FACEBOOK

Kicsi-Hosi-ügy - A Vasas kardot ránt

Kicsi-Hosi-ügy - A Vasas kardot ránt
hozzászólás, 2010.06.11.

A Vasas megteszi a "szükséges intézkedéseket" Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert átigazolásának ügyében. A sportklub és a vízilabda-szakosztály, valamint a pólós csapat fő támogatói úgy döntöttek, hogy felveszik a harcot és jogi lépésekkel próbálják érvényesíteni azt az opciós jogot, amelynek alapján szerintük a TEVA-VasasPlaketnek "elővételi" joga van a két olimpiai bajnok ügyében. A péntek délutáni megbeszélés után a következő hivatalos közleményt jelentették meg:

,,A Vasas Sport Club ügyvezető elnöke, a Vízilabda Szakosztály Vezetősége és fő támogatói a mai napon megtárgyalták a felnőtt vízilabda csapat körül kialakult helyzetet és ennek megfelelően meghozták a szükséges döntéseket.

Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert eligazolása esetében egyhangúan úgy határoztak, hogy továbbra is fenntartják azon álláspontjukat, mely szerint az egyesület rendelkezik opciós joggal a két játékos esetében. Továbbá arról döntöttek, hogy ennek alapján a vízilabda szövetség illetékesei és a játékosok irányába megteszik a szükséges lépéseket. A klub a Szövetség vezetőinek elküldte az üggyel kapcsolatos részletes jogi álláspontját, valamint a játékosok részére hivatalos formában is megküldte a korábban már szóban és az egyeztetéseken elhangzott konkrét ajánlatot.

Örömteli hír, hogy a kialakult helyzet ellenére a szponzorok azt is megerősítették, hogy a londoni olimpiáig mindenképpen támogatják a csapatot és az egyesület a tavalyihoz hasonló költségvetéssel számolhat a következő két szezonban is. Tehát semmilyen pénzügyi akadálya nincs annak, hogy a következő években továbbra is bajnokesélyes csapata legyen a Vasasnak.

Méhes Jenő, szakosztály igazgató a közleményhez hozzátette:
„Nagyon sajnálom, hogy ilyen irányba ment el két olimpiai bajnokunk szerződéshosszabbítása, pedig kiemelkedő ajánlatot kaptak a Vasastól. A klubvezetés és a szakosztályvezetés mindent megtett, hogy a két játékos továbbra is Vasas színekben versenyezzen, de nagyon sajnálatos az, hogy a vízilabdában a medence partján eddig megszokott és a mindennapi élethez hozzátartozó „gentlemen’s agreement” lassan eltűnik!
Nem megengedhető, hogy az egymással összefüggő és elválaszthatatlan szerződésekben a játékosok csak a számukra előnyös pontokat tartsák be, mert ezeket a szerződéseket csak együttesen lehet figyelembe venni.”
,,

A VLV hírmagyarázata:

A Vasas döntésével valószínűvé válik, hogy az átigazolás kérdésében bonyolult jogvita kezdődik, amelyet a játékosok és a velük szerződéses viszonyban volt/lévő "másik fél" között kell rendezni.

A közleményben utalás történik arra, hogy nem egy, hanem (egyenként) két szerződés szabályozta Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert foglalkoztatását. A sajátos magyar viszonyok alapján az egyik a sportolói "alkalmazásról", a másik a szponzorral szembeni kötelezettségekről és elvárásokról szól. Az eddig napvilágra került hírek szerint a két játékos sportolói szerződése egyértelműen lejárt, viszont az anyagi következményekkel járó szponzori megállapodás tartalmazta a sokat emlegetett opció lehetőségét.

Természetesen nem tudjuk, hogy a szerződések konkrétan milyen kitételeket, kötelezettségeket tartalmaznak. A Vasas mostani döntése arra utal, hogy látnak lehetőséget a két játékos jogi úton történő megtartására.

Mivel az üggyel feltehetően a szövetség is foglalkozni fog, könnyen elképzelhető, hogy amolyan magyar "Bosman"-ügy kerekedik ki a dologból és a fejlemények érinteni fogják a magyarországi játékosok foglalkoztatásának szerződéses rendszerét.

Ami a konkrét ügyet illeti, sok fordulatot tartogathat még. A magunk részéről azt sem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert a következő szezonban az Eger csapatában szerepel, de a bemutatáshoz a többiekétől eltérő öltözetben, a Vasas piros-kék, TEVA és Plaket feliratokkal ellátott köpenyében sorakozik fel... (Hogy a sapka-kérdést hogy fogják megoldani, arról fogalmunk sincs.) 

80 régi hozzászólás

Najó hozzászólása
Najó31096
2010.06.13. 17:08

Vasas szurkolók: övéikért aggódó és szorító remek tábor! Vasas-vezetőség: SZÁNALMAAAAAS! Mégis, mit várnak egy ilyen lépéstől?!

matthew hozzászólása
matthew31085
2010.06.13. 12:56

Te figyelj! Az egy dolog, hogy bosszús vagy, amiért eligazoltak, de gyakorlatilag mindenre választ ad a nyilatkozatuk, ezek után a szavahihetőségüket kétségbe vonni, és a Vasassal szembeni minimális önkritika nélkül megközelíteni az ügyet csöppet egyoldalú, nem gondolod?

