FACEBOOK

Döntetlen a zárónapon Spanyolország ellen

Döntetlen a zárónapon Spanyolország ellen
hozzászólás, 2010.08.15.

Nyeretlenül zártuk a Portugaletében rendezett felkészülési tornát, miután az első két játéknapon elszenvedett vereségek után a házigazda Spanyolország válogatottját sem tudtuk legyőzni. A negyedik negyedben már három góllal is vezettünk, innen zsinórban négy gólt dobva fordítottak a spanyolok, végül Kis Gábor utolsó pillanatban szerzett találatával mentettük döntetlenre a mérkőzést. Magyar gólok és videónyilatkozatok.

Spanyolország-Magyarország 9:9 (1:1, 3:3, 1:2, 4:3)
Spanyolország: I. Aguilar - Mario Garcia, Martin, Szirányi, Molina 1, Minguell 4, Gallego, Espanol, Valles 1, Lopez, Mallarach 2, Xavi Garcia 1. Szövetségi kapitány: Rafael Aguilar
Magyarország: Gergely - Török, Madaras 3, Bátori, Varga Dénes 1, Bátori, Hosnyászky, Vámos, Szivos 1, Varga Dániel,  Biros 2 , Kis G. 2, Hárai. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - emberelőnyből: 4/10, ill. 5/10
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -

Tudósításunk a Spanyolország-Magyarország mérkőzésről

A torna végeredménye:

1. Montenegró 9 pont
2. Spanyolország 4 pont
3. Románia 3 pont
4. Magyarország 1 pont

VLV-FOTÓK:


Spanyolország-Magyarország 1.


Spanyolország-Magyarország 2.


Bilbao, Portugalete

VLV-VIDEÓK:

Biros első gólja

Szivós gólja

Madaras első gólja

Biros második gólja

Varga Dénes gólja

Kis Gábor egyenlítő gólja az utolsó pillanatban


Kemény Dénes nyilatkozata


Varga Dániel nyilatkozata


Szécsi Zoltán nyilatkozata


Gergely István nyilatkozata


Hárai Balázs nyilatkozata


Szirányi Balázs nyilatkozata


Benedek Tibor nyilatkozata

29 régi hozzászólás

Daret hozzászólása
Daret32759
2010.08.17. 09:01

Meg sem kérdezlek, hogy kik vannak a maradék 20%-ban, úgysem mondanád el.

szamóca hozzászólása
2010.08.16. 22:34

a jelenlegi keret 80%-a önértékelési problémákkal küzd jelenleg, sokkal többnek érzik magukat annál, mint amik (egyszeresek vagy egyszeresek sem olimpiai bajnokságokat tekintve)

szamárhegy hozzászólása
2010.08.16. 21:46

bagodabago, Igazad van, részemről a válogatottal van a legkevesebb bajom és véletlenül senki se lesz olimpiai bajnok, nincs az a tehetség, meg mák, ami az 1000%-os akarást és csapatként való tökéletes funkcionálást helyettesíthetné. (Puskásék átverekedték magukat 54-ben az urukon és a brazilokon és mégis elcsúsztak egy (ehhez képest) könnyűnek vélt meccsen. Az amcsik szenzációsan pólóztak, de szerencsére egy extra napot kifogó magyar csapattal találkoztak. A győztesnek ott és azt a csapatot kell legyőznie akit elé hoz a sorsolás, mi végigmentünk ezen az úton, a többiek nem.) Az én problémám, hogy a középszerűség minden fronton (nyilván összefüggés van köztük) jelentkezik, a pólóba áramló gyerekszám, pénz, figyelem és a szakmai hagyományokból nem jönnek ki kiemelkedő korosztályok. Mo. a legnagyobb lélekszámú ország jelenleg, ahol a póló nemzeti sportnak számít (azaz a legfontosabb 3 csapatsportág közé tartozik), ha hozzávesszük a hagyományokat, akkor évente min. 1 Duminak ki kellene jönnie az ifjúsági csapatokból. Mo.-on valahol, valamilyen szinten elpazarlódik a pénz és a tehetséges gyerekek serege, azt nem tudom hol (morális problémák, kevés alázat, rossz hangsúlyok a szakmai munkában ?), de a pazarlás tény.

