FACEBOOK

Bajnok lett az Eger!

Bajnok lett az Eger!
hozzászólás, 2011.05.18.

Fennállásának 101 éves történetében először szerzett bajnoki címet az Eger férfi vízilabda-csapata. A jelenleg ZF-Eger néven szereplő hevesiek kedden este drámai csatában, összesítésben egyetlen gól különbséggel győzték le a címvédőt. Rengeteg videó és fotó.

Vodafone OB-1, döntő, második mérkőzés

Eger-Vasas 8:6 (1:1, 2:2, 2:3, 3:0)
Eger, Bitskey uszoda, v.: Vogel, Vojvoda
Eger: Szécsi - Sántavy, Graham 2, Hosnyánszky 3, Kovács G. 1, Hegedüs, Varga II. Zs., Kotsidis, Binder, Kis G. 1, Bundschuh, Biros 1. Vezetőedző: Gerendás György
Vasas: Nagy V. - Decker, Boskovics 2, Katonás 1, Powers, Vörös, Kiss G. 1, Vámos 1, Kovács R., Steinmetz B. 1, Takács, Fülöp. Vezetőedző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 5/11, ill. 1/6
Gól - ötméteresből: -/-, ill. 1/1
Kipontozódott: Decker (25.p.)

Az Eger a döntő első meccsén, a Komjádi uszodában 8:7-re kapott ki, így összesítésben egyetelen gól különbséggel nyerte meg a bajnoki döntőt.

A Steinmetz János-díjat a Groupama Honvéd kapusa, Gergely István kapta.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A bajnoki cím kovácsai:

SZÉCSI ZOLTÁN, NÉBALD OLIVÉR, SÁNTAVY MÁTÉ, BIROS PÉTER, KEVIN GRAHAM, PETROVAI MÁRTON, HOSNYÁNSZKY NORBERT, KOVÁCS GÁBOR, HEGEDÜS GÁBOR, VARGA ZSOLT, AARON FELTHAM, NIKOLAOSZ KOTSZIDISZ, BINDER SZABOLCS, KIS GÁBOR, BUNDSCHUH ERIK, TAKÁCS JÁNOS, FICSOR PÉTER, JAKAB DAMJÁN, LŐRINCZ BÁLINT, BÁRÁNY ATTILA - DR. ULRICH DILLER társadalmi elnök, DR. HALMOS R. PÉTER ügyvezető elnök, GERENDÁS GYÖRGY vezetőedző, TÓTH KÁLMÁN edző, KÁVAI ZOLTÁN csapatvezető

Az esti órákban az aranyérmet ünneplő egri szurkolók a Dobó István téren gyűltek össze. Nem is kellett sokáig várniuk, a Városháza erkélyén megjelentek kedvenceik és hatalmas ováció kíséretében emelték sorban magasba a bajnoki serleget.

VLV-VIDEÓ:


Örömünnep a Városházán


FOTÓK


Kovács Anikó-képek 1.



Kovács Anikó-képek 2.



vlv-képek 1.


vlv-képek2


CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A DÖNTŐRŐL

 VLV-VIDEÓK (SportKlub és vlv):

1:0 - Hosnyánszky első gólja


1:1 - Katonás gólja

1:2 - Vámos gólja

2:2 - Graham első gólja

3:2 - Kovács Gábor gólja

3:3 - Boskovics első gólja

4:3 - Hosnyánszky második gólja

Hosnyánszky második gólja - vlv

4:4 - Boskovics második gólja

Boskovics második gólja - vlv

4:5 - Steinmetz Barnabás gólja

Steinmetz Barnabás gólja - vlv

5:5 - Kis Gábor gólja

Kis Gábor gólja - vlv

5:6 - Kiss Gergely gólja, ötméteres

Kiss Gergely gólja, ötméteres - vlv

6:6 - Biros gólja

7:6 - Graham második gólja

Graham második gólja

Binder érvénytelen gólja - vlv

8:6 - Hosnyánszky harmadik gólja

Hosnyánszky harmadik gólja - vlv

Kimaradt Vasas-előny - vlv

A meccs vége

A Steinmetz János-díj átadása


A mérkőzés vége, vízbeugrás


Ünneplés


A Steinmetz János-díj átadása


A Vasas gratulál az Egernek


Az aranyérmek és a bajnoki serleg átadása


Biros Péter nyilatkozata


- Hát Peti, sikerült, és nagyon-nagyon megdolgoztatok érte, gratulálok! Érezted, hogy meglesz, végig?


- Nem játszott jól egyik csapat sem, inkább úgy mondanám, nagy volt a harc, a küzdelem, de ez az első meccsre is jellemző volt! Ott azért inkább voltak szép gólok, de itt ez tényleg egy igazi vízi-harc volt. Hinni, persze hinni kell benne, mert azt hiszem, anélkül már el se kezdjük, mert akkor föl lehet adni! Én úgy érzem, hogy az utolsó negyed volt az egyetlen jó negyedünk. Azzal magunk felé billentettük a mérkőzést! És hát gratulálok a csapatnak, magunknak, a közönségnek, a Vasasnak, mindenkinek, úgy hogy meglátjuk mi lesz este…. :-)

- Nagyon várta ezt mindenki tőletek. Gondolom, hogy egy hatalmas kő esett le a szívedről most. Mentek is ünnepelni a Városházára. Hogyan tovább? Tud-e még tovább javulni az Eger és a nemzetközi porondon előrelépni?

- Hát, nehéz! Most egyelőre próbáljuk kiélvezni ezt, amit csináltunk együtt, amiért dolgoztunk. A válogatottak, ugye elmennek válogatott edzésre, akik itt maradnak, azok elmennek pihenni. Először dolgozza fel mindenki saját magában, mit csinált! Természetesen el lehet kezdeni, ez nem a mi dolgunk, hogy milyen csapat lesz jövőre, ez a vezetésen múlik. Szeretnénk, hogy ha ilyen lenne, vagy egy kicsit erősebb!  :-) Meglátjuk! De ez a mai nap, ez a pár nap, egy hét nem erről szól, hanem arról, hogy amit sikerült véghezvinnünk, azt kicsit kiélvezzük! Nem kicsit, nagyon! Mindenki a saját módján! És pihenjünk, aztán utána kezdjük el azt, ami előttünk áll!