RioF hozzászólása
RioF31084
2010.06.13. 12:51

Még jó,hogy a saját honlapján nem magát fogja hibáztatni vazze!! Kurva nagy megállapitás! Irány Heves megye,hajrá!!Húzzatok! Csak nehogy kopp legyen jövöre is!Hahaha

matthew hozzászólása
matthew31082
2010.06.13. 12:48

http://www.kisgabor.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=544&Itemid=1 olvassatok, okuljatok.

RioF hozzászólása
RioF31080
2010.06.13. 12:23

Neked sincs rá bizonyitékod azt hiszem.No comment.Ezen már kár vitatkozni,Neked(tek) rendesek,Nekem(künk) Judasok!!!!Ez van,és lehetek bunkó is szemetekben,akkor is hátbaszúrtak minket!!!!!!!!!!!!!!!!:(((( Ezennel befejeztem ezt a témát! Majd jövőre elválik a kaki a májtól!:)))

optimista hozzászólása
2010.06.13. 12:14

Sajnos nem vagyok hozzátartozó,bár szívesen lennék!:) Az infóimat az itt megjelent cikkekből és 1-2 ismerőstől veszem.Szemellenző nélkül kell olvasni mindent és nem fanatikusan.Szerinted BG,Szöszke,XY és még jó páran mind hozzátartozók vagyunk,csak azért,mert tiszteljük és becsüljük a játékosokat?Az,hogy Neked Kicsi mit mondott tényleg nem hallottam,de azt sem tudhatjuk még,hogy utána mi történt a háttérben.Nincs rá bizonyítékod,hogy Ő szószegő.Olvasd el újra,amit pár mondatban reagált az előző cikk végén.Én Neki hiszek és várom a nyilatkozatát!

RioF hozzászólása
RioF31078
2010.06.13. 11:54

Bocsi lehet,hogy még nem irtak alá,de akkor meg1eztek az egerrel:Nem mind 1?A lényegen nem változtat szerintem.A lényeg,hogy Te mint gondolom hozzátartozó Te jól értesült vagy!!!:)) Amúgy napok óta arra várunk,hogy milyen szép kis történettel állnak elő a játékosok!!!De valahogy hiába..... Azért nem nekik hiszek hanem a klubnak,mert a Kis G.nekem is az arcomba hazudott többek között,de sajna Te ezt nem hallottad,mert 4 szemközt beszélgettünk.Kár volt!!!!!!!!!

im hozzászólása
im31077
2010.06.13. 11:15

Még mindig ezen a csonton rágódtok? Kedves ideges egri szurkolók, ha azon aggódtok, hogy esetleg mégsem kapjátok meg Kicsit és Hosit: ez már rég túlhaladott állapot. A kutya ugat, a karaván halad... Azért arra kíváncsi lennék, hogy mit szólt mondjuk Biros és Szecska ahhoz, hogy az ő fizetésük dupláját ígérték a pestieknek? Nem sajnálom tőlük, félreértés ne essék. Csak ha az újaknak adnának annyit, akkor nyilván meg kell emelni a régiek fizetését is. Én csak remélni tudom, hogy lenne is a kasszában annyi valós fedezet, hogy ezt az összeget folyamatosan, maradéktalanul mindig megkapják az érdekeltek... És ha már szerződés... nincs esetleg az ígért összegnek olyan része, ami nincs is leírva? Ha zsebbe ígérnek - bár ezt nem is feltételezhetem, csak úgy eljátszottam a gondolattal - azt később hogy lehet kikövetelni? Azt hiszem, a két érdekelt nem gondolt bele abba, hogy milyen vonzatai vannak a lépésnek, amire készültek. Biztos, hogy nem ezt akarták. Arra nyilván számítottak, hogy lesz egy kis hajcihő, de nem hiszem, hogy átgondolták, mi kerekedik belőle. Gondolom, erre az egri vezetés nem figyelmeztette őket. Miért is tették volna. Nekik két olyan játékos kellett, akikkel hitük szerint gyengül a legnagyobb ellenfél és a nyerési esélyt akarták bebiztosítani - ez nem is gond, ez normális. Még egyszer - sokadszor - hangsúlyozom: SENKINEK NEM AZ A BAJA, HOGY EL AKARTAK MENNI. Az sem, hogy több pénzért, vagy szakmai okok miatt. A gond a hogyan-nal és a mikor-ral volt. De csak volt. Kellemes vasárnapot mindenkinek :)

szamóca hozzászólása
2010.06.13. 11:04

Te sem, vagy annyira jól értesült, és xy sem, még, ha mutatott is 5 szeletet egy 12 szeletes tortából...

optimista hozzászólása
2010.06.13. 10:57

Túl-túlértesültnek próbálsz látszani,pedig nem vagy az.Bocsi! Honnan veszed,hogy már aláírtak? A bocsánat kérés pedig azért a Vasas részéről járna,mert amit "XY" írt az előző cikknél és én ide át is másoltam,az az igazság.De mielőtt ilyen rosszindulatú gyalázkodásokat írnátok a két játékosról,meg kellene várnotok,hogy Ők is elmondják az Ő oldalukról a dolgot!Miért gondoljátok páran,hogy csak a játékos lehet a hunyó és az egyesület "ártatlan"? Egyik sem volt soha becstelen és most sem az!!!

