FACEBOOK

Eger-Vasas 10:6, Szeged-Honvéd 10:10

Eger-Vasas 10:6, Szeged-Honvéd 10:10
hozzászólás, 2011.05.11.

Az Eger továbbra is őrzi veretlenségét, vasárnap nagy gólkülönbségű győzelmet aratott döntőbeli ellenfele, a Vasas felett. Szegeden döntetlent harcolt ki a Honvéd.

Vodafone OB-1,  rájátszás, ötödik forduló

Szeged-Honvéd 10:10 (1:1, 3:3, 2:4, 4:2)

Szeged, v.: Németh, Vojvoda
Szeged: Baksa - Török 3, Varga P., Vindisch, Kiss Cs. 1, Busila, Komlósi, Molnár T. 1, Juhász Zs., Younger 1, Somogyi 1, Kayes 3. Vezetőedző: Kásás Zoltán
Honvéd: Lévai - Székely, Mátyás 2, Salamon 2, Bátori 1, Jansik 1, Szivós 1, Tóth M. 3, Gór-Nagy, Angyal, Hárai, Hangody. Vezetőedző: Vad Lajos
Gól - emberelőnyből: 6/10, ill. 5/10
Gól - ötméteresből: -/-, ill. 1/1
Kipontozódott: Komlósi (31.p.)
Sárga lap: Vad Lajos (21.p.)

VIDEÓK (TiszapArt Televízió):

1:0 - Török Béla első gólja

1:1 - Mátyás Zoltán első gólja

2:1 - Kiss Csaba gólja

2:2 - Szivós Márton gólja

3:2 - Kayes első gólja

3:3 - Tóth Márton első gólja

4:3 - Younger gólja

4:4 - Salamon Ferenc első gólja

5:4 - Kayes második gólja

5:5 - Mátyás Zoltán második gólja

5:6 - Tóth Márton második gólja

5:7 - Tóth Márton harmadik gólja

6:7 - Török Béla második gólja

6:8 - Bátori Bence gólja, ötméteres

7:8 - Molnár Tamás gólja

7:9 - Jansik Dávid gólja

8:9 - Török Béla harmadik gólja

9:9 - Kayes harmadik gólja

10:9 - Somogyi Balázs gólja

10:10 - Salamon Ferenc második gólja


TT-képek


Iványi Aurél-képek


TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- Igazából örülök, mert az volt a célunk, hogy a bronzmeccs visszavágóját itthon játsszuk, ezt sikerült elérnünk. Álmos mecs volt, nem igazi rájátszásba illőnek éreztem én, voltak hibák is mindkét csapat részéről, de hát a meccs igazából túl sok mindenről nem döntött, majd a Honvéd elleni másik két találkozó fog dönteni az egész év eredményességéről. A következő, Eger elleni meccsünk teljesen lényegtelen.

- Pedig ez a mai meccs az eredmény alakulását nézve izgalmas lehetett...

- Szoros volt, izgalmas, de szerintem a színvonal lehetet volna jobb.

- Neked hogy ment?

-  Én is két métertől két méterig úszkáltam, fórókból tudtam csak lövöldözni, más nem nagyon történt. Két fórt lőttem be meg egy… nem is tudom mit…

- Milyen volt a hangulat? Nézők voltak?

-Voltak nézők annak ellenére, hogy itt Szegeden egész nap esett az eső, mondjuk pont a meccs idejére elállt, de hát azért nem volt túl meleg. Ennek ellenére kijöttek nézők, többen, mint amire én számítottam. Köszönjük szépen, hogy eljöttek! Reméljük, a többi meccsünk idején jobb időjárás lesz és még többen kilátogatnak.

(Lejegyezte: feva)

MÁTYÁS ZOLTÁN a vlv-nek:

- Igazából úgy érzem, megint egy olyan meccs volt, amikor azért szerintem közelebb álltunk a győzelemhez, mint az ellenfél. Aztán döntetlen lett a vége. De mivel igazán nagyon nagy tétje már nem volt, én azt mondom, hogy azért nem olyan keserű szájízzel jöttünk el Szegedről. Lajos próbált mindenkinek sok játéklehetőséget adni, a fiatalabbaknak is, ugye Lévai Marci védett, és összességében szerintem egy jó mérkőzést játszottunk.

