszont nem tudtunk eljönni a szállodába. Egyszerre érkeztünk meg az ír labdarúgó-válogatottal, és ezért azon a részen, ahová a poggyászunk érkezett, nem mehettek a többi gép utasai. Így aztán csalinkáztunk egy kicsit a reptéren, mire meglettek a csomagjaink, és elég sokára keveredtünk a szállodába. Végül is jól tűrte a csapat, meg finom szendvicskkel vártak. :-)  Úgyhogy elment mindenki aludni.

Relatíve keveset tudtunk aludni ahhoz, hogy reggel az eredeti menetrend szerint keljünk, és lemenjünk dolgozni, edzeni. Az első órában magunkban voltunk, és a tervezett program szerint, a VB szempontjából most fontos munkát rendesen megcsinálta a csapat. A második órában volt egy kis egymás közti gyakorlás, majd játszottunk az esti ellenféllel negyven percet, úgymond lazán. :-)  Ez az első részben egész lazára sikeredett, kicsit szerintem többenis úgy gondolták, hogy hát a brit válogatott az olyan, amilyen... Ennélfogva játszani is elég "úgy, ahogy". Hát, ez nem így van! Senki ellen nem lehet "úgy, ahogy" játszani! Picit késve mentek a passzok, kicsit rosszak voltak, kicsit felületesek lettek a lövések, egy kicsit túl lazán védekeztünk, hogy majd úgyis…. úgyse…. satöbbi, satöbbi. Aztán szerintem egy idő után már kellemetlenül érezte magát több mindenki a vízben, én pedig egész türelmes voltam önmagamhoz képest, és a második felében már sokkal jobban koncentrált mindenki. Akkor úgy játszottunk, ahogy egy ilyen ellenféllel kell! Remélem ez a tanulság estére elegendő lesz. A saját bőrükön érezték, hogy bárki ellen játszunk, helyesebben, most a brit válogatottal, teljesen rugóra kell tegye magát mindenki, akkor lesz olyan különbség, ami egyébként a különbség. És akkor az egy szép meccs lesz!

Ráadásul várhatóan telt ház lesz, 2500-as a lelátó, szép az uszoda, és hát, ahogy mondani szokták, amióta leszállt a gép, az ír vízilabdások, az Ír Vízilabda Szövetség naposkacsával simogat minket! Egy gyönyörű kastélyban lakunk, fantasztikus az uszoda, gyakorlatilag a szavunkat lesik! Úgyhogy abból a szempontból, hogy megtörtük a hazai felkészülést, szerintem mindenképpen pozitív lesz ez az út! És dolgozunk is, nem csak játszunk, szerdától pedig folytatjuk otthon."

(Lejegyezte: Varga Bogi)

A Nagy-Britannia-Magyarország hivatalos mérkőzés eredményéről várhatóan este 10 körül számolunk be.