FACEBOOK

Vereséggel kezdte a válogatott a siracusai tornát

Vereséggel kezdte a válogatott a siracusai tornát
hozzászólás, 2010.07.21.

Hiába vezettünk 1:0-ra, Görögország még az első negyedben fordítani tudott. A második negyed elején még egyenlíteni tudtunk, de a görögök ismét betaláltak, és attól kezdve végig vezettek, végül három góllal nyertek. Egyetlen negyedet sem tudtunk nyerni. Drámai nyilatkozatok most (ahogy mondani szokás: vágatlanul), gólok és fotók csütörtök délelőtt.

Délelőtt jót edzett a csapat a torna helyszínén, a foglalkozás egy része fakultatív volt, de kérték figyelembe venni azt az edzői igényt, hogy lehetőleg a lövőcsel utáni váratlan passzolás legyen a gyakorlás középpontjában. Mondani sem kell, hogy ennek a fiúk eleget tettek.

A görögök elleni meccsek kapcsolatban az a rossz hírünk van, hogy az uszodaépületben még elérhető wifi a medence partjára teljesen elhal, így döntenünk kell, hogy az internetet választjuk vagy a meccset nézzük. Utóbbi esetén a szünetekben, sms segítségével igyekszünk helyzetjelentést adni.

E sorok írásakor a csapat tagjai még csendespihenőjüket töltik a szállodában, érdemes tehát folyamatosan frissítgetni az oldalt, mert amint újabb információhoz jutunk, kiegészítjük ezt az írást. (Például azzal, hogy kik maradnak ki a mai csapatból.)


A magyar válogatott megérkezett a meccs helyszínére. Kemény Dénes nem nevezte a mai találkozóra Bátori Bencét, Gergely Istvánt, Marnitz Gergőt, Mátyás Zoltánt és Vörös Viktort.

Hamarosan közöljük az eddig befejezett mérkőzések eredményét.

Lezajlott az ünnepélyes megnyitó ceremónia. Ez abból állt, hogy a tornán részt vevő csapatok körbegyalogolták a medencét. Magyarországot az első meccsből kimaradó öt játékos képviselte, de így is megadtuk a módját, mert a sort a kétszeres olimpiai bajnok Gergely István vezette.

A mieink melegítenek. Internet felfüggesztve, jelentések szünetekben.

Az első negyed után 1:2 az állás, pedig Madaras Norbi góljával a mieink vezettek. Szécsi véd.

(Madaras 1:0, Delakasz 1:1, Mylonakisz 1:2)

A második negyedet is a görögök nyerték. 3:5-ös állásnál cserélnek térfelet a csapatok.

(Varga Dénes 2:2, Delakasz 2:3, Mourikisz 2:4, Szivós 3:4, Miteludisz 3:5)

A félidőben Nagy Viktor állt Szécsi helyére a magyar kapuban. A harmadik negyedet is hozták a hellének, megint egy góllal. 5:8 az állás, egy negyed van hátra.

(Afroudakisz 3:6, Madaras 4:6, Ntoskasz 4:7, Hárai 5:7, Mylonakisz 5:8)

(Hosnyánszky 6:8, Miralisz 6:9, Delakasz 6:10, Varga Dénes 7:10, Mylonakisz 7:11, Varga Dénes 8:11)

Végeredmény:

MAGYARORSZÁG-GÖRÖGORSZÁG 8:11 (1:2, 2:3, 2:3, 3:3)
Siracusa, Olaszország. v.: Borrel (spanyol), Severo (olasz)
Magyarország: Szécsi - Bundschuh, Madaras 2, Varga Dénes 3, Vámos, Hosnyánszky 1, Hegedüs, Szivós 1, Varga Dániel, Biros, Kis G., Hárai 1, Nagy V. (kapus). Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Görögország: Tsalkanisz - Mylonakisz 2, G. Foudoulisz, Miralisz 1, Delakasz 3, I. Foudoulisz, Afroudakisz 1, Doskasz 1, Mourikisz 2, Miteludisz, Gounasz, Kolombosz 1, Flegkasz. Szövetségi kapitány: Doumpasz
Gólok - emberelőnyből: 2/6, ill. 5/7
Gólok - ötméteresből: 1/1, ill. -/-

