FACEBOOK

Rendőri felvezetés, magyar nyelvű étlap fogadta Zágrábban a csapatot

Rendőri felvezetés, magyar nyelvű étlap fogadta Zágrábban a csapatot
hozzászólás, 2010.08.27.

A magyar válogatott pénteken megérkezett Zágrábba, a vasárnap kezdődő Európa-bajnokság helyszínére. Este a csapat a versenymedencében kétkapuzott a horvát válogatottal. A zágrábi első napról Kemény Dénes szövetségi kapitány késő este telefonon tájékoztatta a VLV-t.

A zsúfolt nap reggel a Margitszigeten kezdődött. A Hajós Alfréd Sportuszoda főbejárata előtt nyolc elegáns Volvo állt orral kifelé, várva az EB-re utazó magyar küldöttséget.

A Széchy uszoda medencéjében a vízilabdázók vízilabdáztak, a parton a fotósok fotóztak, az operatőrök kameráztak. A VLV-egyik munkatársát az ezúttal hálóőri szerepet betöltő Benedek Tibor a vízből megkérte, volna-e szíves a parton a kétméteres vonalra állni. Bizonyos kombinációs elemet gyakoroltak ugyanis és ehhez kellett tudni, hogy a helyzet értékesítésére hivatott ember milyen közel ólálkodhat a kapuhoz. Büszkén, szálfaderékkal személyesítettük meg a kétméteres-bóját, s közben fotóztuk a kezdetben nem túl sikeresen végrehajtott, a végére viszont már egész formásan alakuló kombinációt. (Közben Varga Dani kiszólt a vízből, kérte, hogy ezt ne tegyük fel a VLV-re, ne tudják meg a németek, hogy ők mire készülnek.)

A krónikához tartozik, hogy a csapat tagjai edzések után mostanában állandóan tortát esznek, így történt ez pénteken is. Ezúttal az első világversenyére készülő Bundschuh Erik "hozta a kötelezőt", Vámos Márton - úgy tudjuk - Horvátországban pótolja a hiányt, Török Béla szándékairól nincs információnk.


A jó hangulatú edzés végén a csapat tagjai szép lassan kimentek a főbejárat elé. Érzékeny búcsú következett a jelenlévő családtagoktól, majd csapatkép készült, aztán ki-ki beült a neki rendelt Volvóba, s a társaság elindult Zágráb felé.

VLV-VIDEÓ:



VLV-FOTÓK:


Elutazott a csapat a zágrábi EB-re - VLV-képek

A többit már Kemény Dénes késő esti tájékoztatásából tudjuk.

Balatonlellén egy előre tervezett megállót iktatott be a társaság. A MOL-benzinkút Marché éttermében kiadós ebéd következett, s a végén jött a meglepetés: kiderült, hogy az egész csapat a helyiek vendége volt, nem engedték kifizetni a számlát...

A magyar-horvát határtól kezdve rendőri felvezetéssel utazott a csapat egészen a zágrábi szállodáig, ahol a verseny teljes ideje alatt egy rendőrautó áll, felügyelve a szállodában egyedüli vendégként tartózkodó magyarok biztonságára. A hotelben süteményekkel, üdítőkkel fogadták a játékosokat, s az esti vacsoránál újabb kedves figyelmességgel szolgáltak a vendéglátók: a svédasztalos vacsora menüje (fogásonként többfajta választékkal) magyar nyelvű étlapon szerepelt az asztalokon.


- Mindenki nagyon figyelmes, szolgálatkész velünk - semmit nem foghatunk a körülményekre, most már mi jövünk... - mondta Kemény Dénes a telefonban. Beszámolt arról, hogy a csapat este két negyedet játszott a versenyuszodában a horvátokkal. Mint a kapitány fogalmazott, a két csapat közötti különbség csak annyi volt, amennyit egy ötórás utazás indokol. Nagyon fontosnak nevezte, hogy tudtunk a versenymedencében játszani is, nem csak edzeni. A horvátok kicsit feszültek, nyomasztja őket, hogy hazai közönség előtt a címvédő Montenegróval kezdenek a nyitó napon.

Több játékos - akárcsak a kapitány - náthával küszködik, de Kemény Dénes szerint ez nem lesz akadály és vasárnapig remélhetőleg mindenki rendbe jön.

Ha rendkívüli esemény nem történik, akkor Beck György csapatvezető a szombaton 17 órakor kezdődő technikai értekezleten a következő 13 játékos nevét adja le:

Nagy Viktor, Szécsi Zoltán – kapusok.
Biros Péter, Bundschuh Erik, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Madaras Norbert, Szivós Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton – mezőnyjátékosok.