- Szívből gratulálok!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Varga Bogi)


Szécsi Zoltán nyilatkozata
 

- Gratulálok Zoli, megvan a hőn áhított aranyérem, gondolom, hogy boldog vagy. Nehéz volt nagyon?

- Azt mondom, rettentő elégedett vagyok, és büszke, nem csak saját magamra, az egész csapatra, hiszen év elején összeállt egy nagyon jó, nagyon ütőképes csapat, de egyből elveszítettük az egyik centerünket, aztán a rájátszás előtt már a másikat is "út közben", ugye Aaron Feltham is hazautazott egy 6 hónapos rehabilitációra a vállműtétje után, meg én is belecsúsztam egy egyhónapos kényszerpihenőbe a térdműtéttel. Tényleg azt gondolom, hogy borzasztó nehéz és viszontagságos év volt, amiben mindig tudtunk "új fogat növeszteni", tehát mindig át tudta venni a kieső ember helyét valaki más. Ugye Varga Zsolt itt a bajnokság végére újra rettentő jó centerformába lendült, ezúton is szeretnék neki gratulálni ehhez, hiszen utoljára talán 2006-2007-ben centerezett még a CSZK Moszkvában. Sokan elfelejtik, hogy ő azért világbajnok center volt, csak itt bekkelt nálunk négy éven keresztül, és itt a negyedik év utolsó egy hónapjában újra center vált belőle, méghozzá nagyon jó center, pont olyan, milyen korábban volt. Beszélhetünk Kevinről, aki a döntőre nyerőemberré nőtte ki magát, mindenkiről, Biros Petiről, Hosnyánszy Norbertről, tényleg a hátukon vitték a  csapatot, amikor már nem volt sok "hát" bent, tehát kellett is.

- Tudtok-e még tovább erősödni, mert most már a csapategység tényleg megvan, ez látható, de hogy nemzetközi porondon előre tudjatok lépni, mi hiányzik ahhoz?

- A nemzetközi porond nagyon más tészta. Úgy látom, hogy azért a magyar csapatoknak erős identitászavaruk volt, ami meg is látszott. Hogyha a Szeged nem udvarias, akkor a Vasas sem jut be a nyolcba, és lehet, hogy jobb szájízük lett volna, hogy ha ott esnek ki, mint így a nyolcban, mert gyakorlatilag 0 pontot tudtunk szerezni, hát ami siralmas. Ugyanakkor ott volt velünk szemben két horvát csapat, vagy a selejtezővel együtt azt mondom, három, ott az egész válogatott, az Európa-bajnok válogatott, Boskovicsot kivéve - aki a Vasasban van - mindenki három csapatban játszik és minőségi légiósaik vannak, nálunk azért a válogatottból 4-5 ember külföldön van, a többi meg eloszlik öt csapatra, tehát így azért nehéz egy klubszinten nagyon erős csapatot kiállítani. Anno a Honvédnak volt hat-hét meghatározó válogatott játékosa. Úgyhogy borzasztó nehéz a kérdés, azt mondom, hogy nagyon erős a mezőny, és nem hiszem, hogy versenyre tudnánk kelni ebben pénzügyileg.

- Jön a válogatott szezon, mit vársz a nyári hónapoktól?

- Én bízom benne, hogy pont olyan lesz ez a nyár, mint a bajnoki év volt, bár azt mondom, hogy kevésbé viszontagságos ugye a visszatérőkkel, azt mondom, hogy erősödünk. A fiatalok egyéves fejlődésével erősödünk, tehát a három úgymond fiatal, Bundschuh Erik, Vámos Marci és Török Béla tényleg úgy érzem, hogy meghatározó játékosa volt ennek a magyar bajnokságnak, szemben a korábbi évvel, úgyhogy minden szempontból erősödött szerintem a válogatott is. A tavalyi negyedik helyhez képest, vagy inkább ahhoz, amivé tavaly ez a csapat érett, ahhoz képest még tudtunk előre lépni már az induláskor. Hogy aztán még nyáron még hova tudunk fejlődni, az nyilván Dénes dolga lesz, de tényleg azt hiszem, hogy előrébbről indulunk, mint ahonnan tavaly indultunk.

- Köszönöm szépen, és jó pihenést! Remélem, hogy nyáron találkozunk!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Varga II. Zsolt nyilatkozata

- Milyen érzéseid vannak? Milyen meccs volt ez?

- Fantasztikus érzés! Megmondom őszintén, nem is mertem arra gondolni, hogy nem nyerjük meg, mert már elég volt az ezüstökből, úgy gondolom! Tényleg gratulálok a csapatnak, mert szívvel-lélekkel hajtott és játszott. Azt gondolom, hogy nem játszottunk igazán jól az előző meccsen sem, de egy nagyon hosszú, és kemény szezon van mögöttünk. Összességében egy vereséggel, ugye, az előző mérkőzésen. Nem lehet mindig jól játszani, nem lehet mindig mindent jól csinálni, de nagyon örülök, hogy így alakult, és végül is a végén szívből sikerült nyernünk, és bajnoknak lenni! Ennyi embernek sikerült örömet okoznunk. Magunknak is, és ennyi embernek, akik kijöttek. Tényleg fantasztikus érzés volt ilyen közönség előtt játszani!

- Meccs közben voltak percek, amikor csönd volt a lelátón. Amikor a Vasas vezetett, megduplázta az előnyét! Nem féltél, hogy baj lesz ebből?

- Igen, nagyon nehezen akart elindulni. Nem játszottunk jól, ez egyértelmű volt, a Vasas vezetett, és végül is a kezében tartotta mondhatni a mérkőzés nagy részét. Az előző meccsen fordítva volt, mi tartottuk kezünkben a mérkőzést, mi vezettünk az elején, és aztán a végén nekik sikerült nyerni egyel, majdnem kettővel…. Ez most fordítva sikerült! Úgy gondolom, hogy mindenképpen fantasztikus teljesítmény a csapattól az utolsó negyed!

- Köszönöm szépen! Gratulálok, és jó mulatást estére!