VLV-FOTÓK:


Magyarország-Görögország, Siracusa

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Madaras első gólja

1:1 - Delakasz első gólja

1:2 - Mylonakisz első gólja

2:2 - Varga Dénes első gólja

2:3 - Delakasz második gólja

2:4 - Murikisz gólja

3:4 - Szivós gólja

3:5 - Miteludisz gólja

3:6 - Afrudakisz gólja, ötméteres

4:6 - Madaras második gólja

4:7 - Ntoszkasz gólja

5:7 - Hárai gólja

5:8 - Mylonakisz második gólja

6:8 - Hosnyánszky gólja

6:9 - Miralisz gólja

6:10 - Delakasz harmadik gólja

7:10 - Varga Dénes második gólja

7:11 - Mylonakisz harmadik gólja

8:11 - Varga Dénes harmadik gólja

A Kemény Dénessel, közvetlenül a mérkőzés után készített interjú alatt az olasz-orosz meccs bemelegítése zajlott. Az egyik lövés telibe találta a kameránkat tartó állványt. A kijelző elsötétült, az interjú félbeszakadt, de a kamera nem sérült meg, így a beszélgetést be tudtuk fejezni. Késő éjjel, a videók szerkesztésekor derült ki, hogy a "becsapódás" előtt rögzített anyag hibás, így azt nem tudjuk bemutatni. Emlékezetből idézzük Kemény Dénes szavait. Összefoglalóan úgy fogalmazott (és ez szó szerinti idézet): "Az a csapat, amelyik így vízilabdázik, nem érdemli meg a győzelmet még a görögök ellen sem". 

A szövetségi kapitány sorolta a hibákat, kiemelve, hogy könnyedén elkerülhető gólokat kaptunk, s hogy a kapustól kezdve valamennyi poszton gyenge teljesítményt nyújtottunk. Mint fogalmazott, nem lehet a fiatalok nyakába varrni a meccset, senki sem volt, aki fel tudta volna rázni a társaságot, emiatt az egész mérkőzésen megfeszített erővel a felzárkózásért kellett küzdeni. Volt egy pillanat, amikor úgy tűnt, hogy még menthető a meccs, de ez a fontos előny is kimaradt... (És innen már megvan a videónyilatkozat).


Kemény Dénes nyilatkoztata - töredék


Nagy Viktor nyilatkozata


Varga Dénes nyilatkozata


Biros Péter nyilatkozata


Szécsi Zoltán nyilatkozata


Madaras Norbert nyilatkozata


A torna első fordulójának további eredményei:

A csoport

Németország-Kazahsztán 14:9 (2:1, 6:4, 4:3, 2:1)
Siracusa, Olaszország. v.: Dykman (szerb), Rotsart (amerikai)
Németország: Fischer - Naroska, Schroedter 1, Miers, Stamm 1, Politze 2, Bukowski, Robing 1, Kreuzmann 4, Oeler 4, Schlotterbeck 1, Pickert, Schulz. Szövetségi kapitány: Stamm
Kazahsztán: Anissimov - Shmider, Gaidukov 2, Gubarev 5, Panfili 2, Pilipenko, Shakenov, Ukumanov, Zhilyayev, Ruday, Manafov, Fenochko, Demchenko. All. Drozdov. Szövetségi kapitány: Drozdov
Gólok - emberelőnyből: 4/8, ill. 6/14
Kipontozódott: Naroska, Schroedter

USA-Kanada 11:6 (3:2, 4:2, 2:0, 2:2) (Feltham 2 gólt lőtt)
Siracusa, Olaszország. v.: Balfanbayev (kazah), Margeta (szlovén)
USA: Moses - Varellas 2, Sharf, Powers 3, Wright, Tyrrell 3, Hopkins 1, Azevedo, Bailey, Hutten 1, Smith, Corcoran 1, Stevens. Szövetségi kapitány: Schroedter
Kanada: Randall, Kudaba 1, Vikalo, Constantin-Bicari 3, Boyd, Robinson, Conway, Feltham 2, Graham, Dakic, Diggle, McElroy, Aleksis. Szövetségi kapitány: Jovanovic
Gólok - emberelőnyből: 5/13, ill. 2/6
Kipontozódott: Robinson, Diggle, Dakics