RioF hozzászólása
RioF31073
2010.06.13. 10:16

Nem tudom kinek kéne bocsánatot kérnie,amikor valaki azt igéri,hogy horgászni megy majd csak hétfön ér rá bemenni a Vasasba,ehhez képest csütörtökön aláír Egerben....hmmm ez érdekes!Sorry kedves optimista!:)))

szerk hozzászólása
szerk31072
2010.06.13. 10:07

Felhívom a hozzászólók figyelmét az oldal alján olvasható moderációs alapelvekre. Kérjük az abban foglaltak figyelembe vételét, mert az alapelveket megsértő kommenteket töröljük. Köszönet.

sz@razeger hozzászólása
2010.06.13. 08:35

Optimista! Nem a Méhes b@szta el, hanem a két Júdás volt a gerinctelen a tárgyalások folyamán... De most megszívják majd az egerrel együtt... lehet majd szépen perkálni aztán lesz majd nagy sírás hevesi részről... Gerinctelen Kicsi, majom Hosi!

sanya05 hozzászólása
sanya0531070
2010.06.13. 08:33

Nehogy már a Vasas hibája legyen, hogy Kicsi és Hosi ilyen gerinctelenül távozott! Vannak bizonyos szabályok az átigazolásokban is, mint a vízilabdában, amiket be kell tartani, ők ezeket a szabályokat áthágták, ezek után miért a Vasas a hibás? Ha egy meccsen az ellenfél szabaddobást kap, de én eldobom a labdát és kiállítanak, az az ellenfél hibája, vagy az enyém?

sz@razeger hozzászólása
2010.06.13. 08:32

Szöszke! Nem tudom... lehet elgurultak a gyógyszereid, vagy éppen csak a hajszíned okán vagy ilyen buta és primitív... de változtass, mert te nem tudod, hogy mik állnak a háttérben a két gerinctelen féreg átigazolásának ügyében! Úgy hogy csituka baby!

RioF hozzászólása
RioF31068
2010.06.13. 02:13

Szöszke! Lehet,hogy viccesen hangzik,de ezek száraz tények akkor is!Vári is Judas volt a Vasasbeli távozásakor!De szerintem neked erről fogalmad sincs miért??A Vasasból millió játékos távozott már békességben,és nagy szeretettel gondolunk rájuk!Kósz,Petöváry,Székely Csucsu,Varga Zsolt,Mátyás Zoli,2 Steinmetz,Varga testvérek,Vindisch Feri....stb.Rájuk jó szívvel gondolunk vissza,csak hogy értsd.Ők korrektem távoztak ennyi.De Vári,Kis G,Hosnyánszky ők hazudtak,és gerinctelenek voltak! Egyébként ha 5 szörös pénzt kapnának,akkor sincs itt helyük tovább,és húzzanak Hevesbe!Majd rádöbbenek egyszer megérte-e!:))

Szöszke hozzászólása
2010.06.13. 01:45

Tudod RioF ez a mai profi világban ez a Júdás meg Geréb meg hasonlók elég viccesen hangzik. Akkor Kásás Z. meg Vári meg mindenki áruló volna??? Egyébként meg én Hosi és Kicsi helyében már kétszeres pénzért sem akarnék ezután a Vasasban játszani.

optimista hozzászólása
2010.06.13. 00:18

Nem a szerződéssel van probléma.Az tiszta ügy,szabadon igazolható mindkét játékos.Az az undorító,ahogy a Méhes az egészet tálalja itt a VLV-n és egyéb fórumokon.Nehezére esik beismerni,hogy ezt "el...ta".

matthew hozzászólása
matthew31065
2010.06.12. 18:22

gondolom, ez ennél kicsit bonyolultabb a szitu, de kíváncsian várom, hogy lesz-e megegyezés...

Rolling hozzászólása
Rolling31064
2010.06.12. 18:19

Ismerni kellene mindkét szerződést. Az ellentmondás esetén azt kell nézni, hogy a két szerződő félnek mi volt az alapakarata. Csak példaként, és nem a konkrét eset kapcsán. Van egy szerződés 10 Ft-ról, egy másik 100 Ft-ról, és a 100 Ft van kifizetve, akkor az lesz elvileg az érvényes, mert a két fél azt követte.

vlvlv hozzászólása
vlvlv31063
2010.06.12. 17:06

Ez nem Méhesen múlott. A szerződéseket klubszinten kötik.

optimista hozzászólása
2010.06.12. 16:15

Csak ezzel az a gond,hogy a két játékosra akarja kenni a Méhes,ahelyett,hogy beismerné,hogy hibáztak és bocsánatot kérne Tőlük. Dehát ez a Vasas,sajnos!

XY hozzászólása
XY31061
2010.06.12. 15:37

Sajnos az a gond, hogy a Vasas vezetosege nagy hibat kovetett el es most a nagy nyilvanossag elott probalja menteni ami mentheto. Sok remenyt nem latok.

szamóca hozzászólása
2010.06.12. 15:04

nekem, mint szurkolónak bármikor a szemembe mondhatod ugyanezt, bár ennyit nem nézek ki belőled sem...