(Lejegyezte: Varga Bogi)


Kovács Gábor nyilatkozata

- Kedves Gábor, Gratulálok! Magyar bajnok vagy! Milyen érzés? Nagyon-nagyon régóta vársz már erre.

- Igen, nagyon-nagyon régóta várok erre és fantasztikus érzés! Remélem, még sok ilyenben lesz részem. Gratulálok a csapatnak! Fantasztikus, amit ma itt végrehajtottak.

- Ez egy nagyon kemény mérkőzés volt, fordulatos. Többször vezetett az Eger, többször vezetett a Vasas. Mesélj valamit erről a mindent eldöntő mérkőzésről!

- Ez egy igazi döntőhöz méltó meccs volt, fordulatokkal és a végén mi jöttünk ki belőle, úgy ahogy kijöttünk.

- Gondolom, hogy magas volt a pulzusszámod. Tényleg izgalmas döntő volt. Volt-e olyan pillanat, amikor érezted, hogy ez megvan, vagy az utolsó pillanatig nyitott volt a mérkőzés?

- Hát talán az utolsó öt másodpercben, akkor már kezdtünk örülni, akkor hittük el, meg én is elhittem, de előbb nem.

- Milyen volt ez a szezon? Egy kicsit összegezd, légy szíves!

- Ha összegeznem kellene, akkor annyit tudnék mondani, hogy amilyen rosszul indult a szezonunk, olyan jól végződött. Tehát volt ugye ez a nem annyira fantasztikus Euroliga-szereplésünk, majd a bajnokságban végig veretlenek voltunk, kivéve az előző mérkőzésünket. A bajnokság utolsó harmadában úgy érzem, hogy összeállt a csapat, hogy tényleg kitűnően játszottunk.

- Mit lehet tudni az elkövetkezendő hetek programjárók, ami téged illet?

- Pihenés. Pihenés ezerrel. Ma egy kis ünneplés pezsgőbontás. Ünneplés és pihenés, aztán nekivágunk egy újabb szezonnak.

- És ott mi lesz? Bajnokcsapatban fogsz-e játszani? Tehát maradsz-e az Egernél? Ha nem titok, akkor áruld el, légy szíves!

- Én igen, még egy évet maradok az Egernél. Még egy bajnoki évet, úgy mondom.

- Az kemény lesz, akkor gondolom, hiszen ezzel magasra tettétek a mércét. Bajnokok letettek, most már nincs más hátra, mint megvédeni a címet.

- Bizony, bizony!

- Köszönöm szépen! Gratulálok!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)


Halmos R. Péter nyilatkozata
 

- Jól látom, hogy vizes az inged?

- Jól látod, és meg sem vártam, míg bedobnak… Egy olyan óriási lelki gát szabadult fel bennem… Tulajdonképpen ezért csináljuk, ezért csinálom én is, hogy megnyerjük a magyar bajnokságot. Most néztem, hogy 1964-ben volt utoljára vidéki város, Szolnok a bajnok! Nekünk ez most sikerült és ez Egernek, egy ilyen kisvárosnak óriási dicsőség!

- Nagyon várta mindenki, és picit benne volt a levegőben, hogy pont ez a nagy várakozás..., hogy egy gól csak a hátrány, nem lesz-e ebből baj… Meccs közben ez be is igazolódott, mert a Vasas elég sokáig kézben tartotta a döntést. Mi döntött szerinted a vízben? Mi volt az, amivel végül is meg tudtátok nyerni a mérkőzést?

- Szerintem azzal, hogy most mi vagyunk a jobb csapat. Nem véletlenül nyertük meg az alapszakaszt, és simán a rájátszást is. Jobb csapat vagyunk, nem feltétlenül jött ki az, hogy mennyivel vagyunk jobb csapat – ebben a szezonban úgy éreztem legalábbis, elfogult vagyok biztos, de ezt ne vesse senki a szememre! Tényleg tudtuk előre, hogy menny vagy pokol. Olyan felfokozott elvárások voltak velünk szemben, hogy gyakorlatilag belemenekültünk a győzelembe.

- Mit jelent ez az aranyérem a városnak, mit jelent a klubnak a jövő szempontjából?

- Biztos vagyok benne, hogy könnyebb anyagi forrásokra találni és biztosabb talajon áll a vízilabda, mint hogyha nem nyertünk volna. El sem tudom képzelni, mi lett volna, hogyha nem nyerünk. Tudtuk, hogy biztos pénzre számíthatunk, de így nyilvánvalóan további forrásokat találhatunk. Szerintem a magyar vízilabdának is jó, hogy egy ilyen vidéki fellegvára van.

- Erősödik az Eger a nyári szünetben?

- Ez a tervünk, aztán kiderül, hogy mi lesz belőle.

- Külföldről vagy itthonról?

- Tapogatózások voltak eddig és nem tudom megmondani, hogy kikrel számíthatunk és kikre nem. Ma is beszéltem játékossal külföldről és itthonról is. Annyira képlékeny még ez a dolog, hogy tényleg a jövő zenéje.

- Köszönöm szépen és jó munkát a nyárra. Gratulálok még egyszer.

(Lejegyezte: Tina)


Bundschuh Erik nyilatkozata
 

- Kiabálhatsz, ordibálhatsz, mindent csinálhatsz, csak halljuk. Mit érzel most, milyen érzés magyar bajnok játékosnak lenni?

- Nagyon-nagyon jó érzés, megcsináltuk, amire várt Eger, erre a bajnoki címre!

- Azért ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt, fordulatokban gazdag, hol ti vezettetek, hol a Vasas. Mi adott erőt? Mi volt benned a meccs alatt? Mesélj a mérkőzésről!

- Az, hogy meg akarjuk nyerni ezt a bajnokságot és sikerült is.

- Mikor érezted, és volt-e egyáltalán olyan pillanat az utolsó néhány másodpercet leszámítva, hogy ez a mérkőzés megvan?

- Hát nem éreztem ilyesmit, mert olyan nagy csata volt a vízben, de mindenféleképpen örülök! És még a végére szeretnék egy mondatot mondani, megígértem egy szurkolónak, hogy mondom a nevét: köszönöm szépen (...) Csabi!

