FACEBOOK

MVLSZ-közgyűlés

MVLSZ-közgyűlés
hozzászólás, 2011.05.28.

A vízilabda-társadalom képviselői szombaton Nemzeti Vízilabda Akadémia és Sportközpont létrehozását kezdeményezték. Tudósításunk az MVLSZ évi rendes közgyűléséről.

A Margitszigeten, a Danubius Thermal Hotelben tartotta meg évi rendes közgyűlését szombaton a Magyar Vízilabda Szövetség. A tanácskozáson több olimpiai bajnok is részt vett, s ezt az alkalmat használta fel a szövetség vezetése, hogy a nyilvánosság előtt, díszes emlékplakettel köszöntse a sportág magas életkort elért egykori nagyságait, Veres Ivánt, Hevesi Istvánt, Csillag Gábort, Konrád Jánost és Felkai Lászlót.

A szokásos beszámolók nem váltottak ki nagy vitát, a napirendi pontok tárgyalása gördülékenyen zajlott és a demokrácia írott szabályainak megfelelő módon minden előterjesztést elfogadtak a szavazati joggal rendelkező részvevők.

Azért a fórumon sok érdekességet megtudhattunk. Martin György elnök részletesen tájékoztatta a közgyűlést a szövetség sikeres pályázatáról, amellyel Budapest elnyerte a 2014-es EB rendezési jogát. Elmondta, hogy a vetélytárs török pályamunkáról sikerült információkat szerezni, ami megkönnyítette az ajánlattételt, ugyanakkor komoly aggodalmat keltett a magyar küldöttség tagjaiban, hogy a törökök a döntés előtt egy nappal vacsorára invitálták a bíráló bizottság tagjait, s e jól sikerült programot követően elterjedt, hogy Isztambul képviselőinek sikerült megszerezniük a szavazatok túlnyomó többségét. Szerencsére ez a hír nem bizonyult valósnak. Élénk derültséget váltott ki a közgyűlésen, amikor Martin György elmondta, hogy a magyar küldöttség tagjai egyforma, elegáns öltözetben szerettek volna megjelenni a döntéshozatal előtti izlandi prezentáción. Kiderült azonban, hogy éppen az ő csomagja elkeveredett az utazáskor, nem érkezett meg. Így végül a küldöttség tagjai adták össze annak a teljes öltözéknek a darabjait, amelyben a szövetség elnöke végül megtartotta a prezentációt... (Ez a magyarázata annak, hogy Fecsó bácsi miért látható "utcai ruhában" a sok elegáns férfiú között a pályázatnyerés után közvetlenül készült fotón - az ő öltönyét viselte Martin György...)

A közgyűlésen Martin György kommentálásával megismerhették a pályázati prezentációt is a részvevők.

Fontos döntést hozott a közgyűlés, amikor csaknem egyhangú szavazással hozzájárult ahhoz, hogy megkezdődjenek a Nemzeti Vízilabda Akadémia és Sportközpont létrehozásának előkészületei. Mint korábban már nyilvánosságra került, a Megyeri hídnál, a Ramada szálló és az Aquapark környezetében épülne a létesítmény. A tervezés előrehaladott állapotban van, de az anyagi feltételek még nem tisztázottak. A nagy fedett uszodában állandóan 4 ezer néző férne be, világeseményekre bővíthető lenne a nézőtér 7-8 ezresre. A medence fölé lemezeket lehet majd betolni, így a küzdőtér más sportesemények megrendezésére is alkalmas lesz. A létesítmény része lenne egy olyan iskola, ahol 200 diák kaphat iskolai képzést és emellett elsajátíthatja a vízilabdázás mesterfogásait.

Magántőkés beruházásról van szó, most arra várnak, hogy a beruházást ösztönző adótörvény-változtatást Brüsszel jóváhagyja. A tervező, Pálffy György prezentációjából az este során videón részleteket mutatunk be.

A közgyűlés végén a Liga javaslatára az elnökség tagja lett Halmos R. Péter, aki a napokban mondott le a ZF Eger ügyvezető elnöki tisztéről.

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A KÖZGYŰLÉSRŐL

FOTÓK:


vlv-képek a közgyűlésről


VLV-VIDEÓK:


EB-pályázat 1.


EB-pályázat 2.


EB-pályázat 3.


Nemzeti vízilabda akadémia 1.


Nemzeti vízilabda akadémia 2.



Nemzeti vízilabda akadémia 3.