Antivasas hozzászólása
2010.06.12. 14:37

Akkor nem értem te miért vagy bent a fórumon. Úgy látszik a vasas vezetői és szurkolói egyformák.

punki hozzászólása
punki31058
2010.06.12. 14:26

Azt a sötétet nem kéne moderálni , aki antiíVASAS-ként ír??!?!?!?! Mert én is tudnék egy két jó nicknevet találni! De jobb, lenne, ha ez a fórum kulturált emberek fóruma lenne, és nem a sötétség lenne az úr! Ne győzzenek az idióták!!!!

Antivasas hozzászólása
2010.06.12. 14:06

Kicsi és Hosi az Egeré, és kész. Ezt miért nem lehet elfogadni ? Szerintetek milyen szájízzel játszanának nálatok, ha valamilyen jogi úton mégis maradnának. Miért nem a két Vargát szidjátok ? Inkább kérdezzétek meg a vezetőiteket, hogy miért akar mindenki elmenni a Vasasból ?

ak47 hozzászólása
ak4731056
2010.06.12. 14:01

Így népszerűsítik a sportágat gyerekek! Ez PR és marketing! Remélem ráharap a média komolyabban és még a Híradóban is szólnak róla egy pár szót. Ott kéne ezt feszegetni, hogy az is lássa aki nem jár meccsekre...és megjöjjön a kedve.

matthew hozzászólása
matthew31055
2010.06.12. 13:38

najó, ez azért gonosz volt :P

matthew hozzászólása
matthew31054
2010.06.12. 13:38

ez kekeckedés.előjönnek a bajzáti moderálási alapelvek?

szerk hozzászólása
szerk31053
2010.06.12. 13:32

Igen, de nem szeretnénk, ezért kérjük, hogy írj más néven. Köszi.

optimista hozzászólása
2010.06.12. 13:23

#187 XY It van egy elgondolkoztato tortenet. A szezon vegefele a vezetok megkerdeztek a szobanforgo jatakosokat, hogy mit kernenek, hogy maradjanak. A ket jatekos megnevezte az osszeget mire a vezetok azt mondtak,hogy renben van. Eljott az anket ideje a ket jatekosnak esze agaban sem volt csapatot valtani es ezt ki is fejeztek. Ahogy a dontok befejezodtek a vezetoseg eloallt az un. kreativ matematikaval. Ahelyett, hogy megadtak volna azt amiben szoban megegyeztek a jatekosokkal elkezdtek atkalkulalni a szamokat es lass csodat a nettokbol bruttok lettek stb...stb.... Amikor a jatekosok ezt nem fogadtak el, elojottek az opcioval. Ezt visszautasitva elfogtak egy masik csapat ajanlatat. Ez a tortenet. Elgondolkoztato. Teny az, hogy ha a cegem ahol dolgozom ezt probalna velem csinalni azonnal koszones nelkul kisetalnek az ajton. De hat ez en vagyok. Ennyi. 2010-06-10 23:58 | permalink Ezt az előző cikk hozzászólásaiból másoltam át ide.Ennek alapján a Vasasnak nincs semmilyen jogalapja,mert Ők voltak akik kihátráltak az "adott szó kötelez" szokásból.

ElDiablo hozzászólása
2010.06.12. 13:20

Egy kis matek mindenkinek. A "profi" vizilabdasok fizetese kb. igy nez ki, ezt klubbja valogatja: 10-20% költségtérités az amatori statuszon belul + 80 -90% szerzodes "munkajogviszony" szerint (itt jon a kepbe az egyeni szponzor). Az hogy a jatkosok egyeni szponzorai az adott csapathoz kozelallokbol vagy a szovetsegi tamogatokbol kerul ki szinten eseti kerdes. Ebben az esetben csak egy baj van, hogy a magasan fejlett kulturaval es intelligenciaval megaldott Vasas vezetoseg szoszerint elcseszte a maganszponzorral valo eggyeztetest es ket szerzodes kulonbozo ervenyessegu/lejaratu. Es mielott a sok veresszaju okoskodo nekem esne, hogy hulyeseg meg nemigaz, kapcsoljatok be a TV-t es nezzetek meg a foci VB-n resztvevoket. A nemzeti csapatot pl. az ADIDAS öltözteti de nagyon sokan az egyeni szponzoruk cipojet pl. NIKE-t viselnek. Ezt a jol emlekszem 2009-ben a CAS tette ove. Kozekvencia, a Kicsi es a Hosi megy sot elkepzelheto hogy a maganszponzort is viszik magukkal. (ertelemszeruen nem a TEVA-t, nem a Plaket-et hanem a Vodafon-t vagy mast)