- Köszi szépen! Gratulálok!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Hosnyánszky Norbert nyilatkozata

- Szia Hosi, szívből gratulálok, magyar bajnok vagy, igaz te már nem először, de az Egerrel igen. Milyen érzés, hogy vagy így a meccs után pár perccel?

- Ez egy furcsa érzés, mert volt csapattársaim ellen nyertem ezt a bajnokságot, ahol igazából mindenkit nagyon szeretek, de hát ilyen sport. Annak örülök viszont, hogy egy ilyen fantasztikus közönségnek sikerült bajnoki címet nyerni. Itt beírtuk magunkat a történelembe, úgy gondolom.

- Beszélgettünk mi többször a bajnokság során, a döntő előtt is és akkor ugye habár ezt nem publikáltuk, de azt mondtad, szinte biztos vagy benne, hogy meg fogjátok nyerni a döntőt. Ennek ellenére azért igen-igen izgalmas lett a vége, de te tettél róla, - három gólt lőttél, te lőtted a győztes gólt a legvégén, - hogy ez tényleg sikerüljön.

- Jó, hát nyilván ez nem volt teljesen azért száz százalékos…, utólag ez, hogy én ezt kijelentettem, hogy biztos nyerünk. Bíztam benne, ennyi. Úgy gondoltam, hogy idén így kellett lennie. Ennyi.

- Mondhatjuk, hogy ez egy tökéletes idény volt, vagy az Euroligában való szereplés egy kicsit csúfított a képen?

- Ilyen felemás. Erre volt kihegyezve úgy gondolom ez az év. Ezt sikerült megcsinálnunk, remélem lesz még jobb Euroliga-szereplés is.

- Mit lehet tudni a te jövődről, azon kívül, hogy ma megérdemelten ünnepeltek, meg remélem és kívánom, hogy még néhány napig itt legyetek. De utána mi lesz? Válogatott-edzés…? Mondj valamit! Kicsit addig még lesz-e időd pihenni?

- Lesz. Én már holnap elutazom, valószínűleg Olaszországba pihenni. Nem sok időre, de az is több, mint a semmi. Utána meg kezdődik a válogatott. Nyáron is nagyon fontos feladat van. Úgy érzem, hogy ugyanilyen jól lehet szerepelni.

(Lejegyezte: feva)


Kis Gábor nyilatkozata

- Na Kicsi! Hát ahova te mész, ott van a bajnok?

- Hála Istennek, igen! Nagyon örülök, hogy így sikerült ez a mérkőzés. Most az a baj, még annyira friss, hogy nem tudom szavakba önteni amit érzek. Nem is nagyon fordult még elő olyan, hogy sírjak valaminek az örömétől, és most nagyon örülök, hogy nyertem, és sírtam, amikor beugrottam a vízbe. Hát ez mérkőzés volt a javából!

- Nagyon nehéz meccs volt, közben nem érezhettétek, hogy meglesz, eléggé csak a vége felé... Mennyire voltatok önkívületi állapotban? Mennyire tudtad felfogni, átgondolni azokat a dolgokat, amiket csinálsz?

- Nem volt a mérkőzésen olyan önkívületi állapot a észemről, tényleg ahogy mondtad, a Vasas végig vezetett nagyjából, vagy azt a különbséget, amit otthon megszerzett, tartani tudta, úgyhogy öt perccel a vége előtt, amikor kettővel ment a Vasas, azért azután amikor megfordítottuk, és megnyertük a bajnokságot, hát az valami borzalom volt… az utolsó húsz másodpercet túlélni, úgy hogy Boskovics megint arra ment, hogy ő majd lője az ötmétereseket, amit nagyon jól csinál, és abban benne van a gól… Úgyhogy én nagyon örülök, bocsánat, ha még össze-vissza beszélek, mert nagyon nehéz ezt szavakba önteni, főleg nekem… Igazából azért is nagyon elérzékenyültem, mert sajnos a nyaram nem úgy lesz, ahogy terveztem, és nekem erre az évre csak ez jutott… mármint csak ez…, bocsánat, hogy ezt mondom, mármint a klubélet. Úgyhogy nekem ezen múlt, hogy az év jelent-e valamit. Nagyon beletettem, amit csak tudtam.

- Mikor lesz a műtét?

- A tervek szerint úgy volt, hogy most csütörtökön vagy pénteken. Én a Veres doktor úrral azt egyeztettem, hogy elvileg holnap telefonálok, és átbeszéljük, hogy holnapután vagy pénteken fog megműteni. A Tóni bácsival amikor utoljára beszéltem, ő azt mondta, hogy most elvileg szerdához egy hétre fognak megműteni, holnaphoz egy hétre. Még nem tudtam ezt egyeztetni Veres doktorral, mert holnap fogom felhívni. Lehet, hogy félreértették egymást a doktorok, az orvosok, de holnap biztosan kiderül, rövid időn belül, egy héten belül biztosan megműtenek.

- Műtét után három hónap?

- Hát sajnos a műtét után három hónap múlva leszek teljesen terhelhető, és hát én nem tudom milyen, azt mondják, hogy nem egy jó regenerálódás ez az egész, nagyon sokáig nem fogok tudni mozogni, mert a derekamban van, de nem tudom… nem is akarok durva dolgokat mondani, se könnyed dolgokat, fogalmam sincs. Majd ha közben beszélünk, majd jelezni tudom, hogy érzem magam.

- Persze, most felejtsd is el, mulass ma este! Gratulálok a bajnoksághoz!

- Ez lesz! Nagyon szépen köszönöm, és köszönöm a szurkolóknak!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


Steinmetz Barnabás nyilatkozata
 
- Gratulálok Barna ehhez a mindent eldöntő döntőhöz! Nem nyertétek meg, de óriási mérkőzés volt! Milyen érzéseid vannak?

- Abszolút büszke vagyok a csapatra, a szezon elején még a négybe se vártak minket, mindenki lesajnált minket, de azért csak-csak kiderült, hogy igencsak jó csapatunk van. Annak ellenére, hogy az eleje nagyon viszontagságos volt, nagyon nem találtuk magunkat, nagyon nem találtuk az összhangot, valahogy nem akart kialakulni a jó csapatjáték, én úgy gondolom, hogy ez tavaszra összeérett, Nagyon hajtós, küzdős, masszív csapat lettünk, és gyakorlatilag nyolc perc választott el minket a végső győzelemtől, nem bírtuk ki sajnos…

- Mi volt az oka? A végén elfáradtatok, vagy extázisban játszott az Eger…?