- Jó, hát azért volt tétje ennek a meccsnek, a pályaelőny…


- Nincs olyan nagy jelentősége, mind a két meccs komoly lesz, nekünk az első, hazai mérkőzésen meg kell próbálni minél több góllal nyerni. Azt hiszem, hogy ezt a LEN kupában, az egyenes kieséses szakaszban már jól csináltuk. 

- A mai eredményből úgy néz ki, hogy nagyon szoros volt.

- Az elején úgy emlékszem, hogy többnyire ők vezettek, és mi egyenlítettünk, de nem igazán tudott elmenni a Szeged sem egy gólnál többel. Viszonylag jól használtuk ki az emberelőnyeinket a korábbi meccsekhez képest, aztán a harmadik negyedben sikerült meg is fordítanunk a mérkőzést, és kétszer is eljöttünk két góllal, 8:6-ra meg 9:7-re is. 8:6-nál volt is egy jól megjátszott fórunk, amit Baksa Laci bravúrral védett, így nem tudtunk ellépni három góllal. Utána viszont a Szeged viszonylag hamar egyenlíteni tudott, és a végén tényleg ők vezettek 10:9-re. Amit szintén emberelőnyből Salamon Feri ki tudott egyenlíteni. Az talán hozzátartozik, hogy volt Bátori Bencének egy olyan lövése, ami többek szerint bent volt, a hazai gólbírók úgy döntöttek, hogy mégsem. Tehát ennyi ilyen kis extra volt még a mérkőzésen, úgyhogy így aztán döntetlen maradt a vége.

- Elégedettek vagytok?

- Hát, elégedettnek úgymond ugye sosem elégedett az ember, mert azért mindig nyerni szeretnénk, de azt mondom, hogy nem vagyunk csalódottak. Úgy érzem, arra mindenképpen jó volt ez a mérkőzés, hogy felkészüljünk, és szembesüljünk azzal, hogy a harmadik helyért teljesen nyílt párharcot vívhatunk a Szegeddel. Azon fog múlni, hogy ki tud azon a két meccsen jobban koncentrálni, ki lesz pillanatnyilag jobb formában. Tehát én úgy érzem, hogy teljesen jó esélyünk van arra, hogy megszerezzük a bronzérmet.

TÓTH MÁRTON a vlv-nek:

- Bevallom őszintén, szerintem Szegeden jó eredmény a döntetlen, de komoly esélyünk volt a győzelemre is. Volt ott a végén szerintem egy olyan szituáció, ami – én úgy gondolom - , hogy benn volt, de a bírók nem adták meg… Pista ugye nem védett, de Lévai Marci szerintem jó teljesítményt nyújtott, úgyhogy bármi lehet a bronzcsatán…

- Neked hogy ment?

- Készültem rá nagyon fejben, mert szeretnék itt a szezon végén is még maradandót alkotni, egy akciógólt, meg két emberelőnyt lőttem be, de jó passzokat kaptam. Szerintem az egész csapat jól muzsikált, látványos, jó mérkőzést csináltunk.

- Hogy látod a bronzesélyeket? Azért kicsit hátrányban vagytok, mert otthon kezditek…

- Elvileg nem lehet gond, hogy otthon kezdünk, mert ha csak az összes LEN Kupa mérkőzésünket nézzük, mindig otthon kezdtünk, és sikerült olyan előnyt kialakítani majdnem a LEN Kupa-sorozat végéig, amit nem tudott behozni az ellenfél hazai pályán. Úgyhogy én nem tartom ezt hátránynak, és a minden korrekt – nyilván a külső körülményekre gondolok -, akkor nem jelenthet sehol nagy előnyt a hazai pálya. Úgyhogy én azt gondolom, hogy nem ezzel kell foglalkozni, hanem csak saját magunkkal, és akkor kijöhet egy jó eredmény mind otthon, mind idegenben.

- Vagyis látsz esélyt a bronzra…

- Én nagyon pozitívan állok hozzá, szerintem komoly esélyünk van a bronz megszerzésére. Ennek is kell a célnak lennie.