bagodabago hozzászólása
2010.08.16. 18:04

Érdekes hozzászólások, kicsit világvége hangulat van. Az olimpia óta egy igazi világverseny volt, a tavalyi VB, ahol, ha nem is volt kitűnő szereplés, még sem született siralmas eredmény. Semmivel sem volt gyengébb a csapat a szerbeknél (igaz jobb sem). A mostani vereségek nem esnek jól senkinek de a "középcsapatok" (román, német, görög stb.) sokat fejlődtek, megfoghatják a szerbeket, montenegróiakat vagy a horvátokat is. Az EB után kiderül hogy Kemény Dénes jó úton jár vagy sem. Kicsit talán több türelmet érdemel egy háromszoros olimpiai bajnok edző. Egy másik dologra viszont reagálni szeretnék. Többször olvastam és úgy látom kezd elterjedni az a vélemény hgy Pekingben csak szerencsével lett olimpiai bajnok a magyar csapat. Ez nem igaz. Pekingben a legjobb csapat nyert. A szerbeknek volt szerencséjük hogy nem találkoztak velünk, mert azt a széteső szerb csapatot 5-6 góllal verjük el (megtették helyettünk az amcsik). Azért a Pekingi győzelem több elismerést érdemel.

oroszlán hozzászólása
2010.08.16. 17:27

Hátrányban beadják a kapufához, a spanyol "begurítja" a kapuba, mindenki egy helyben áll, és nézi...ja, és reklamálja a 2 métert... ejjj

oroszlán hozzászólása
2010.08.16. 17:22

Érdemes megnézni a képeket, tanulságosak... Rossz blokkolások hátrányban, Varga Dani fejbelövi a kapust ziccerben... Nagyon kíváncsi leszek az EB-re!

qqcska hozzászólása
qqcska32741
2010.08.16. 17:16

egy másik téma kapcsán valaki már leírta, hogy (sajnos) elmúltak a dicső idők, most már a "munkás" szakasz következik, amelybe sajnos bele-bele kerül ilyen szintű szereplés is. véleményem szerint a jelenlegi válogatottnak nincsen igazi "vezére", olyan aki ha rászól valakire, akkor annak súlya van. nem ismerem a fiúkat személyesen, de kintről úgy látszik, hogy aki tudása/tapasztalata alapján alkalmas lehet, nem tudja ezt a szerepkört betölteni. (mondjuk az megérne egy misét, hogy miért nem?) lehet, hogy Kásásék hatására rengeteg gyerek kezdett vizilabdázni, de a vízfelület nem változott: hallani új uszodák nyitásáról, de ott még nincs igazi vizilabda-élet. a meghatározó klubok utánpótlásai ugyanott játszanak, ugyanolyan körülmények között. sajnos ez egy ilyen sportág: nem lehet street-polo bajnokságot rendezni... abban valóban igazság vagyon, hogy kellenének erős(ebb) klubcsapatok, hogy az európai ligában edződjenek - ugyanakkor nem tartom jó megoldásnak a Partizan féle hozzáállást: gondolj bele milyen "érdekes" lehet a szerb bajnokság... persze az érem másik oldala, hogy a válogatott összeér. ugyanakkor meg kellene várni Zágráb végét, hogy megfelelő fényben lássuk Portugaletét: ki nem sz@rja le ezt a tornát, ha Európa-bajnokok leszünk?

utanpotlas94 hozzászólása
2010.08.16. 16:19

azért érdemes megnézni hogy mindhárom meccset az utolsó negyedben vesztettük el és bár ez nem mentség a románokkal szembeni vereségre ,ez valamennyire betudható annak is hogy egy nagyon kemény alapozáson van túl a csapat és fizikailag nagyon kimerültek ilyenkor a játékosok ezt tapasztalatbol tudom...

avner hozzászólása
avner32737
2010.08.16. 15:36

Szerintem egyrészt motivációs gondok, másrészt én azt nem értem, hogyan dobnak nekünk a spanyolok és a románok 5 gólnál többet? Ha arra gondolok, hogy az igazán nehéz mecseken (múltban) 1-2 gólos negyedek voltak most meg 4:3 az utolsó negyed, ami 1:4 nél több nem lehetne??? nem is értem. A hagyományokról meg annyit, ha nem megy szépen mert mindenki erőből csinálja (mert ez jön be lásd szerbek), akkor nekünk is kell a Csuvi féle vonal ha tetszik ha nem!