vlvlv hozzászólása
vlvlv31050
2010.06.12. 13:07

Amiről persze valószívűleg a játékosok és a szurkolók tehetnek a legkevésbé... Valójában "érthető" (idézőjelben!) a Vasas reakciója. Jövőre lesz 100 éves a klub, és (relatíve) nagyobb népszerűségű sportágban a mostani állás szerint csak vizilabdában lehet bajnokuk. A tényleg nagyon sok fiatalall játszó Eger ellen a játékosállomány alapján sokkal simábban kellett volna nyerni a döntőt, majd törekedni nemcsak a játékosok megtartására, hanem további erősítésekre, pl. a "kotori" magyarokkal. Ehhez képest az egész idényben szenvedett a csapat, minden olyan hírből ami "közelállóak"-tól származott az jött le, hogy valami nincs rendben a csapatnál. A két Vargát még "benyelte" a klub, de az újabb két olimpiai bajnok már nagyon megviseli idegileg őket, hiszen így most erősítésekkel is csak a szintentartás tud a cél lenni. Persze nagyon jó lenne, ha nem így lenne és sikerülne egy EL-győzelemre esélyes csapatot összehozni, de a csapatújraépítés semmiképpen nem úszható meg, és az ugye sok időt igényel. Mindenesetre ez a helyzet magyarázhatja a Vasas nem igazán logikus és elkeseredett lépését, de az is biztos, hogy ez a helyzet egy következmény, nem pedig a kezdete valaminek. Szóval nagyon úgy tűnik, hogy a játékosok menekülnek, és aki figyelmesen olvasta a Varga Dani féle itteni interjút, az gondolhatja azt is, hogy a korábbi Vasas-ikonok távozása már jelezte ennek a folyamatnak a kezdetét. szerk: Törölhettek is ha akartok.

BG hozzászólása
BG31049
2010.06.12. 12:33

Ami erdekes lehet, hogy ha szponzori szerzodest a sportoloi szerzodes lejarta utan is ervenyesnek talalnak akkor minden jatekost aki csapatot valt lehetne kotelezni, hogy az elozo csapata polojaban vagy koppenyeben vonuljon fel. Ez egy abszolut hulyeseg lenne. Altalaban, ahogy a sportoloi szerzodes lejar a szponzori szerzodest megszuntetik ha ajatekos nem hosszabbit. Ez a korekt eljaras. Ez ebben az esetben nem tortent meg. A szovetseg jelezte az Egernek a jatekosokkal valo megallapodas elott. hogy a sportoloi szerzodes lejartaval a jatekosok igazolhatok. A szovetseg most sem fog mast mondani. A szponzori szerzodessel esetleg megprobalhatnak polgari birosagra menni ha akarnak de ez nem fogja a jatekosok jatekjogat fefuggeszteni.Az egesz ugy egy cikuszhoz hasonlit. Ez mar odaig fajult, hogy a Vasas szurkolok tejesen elidegenultek a jatekosoktol es a jatekosoktol sem lehet elvarni, hogy ezek utan maradjanak barmi is tortenik. Ezt a Vasas vezetosegenek figyelembe kene venni. Talan szerencses esetben az lesz ennek a vege, hogy valamilyen modon uj, jozan szbalyzatokkal rendet tesznek a szerzodesekkel a jovoben.

matthew hozzászólása
matthew31048
2010.06.12. 12:29

egy lufi most kipukkadt, úgyhogy egy kis revideálásra lesz szükség.

Yoda hozzászólása
Yoda31047
2010.06.12. 12:20

Mert megvan a "bizalmi viszony".:)

matthew hozzászólása
matthew31046
2010.06.12. 12:18

nálunk úgy fest, még dívik a szokásjog és a kezet rá-szerződés.

matthew hozzászólása
matthew31045
2010.06.12. 12:17

ha már a jogi kukacoskodás a téma, akkor ilyen alapon az mvlsz-nek is meg kéne változtatnia a nevét, mert hajaz az mlsz-ére. ;)

Yoda hozzászólása
Yoda31044
2010.06.12. 12:14

Az NSO-s morzsa szerint amatőr sportolói szerződést kötnek velük hivatásos sportolói szerződés helyett? Hoppá, egyre jobb:):P

szerk hozzászólása
szerk31043
2010.06.12. 12:06

Légy szíves regisztrálj más néven, ez megtévesztő. Köszönjük.

vlvlv hozzászólása
vlvlv31042
2010.06.12. 11:55

Hát ezt nem tudni. Valószínű, hogy ez csak a játékosok fizetését szabályozza. Mindenesetre ez is nagyon érdekes helyzeteket szülhet. Szóval ugye (szintén a nyilatkozatok alapján) az a mondás, hogy az opciós jog lényege, hogy ha a Vasas megadja azt amit az Eger ajánl, akkor igényt tarthat rájuk. Mindannyian tudjuk, hogy egy kis konspirációval lehet olyan számot mondani, amit a Vasas nem tud/akar megadni, viszont azt később a játékosok sem kérik számon az Egertől.... És mi van akkor, ha a játékosok elmennek (gyorsan) egy egri sajtótájékoztatóra Vasas-pólóban? Vagy kettőre? Vagy lemennek az egri strandra ugyanilyen öltözetben? Mit lehet ekkor mondani? Azt, hogy eleget tesznek szerződéses kötelezettségeiknek...... Szóval agyrém ez az egész. Jobb lett volna ezt nem bolygatni....

matthew hozzászólása
matthew31041
2010.06.12. 11:42

szerintem azt kéne csinálni, hogy az Eger nem fizet, és Kicsi meg Hosi szépen megmondja, hogy csináljunk annyi Tevás, Uniquás reklámot, amennyit akartok, most is ott virítanak a metrókon, buszokon az elzárta-e a gázt meg hasonló plakátokon. egyáltalán a Vasas ilyen módon kaphat még pénzt vagy ez csak a szponzorokat illeti, ha megítélnék?