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


Eger-Vasas 10:6 (2:0, 2:0, 5:3, 1:3)
Eger, Bitskey uszoda, v.: Dodog, Marjay
Eger: Szécsi - Sántavy, Petrovai, Graham 1, Hosnyánszky 2, Kovács G., Hegedüs 1, Varga II. Zs. 2, Kotsidis 1, Binder, Jakab, Bundschuh 1, Biros 2, Nébald (kapus). Vezetőedző: Gerendás György
Vasas: Nagy V. - Decker, Boskovics, Katonás 1, Powers 1, Vörös, Kiss G., Vámos 3, Kovács R. 1, Hőna, Steinmetz B., Takács, Fülöp, Jónás (kapus). Vezetőedző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 2/3, ill. 3/7
Kipontozódott: Varga II. Zsolt (29.p.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

CSURKA GERGELY BLOGBEJEGYZÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL


Kovács Anikó-képek



VLV-VIDEÓK:

Varga II. Zsolt első gólja

Szécsi véd

Kimaradt Vasas-előny

Nagy Viktor véd

Hosnyánszky első gólja

Szécsi véd, Biros megúszásgólt lő

Kotsidis gólja

Graham gólja

Powers gólja

Hosnyánszky ejtésgólja

Nagy Viktor ziccerben véd

Bundschuh gólja

Kovács Gábor érvénytelen csavargólja

Biros újabb megúszásgólja

Vámos második gólja

Nagy Viktor-védés

Vámos harmadik gólja

Hegedüs gólja

Katonás megúszásgólja

Kovács Róbert gólja


Szécsi Zoltán nyilatkozata

- Nagyon felszabadultnak láttalak, nem is védted végig a meccset! Milyen volt?


- Előre megbeszélt, két rész utáni csere volt. Gratulálok mind a két csapatnak! A Vasasnak azért, mert ők nagyobbat tudtak hazudni, mint mi, magunknak meg azért, mert annyira tiszteljük a közönséget, a szurkolóinkat, hogy amennyire kellett, annyira komolyan vettük a mérkőzést. Annyira odatettük magunkat, hogy a mi részünkről egy jó teljesítményt láthattak!

- Minek tulajdonítod a Vasas visszafogott játékát?

- Hát…., korábban mindig azon gondolkozott ugye a vízilabdás társadalom, hogy mi lesz akkor, ha úgy alakul, hogy a végén egy-két csapatnak élet-halál; egy-két csapatnak meg nem, hogy akkor elindul az okoskodás…. :-)  Arra senki sem számított, hogy az utolsó két meccs gyakorlatilag már nem oszt, nem szoroz! Úgyhogy borzasztó nehéz szituációban volt mind a két csapat. Én úgy érzem, hogy a saját lendületünk miatt, ha nem is teljes erőbedobással játszottunk, de amit a Gyuri kért tőlünk, hogy hajtsunk, de ne annyira, azt tökéletesen megcsináltuk.  A Vasastól ezek szerint az kérték, hogy egyáltalán ne hajtsanak!

(Lejegyezte: Varga Bogi)

 

 
Hosnyánszky Norbert nyilatkozata


- Gratulálok Hosi, simán megvertétek a Vasast. Viszont azért egyik csapat sem hajtott teljes gőzzel... Gondolom, tartalékoltok a bajnoki döntőre. Nulla gólon volt a Vasas a félidőben, és 9:2 is volt az állás, ami azért elég szignifikáns különbség. Most te jössz...

- Igen, az döntött ma, hogy mi egy picivel jobban meg akartuk nyerni ezt a tét nélküli meccset. Én úgy gondolom, hogy nyerni mindig jó, akármilyen meccs van. Ennyi igazából. A döntő teljesen más lesz nyilván, sokmindent nem kell levonni ebből. A lényeg az, hogy nyerni mindig jó, tehát ebből könnyebb jól játszani, mint mondjuk egy ekkora zakóból felállni.

- Volt-e amit megbeszéltetek a mérkőzés előtt, figurák, amiket gyakoroltok, vagy inkább eltitkoltátok ezeket? Esetleg edzői utasításra vigyáznotok kellett magatokra?

- Hát ezen a meccsen szerintem sem a Vasas, sem mi igazából nem csináltunk semmit…, egy ilyen jó serdülő-szintű emberhátrányos védekezése volt mind a két csapatnak, de hát nyilván nem fogja senki kidobálgatni a lapjait, azokat a döntőre tartogatja mind a két csapat.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Steinmetz Barnabás nyilatkozata


-Önbizalom-növelőnek biztos nem volt jó ez a mérkőzés... Én nem erre számítottam, annak ellenére, hogy tényleg fizikálisan is és mentálisan is egyre fáradtabbak vagyunk a kegyetlen sorozatterhelés hatására, hiszen háromnaponta meccs, újra és újra fel kell szívni magunkat. Eddig ment, most nem sikerült, de ennek ellenére azt vártam, hogy több borsot tudunk az Eger orra alá törni. Sajnálom, hogy nem sikerült, de ez gyakorlatilag az első pillanattól kezdve látszott. Tehát akkor, amikor úgy indul egy mérkőzés, hogy kapunk egy olyan gólt, amit megbeszélünk huszonötször, hogy na ilyen ne legyen, és megkapjuk, akkor azt már lehet látni, hogy azon a mérkőzésen gyakorlatilag kakukk.

