FACEBOOK

Kis Gábor mandulaműtétre készül

Kis Gábor mandulaműtétre készül
hozzászólás, 2009.03.12.

A Vasas és a válogatott jelenlegi elsőszámú centere – saját szavai szerint - hónapok óta úgy vízilabdázik, hogy játék közben mintha szívószálon venné a levegőt. És mivel a centerrel általában történik ez-az meccs közben, szüksége van némi erőfeszítésre, továbbá az ehhez nélkülözhetetlen levegőre, beláthatjuk, hogy a jelenlegi állapot nem ideális. Kicsi gyorsan változtat is rajta: kiveteti a manduláját!

- Sokat voltam mostanában beteg és 90 százalékban a mandulám volt az okozója ezeknek a betegségeknek. Nagyon régóta mondják az orvosok, hogy ki kellene szedni, de most már olyan szintre jutottak a dolgok, hogy amikor más ember csak tüsszentene hármat és semmiben nem zavarná a kis megfázás, nekem egyből begyullad, tüszőssé válik a mandulám és lázas leszek. Mindig antibiotikumot kell szednem ilyen esetekben, és ez már kicsit zavaró. Úgy döntöttünk Lacival, Dénessel és az orvosokkal, hogy muszáj beavatkozni. Inkább most legyen egy kis kihagyásom a bajnokság közepén, mint a rájátszásban valami komolyabb, vagy az esetleges Final Fourban - ha jól sikerül minden a további Euroliga-mérkőzéseken. Tehát úgy gondoltam, hogy most szedjük ki és egyetértettek az edzők is.

- Mikor lesz a műtét, és mennyi időt kell kihagynod?

- A jövő hét közepén. Elvileg körülbelül két héttel később már rendesen edzhetek majd. A kérdés, az, hogy hogy fog gyógyulni, mert ez a seb állítólag folyamatosan vérzik. Azt mondják, nagy lesz a  fájdalom, de már szeretnék túl lenni rajta, mert például nincs rendes hangom három hete… Remélem, ha ezt megcsinálják, akkor jobban leszek és nem lesz ennyi kihagyásom. Most az van, hogy elérek egy jó szintre és onnan mindig visszaesek, mert két hétből 2-3 napot, ha nem négyet mindig beteg, lázas vagyok. Mindig van valami bajom.

- Gyerekkorodban nem volt vele probléma? Mert ezt akkor szokták kivenni.

- Gyerekkoromban nem volt vele gond. Mostanra jött ki. Az elmúlt 3-4 évben voltak már problémák. Éppen arról beszélgettem Varga Danival decemberben, hogy mióta a Vasasban játszom, nem is voltam beteg igazából és nem volt kihagyásom. Neki is meglepő volt, mert tudta, hogy elég sokat voltam beteg korábban a manduláim miatt. Azt gondoltam, már „kinőttem”, aztán január óta gyakorlatilag folyamatosan beteg vagyok. Muszáj ezt megoldani sajnos.

- Hol fogják csinálni a műtétet?

- Az Uzsokiban.

- Altatnak?

- Nem szoktak altatni az ilyen műtéteknél, de én megmondtam, ha nem altatnak, nem engedem megcsinálni. Egy Vészhelyzetet nem tudok végignézni. Ha elalszom, és úgy kelek fel, hogy fáj a torkom, nem tudok nyelni, az rendben van. De hogy hallgassam, ahogy kapargálják és vagdosnak ki valamit a torkomból, arról szó sem lehet!

- Arra felkészültél, hogy ha visszajössz, és még nem fogsz tudni beszélni, miket fogsz a többiektől kapni…?

- Majd visszaadom én ezt nekik. :) Ez legyen a legkisebb gond. Csak vegyék ki rendesen és ne legyen probléma!

- Sikeres műtétet és gyors gyógyulást kívánunk!

11 régi hozzászólás

Tami hozzászólása
Tami19839
2009.03.15. 10:10

Jobbulást! :)

anci hozzászólása
anci19826
2009.03.14. 16:11

szijja.kitartást és jobbulást!a műtét remélem jól fog sikerülni és semmi gáz nem lesz!!gyógyulj meg és ne izgulj(:

Rebo hozzászólása
Rebo19810
2009.03.14. 06:02

Mielőbbi gyógyulást Kicsi ! Neken 20 évesen vették ki a mandulámát, hát nem volt egy kéjmámor, de ki lehet bírni. Gyere vissza csapatba minél előbb. Addig pedig remélem, hogy Vörös Viktor az eddigi néhány perc helyett sokkal több lejetőséget kap és mire Kicsi újra játszik végre két jó centerünk lesz. ( + Marci és Gergő is )

Borivoje hozzászólása
2009.03.13. 19:39

Mielőbbi gyógyulást Kicsi! Lenyomod az Uzsokit is!

móka hozzászólása
móka19744
2009.03.12. 18:35

Jobbulást Kicsi! Remélem nem lesz semmi gond, és pár hét múlva már maximális erőbedobással tudsz küzdeni a csapat sikereiért.A bajnoki cím, meg az Euroliga-győzelem teljesen meggyógyít majd!Kitartás, várunk vissza!!

vivi hozzászólása
vivi19741
2009.03.12. 18:20

fú,szegény Kicsi...nekem még nem vették ki a mandulámat,hál'Istennek,már rem nem is fogják.Nagyon sok erőt,kitartást és persze jobbulást kívánok!!!

milcsi hozzászólása
milcsi19731
2009.03.12. 15:13

Nekem egy hónapja volt a mandulaműtétem altatásban. Nagyon féltem, de így utólag belátom, hogy nem volt mitől. Fáj ugyan, de ki lehet bírni. Viszont én nem hiszem, hogy már két héttel utána edzeni fog szegénykém. Szóval bátorság és kitartás! Drukkolunk neked!

t hozzászólása
t19725
2009.03.12. 14:14

Szegénykém! Nekem az esküvőm előtt vették ki, -/sírtam napokig/-, mert kellemetlen volt, ráadásul be kellett venni az esküvői ruhámból, mert sehogyan sem akaródzott enni sebes torokkal.-:)

Viky hozzászólása
Viky19705
2009.03.12. 10:53

Kicsi!! Nagyon sajnálom :( és persze sikeres műtétet kívánok Neked és mielőbbi gyógyulást!!! :( :) Kitartást!!!!! :)

furesz hozzászólása
furesz19704
2009.03.12. 09:59

én se tudom mennyi a cinkelés az altatás nélküli műtétben.

c hozzászólása
c19694
2009.03.12. 03:31

fu gyerekek, ebben a korban nagyon nagy szopas egy mandulamutet :S nekem 21 eves koromban vettek ki, az 2 het fix fekves. gondoljatok bele, egy baromi nagy nyilt seb van a torkotokban, az nagyon nem bohoc dolog. verezni nem fog, csak egyszeruen gennyesedni, mivel a torkodban van, varosodni nem nagyon tud. a fajdalom tenyleg kurvanagy lesz, cataflammal csak okosan, probalj donalgint szerezni =D mi az hogy nem altatnak?? ebben a korban ez egy komoly mutet, fel kilo hust szednek ki a fejedbol. ne vicceljunk mar! :-D jobbulast kicsi! a dormicumot meg a kejgazt meg az intravenas algopyrint elvezd ki helyettem is =D