vlvlv hozzászólása
vlvlv31040
2010.06.12. 11:34

(túlnyomórészt) Mozaikokból építkezve: Az NS írta meg először jól: A játékosok valójában amatőrök, ennek kezelésére létezik a (talán így hívják) sportolói szerződés. Ennek alapján kérik ki az egyesületek a játékengedélyt a szövetségtől. Halmos úr nyilatkozata szerint ez a két sportoló esetében lejárt, így az Eger igazolhatja őket, azaz köthet velük egy újat és kikéri a játékengedélyüket, vszínű meg is fogja kapni. De mivel a játékosok mégiscsak profik, ennek kezelésére (általában nem is a klubbal) kötnek egy másik szerződést, és az ebben foglaltak alapján kapják a pénzt a játékosok. A vlv hírmagyarázat alapján ez csak egy reklámszerződés lehet, hiszen a szerint a játékosokat a Vasas-brand (logok-támogatók) viselésére kötelezik. Ha igaz, hogy az amatőr szerződés lejárt, akkor csak ebben lehet az 'opció'. Ha azt a Vasas érvényesíteni tudja, akkor tényleg előállhat a vlv hírmagyarázat víziója, de ebben az esetben ezt pénzzel is kezelni lehet, azaz ezt biztos átgondolták az egriek is, és majd fizetnek valamennyit. Amennyiben megegyeznek, vagy amennyire kötelezik őket. De a játékosokat a Vasas már nem valószínű, hogy meg tudja tartani. Az előzmények alapján felesleges is lenne. Viszont akkor érthetetlen az akciójuk, hiszen kommunikációs szempontból egyszerűen megfordítható a helyzet, hiszen könnyedén kommunikálható, hogy nem is a játékosokra van szüksége, hanem pénzre, akadályozza az olimpiai bajnokok pályafutását, feleslegesen borítja a furcsa, ámde bevett szokásokat (nyilván nem egyedi esetről van szó), nyilvánvalóvá teszi, hogy a vezetés valamit nem kezelt helyesen, stb. stb.

matthew hozzászólása
matthew31039
2010.06.12. 11:28

bocs, a második fele már RioF-ra vonatkozott. ;)

matthew hozzászólása
matthew31038
2010.06.12. 11:28

és mi a helyzet, ha ez a kettő ellentmond egymásnak? látom, megfelelő jogi jártasságod van, akkor erről a színlelt szerződésről is mesélhetnél, mi befolyásolja a tényállás jogi értelmezését? mivel szankcionálhat egy bíróság ilyen helyzetben? előfordulhat-e, hogy a szerződések egyszerűen formai hibásak? egyébként amikor egy korábbi hozzászólásomra válaszoltál, azt kifejtettem már, de a kedvedért újra leírom: ilyen szituációban egyik félnek sem érdeke már a hosszabbítás, egyedül az lehet a Vasas érdeke, hogy minél több pénzt (remélem, egy fityinget sem) kisajtolhassanak az Egerből...

Rolling hozzászólása
Rolling31037
2010.06.12. 10:58

Nem ismerem a szerződések pontos tartalmát, így dőreség lenne bármit is konkrétan mondani. Majd eldönti az illetékes sportbíróság, vagy akármi, hogy kinek van igaza. Az látszik egyelőre biztosnak, hogy két szerződés volt a Vasas és Kis Gabiék között (meg gondolom mindenki más és a Vasas között). A jog ismeri és szabályozza az ún. színlelt vagy más néven takart szerződés fogalmát. A színlelt szerződés semmis, ha az más szerződést leplez, a szerződést a leplezett szerződés alapján kell megítélni. Vagyis ha a konkrét esetben volt egy nyilvános szerződés, ami mellett volt egy másik, opciós szerződés, akkor elvileg az első a leplező (ami semmis), és a második a leplezett, ami az érvényes. Persze még egyszer hangsúlyozom, hogy ismerni kellene a szerződések pontos tartalmát.

RioF hozzászólása
RioF31033
2010.06.12. 01:10

mi is a pontos kérdésed kedves??

RioF hozzászólása
RioF31032
2010.06.12. 01:09

Te honnan tudod,hogy a Vasas vezetők milyenek????Életedben beszéltél már velük?? Csak azért állitod ezt ,mert a 2 hazug JUDAS,azt hiszi,hogy egy szerzödéssel azt csinál amit akar???Hát ez még az olimpiai bajnokoknak sem jár!:))A szabályok rájuk is vonatkoznak.Bocsika.De jobban is járnak ha elhúznak a pi....,mert itt már nincs maradásuk,csak pengessen ZF. A Vasas tábor nem felejt!!

georgiosz hozzászólása
2010.06.12. 01:06

:) RioF drága még mindig érdekelne hogy mi is az a "kérdés" az ex-olimpiai bajnokaitok között ? ? ? :D

RioF hozzászólása
RioF31030
2010.06.12. 01:00

Te meg bitang egyszerű vagy barátom!Ez meg így működik!:)))

RioF hozzászólása
RioF31029
2010.06.12. 00:50

Bünhödjön a 2 Geréb!!!!!:(((( Csak azért mert több tucat embert szembe hazudtoltak!!Aztán húzzanak el innen Dobó Katicához nagyívben!!