- Igen sok összetevője van, abból a kevés lehetőségből, amit a végén kaptunk sajnos nem sikerült egyet sem kihasználni. Úgy gondolom, hogy itt ment el. Nem lőttünk az utolsó negyedben gólt, hogyha nagy bravúrral még akkor is higgadtak tudtunk volna maradni, nem foglalkozva semmivel, akkor úgy gondolom, most nem az Eger lenne a bajnok. Nagyon közel voltunk hozzá, most nem sikerült, de hát nem szabad elkeseredni, jövőre rá kell tenni mégegy lapáttal, és vissza kell hódítani a bajnoki címet.

- Milyen lesz a jövő évi Vasas?

- Kőkemény!

- De lesznek új játékosok?

- Nem tudom, a csapatvezetés tudja azt hiszem ezt elmondani.

- Köszönöm szépen, gratulálok az ezüstéremhez!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


Vörös Viktor nyilatkozata
 

- Amikor lefújták a mérkőzést, videóztam a vízbeugrást, de amikor utána a Vasas-játékosok arcát fotózgattam, videózgattam, akkor a tiéden megakadt a szemem. Nagyon sokáig, hosszan sírtál, ez még most is látszik. Kisírt szemekkel állsz előttem. Mit érzel most? Hogy vagy?

- Óriási fájdalmat, mert úgy éreztem végig az egész meccsen, hogy ez a győzelem csak a miénk lehet és senki nem állíthat meg minket. Először: gratulálok az Egernek! – azt hozzáteszem, megérdemelték. Mi kihagytunk két emberelőnyt a végén, ők belőttek hármat. Ezzel nyertek, úgyhogy most nehéz mit mondani, talán ez döntött, semmi más.

- Viktor, nyilván nem volt olyan pillanata a mérkőzésnek, amikor azt gondoltad volna, hogy ez elment - az utolsó néhány másodpercet leszámítva - hiszen végig nyitott volt ez a találkozó. Mi kellett volna, mi lett volna az a plusz, ami titeket segített volna a győzelemhez, vagy a hosszabbításhoz?

- Egészében jól védekeztünk, a hátrányt is és én úgy gondolom, hogy ha a végére a háromból talán egyet kivédekezünk, akkor máshogy alakul a meccs. Ami most bánt egészében, az itt az utolsó negyedben nem sikerült, úgyhogy ezen kell javítani. Ennyi. Ahogy a vége felé közeledtünk a csapat is csiszolódott össze és megtanultunk egymásért küzdeni. Ez úgy gondolom, hogy a legeslegfontosabb volt, ami talán az év elején nem ment. Itt ez a tizennégy játékos, két edző -  meghaltunk minden nap együtt azért, hogy innen elhozzuk a bajnoki címet, de ez most sajnos nem ment. Ezzel most még holnap foglalkoznak az újságok, meg holnapután. Utána indul egy új szezon és remélem, hogy megszakad az egri sorozat és újra a Vasas lesz a bajnok.

- Ezek szerint te jövőre is a Vasas játékosa leszel.

- Így van. Én jövőre is a Vasas játékosa leszek és remélem, hogy harmadjára leszek bajnok a Vasassal.

- Köszönöm!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)


Nagy Viktor nyilatkozata

- Mindig nehéz elkezdeni egy kellemetlen beszélgetést - nagyon csalódott vagy, ez nyilvánvaló, hiszen nem sikerült megvédeni a bajnoki címeteket. Mit érzel most?

- Jelen pillanatban ürességet érzek és büszkeséget – a csapatomra nagyon büszke vagyok, arra is, hogy csak így tudtak megverni minket, ahogy ma kikaptunk. Az a véleményem, hogy így ki lehet kapni, ezért is mondom azt, hogy büszke vagyok a csapatra. Természetesen sajnálom is. Nem voltunk annyival jobbak az Egernél ma, mint amennyivel kellett volna.

- Mi kellett volna a győzelemhez? Tudom, hogy erről kár beszélni, hiszen vége a bajnokságnak, átadták az érmeket, a kupát, de mégis hazai pályán egy nagyobb előny, itt egy kis szerencse vagy mégis mi?

- Nagyon egyszerű. Az utolsó negyedben ők kaptak három emberelőnyt, mind belőtték, mi kaptunk kettőt – kihagytuk. Ezen múlott az egész döntő Az, hogy most a két meccsen 7 vagy 8 fórral többet kaptak, zárójeles. Ez van, ez költői kérdés, nem tudom, hogy ez így jó-e? Felkészültünk lelkileg arra, számítottunk rá, hogy dupla annyi hátrányt fogunk kapni – de ez így nagyon nehéz. Nem biztos, hogy ez normális, annak örülök, hogy a jövőben is lesz egri klub, mert bajnokok lettek. Gratulálok nekik. Jó érzéssel tölt el (rosszban a jó), hogy az egri utánpótlás kisgyerekek elkérték a sapkáinkat, elvitték a labdáinkat. Nehéz évünk volt, szerintem emelt fővel mehetünk ki az egri uszodából.

- Még azért muszáj megkérdeznem, hogy jövőre hol folytatod a pályafutásodat?

- Szerződésem van a Vasassal, úgyhogy a Vasasban.

- Akkor ez eldőlt, milyen lesz a további napok programja? Jövő héten kezdődik a válogatott felkészülés, pont kedden, ha jól tudom, addig még van egy hét.

- Addig pihenünk, azt meg majd úgyis írjátok, hogy mi lesz a menetrend.

- Pihenjetek, köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)


Vízit Szabó Zolival a SportKlub online-on

(A SportKlub szakkommentátorának heti értékelése.)