B csoport

Olaszország-Oroszország 12:5 (4:1, 2:0, 3:2, 3:2)
Siracusa, Olaszország. v.: Koganov (azeri), Kratochvil (szlovák)
Olaszország:  Tempesti - Luongo, Bertoli, Figlioli 2, Giorgetti, Felugo 1, Giacoppo 1, Gallo 3, Presciutti 3, Fiorentini 1, Aicardi 1, Napolitano, Gitto. Szövetségi kapitány: Campagna
Oroszország: Ivanov - Khalturin, Yurchik 1, Ryzhov-Alenichev 3 rig., Zheltovskiy, Antipov, Lisunov, Basik, Novoksenov 1, Vishnyakov, Odintsov, Agarkov, Rastorguev. Szövetségi kapitány: Sobchenko
Gólok - emberelőnyből: 6/7, ill. 0/4
Kiállítva - cserével végleg: Aicardi

A csoportok állása az 1. forduló után:

A csoport:
Németország, USA 3-3 pont, Kanada, Kazahsztán 0-0 pont.

B csoport: Olaszország, Görögország 3-3 pont, Magyarország, Oroszország 0-0 pont.

34 régi hozzászólás

subidubinemértem hozzászólása
2010.07.23. 13:29

egy fosom világvégi meccset buktunk el, nehogymá eret vágjunk! sztem túl komolyan fogták fel a fiúk is, főleg fácán. :) kikaptunk azt kész. semmi jelentősége. tanulni kell, és tanulni a meccsekből lehet! nagyon fiatal a csapat, majd szereznek rutint ők is. szóval semmi gáz. inkább most kapjunk ki a görögöktől, mint mondjuk a 2003-as vb elődöntőben, amit egy sokkal komplettebb csapattal épphogy megnyertünk, ugyebár...! cheer up everybody, no problem. dolgozni kell, azt kész. és fognak is. HAJRÁ MAGYAROK!

gé hozzászólása
31936
2010.07.22. 13:41

ja, az emberelőnyős/hátrányos szituk nem az erősségünk sajnos.

gé hozzászólása
31935
2010.07.22. 13:39

Én is úgy látom, hogy gyenge ellenfelek ellen edzettünk eddig, kiv. a horvátok. A szerbek, a montenegróiak, meg már régóta a világligában edződnek és állnak össze, mi ettől messze vagyunk. Úgy vélem nem tartozunk a világ legjobb 3 csapata közé, jelenleg.

pmesi4  hozzászólása
pmesi4 31934
2010.07.22. 12:50

Én azt mondom, hogy bármi is történik a csapat mellet, kell állni! Mert a vízilabda egy csapatjáték és ez a drukkerekre is vonatkozik! Nem tudom, hogy ezen a meccsen milyen volt a közönség de tavaly az egyik Unikum kupa meccsen, amit megnyertek a fiúk olyan hangulat volt mintha két gyenge klub csapat játszana. Ilyen lelkesítés mellett, pedig senki ne csodálkozzon, ha nem nyernek! Hajrá fiúk, hajrá magyarok! :) Lehet nyugodtan földbe döngölni!

szamóca hozzászólása
2010.07.22. 11:36

mentalitásra gondoltál? nem hiszem, hogy az a rossz hozzáállás, ha azt mondjuk: bocs srácok, a görögöktől azért ne. se a válogatott, se a Vasas. ennyi.

xyvc hozzászólása
xyvc31932
2010.07.22. 11:33

Nem dőlt össze a világ mert kikaptunk! Nem temetni kellene máris a csapatot, hanem melléjük állni és bíztatni! Tipikus magyar mentalizmus, ha nem jön mindjárt egyből a siker, akkor nemzeti fájdalom, letargia, sírás van! (hányszor "temette" már őket az ország és mégis 3-szoros olimpiai bajnokok lettek) Hajrá Magyarország, hajrá fiúk! TI VAGYTOK A LEGNAGYOBBAK!