szamárhegy hozzászólása
2010.08.16. 14:13

Ez világos, de a magyar póló hagyományaival, a fantasztikus 3 olimpiai arany kapcsán uszodákba ömlő gyerekekkel, a sok évtizede felhalmozott szakmai háttérrel, a sportágat támogató kiemelt szponzorokkal a hátunk mögött még rossz években is simán ütni kéne a 100x mostohább körülmények között működő román,francia vagy a 0,6 milliós Montenegrót. Szerintem importáljunk szerb edzőket utánpótlás szinten, ha lemaradás van, tanulni kell, nem szégyen ez, az sokkal inkább az lenne, ha ilyen háttérrel megelégednénk a 'természetes, hogy gyengébb évek jönnek' magyarázattal. Klubcsapataink gyengék, középszerűek, utánpótláscsapataink hektikusak, nemzetközi klasszis szintű ifi pólós Varga Dénes óta nem került ki a pólóból (!!!), a válogatottól pedig még egy rosszabb időszakban is elvárható, hogy aszoros, de pozitív mérlegű meccsek a délszláv, spanyol, olasz, amcsi csoporttal, a többieket pedig 10-ből 9x megverjük játékerő.

egy_utánpótlás_játékos hozzászólása
2010.08.16. 14:03

kiváncsi vagyok Biros Peti mikor unja meg és lép ki....

szamóca hozzászólása
2010.08.16. 13:55

úgy pofozkodnak, játszadoznak a háttérben, hogy Magyarország válogatottja UTOLSÓ helyen végzett éppen...a nyilatkozat is helyes... bocs srácok, de, ha olvassátok: a produkciótok egy nagy semmi! így csak saját magatok példaképei vagytok.

B (régi) hozzászólása
2010.08.16. 11:39

Végiggondoltam. Leírjam még egyszer?

qqcska hozzászólása
qqcska32729
2010.08.16. 11:34

amúgy KD nyilatkozatában szerintem mindent elmondott: messze nincs már az a világ, hogy bedobjuk a sapkát és nyertünk - ezt viszont néhányan nem akarják/tudják tudomásul venni. ha ezen tudnak változtatni azok, akiknek ez az üzenet szólt, akkor éremesélyesek leszünk Zágrábban, ha nem akkor könnyen lehet, hogy visszasírjuk Rómát...

qqcska hozzászólása
qqcska32728
2010.08.16. 11:29

szerintem ezt az utolsó 3 kommentedet mégegyszer végig kellene gondolnod... külön-külön is...

B (régi) hozzászólása
2010.08.16. 08:48

Egyetértek, illetve annyival egészíteném ki, hogy milyen különbséget látok én még az általad leírtak mellett. Tudatosság. Ez az, ami süt a délszláv csapatokból és játékosokból, nálunk pedig a nyomait is alig lehet felfedezni. Edzenek, gyakorolnak, szinte kottából játszanak amellett, hogy ügyesek is, míg mi évek óta úgy megyünk be a vízbe válogatott szinten, de a Vasas klubszinten is, hogy majd valaki valahogy ha más nem fineszből úgyis megoldja. Ezt nagyon jól lehet látni a fórmegjátszásoknál. Én már azért nézem nagyobb élvezettel a horvát, a montenergói és sajnos a szerb csapatok játékát, mert ott látok okos, szép és jól megjátszott tudatos fórokat, nálunk meg sajnos nem.

B (régi) hozzászólása
2010.08.16. 08:40

Nem csak semmitmondó és közhelyes volt, hanem flegma is. Ez árulja el azt, hogy már ő sem igazán tudja, mi a fene van. Pedig ő aztán szokta tudni, legalább is ezt hiszi magáról.

B (régi) hozzászólása
2010.08.16. 08:36

Ne húzd fel magad ezen, tipikus női, kislányos megnyilvánulás volt Szöszke részéről. Minden bántó szándék nélkül mondom tényként, hogy ők ennyit látnak, ennyit vesznek le az egészből.

