FACEBOOK

Drót nélküli Dániel

Drót nélküli Dániel
hozzászólás, 2013.07.18.

Csütörtökön délután eltávolították Varga Dániel jobb kezéből az ujjsérülése miatt elhelyezett két drótdarabot. A röntgen gyógyulást mutat. A rehabilitációs folyamat a tervezettnek megfelelően folytatódik.

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Délután az Uzsoki utcai kórházban dr. Tóth Ferenc Tóni bácsi segítségével kivette az ujjamból a drótokat. A nap legizgalmasabb eseménye az volt számomra, amikor a beavatkozás után megnézték a röntgenfelvételt és megállapították, hogy tökéletesen meggyógyult az  ujjam, így minden a tervek szerint folytatódhat.

- Fájt a műtét?

- Inkább csak furcsa volt. Helyi érzéstelenítést alkalmaztak.

- Mi lett a drót sorsa?

- Megtekintésre megkaphattam, de utána kidobták a szemétbe.

- Nem akartad hazavinni emlékbe?

- Nem. Egyszer elég volt látnom, teljesítette a jó szolgálatot, elbúcsúztam tőle.

- Mi az instrukció, hogy bocsájtottak el?

- Holnap megyek vissza, átkötik a sebemet. Valószínűleg vasárnap, de legkésőbb hétfőn mehetek úgy vízbe, hogy nincs szigetelés az ujjamon, hiszen azért mégiscsak egy mély, csontig hatoló sebről van szó, nem érheti víz a fertőzés veszélye miatt. Ennek ellenére holnap tripla gumikesztyűvel és mindenféle szigetelő eszközzel Tóni bácsi burkolja az ujjamat és bemegyek lábtempózni a fiúk mellé az edzésen.

- Tudod-e már mozgatni az ujjadat és milyen rehabilitációs folyamat következik?

- Fix kötésben van, a mozgásszabadság holnap kezdődik, nem is erőltetem, mindent a maga idejében.

- Jó, és mégis mint mond az orvos?

- Jó egészséget kívánt :-).

- Ez kedves tőle, de a gyógyulási folyamat időtartamáról érdeklődnék... :-)

- Igazából minden úgy halad, ahogy elterveztük négy héttel ezelőtt. Az egyetlen kérdés az, hogy a funkció és a mozgástartomány hány százalékra esett vissza és milyen gyorsan, hány nap alatt éri el a száz százalékot.

- Milyen a kedélyállapotod?

- Nagyon jó. Mivel nem ért meglepetés - bár természetesen jólesett, hogy most már objektív bizonyítéka is van annak, hogy jól alakultak a dolgok -, továbbra is koncentrálok a világbajnokságra és várom, hogy elkezdjük a tornát.