Az élet ikszre játszik

Hajszállal maradt el a hosszabbítás, ami amúgy is ritkán fordul elő, nem modellezhető helyzet, mindig különleges fázisa egy meccsnek. Szurkoltam a ráadásért, sajnálom, hogy nem jött össze. Ahogy azt is, hogy ha már nem volt hosszabbítás, akkor egy rossz passzal lett vége a finálénak. Tavaly ötmeccses, most két mérkőzéses nagyon jó döntőt láthattunk. A színvonalnak megfelelően méltóbb befejezés lett volna egy gól, kapufa, vagy egy védés valamelyik kapustól az utolsó másodpercekben. Tavaly Varga II. Zsolt, most Miho Boskovic rossz passzával dőlt el minden, ellentétes előjellel ugyanaz történt ugyanabban a medencében.

A régi idők vízilabdája

Előzetesen úgy gondoltuk, Hosnyánszky Norbert, illetve Kiss Gergő lehetnek a nyerőemberek., vagyis nem azok, akik a Komjádiban. Előbbi abszolút rászolgált erre, három gólja és óriási védőmunkája alapján. Ahogy Gergő is, három-négy blokkjával, kiharcolt és értékesített ötméteresével. Az Egerben ezen kívül megvolt az a plusz, ami a Vasasban nem, Kevin Graham. Volt vagy nyolc szerzett labdája, két gólja, és hibátlanul védekezett Boskoviccsal szemben. A hangulat miatt felidéződött bennem a régi idők vízilabdája. Már két órával a meccs kezdete előtt telt ház volt, a fiatalok nem nagyon tudják elképzelni, hogy tizenegynéhány évvel ezelőtt milyenek voltak ezek a rangadók. Olyan élmény ez, amibe szó szerint bele kell élniük magukat a még kevésbé rutinosoknak. Ha valamiért érdemes csinálni, hát ezért! Két-háromezer ember előtt kívülállóként is óriási élmény átélni ezt a hangulatot.

- Jól látom, hogy vizes az inged még?

 

- Jól látod, és meg sem vártam, míg bedobnak… Egy olyan óriási lelki gát szabadult fel bennem… Tulajdonképpen ezért csináljuk, ezért csinálom én is, hogy megnyerjük a magyar bajnokságot. Most néztem, hogy 1964-ben volt utoljára vidéki városként Szolnok a bajnok. Nekünk ez most sikerült és ez Egernek, egy ilyen kisvárosnak óriási dicsőség.

 

- Nagyon várta mindenki, és picit benne volt a levegőben, hogy pont ez a nagy várakozás, hogy 1 gól csak a hátrány, nem lesz-e ebből baj… Meccs közben ez be is igazolódott, mert a Vasas elég sokáig kézben tartotta a döntést. Mi döntött szerinted a vízben? Mi volt az, amivel végül is meg tudtátok nyerni a mérkőzést?

 

- Szerintem azzal, hogy most mi vagyunk a jobb csapat. Nem véletlenül nyertük az alapszakaszt, és simán a rájátszást is. Jobb csapat vagyunk, nem feltétlenül jött ki az, hogy mennyivel vagyunk jobb csapat – ebben a szezonban úgy éreztem legalábbis, elfogult vagyok biztos, de ezt ne vesse senki a szememre. Tényleg tudtuk előre, hogy menny vagy pokol. Olyan felfokozott elvárások voltak velünk szemben, hogy gyakorlatilag bele menekültünk a győzelembe.

 

- Mit jelent ez az aranyérem a városnak, mit jelent a klubnak a jövő szempontjából?

 

- Biztos vagyok benne, hogy könnyebb anyagi forrásokra találni és biztosabb talajon áll a vízilabda, mint hogyha nem nyertünk volna. El sem tudom képzelni, mi lett volna, hogyha nem nyerünk. Tudtuk, hogy biztos pénzre számíthatunk, de nyilvánvalóan további forrásokat találhatunk. Szerintem a magyar vízilabdának is jó, hogy egy ilyen vidéki fellegvára van.

 

- Erősödik az Eger a nyári szünetben?

 

- Ez a tervünk, aztán kiderül, hogy mi lesz belőle.

 

- Külföldről vagy itthonról?

 

- Olyannyira tapogatózások voltak és annyira nem tudom megmondani, hogy kikre számolhatunk és kikre nem. Ma is beszéltem játékossal külföldről és itthonról is. Annyira képlékeny még ez a dolog, hogy tényleg a jövő zenéje.

 

- Köszönöm szépen és jó munkát a nyárra. Gratulálok még egyszer.

 

 

Tina

 

 

17 régi hozzászólás

dossantos hozzászólása
2011.05.27. 04:12

Gerendás György A hírek szerint a jövő évi bajnokságra a Szolnok nagyon jó, akár bajnok-esélyes csapatot is össze fog rakni. Ha ezt tekintem, akkor nem szakmai visszalépés Gábor klubcseréje. Ugyanakkor úgy gondolom, elmondhatok belső titkot is. Kis Gábor elmondta nekem, hogy a rá váró nehéz műtét, és az utána való viszonylag hosszú, jónéhány hónapos rehabilitáció miatt neki mindenképpen jobb lesz egy olyan csapatban játszania, ahol egyfelől jó társakkal játszik, ámde másfelől kevesebb meccsszámmal. És azzal, hogy a Szolnok nem indul az EuroLigában, úgy érezte, hogy az igazi nagy célja - az olimpiára való újbóli kijutás - miatt, jobb lesz neki ott játszani.

dossantos hozzászólása
2011.05.20. 23:22

én személy szerint nagyon sajnálom, h nem marad egerben Kicsi, DE ez az ő döntése... minden ember a saját életéért, döntéseiért felel, és ahhoz senkinek semmi köze... és ahogy mindenki másnak, azt gondolom, h Kicsinek is csak saját maga felé van elszámolnivalója, és nem tartozik másnak magyarázattal... nem tudom, hogy az említett összeget honnan vetted, de talán nem is lényeges... akár valós, akár nem, ennyi pénz engem is motiválna... ő sem ellensége saját magának, és azzal a játékkal, amit ő tud produkálni, naná, h hajlandóak érte többet és többet fizetni... ő meg hülye lenne ezt nem kihasználni... hiszen ahogy mi is, ő is pénzből él... az biztos, h én maradok az egriek mellett, és az is biztos, h nem fogom elkezdeni szidni őt, amiért továbbállt... szíve joga... én a legjobbakat kívánom neki :) (és közben szépen csendben reménykedek abban, h előbb-utóbb visszatér még egerbe)

jozsi47 hozzászólása
jozsi4733130
2011.05.20. 22:24

Amúgy kedves egri drukkerek,bár egyikőtök sem fogja beismerni,de most már ugye ti is tudjátok,hogy Kis Gábornak egyetlen dolog számít csak.Nem a bajnoki cím,nem egy edző személye,nem egy város vagy egy klub szurkolóinak rajongása és szeretete,nem a nagyobb nemzetközi siker lehetősége.Nem Kis Gábornak egyetlen dolog számít és őt egyetlen dolog motiválja.A pénz.Esetünkben 36 millió forint.Kis Gábornak ennyit ér az,hogy jövőre ne a bajnoki címvédőnél és az euroligában szerepeljen.Igazi zsoldos ő.