Küzdöttünk, hajtottunk, próbáltunk harapni, nem ment. Ez egy ilyen meccs volt, lehet, az érződött, hogy tulajdonképpen ennek a mérkőzésnek a presztízs volt csak a tétje. Az is nagy tét, de talán mégis lehetett érezni, hogy ezen gyakorlatilag nem múlik semmi. Ennek ellenére nem úgy jöttünk ide, hogy na ez a mérkőzés mindegy. Szerettük volna az Egert meglepni - nem sikerült. Mondom, lehetett látni az első pillanattól, hogy gyakorlatilag ma keresnivalónk nem lesz. Én úgy gondolom, hogy a szombati mérkőzés a Komjádiban teljesen más jellegű lesz. Harapni fogunk, fel fogunk pörögni, össze fogjuk szedni magunkat fizikálisan, még akkor is, hogyha szerdán még vár ránk egy mérkőzés, ami azért szintén meg fogja terhelni a csapatot. De én úgy gondolom, hogy a döntő mindkét mérkőzése nagyon-nagyon kiélezett, nagyon szoros lesz és bízom abban, hogy meg tudjuk védeni a bajnoki címünket.

-Ezt a meccset vissza fogjátok nézni, vagy semmi értelme?

- Nem tudom, hogy egyáltalán felvette-e valaki, mivel nem volt tévéközvetítés, úgy gondolom, hogy nem. De már most mérkőzés után beszélgettem pár játékossal, egy-egy hibára felhívtam a figyelmüket, aminek nem szabad előfordulnia a legközelebbi mérkőzésen, mert ezen a szinten gyakorlatilag ilyen pici dolgokon múlik az, hogy gól lövünk vagy gólt kapunk. Tehát biztos, hogy kielemezzük majd, én úgy gondolom, hogy mindenkiben élénken élni fog, hogy mi az, amit itt hibázott. Szerintem aki hibázott, az tudja is, tehát például Miho ma olyan volt, hogy lehetett rajta látni: szegénykém próbálkozik, de egyszerűen nem megy neki. Van ilyen, nagyon jól tudja, hogy mit hibázott, mégse tudta megcsinálni. És nem ő volt ezzel így egyedül, hanem több ilyen játékos volt a csapatban, ebből jött össze ez a vereség. De úgy gondolom, hogy szombaton kőkeményen fogunk odaállni, összeszedetten, amennyire lehet pihenten és ott gyakorlatilag már nem azon múlik, hogy ki mit tud, hanem tényleg a fejen, a hideg fejen meg a szíven.

(Lejegyezte: feva)


Vámos Márton nyilatkozata

- 10:6 lett a vége. Vezettek 8:2-re - ez mindent elárul. Fejben valahol Pesten voltunk, még nem indultunk el Egerbe. Nem tudom, mit mondjak.

- Eléggé úgy tűnt, hogy egyik csapat sem töri össze magát. Jól láttam?

- Így, de az Egernek jobban jött ki a lépés, felszabadultan, simán megtudtak verni minket.

- Három gólt akasztottál, sokat lőttél kapura, volt, ami a blokkban akadt. Szóval elég aktív volttál ma a vízben.

- Aktív, mert engem hagytak ott lőni, és ha otthagytak, akkor el kell vállalni.

- A további napok programja?

- Holnap egy csapatépítő program vár ránk. Pihenünk, nem edzünk, szerencsére. Ma már volt egy ifi meccsem, onnan jövök, szóval le vagyok terhelve.

Az szép! Akkor pihenj! Köszönöm szépen!

(Lejegyezte Romanek Brigitta)


A rájátszás állása öt forduló után



M Gy D V Gk Pont
1.  ZF-Eger 5 4 1 0 10 81
2.  TEVA-Vasas-UNIQA 5 2 2 1 3 69
3.  Szeged Beton VE 5 0 3 2 -7 64
4.  Groupama HONVÉD 5 0 2 3 -6 60


Vízit Szabó Zolival a SportKlub online-on

(A SportKlub szakkommentátorának heti értékelése.)

