FACEBOOK

Vodafone Aranygála - a két hiányzó nyilatkozott a VLV-nek

Vodafone Aranygála - a két hiányzó nyilatkozott a VLV-nek
hozzászólás, 2009.06.19.

Péntek este vízilabda-ünnep lesz a Margitszigeten, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. A legutóbbi három olimpia aranykovácsai szinte hiánytalanul ott lesznek a 19.30-kor kezdődő gálamérkőzésen. Märcz Tamás és Fodor Rajmund a máltai nyári bajnokság nagy tiszteletnek örvendő idegenlégiósa, szerződésüket már az év elején aláírták, s a "papír" szerint ezen a hétvégén is Máltán a helyük. Mindkét olimpiai bajnok nyilatkozott a VLV-nek.

Märcz Tamás - mint már korábban megírtuk - idén a Sirens játékos-edzője. A hétvégén szerepelnie kell, így bármennyire szeretett volna, nem tud részt venni az esti Aranygálán.

A VLV-n keresztül a következő üzenetet küldte a mai este részvevőinek:

"Nagyon sajnálom, hogy előzetes szándékommal ellentétben nem vehetek részt egy ilyen nagyszabású és jövőbe mutató gálán. Sajnos elköteleztem magamat még az év elején egy máltai csapathoz, akiket semmiképp nem szeretnék cserben hagyni. Megpróbáltam mindent, hogy a helyi versenynaptárat valamilyen úton-módon átalakítsák, elcserélve a meccsünket, hogy ne ütközzenek az időpontok, de sajnos nem volt erre lehetőség. Remélem, hogy ha legközelebb hasonló programot szerveznek otthon, ott lehetek a fiúkkal!

Köszönet Székely Bulcsúnak és Vári Attilának, hogy egy ilyen egyedülálló rendezvényt hoznak létre és a hazajutásom érdekében is minden követ megmozgattak."

Fodor Rajmund kétszeres olimpiai bajnok a nyári máltai bajnokság legutóbbi fordulójában, a Sliema játékosaként súlyos sérülést szenvedett. Rajmi nem vesz részt az esti Vodafone Aranygálán. Csütörtök este arról kérdeztük: hogy van, mennyi időt vesz igénybe a gyógyulása és milyen érzésekkel gondol távol Budapesttől a társak ma esti közös „fellépésére”.

- Körülbelül három hetet kell kihagynom. Még csütörtök reggel is vizsgáltak az orvosok, úgy tűnik „csak” az orrnyergem tört el, a csont nem mozdult el, különben még operálni is kellett volna. Csütörtök reggel volt a sokadik vizsgálat, így eddig nem is mehettem volna sehova, amúgy pedig februárban aláírtam egy szerződést, ami kötelez bizonyos dolgokra, a gála alig három hete még nem volt biztos.

- Hogy történt a sérülésed?

- Az ellenfélnél játszó Szeles György lövés közben az orromat is ellőtte a kezével. (Egy támadásnál előtte már majdnem lefejelt, de ez lehet, hogy szubjektív vélemény volt…)

- Utazott rád valamiért?

- Nem. Egyszerűen nem tud játszani, koordinálatlan, felelőtlen.

- Mit csinálsz ez alatt a három hét alatt, kezelések?

- Egyelőre óvatos lábtempózgatás következik, kitett fejjel, majd a jövő héttől talán már úszogathatok.

- A péntek esti gálával kapcsolatban van benned hiányérzet?

- Igen. Fontos esemény, jó lett volna ott lenni.

- Üzensz valamit a nézőknek, az egykori társaknak?

- Remélem, hogy az egész vízilabdaélet profitál abból, ami a szigeten lesz péntek este. Mind a szabálymódosító törekvésre, mind a résztvevők szándékára gondolok. Jó lenne, ha nem néma kiáltás lenne a Világba... Nagyon szenved a sportágunk, nem lehet így hagyni! Játszottam már ezekkel a szabályokkal, én, mint játékos, sokkal jobban élveztem, mint az összes többi fajtát „összesen”. Biztos vagyok benne, hogy a nézők is jól járnak az újításokkal. Minden társamnak jó egészséget, további sportsikereket kívánok!

- Mi pedig gyors gyógyulást!

A kapukat 19.00 órakor nyitják meg, a Hajósban jegyárusítás már nem lesz.

A csapatokat a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya állította össze, döntése során Kemény Dénes szigorúan szakmai szempontokat vett figyelembe.

A csapatok összeállítása a következő (kiemelve a kezdő játékosok):

Fehér sapkában játszik:
Benedek Tibor, Biros Péter, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Kovács Zoltán, Madaras Norbert, Szécsi Zoltán, Tóth Frank, Varga Dániel, Varga I Zsolt, Varga II Zsolt, Vári Attila, Vincze Balázs.
A csapatot segítő stáb: Kásás Zoltán (edző), Zala György (erőnléti edző), Nagy Ferenc (gyúró), Gábor Antal (orvos).

Kék sapkában játszik: Gergely István, Kásás Tamás, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Kósz Zoltán, Molnár Tamás, Németh Zsolt, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Székely Bulcsú, Varga Dénes, Varga Tamás
A csapatot segítő stáb: Mátéfalvy Csaba (edző), Dubecz József (erőnléti edző), Szánta Károly (gyúró), Pavlik Gábor (orvos).

A mérkőzést új szabályok szerint vezeti Kemény Dénes. A szervezők célja a játék élvezetesebbé és látványosabbá tétele. A pálya mérete 30 méter helyett 25 méteres lesz, a mezőnyjátékosok száma pedig 6 helyett 5 fő. A játék felgyorsítása érdekében a kiállított játékos azonnal visszatérhet a sarokból, és a kapusról kipattanó labda után sem jár majd sarokdobás.


A hivatalos program:

19:00           kapunyitás
19:00-19:50  játékosok dedikálása
19:30-20:00  Vodapolo előmérkőzés
20:00-20:20  a magyar vízilabda történelme – visszaemlékezés képekkel, felvételekkel
20:30-22:30  gálameccs
22:30           a Vodafone Aranygála vége

3 régi hozzászólás

Dani hozzászólása
Dani22768
2009.06.19. 15:19

Sziasztok! Ha a Tisztelt Szerkesztőkön múlna, fantasztikus TV közvetítést láthatnánk, de akiknek KOMPETENCIÁJUK volna egy ilyen UNIQUM esemény VILÁGRASZÓLÓ közlésében egymás fene...ben vannak, de az bitos, hogy fogalmuk sincs ahhoz, amit csinálniuk kellene. 3 OLIMPIAI BAJNOKI ARANY, kedves "sport tv szerkesztők" sem elég egy ilyen esemény közvetítéséhez???????????????????????????????????? ÉLJEN A VLV.HU!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Coach hozzászólása
Coach22767
2009.06.19. 15:17

Sziasztok. Tegnap kicsit keson irtam. Meg egyszer: Vilag liga elodonto eloben itt: http://www.nmnathletics.com/newMediaPlayer/consolewmp.htm?oemid=23020&id=44428&DB_OEM_ID=23020&type=live

katsa hozzászólása
katsa22766
2009.06.19. 12:14

Kedves SZERK. ÚR! Tényleg nem lesz TV közvetítés egyik csatornán sem? Nem lehetne kilobbizni még estig valahogy? (bár nekem van jegyem, de sokan kiváncsiak lennének rá..) Előre is köszönöm a szíves válaszát!