jozsi47 hozzászólása
jozsi4733129
2011.05.20. 22:12

Steinmetz Ádám újra a Vasasban. 1 évig Egerben lehet a bajnoki serleg.Csak vigyázzanak rá nagyon,hogy jövőre épségben adják vissza a Vasasnak

dossantos hozzászólása
2011.05.20. 21:44

1) akinek nem inge........... 2) nem érzem úgy, h Szecska konkrétan minden angyalföldire tett volna megjegyzést (minthogy ezt ki is emelte...) 3) tényleg volt a komjádiban és a bitskeyben is jó pár tapló vasas-drukker... 4) ahogy ki lett forgatva Szecska nyilatkozata, az tökéletesen alá is támasztja az IQ-tesztes felvetését :) 5) nézzétek már meg, h miket írtok le... azért mégiscsak egy 3x-os olimpiai bajnokot illettek olyan szavakkal, h én szégyellem magam helyettetek (nyilván ez nem azoknak szól, akik nem is említették Szecskát) 6) szép volt Szecska! szép volt Eger! :)

balzs hozzászólása
balzs33118
2011.05.20. 11:08

Ajánlom figyelmedbe az első 4 percet! :) http://www.rtlklub.hu/most/21339_esti_showder_fabry_sandorral_a_legismertebb_arcok_a_legmegos

kiskun968 hozzászólása
2011.05.19. 17:54

Akkor először gratulálok az Egernek a bajnoki címhez. Tudjuk,hogy miért nyertétek, így legalább lesz még poló, lesz támogatás Egerben. Na akkor lehet judásozni ismét majd, csak most a Szolnok ellen... szécsi! neked meg csak annyit, hogy azokat támadtad be, akik neveltek téged a nővéredet. Akik írni olvasni tanítottak benneteket.... Az Anyámat, engem s minden angyalföldit. Ha véletlenül leköplek akkor jusson ez is az eszedbe. Gondolkodj ki tanította olvasni a nővéredet hol voltál mellette órákon át a tanteremben... Macskakő jól írta igen ott a Pannóniában... Leproliztál minket, az összes angyalföldit ráadásul az anyámat is... Előttem te egy senki vagy s most már az is maradsz... \"szécsi nem leszek soha, szécsi nem leszek soha, Inkább leszek lumpenproli, Inkább leszek lumpenproli, de szécsi nem leszek soha.\"

kiskun968 hozzászólása
2011.05.19. 17:39

Akkor először gratulálok az Egernek a bajnoki címhez. Tudjuk,hogy miért nyertétek, így legalább lesz még poló, lesz támogatás Egerben. Na akkor lehet judásozni ismét majd, csak most a Szolnok ellen... szécsi! neked meg csak annyit, hogy azokat támadtad be, akik neveltek téged a nővéredet. Akik írni olvasni tanítottak benneteket.... Az Anyámat, engem s minden angyalföldit. Ha véletlenül leköplek akkor jusson ez is az eszedbe. Gondolkodj ki tanította olvasni a nővéredet hol voltál mellette órákon át a tanteremben... Macskakő jól írta igen ott a Pannóniában... Leproliztál minket, az összes angyalföldit ráadásul az anyámat is... Előttem te egy senki vagy s most már az is maradsz... \"szécsi nem leszek soha, szécsi nem leszek soha, Inkább leszek lumpenproli, Inkább leszek lumpenproli, de szécsi nem leszek soha.\"

jozsi47 hozzászólása
jozsi4733107
2011.05.19. 15:26

Most már nem csak pletyka hanem tény,hogy Kis Gábor a Szolnokba igazolt.Rajta kívül még a szerb világ és európa bajnok átlövő Gosics,Nyéki Balázs , Decker Attila és a legutóbbi román bajnokság legjobb játékosa Tiberiu Negrean is az idei 5. helyezetthez igazolt. Úgy néz ki nagyon számolni kell majd a Szolnokkal.

balzs hozzászólása
balzs33105
2011.05.18. 20:25

Tisztelt Szerkesztő! Köszönet a sok videóért! Annyi kérdésem lenne velük kapcsolatban hogy a hölgy aki átadja Gergely Istvánnak a Steinmetz János-díjat Steinmetz Ádám és Barnabás testvére? Egyúttal gratulálok Gergely Istvánnak! Illetve azt szeretném még megkérdezni hogy a videónyilatkozatok alatti írott változatot nem lehet-e esetleg a kattintás után megnyíló videók alá külön-külön betenni, hogy áttekinthetőbb legyen ez a sok infó?

jozsi47 hozzászólása
jozsi4733103
2011.05.18. 18:56

Szia Móka! Powersről annyit tudok,hogy az amcsik már februárban elkezdik a felkészülést az olimpiára ezért ő max addig maradna,de úgy tudom én is,hogy addig se fog. Aztán,hogy az Ádi jön -e helyette azt majd meglátjuk.Ha viszont jön akkor jó lenne ha úgy jönne,hogy a Vörös Viktor továbbra is sok lehetőséget kapna.Nagyon sokat fejlődött az idén,nálam egyértelműen ő az év Vasas játékosa. Amúgy ha jól tudom Nagy Viktornak,Kiss Gergelynek,Katonásnak,Kovácsnak,Vörösnek,Barnának,Boskovicsnak,Deckernek élő szerződése van a Vasassal a Vámos meg a napokban írt alá.Úgyhogy ők tuti maradnak. Ami a többi csapatot illeti. A Szegedből távozik Vindisch,Komlósi,Németh Zsolt és Busila. Érkezik Kunac a Fradiból,Bálint Gergő,Nagy Péter és Molnár Dávid a Szolnokból valamint Turzai Gábor a Szentesből. A Fradiból,mint írtam távozik Kunac érkezik viszont Székely Csucsu a Honvédból.Akik viszont Kovács Pétert igazolták le az ASI-ból. Az Egerből pedig a pletykák szerint Kicsi a Szolnokhoz tart,de ez még sehol nem lett megerősítve.