Marjay György hozzászólása
2010.07.22. 10:43

nem szidni kéne Őket, hanem bíztatni....Ők is tudják a hibáikat, mint a nyilatkozatokból is kiderül....fiatal csapat....szóval türelem...hajrá Magyarország, hajrá Magyarok gy:)

Tomute hozzászólása
Tomute31930
2010.07.22. 10:39

A keretet illetően max. Vámos lehet kakukktojás (OB1-es rutinja nincs, nemzetközi pláne?ill. ha nagy talentum, miért nem szerződteti egy nagyobb klub?), de kötve hiszem, hogy rajta ment el a meccs. A Vasas meg Létaystul, Katonástul is kikapott a Panionios-tól (hopp! még egy görög zakó a közelmúltból?). Nem gondolom, hogy a keret gyökeres változtatásra szorulna. Engem inkább a Biros-féle megközelítés zavar, ha hozzáállásbeli problémák vannak, az nagyobb gáz? Alapvetően meg szerintem nem történt semmi, volt egy felkészülési meccsünk, amit buktunk, oszt? csókolom! (Ahogy mondani szokták: 10-ből 9-szer simán verjük őket?pláne, ha tét is van?) Lehet javítani!

kapufa hozzászólása
kapufa31929
2010.07.22. 10:19

Ezt mi alapján állítod? Mondjuk azért, mert Gergő és Ádám egymás után 2x vitte be a Kotort a FF döntőbe? Persze, kellett hozzá a csapat többi tagja is, de leginkább az, hogy ők ketten beleadják minden tudásukat és lelkesedésüket. Aki 32 évesen ilyen lelkes, annak bizony ott a helye a válogatottban. Szerintem.

Vruc Vetár hozzászólása
2010.07.22. 09:33

Tavaly is volt egy történelmi, első vereség románoktól, majd a vb-n iksz a nem túl acélos németek ellen, aztán mégiscsak hosszabításos ki-ki meccsen vesztettünk a szerbek ellen. Felkészülési meccs, oszt' kész. Sokaknak megvan a maga 4-5 megmentő játékosa, aki nincs a keretben és kudarc esetén sopánkodni, hogy tudta Őket a kapitány kihagyni...:-) Persze, Létayval, Varga Zsolttal más lenne...

aero hozzászólása
aero31927
2010.07.22. 09:20

ha ilyen marad az emberelőnyös és az emberhátrányos helyzetek aránya, addig ne várjunk sokat. Még a kazahok is megszorítottak volna bennünket. Abban bízok, hogy ebből a vereségből többet tanulnak a srácok mint egy 3 gólos győzelemből... Minden vereség fájó, teljesen mindegy hogy milyen meccsről van szó. Ezért hiányoltam korábban a nívósabb felkészülést, nívósabb csapatokkal. Nekünk nem Kanadával meg az auszikkal kellene edzenünk ez újra bebizonyosodott.....

Egerfan hozzászólása
Egerfan31926
2010.07.22. 09:01

Ez a hármas már legfeljebb az öregfiúk csapatában fog játszani újra együtt, nem is valók már a válogatottba. Klubbszinten még ellabdázgatnak egy kicsit, és annyi.

