FACEBOOK

MVLSZ-elnökségi ülés - elfogadták Kemény Dénes beszámolóját

MVLSZ-elnökségi ülés - elfogadták Kemény Dénes beszámolóját
hozzászólás, 2010.09.30.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnökségének mai ülése hosszúra sikeredett. Nem a harmadik napirendi pont, az úgynevezett „Egyebek”, csúsztatta meg az értekezletet, - bár ott is huszonhat pont várt megtárgyalásra – hanem a szövetségi kapitányok és edzők éves beszámolói, valamint az azt követő vita - tájékoztatta a VLV-t csütörtök este Török László, a szövetség sajtófőnöke.

A férfi válogatott kapitányának, Dr. Kemény Dénesnek, beszámolóját pillanatokon belül elfogadták. Nem volt vita a női utánpótlás válogatott vezetőedzőjének, Merész Andrásnak az anyagán sem.

 

Azt viszont nem hagyta szó nélkül a grémium, hogy a stuttgarti fiú EB-n felettébb kínos vereségek érték a magyar válogatottat. Ezért aztán, a junior korosztályban korábban csapatát világbajnoki címre vezető, Keszthelyi Tibor helyére új szakembert keresnek. Ahogy az elnökségi tagok egymás között mondták, „nem hajtja őket a tatár”, nem kell azonnal kinevezni az utódját. Kemény Ferenc vezetésével megalakult egy öt főből álló bizottság, hogy a november 4-ei ülésre kidolgozzon egy javaslatot, ki lenne erre a posztra a legalkalmasabb ember.

 

Petrovics Mátyás női szövetségi kapitány beszámolóját elfogadták ugyan az elnökség tagjai, de abban többé, kevésbé mindannyian egyetértettek, hogy a magyar vízilabda hírnevéhez,  elfogadhatatlan az idei eredmény. Így aztán, nem is keltett nagy meglepetést, hogy amikor a kapitány szerződésének felbontásáról döntöttek, csupán négyen voksoltak arra, hogy a 20 hónapja hivatalban levő kapitány, folytathassa tevékenységét. A többiek nemmel voksoltak.

 

Ezt követően nagy vita indult, hogy ki legyen az utódja. Közben Dr. Martin György elnök megköszönte Petrovics Mátyás tevékenységét és az immáron csak volt szövetségi kapitány megígérte, – bárki is lesz az, de - információval, tapasztalataival segíti majd a helyére kinevezett szakember, kezdő lépéseit.


Mivel azonban a pro és kontra  érvek között, nem találtak közös nevezőt az elnökség tagjai - hangoztatva, hogy a női felnőtt válogatott esetében már közel sem áll annyi idő rendelkezésre, mint a férfi utánpótlás esetében, hiszen januárban már EB selejtezőt kell játszania az együttesnek – szintén a következő ülésre halasztották a döntést, azzal a jelszóval, hogy kellőképpen kell előkészíteni a határozatot - szól a sajtófőnök tájékoztatása a szövetség elnökségi üléséről.