FACEBOOK

Kis Gábor: műtét

Kis Gábor: műtét
hozzászólás, 2011.05.26.

A magyar válogatott első számú centerét megműtik, Kis Gábor így nem vehet részt a csapat nyári munkájában, vagyis hiányozni fog (szó szerint és átvitt értelemben is) a sanghaji világbajnokságról. A vb-re készülő keret a kiesése után nem bővül, 18-an folytatják a munkát.

A hírt elsőként Kemény Dénestől hallottuk, aki elkísérte Kis Gábort az orvosokkal megbeszélt találkozóra, amelyen ismertették a vizsgálatok eredményét, felvázolva a lehetőségeket. A szövetségi kapitány jelenléte azért is indokolt volt, mert Kis Gábor helyzete, a porckorongsérv-gerincsérv "eltüntetésének" módszere befolyásolja a magyar csapat felkészülését, esetleg a keret összetételét is.

KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:
 
- Gábor leletei változatlan állapotot mutatnak az egy hónappal ezelőttihez képest, tehát a műtét vagy az újbóli halasztás közül kellett választanom és én a műtét mellett döntöttem. Sajnálom, hogy a márciusi sérülését követően Gábor fájdalmai mára már nem teszik lehetővé a kerettagságát, mert amit az utolsó meccseken nyújtott, arra a csapatnak nagy szüksége lett volna. Biztos vagyok a műtét sikerében, ugyanakkor nagyon drukkolok, hogy az elmúlt egy hónap hatása ne akadályozza a tökéletes felépülést és jövőre a magyar válogatottban is lehessen rá számítani.

- Gábor kiesése hogy érinti a felkészülési keretet? Behívsz valakit a helyére, vagy maradtok eggyel kevesebben...?

- Maradunk 18-an, teljes mértékben bízom játékosaimban, sőt, ez az új helyzet tovább növeli elszántságunkat.

KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Korábban felcsillant a remény, hogy tudom folytatni a játékot, de a különböző vizsgálatok elvégzése után a helyzet sajnos úgy alakult, hogy műtétre van szükség. Hétfő este fekszem be a kórházba és kedden lesz a műtét. Amikor tájékoztattak, hogy várhatóan mi történik majd, annyi minden volt a fejemben, hogy nem is tudtam megjegyezni, pontosan milyen műveleteket végeznek majd a beavatkozás során.

- Hogy alakul a sorsod a műtét után?

- Várhatóan pénteken jöhetek ki a kórházból, visszatérek Egerbe, itt fogok lábadozni jó pár hétig. Meglátjuk, hogy hogy alakul utána, valószínűleg a kis hétvégi nyaralómban fogom tölteni a nyár nagy részét, ott pihenni tudok és sokkal jobb, mint egy lakásban.

- Gyors gyógyulást és sikeres őszi visszatérést kívánunk a vízilabda-szurkolók nevében!

2 régi hozzászólás

sonpinori hozzászólása
2011.05.28. 12:49

Szorítok Kicsi ! Nem lesz semmi baj !

felho2 hozzászólása
felho233157
2011.05.26. 12:59

Kis nagy veszteség. Kívánok neki sok lelki erőt, jó szerencsét és mielőbbi felépülést. Sajnos az élsportban ott van a sérülés kockázata.