FACEBOOK

Isten éltesse (és gyorsan gyógyítsa is meg) Nagy Ádámot!

Isten éltesse (és gyorsan gyógyítsa is meg) Nagy Ádámot!
hozzászólás, 2017.05.19.

Még mindig csak 19 éves Nagy Ádám, aki felemás érzésekkel, de azért jókedvűen ünnepli mai születésnapját. A napokban elvégzett vállműtét után nyolc hét pihenő vár rá... vlv-interjú:

NAGY ÁDÁM a vlv-nek:

- Először is: Isten éltessen téged, gyorsan öregszel, akkor is, ha még mindig tinédzser vagy! :-)

- Köszönöm szépen! :-)

- Kicsit ironikus a kérdés, tudván, hogy műtétből lábadozol: hogy telik a születésnap?

- Alapvetően nagyon jókedvűen. Kezdem megszokni a rögzítőkötést, nem panaszkodhatom semmire a születésnapommal kapcsolatban.

- Kérlek, meséld el ennek a műtétnek a történetét! A bajnokság utolsó szakaszában mindig azt lehetett hallani, hogy Nagy Ádám még nem játszik, mert gond van a vállával...

- Igen. Körülbelül két hónapja, az egyik edzés végén, már az utolsó lövéseknél megroppant a jobb vállam. Nem is tudtam játszani a soron következő, BVSC elleni meccsen. Utána olyan időszak jött, amelyben a gyógytorna és az úszás-lábtempó volt a középpontban, aztán elkezdtem passzolni, lőni, ám sajnálatos módon megint megroppant az a váll. Ekkor már biztos volt, hogy valami komolyabb problémával kell szembenézni. Kétszer is voltam MRI-vizsgálaton, de nem mutatott ki semmit. Bele kellett nézni artoszkóppal és ha már belenézett Szigeti István doktor, akkor meg is csinálta.

- Mit látott, hogy hozzá kellett nyúlni?

- Kiderült, hogy beszakadt a porc, azt kellett visszakapcsolni, rögzíteni. Most a karom bandázzsal rögzítve van a testemhez, három hétig elvileg meg sem mozdíthatom, amit természetesen már most nagyon nehezen tudok tartani.

- Mennyi a felépülési idő?

- 7-8 hét múlva kezdhetek el edzeni... Hétfőn megyek varratszedésre, majd két héttel később kezdődik a gyógytorna, egy hónapig, s ezt követően mehetek vízbe. Ahogy én számolom, ez július első-második hete lesz, várhatóan.

- Körülbelül mikor kaphatsz teljes terhelést?

- Ezt még nem tudom, valószínűleg közben dől el, függ a gyógytorna hatásától és attól, hogy ha már vízbe mehetek, mennyire gyorsan tudom felépíteni újra az izomzatot.

- Mit éreztél, amikor kiderült a valós helyzet? Megkönnyebbültél, hogy legalább megvan az ok és még ha műteni is kell, legalább tudod, hogy mi a baj vagy elkeseredtél, hogy a nyaradnak annyi?

- Abszolút elkeseredtem. Három napig teljes pánikban voltam, hogy most mit fogok csinálni két hónapig. Meg is kérdeztem Anyukámat, aki azt mondta: "Azt, amit a normális emberek: pihensz és élsz!". 

- És ez hogy fog menni? :-)

- Még nem tudom. Valószínűleg, ha leveszik a kötést és elkezdhetek gyógytornázni, valamivel jobb lesz. Most még eléggé "házhoz vagyok kötve", kisebb távolságra sem mehetek, nem szabad mozgatnom a testemet.



- A nyarad ezzel elment? Foglalkozol azzal, hogy mire van még esély? Esetleg az augusztus 5-én kezdődő junior vb már beleférhet?

- Egyelőre nem gondolkodom ezen, nagyon az elején vagyunk a gyógyulásnak. A biztos, hogy szeretnék még 10-15 évig vízilabdázni és nem szabad ezt kockára tennem azzal, hogy idő előtt térek vissza. De ez még később eldöntendő kérdés.

- Közben a miskolci klubelnök bejelentette, hogy Miskolcra igazolsz. Erről mit tudhatunk?

- Egyéves szerződést kötünk. A fő szempont számomra a több játéklehetőség, emellett nemcsak a vállam, hanem a többi testrészemet is szeretném jobban megerősíteni fizikális edzésekkel, ez számomra a következő egy év fontos feladata.

- Így a beszélgetésünk végén azért újra felvetődik bennem a kérdés: voltaképpen mitől is van neked annyira jó kedved??

- Mégiscsak nekem van ma szülinapom! :-)

- Ez igaz! Sok boldogságot kívánok, mielőbbi felépülést!