Egerfan hozzászólása
Egerfan31925
2010.07.22. 08:59

Ez csak egy felkészülési meccs, inkább most szenvedjük vereséget bárkitől, mint tétmeccsen.

djtesla hozzászólása
djtesla31924
2010.07.22. 08:56

Szécsi Zoli fogalmazott jól, vissza kell kerülnünk arra a polca, ahová valók vagyunk.....erre szerintem csak egy garancia lehet, ha majd a Kiss Gergely, St. Ádám, Kásás hármas játszik újra, más sanszot nem látok, az újak nem annyira jók, mint az aranygeneráció, ezt már sajnos kijelentketjük.

szamóca hozzászólása
2010.07.22. 00:24

szerintem ezen nincsen mit szépíteni.

gasoline hozzászólása
2010.07.21. 22:51

Sziasztok! Egészen biztosan valahol filmszakadásom volt, de számomra nem egyértelmű, hogy miért hiányzik a válogatottból Kása és Csuvi és, hogy véglegesen-e (ld. Benedek, Papesz), vagy van még remény a visszatérésükre. Nagyon hiányoznak!

Én hozzászólása
Én31921
2010.07.21. 22:32

ez igen... jó kezdés.. EB-től sokat nem várok. Már eleve akinek itt lenne a helye az Bárány, Létay, Katonás, Varga Zsolt és Varga Tamás... inkább nem is mondom még 1szer, hogy kik helyett... :D

matehun hozzászólása
matehun31920
2010.07.21. 22:11

Nem ezt a tornát kell megnyerni, hanem a zágrábit :) Amúgy meg én mindíg Sidneyből indulok ki: Ott kétszer is kikaptunk, a végén mégis mi örültünk.

ludasmatyi hozzászólása
2010.07.21. 22:07

De a lényeg tényleg Zágráb, vagy méginkább London. Az elmúlt tizenév Kemény Dénest igazolja, a továbbiakat is nyugodtan rábízhatjuk:-) Én csak aggódom, meg szurkolok - ez a dolgom:-)

ludasmatyi hozzászólása
2010.07.21. 22:05

A német valami sztárcsapat? A kazahok meg anno szovjetek voltak, élt náluk pár olimpiai- és világbajnok.

ludasmatyi hozzászólása
2010.07.21. 22:03

A többiek is épp most készülnek fel!

cowk hozzászólása
cowk31916
2010.07.21. 22:00

kit erdekel voros viktor? :D nem kell ezt tulspilazni amugy, amig a kazahok 9-et dobnak a nemeteknek.. =D

bogyo hozzászólása
bogyo31915
2010.07.21. 21:10

ajjaj, nem is kicsit kaptunk ki....nem örülök, de most még fel lehet állni. Hajrá Magyarok!

Hajnus hozzászólása
Hajnus31914
2010.07.21. 21:08

Kíváncsi lennék, hogy Vörös Viktor miért nem került be megint... ahogy Tatabányán is végig a kispadon ült... :S esetleg sérült?! bár akkor valószínűleg nem utazott volna... Jó lenne a vízben is látni. Na, bumm, egy vereség. A lényeg, hogy Zágrábra összeérjen a csapat ;) Bár a görögök megleptek.... :-P

balzs hozzászólása
balzs31913
2010.07.21. 20:56

Szerintem meg erre mondják hogy felkészülés, de azért kíváncsi leszek én is a nyilatkozatokra meg remélem lesznek gólvideók.

AlonSolya hozzászólása
2010.07.21. 20:53

hm...

ludasmatyi hozzászólása
2010.07.21. 20:49

Erre mondják, hogy bíztató kezdet:-(

Dzsodzsó hozzászólása
2010.07.21. 20:48

hát igen,az...de várjuk meg a részleteket,hátha kiderül még vmi...

sanya05 hozzászólása
sanya0531909
2010.07.21. 20:44

Ez érdekes....

Coach hozzászólása
Coach31908
2010.07.21. 20:06

Lehet, hogy nagyon rosszul tippeltem?

sibajnok hozzászólása
2010.07.21. 20:02

19.30-kor kezdodott a meccs, tehat kb. 20.30-kor lesz vege. szerki negyed vegen egybol kuldi az allast, kb. negyed vege utan 1,5 perccel itt van :]

Coach hozzászólása
Coach31906
2010.07.21. 20:01

: ) tipp, boccs.

padlizsan hozzászólása
2010.07.21. 19:57

Ez tipp, vagy már tudod az eredményt?

Coach hozzászólása
Coach31904
2010.07.21. 19:34

Hun 11 : GRE 6