vlvlv hozzászólása
vlvlv31026
2010.06.12. 00:09

Szóval a ?gentlemen?s agreement? by Vasas: Anno minden médiában megjelent, hogy a Vasas szerződést hosszabbított Kásás Zoltánnal (2004). Aztán mindenki csak pislogott, amikor kiderült, hogy ugyan igen (szóban), de mégsem, mert a szerződéshosszabbítás csak akkor lett volna érvényes, ha..... Ma más mindegy, hogy a pontok helyére milyen utólagos magyarázatok hangzottak el. Biztos van aki emlékszik arra, ki volt a másik főszereplő.

matthew hozzászólása
matthew31025
2010.06.11. 22:39

hát ha tényleg lejártak a szerződések, akkor pénzt tőlünk nem nagyon látnak, de ott van a változatlan szponzori forrrás nekik.

matthew hozzászólása
matthew31024
2010.06.11. 22:32

én is ezen tűnődtem, de valami olyasmire számítok, hogy a szerződést betarthatatlannak fogják nyilvánítani, ha ez esetleg bíróságra kerül. szerintem az a legvalószínűbb, hogy a kérdéses passzusokat annulálják, mert ez nem csak jogi szemmel nézve, hanem praktikusan is elég logikátlan. valami olyasmi áll most fenn, hogy lejárt a szerződés, de mégse járt le. ez így egy önellentmondás, azt meg nem engedi meg a jog. hozzáteszem, nem vagyok jogász, minimális jogi ismereteimmel erre jutottam.

U.E. 02 hozzászólása
U.E. 0231023
2010.06.11. 22:26

Üdvözletem mindenkinek !!!! Végig olvastam már pár nap véleményét. Én teljesen hígat ember vagyok attól függetlenül hogy a nevemből mindenki tudja hova húzok. Eddig nem éreztem azt hogy egyik másik hozzászólás is kiverné a biztosítékot. Annak ellenére hogy Én HÍRHEDT ( VIDÉKI ) vagyok akik " általában primitív elmaradott földművesek ,, Most is sokáig gondolkoztam hogy reagáljak-e, de a megvesszük a bajnokságot már picit necce volt. És most olvasva punki szavait ( De - ez a történet innentől már pénzről szól majd! Hogy mennyit fizet az EGER a VASAS-nak azért a két játékosért! Amiből persze a VASAS tud az EGER-el szemben erősíteni! ) Akkor kérdezem én most ti azért lesztek majd bajnokok mert megfejtek minket?????? Ez nem ugyan az ?????

BG hozzászólása
BG31022
2010.06.11. 21:48

Igazad van moka

móka hozzászólása
móka31021
2010.06.11. 21:26

Nem értem...Mi az Istenek kell erőltetni a maradásukat a tegnap történtek után? Úgy sem nyújtanák a maximumot ha maradnának!Méhes Úr! Tessék inkább Steinmetz Ádira, meg Kiss Gergőre koncentrálni! Hajrá Vasas!

BG hozzászólása
BG31020
2010.06.11. 20:47

Ez az ugy kezd egy totalis cirkussza valni jo magyar szokas szerint. Azt is megkene vizsgalni, hogy hogyan lehet egy szponzori szerzodes ervenyben egy sportoloi szerzodes lejarta utan. Lesz min ragodni az okosoknak.

szamóca hozzászólása
2010.06.11. 19:35

"Ami a konkrét ügyet illeti, sok fordulatot tartogathat még. A magunk részéről azt sem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert a következő szezonban az Eger csapatában szerepel, de a bemutatáshoz a többiekétől eltérő öltözetben, a Vasas piros-kék, TEVA és Plaket feliratokkal ellátott köpenyében sorakozik fel... (Hogy a sapka-kérdést hogy fogják megoldani, arról fogalmunk sincs.) " szerk., ;)

Rolling hozzászólása
Rolling31011
2010.06.11. 19:19

Varga Tamás a Fradival 1+1 éves szserződést kötött, ami érdekes a tegnapiak tükrében. Azt gondolom, hogy tényleg rendet kell teremteni a szerződések körében, és előbb-utóbb tisztázni kell, hogy mi mit jelent. Ha csak ennyi haszna lesz a dolognak, már megérte a Vasasnak. Egyébként pedig nem azt a felet kell fikázni, aki be akarja tartani a szerződést.

szamóca hozzászólása
2010.06.11. 19:11

Te olyan nagyon képben vagy ugye?! írjál, és a hozzád hasonlókkal írjatok még sok-sok közhelyet, aztán jól értsetek egyet. a hozzászólások 95 %-a semmi más, mint közhelyek pufogtatása pénzről, szakmaiságról, Olimpiáról, váltás fontosságáról, és időzítéséről, stb.

szamóca hozzászólása
2010.06.11. 19:06

Lala, "Ne törődjetek a sok irigy,vak,fogalmatlan,elfogulttal!!! " bekaphatod

Hentes73 hozzászólása
2010.06.11. 19:04

Bocs 2012 London.