szamárhegy hozzászólása
2010.08.16. 07:45

A foci VB-n ott volt minden idők legígéretesebb (általam négy közé várt) angol és a brutálisan jó argentín csapat, de valami mégsem állt össze. Csapatjáték nagyon érzékeny a változásokra, a kimaradók nemcsak kiváló játékosok, hanem jelenlétük hihetetlen tartást ad bármely csapatnak (pl. Kiss Gergő kotori szereplése ésjelentősége a csapatban). Kevés ilyen játékos van (Steinmetz Barna és Ádám, Kiss Gergő, Benedek Tibi és Kása pl. ilyen). Valami nem stimmel a magyar pólóval, nincs világvége, de valami nem ok, rengeteg gyerek ment pólózni Kásáék miatt és a jelek szerint nem kaptak olyan képzést, nem kerültek olyan környezetbe, hogy kihozzák amgukból a maximumot. Szerintem a problémát jól mutatták a nemzetközi sorozatokban lejátszott meccsek, a szerb és montenegrói fiatalok keményebek, harcosabbak, határozotabbak, mentálisan nagyon rendben vannak, nem ismernek lehetetlent. A válogatott nem tudja pótolni, hogy a jelenlegi válogatott keretből csak Madaras Norbi lát rendszeresen Final Fourt, azaz a keret játékosai olyan csapatokban játszanak, amelyek nem számítanak bele az europai póló közvetlen elitjébe, hogy ez mennyire múlik rajtuk is, az egy másik kérdés...

szema hozzászólása
szema32719
2010.08.16. 01:22

Most tudom, hogy megfogtok kövezni,de muszáj leírnom: Annak ellenére, hogy jó játékosnak tartom Varga Danit, a nyilatkozata olyan semmit mondó és közhelyes volt, hogy még azt is észrevettem, hogy Bundschuh és Vámos pofozkodnak a háttérben. Nagy baj lehet, ha már egy ilyen szintű játékos se tudja, hogy mi is igazán a gond a csapattal...

squeakattack hozzászólása
2010.08.16. 00:20

Kedves Eldiablo ne felejtsd el a 2007 junior vb-t...... Annak a 87-88as korosztálynak van eb 2., 3. és egy vb 1.helye......

im hozzászólása
im32714
2010.08.16. 00:13

Jaj, ne londonozzál már! Te tényleg ennyire nem érted mi a tétje a sok sikertelen meccsnek?! Az lehet, hogy KD Londonra dolgozik, de addig mi van? Addig milyen sikerekből táplálkozik mentálisan a magyar válogatott? Nem Londonból áll a vízilabda. Addigra ilyen eredményekkel úgy leamortizálódik, hogy nem marad játékos, aki elhiszi, hogy nyerő csapat lehetünk. Nehogy már komolyan el kelljen hinnem, hogy kilenc régi ember és egy-két viszonylag új nem tud győzni! Ha így van, akkor nem feltétlenül csak a játékosokkal van gond. Melyik támogató fog pénzt adni a vízilabda-kluboknak, ha a válogatott nem sikeres? Londonig pont éhen lehet halni. Miért gondoljuk, hogy a többi nemzet vízilabdázói ott maradtak állva, ahol hagytuk őket? Hogy nem fejlődnek, hogy nem próbálnak más taktikát, más módszereket, amivel legyőzhetnek minket?! És miért gondoljuk, hogy nekünk nem szabad váltanunk? Miért gondoljuk, hogy nekünk "jár" a győzelem? Csak mert megszoktuk? És ki garantálja, hogy London bejön? A három olimpiából kettőt a nagy generációval relatíve könnyű volt megnyerni, a harmadikat, Pekinget a szerencse segítette. De most, hogy nincs Benedek, Kásás, Kiss stb... így kéne nagyot alakítani! Most kéne tudni megmutatni, hogy jó edző, hogy jó kapitány. Két olimpia között is! Mert ha egy új csapattal áll ki, azt mondom, oké, annak össze kell érni. De könyörgöm, régi emberek! Biros, Madaras, Szécsi, Gergely, Varga, Varga, Kicsi, Hosi, Szivós, nem először játszanak együtt...! Hárai - bár nem tudom, minek van ott - sem új. Marad két-három újoncféle. Ezek nem tudnak beilleszkedni? Egy meccsen sem? Két edzéssel töltött hónap után sem? És miattuk nem megy a teljes válogatottnak a játék? Minden újonc antiszociális, tehetségtelen, értetlen? Hát ezt nem hinném. Akkor mit keresnek a válogatottban? Ne légy már ilyen szemellenzős...

Szecska89 hozzászólása
2010.08.15. 23:45

vagyis egy olimipia 1. helyet...