Eger-Vasas

 

Vélhetően nem az lesz a döntőben, mint amit a hétvégi Eger-Vasas (10-6) meccsen láthattunk, és itt elsősorban a címvédő teljesítményére gondoljunk. El kell felejtenünk ezt a meccset, mert az utóbbi hetek tendenciájából arra következtethetünk, hogy nincs egyértelmű esélyese a finálénak. A pillanatnyi forma fog dönteni. Az Egert az segítheti, hogy a második meccset hazai pályán játszhatja. A döntő első, szombati felvonásától azt várom, hogy nem lesz lefutott az eredmény, vagyis Egerben fog eldőlni a bajnoki cím.

Szeged-Honvéd

Ember legyen a talpán, aki a 10-10-es döntetlen után meg tudná most mondani, melyik együttes lesz a bronzérmes.

A férfi vízilabda Vodafone OB I döntőjét, a Vasas-Eger párharc első mérkőzését szombaton 20 órától élőben közvetíti a SportKlub.

9 régi hozzászólás

macskakoXIII hozzászólása
2011.05.11. 12:21

T. Szecsi Zoli . A VASAS hazudott volna ?? kedves Zoltan ,fiatal korod / 34 eves vagy / , ellenere igen -igen hianyos a memoriad . Volt egy VASAS - BVSC meccs 1996-1997 -es szezonban , a Komiban ,mar ugy az alapszakasz vegefele. Mindket csapat bent volt mar a 4 -ben ,tehat tet nelkuli meccs volt . VASAS - BVSC 20- 8 . Gerenda is tok nyugodtan ult a padon,nem dobott be sem szeket,sem flakont a vizbe . Tehat akkor a BVSC ..... .... az egeszbe . Te akkor mar ott voltal Ambrus mogott a adon,sot sokszor vedtel is. AKKOR NEM ZAVART? Most miert ?????????? Remelem a vegen,csakugy mint akkor a ,,hazudos \" csapat nyer ! Hajra VASAS !! Valaki,aki egy altalanosba jart Veled,anno ,csak kicsivel hamarabb vegzett . Csa

macskakoXIII hozzászólása
2011.05.11. 12:16

hello Mki!

sonpinori hozzászólása
2011.05.09. 16:47

Hajrá Eger ! Ti vagytok a királyok ! Imádlak titeket !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

balzs hozzászólása
balzs33046
2011.05.09. 11:26

Akit érdekel, megnézné még egyszer, vagy lemaradt róla, ma (május 9.) este 20.45-től a TV Eger csatornáján látható lesz a tegnapi \"ZF-Eger - TEVA-Vasas-UNIQA OB I-es vízilabda mérkőzés közvetítése felvételről\". Nézhető Interneten is, itt: http://tveger.hu/online.php

balzs hozzászólása
balzs33045
2011.05.09. 11:22

T. Szerk. az első hozzászólásomat nem szándékosan küldtem el kétszer, valamiért ha visszalépek átmegy még egyszer, nem bánom ha törlitek az egyiket.

balzs hozzászólása
balzs33044
2011.05.09. 11:22

polo! Azért ne fesd az ördögöt a falra, én bízom a csapatban nyerni fogunk így is! Hajrá Eger!

polo hozzászólása
polo33043
2011.05.09. 08:47

A montenegrói döntőt horvát bírók, míg a horvát döntőt olasz játékvezetők vezették. lehet hogy valami hasonló kellene nálunk is.

polo hozzászólása
polo33042
2011.05.09. 08:36

A mérkőzés láttán és közeledve a bajnokság végéhez kezd kevésbé tetszeni ez a rájátszási rendszer. Az utolsó negyedben a bírók nem kicsit befolyásolták a meccs végeredményét. Sajnos még mindíg könnyen megtehetik ezt. Ha a döntőben Pesten a Vasas nyer két góllal, viszont Egerben csak egy gól lesza hazaiak előnye, akkor a Vasasé a bajnokság, pedig 12ponttal fogja a tabellát vezetni az Eger. És az egymás elleni hat meccsből csak egyet fog megnyerni a Vasas. Igazságos ez így?

balzs hozzászólása
balzs33040
2011.05.08. 21:17

Szép volt fiúk! Csak így tovább! Hajrá Eger!