Hentes73 hozzászólása
2010.06.11. 19:02

Kedves Kicsi és Hosi! Ne törődjetek a sok irigy,vak,fogalmatlan,elfogulttal!!! Azt tegyétek ami nektek jó!!! A cél: 2014 London!!! Csak ez számít!!! Ha ehhez az kell hogy Egerbe menjetek ,akkor menjetek oda!! Üdv Lala

Brigi hozzászólása
Brigi31006
2010.06.11. 18:59

Azért ez a gentleman agreement elég erős volt a veztőség szájából... Szeretem ezt a más szemében a szálkát is mentalitást!:P

Szöszke hozzászólása
2010.06.11. 18:36

No akkor helyesen mielőtt abba kapszkodtok bele.:::)))) A gentleman agreemnethez két gentleman szükségeltetik. A Vasas vezetői pedig nem azok.

Szöszke hozzászólása
2010.06.11. 18:34

Hm a gentleman agreementhez ugybár két genleman szükségelteteik.:::))) No a Vasas vezetekők nem azok.

szamóca hozzászólása
2010.06.11. 18:30

Vasas szurkolók, vasasos társaim! Mindenféleképpen szerencsétlenül alakul a helyzet. Van olyan dolog, ami esetleg nem volt szép Kicsitől és Hositól, de annak nincs köze vezetőkhöz, szurkolókhoz ( ebben az ügyben ), és itt azt senki le nem fogja írni. Az ankét idején őszinték voltak, amikor a maradásukról beszéltek, Ők így gondolták. Kicsi egy szívvel lélekkel srác, tényleg. Az élet úgy hozta, hogy ilyen mocskos szarul alakult ez a dolog. Biztos, hogy nem ezt akarták Ők sem.

im hozzászólása
im31000
2010.06.11. 18:25

A Szövetség nincs könnyű helyzetben. Mindenki érzi, hogy az úgynevezett opciós megoldás, ami eddig a bevett gyakorlat volt, nem szerencsés. Most kiborult a bili. Ha nem kellően átgondoltan döntenek, kiengedik a szellemet a palackból. Összevissza borulhatnak fel az eddigi megállapodások, senki nem lehet biztos semmiben-senkiben és főleg, nem tervezhet biztosan előre.

matthew hozzászólása
matthew30998
2010.06.11. 17:27

erről van szó, itt már csak arra megy ki a játék, hogy megfejhessék az Egert. ha Méhes a gentlemen's agreementre hivatkozik, ez a mentalitás a vázolt jogi akciókkal részükről is inkább talio-elvre módosul.

Róma2009 hozzászólása
2010.06.11. 17:22

Egyetérek, talán el kéne gondolkodnia a Vasasnak külföldi játékosok szerződtetésén... Még ha vissza is jönne Kicsi és Hosi, nem lenne sok értelme, mert dacból sem tennék oda magukat.

Rolling hozzászólása
Rolling30995
2010.06.11. 17:09

Nem tartanám szerencsésnek, ha mégis a Vasasban maradnának, ugyanakkor rendet kell tenni mindenféleképpen pl. az X+X éves szerződések ügyében. Ami gond, hogy továbbra sincs érdemi csapat a Vasasnál, bár az is igaz, hogy nem szabad kapkodni. Lehet, hogy a külföldi piacon kell szétnézni.

matthew hozzászólása
matthew30994
2010.06.11. 17:08

lehet akármilyen opciós joguk, ha nincs meg az egyetértés, egyik félnek sem érdeke a szerződés meghosszabbítása. a jog akármennyire is kötelez, az életet nem írhatja felül.

punki hozzászólása
punki30993
2010.06.11. 17:06

A szövetség meg úgy határozik majd, hogy a válogatott érdeke azt kívánja, hogy játsszanak! Meg hát ugye ezek után kinek kellenének ők! De -ez a történet innentől már pénzről szól majd! Hogy mennyit fizet az Eger a VASAS-nak ezért a két játékosért! Amiből persze a VASAS tud az Egerrel szemben erősíteni! Ez már jogi és szövetségi kérdés!! Hajrá VASAS!

matthew hozzászólása
matthew30992
2010.06.11. 17:05

nyilván elbukik ez a kísérlet. ha nem akarnak ott játszani, úgysem fognak. ez ilyen egyszerű.

cowk hozzászólása
cowk30990
2010.06.11. 17:00

(tudtommal) elofordulhat, hogy kicsi es hosi vasas felszerelesben jelenik meg a bitskeyben vagy a sajtoesemenyeken =D

Hewson hozzászólása
Hewson30989
2010.06.11. 17:00

Ez vajon mit jelent? Ha az MVLSZ olyan dontest hoz, hogy jogilag hibas lepes volt, hogy Hosi es Kicsi alairt Egerbe, akkor azt semmisse teszik es maradnaka Vasasnal? Vagy birosagon fog eldolni a dolog? Ha ezt kozzetette a Vasas, az egyertelmuen jelzi, hogy a szerzodes szerint Kicsi es Hosi nem mehet el, csak ha a Vasas hozzajarul, vagyis nem adja meg a masik fel altal kinalt kondiciokat. Akkor viszont az Egerbe valo szerzodes semmissnek tekintheto, hiszen jogellenes. Nem ertem...

Socio hozzászólása
Socio30988
2010.06.11. 16:56

Az érdekes lenne,ha bíróságon 'igazolnák' vissza a két játékost. Vagy most ennek milyen következményei lehetnek?

cowk hozzászólása
cowk30987
2010.06.11. 16:50

:)