FACEBOOK

Jól sikerült Kis Gábor műtétje!

Jól sikerült Kis Gábor műtétje!
hozzászólás, 2011.05.31.

Kis Gábor, a magyar válogatott centere kedden sikeres porckorongsérv-műtéten esett át. Izomköteget nem kellett átvágni, de az orvosok még óvatosan nyilatkoznak a gyógyulás időtartamáról. Kicsi jól van, már szerdán felkel, fontos teendőket intéz. Nyilatkozott a vlv-nek Gábor Tóni bácsi, a műtétet végző egyik orvos is.

KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Megvagyok..., jól érzem magam, rosszabbra számítottam. Persze most este, hogy kiment a fájdalomcsillapító hatása, azért fáj. Mintha időnként egy péklapáttal a hátamba vágnának, olyan, amikor megmozdulok, de összességében jól vagyok. Felállni még nem lehet, fekszem és ez elég borzasztó ilyen hosszú időn át. A családom nagyon sokat segít, hoznak kaját is, csak még nem merek enni, mivel nem akarok olyan helyzetbe kerülni, hogy vécéznem kelljen, és mivel még nem tudok felállni, egy nővér tegyen alám ágytálat, hogy én odarakjak egy szép brióst, ehhez annyira nincs kedvem... Úgyhogy inkább megvárom a holnapot, talán már fel tudok majd kelni és el tudok menni wc-re.

- Akkor szerdán már fel is kelhetsz?

- Kilencre megyek gyógytornászhoz, és ő majd elmondja, hogy mit hogy csinálhatok, de elvileg már felülhetek, vagy fel is állhatok.

- Na, hát ez nagyon jó hír! És mit tudsz a műtétről? Hogy zajlott? Altattak?

- Persze, hogy altattak. Hát igazából semmit nem tudok, csak annyit, hogy jól sikerült, meg hogy nem volt semmi komplikáció, szóval amit akartak, azt megcsinálták. Négycentis vágás van a hátamon, ha jól tudom, Tóni bácsi mondta, mert felhívott, kérdezte, hogy hogy vagyok.

- És most mi a menetrend holnap. Felkelsz, és utána?

- Hát szerintem péntekig a kórházban leszek, az nagyon nagy dolog lenne, hogy ha csütörtökön kiengednének, de elvileg péntekig fekszem a kórházban, ha minden jól megy, és nem lesz semmi probléma. Aztán pénteken levisznek Egerbe, és ott fogok lábadozni körülbelül két hetet, majd onnan megyünk a nyaralónkba, és ott pihenjük át a nyár további részét. A rövid táv az, hogy holnap talán már sétálok.

- Jobbulást Kicsi!

(Lejegyezte:  Di Giovanni Szandra)


Dr. Gábor Antalt, a válogatott orvosát Cegléden, a csapat kora esti edzése előtt kérdeztük a műtétről, Kicsi állapotáról.

VLV-VIDEÓ:


Dr. Gábor Antal Kicsi műtétjéről


- Cegléden vagyunk. A válogatott itt edz. Mégsem a válogatott keret tagokról érdeklődöm, hanem arról, hogy, hogy sikerült ma reggel Kis Gábor sérvműtétje?

- Köztudott volt Gabi porckorongsérv-műtétje, amiről már régebben, hónapokkal ezelőtt szó volt. Ma a végső döntés meghozta gyümölcsét, az Állami Egészségügyi Központban, tehát magyarul a Honvéd kórházban Veres professzor úrral együtt megoperáltuk Gabit. A kiszakadt porcot eltávolítottuk egy pici metszésből és reméljük, hogy minél előbb felépül, de időpontot nem tudok mondani. Gondolom, hogy néhány hónap lesz azért.

- A műtétnél történt valami váratlan vagy meglepő? Ugyanazt láttátok, amit a képeken?

- Nem történt semmi, ugyanazt láttuk, igen.

- Korábban volt arról szó, hogy olyan helyen van ez a sérv, hogy izomköteget kell átvágni...

- Nem vágtunk át semmiféle izomköteget. A hosszú hátizmok leválasztása történt, ami körülbelül 3-4 centiméteres részt érintett, ez szépen vissza fog hegedni és ennek biztos nem lesz rossz következménye.

- Amennyire meg lehet most ítélni, először is azt kérdezem, hogy folytathatja-e a vízilabdázást Kicsi?

- Nem tudunk erről nyilatkozni. Én úgy érzem, hogy igen. De azért várjuk meg a végét.

- Egy ilyen műtétnek mennyi a gyógyulási ideje normál esetben?

- Hát attól függ, hogy mire, mert sétálni az gondolom, hogy néhány hét. Vízilabdázni egy-két hónap, de centert játszani talán még több.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Romanek Brigitta)

3 régi hozzászólás

kathleen hozzászólása
2011.06.01. 10:07

Jobbulást! Azért a brióson felröhögtem :D

balzs hozzászólása
balzs33179
2011.06.01. 09:52

Jobbulást!

Tomute hozzászólása
Tomute33177
2011.06.01. 08:17

Hajrá Kicsi! Hajrá Eger!