móka hozzászólása
móka33102
2011.05.18. 17:18

Bár csak a tévében láttam sajnos a meccset késői munkahelyi elfoglaltság miatt,tiszta szívből gratulálok a Vasas csapatának a döntőbeli szerepléshez, az Egernek pedig a bajnoki címhez. Idén egy hajszállal jobban megérdemelték. A Vasas pedig- ha egyben marad , márpedig miért ne, és esetleg Ádi hazatér plusz még sikerülne egy magyar ászt hazahozni, jövőre nincs az az Isten aki megakadályozná, hogy újra bajnokok legyünk. Jó volt nézni az egymásért küzdést, igazi nagybetűs CSAPATként játszottatok, büszke vagyok rátok! Remélem a csapatszellem megmarad, igazán szerethető ez a gárda! Így ki lehet kapni és tényleg nem sok hiányzott. Öröm az ürömben, hogy így jövőre nem kényelmesedünk el, és a társaság, főleg akik még nem nyertek bajnokságot, az olimpia évében megint ki lesznek éhezve egy igazi átütő sikerre. Jó volt látni a tömött vendégszektort is, és kedves pestiek: Menjetek minél többen Vasas meccsre jövőre is, jöjjön vissza az a pokoli hangulat újra a Komiba, amitől 3-4 éve rettegtek a vendégcsapatok! Gratulálok még egyszer , fel a fejjel, sok sikert mindenkinek a nyári vébéhez! Apropó, bennfentesek. Esetleg tud valaki valamit a nyári játékosmozgásról? Van valaki aki tutira elmegy a Vasasból? Én Powersről hallottam...Van valami infótok? Esetleg biztos érkezők? Köszi az infót, hajrá ANGYALFÖLD!

balzs hozzászólása
balzs33101
2011.05.18. 15:45

T(?). macskakoXIII! Van az a mondás, hogy akinek nem inge nem veszi magára... Mindenki láthatta kik voltak azok, akikről Szécsi Zoli beszélt. Érdekes hogy Gerendás afférját és a bíró belökést hozod fel példának, mert egyik esetben sem a felelősöket büntették meg (az emlegetett bírót és méhest sem vonta felelősségre a szövetség, pedig mindkettőnek megvolt az előzménye), az egri klub viszont mindkét esetben büntetést kapott, pedig egyiknél sem az egriek kezdték. Hajrá Eger! Hajrá vidék!

macskakoXIII hozzászólása
2011.05.18. 13:01

T./?/ Szecsi Zoltan . neked kulon ,,gratulalok \" a nyilatkozatodhoz. Na ,nem a meccs utanihoz,hanem a meccs elottihez . ,,Lumpenproli \" stb . Edzod biztatott ,vagy magadtol mondtad ezt ? mellesleg ,azt a kornyeket bantottad ,ahol te is felnottel . Ha mar kulturalt viselkedes,szurkolok,stb . VASAS meccsen 20 eve nem loktek be jatekvezetot a medencebe , mig 2005-ben egy egri drukker a Komiban belokte a sporit egy VASAS -Eger meccsen . Ezek utan te mirol is beszelsz ,oreg ?? Ra egy evre volt ugye Gerenda afferja Mehessel /amiert jobb helyen min. 2 evre eltiltottak volna,de o csak fel evet kapott /. Allando szekdobalas,flakon a vizben stb . tdom,neked ez a normalis ,ebben nottel fel . Gerenda,Ambrus /aki meg FTC-s koraban emberhatranyban sokszor lehuzta a kaput a viz ala ,a felso kapufanal fogva ... / vonulat . Te beszelsz IQ-rol ?? Abmrus utan ?? Rusoran Peter,Kenez Gyuri,Foldi Laci mikor dobott be szeket a vizbe ?? Nemes Gabi vagy Kosz Csita mikor huzta le a kaput ?? SOHA !!! Ennyit a kulturadrol ,kishaver . Amugy azt meg vegkepp nem ertem ,ha a nyilatkozatod ily bator volt meccs elott,miert voltal kisse visszafogottabb,mikor tegnap 1-2 arc bekerdezett neked ?? Miert beszelsz igy arrol a helyrol ahol felcseperedtel ??? BP.XIII. ker !! Tdod,az ember nem felejti el honnan jott !!! Amikor mentel az altalanosba az egykori Rajk Laszlo utcaban,akkor is ezt gondoltad ,hm ?? Szegyelld magad ,Szecska ! amugy,ha pozitivan allok a dologhoz,koszonettel tartozom neked : megsporoltal nekem kb. 700-800 GBP-t . Gondoltam,jovore itt lesz az olimpia Londonban / jelenlegi lakhelyemtol 2 ora vonattal / , kiveszek 2 het szabadsagot,leugrom,s a magyar polomeccseket megnezem . DE: axxem csak a kezire megyek le . tudod ki nezzen teged ,horror penzekert Szecska ??? Az aki : ,,ott kisert iskolaba szegeny, s ott volt a szeme mindig kisfian !\" udvozlettel egy egykori alt.iskolai iskolatarsad , a Rajk Laszlo utcabol . / mellesleg diplomas ,,lumpen proli \" / Csa

macskakoXIII hozzászólása
2011.05.18. 12:41

Jo napot ! Grat az Egernek ! ez volt a protokoll resze .

bakonyii hozzászólása
2011.05.18. 09:50

Nagy öröm!!! Gratula!!!

balzs hozzászólása
balzs33097
2011.05.18. 08:58

Hatalmas gratuláció az egész CSAPATnak!!! Szép volt fiúk! BAJNOKSCSAPAT!!!