Szecska89 hozzászólása
2010.08.15. 23:44

Szöszke! Értem én, h fontos az olimpia, meg a történelem könyvekbe kerülés, de azt hiszem, h mások nevében is állíthatom, h sokan beáldoznánk egy olimpiai 2. - 3. - 4. helyet, egy világ - európa bajnoki aranyért. sőt, én egy világligának is örülnék (persze, ha kijutunk egyszer). (nem is tudom, h mikor volt ilyen, h egy tornát nyert mérkőzés nélkül fejeztünk volna be)

Szöszke hozzászólása
2010.08.15. 23:36

Hm a realitás valószínűleg az,hogy ez egy beáldozott év és EB. Eddig a Kapitánynak mindig bejött. Most úgy is kötött szerződést,hogy London a fő addig szinte bármi beleférjen....... Kívánom Neki és persze magunknak,hogy megint(negyedszer) is igaza legyen!

ElDiablo hozzászólása
2010.08.15. 23:14

Nem konkretan a meccshez tartozo hozzaszolas, de szerintem ez is egy ok lehet...par nappal ezelott szoltam hozza a juniorok 11-2 EB leszereplesehez, ahol vedtem a sracokat, edzoket stb. Azota eltelt 3 nap es kozben lattam 32(!!!) meccset, amely alapjan utanpotlas szinten a kovetkezoket vonnam le, ugy hogy az osszehasonlitasban egy mercevel mernem a gorog-olasz-spanyol-szerb-horvat-montenegroi juniorokat a mieinkkel: kapusaink "rovidek" "melyek" (5-10cm) es csendesek. Az olasz kapus ugy iranyitotta a vedekezest hogy az lenyomta a kb 200-300 lelkes szulot es VIP satorba is hallottuk. Mezonyben pedig, nem is tudom mi a jo szo, de "Keszeg" az 5M-es vonalon vert satrat es onnet iranyitott, plusz a kispad is harsogott, sajnos nem mindeg szinkronban az edzovel. Savic ( o vezette a szerbeket) pedig vegig ragozva neman allt a parton, idokeresnel cserelt es bemondta a figura szamat, kb. 10 mp. majd visszaallt a helyere. Tehat megvolt a taktika, mindenki tudta ki mit es hogyan csinaljon. Nalunk nem. Mi tobb, mar junior szinten a jatekosok "sajat" magukat csereltek le illetve be. Latszott hogy van egy taktikai elkepzeles ahol mindenki (13+2 jatekos!!!) tudja hogy hol a helye mit kell tennie. Nalunk meg vedekezesben a 3-as zonat 2x kavarta meg Keszeg egy szitun belul . Sorolhatnam tovabb de nincs ertelme, ugyanezt latom a felnoteknel is. Egyszer ez ved, egyszer ez bekkel stb. ez ok es legitim, de ezek a jatekosok a sportag "kremjei" es mint szovetsegi kapitany 2-3 het utan csak latom, hogy milyen formaban van az illeto, csak ossze kell kovacsolodjanak. Ha en minden uj projektet ugy kezedenek, hogy 2-3 hetig szorom a lovet hogy osszebaratkozzak a munkatarsakkal........... Egyzseruen arrol van szo, hogy nincs kapusunk ( lasd utolso negyedben kapott golok szamat), nincs bekkunk (hustorony, akinek IQ 0 de ha kell a 120kg-os Jokovicot beledongoli a medencebe) nincs centerunk (magyaros fifika es ero otvozese) es nincs egy funkcionariusunk aki felemelne a hangjat, hogy 2003 / 2004 ota semmit se nyertunk se valogatott se klubszinten, soot es ez a legrosszabb, semmilyen gyemantot sem talatunk ....(a 2004-es es 2008-as olimpiat nem felejtettem el)

Én hozzászólása
Én32692
2010.08.15. 20:56

A tudósításhoz fűzött kommentekben valóban minden ott van

im hozzászólása
im32677
2010.08.15. 20:01

Komolyan be kéne érnünk azzal az etetéssel, hogy nincs baj, csak edzőmeccsek voltak, csak felkészülési márkőzéseket játszottunk...?! Hogy eső volt, hogy fújt a szél, hogy hideg volt, hogy meleg volt, hogy át kellett állni...?! Mert másnak nem hideg, nem meleg, nem esik, nem fúj, nem kell átállni...

B (régi) hozzászólása
2010.08.15. 19:39

A lényeg a tudósításhoz fűzött hozzászólásokban már benne van.