FACEBOOK

Egy csoportban a Vasas és az Eger - kupasorsolás Budapesten

Egy csoportban a Vasas és az Eger - kupasorsolás Budapesten
hozzászólás, 2008.11.09.

Folytatódott a hagyomány: nem kerülték el egymást a magyar csapatok a legrangosabb európai kupa főtábláján a sorsolásnál. A Vasas és az Eger mellett sajnos Európa egyik legerősebb csapata a Partizan Belgrád kapott besorolást a csoportba. Szerencsére legalább a negyedik ellenfél viszonylag gyenge, a Marseille ellen mindkét magyar csapatnak itthon és idegenben is kötelező a győzelem. A LEN Kupában a Honvéd a görög Vouliagmenit, a Szeged a kotori Cattarót kapta.



A Margitszigeten megrendezett sorsolásról élőben tájékoztattuk a vízilabdakedvelőket.

vlv-képek a sorsolásról

vlv-videó:

Az Euroliga-eredmény



Az Euroliga négy csoportja (az első két helyezett jut a legjobb nyolc közé, mindenki kétszer játszik mindenkivel):

A csoport:

Pro Recco (olasz)

Sturm Csehov (orosz)

Jug Dubrovnik (horvát)

Volgográd (orosz)

A menetrend:

1. forduló (2008. november 19., 22. vagy 23.)
Jug Dubrovnik-Pro Recco
Volgográd-Csehov

2. forduló (2008. december 13. vagy 14.)
Csehov-Jug Dubrovnik
Pro Recco-Volgográd

3. forduló (2009. január 14. 17. vagy 18.)
Jug Dubrovnik-Volgográd
Csehov-Pro Recco

4. forduló (2009. február 7. vagy 8.)
Volgográd-Jug Dubrovnik
Pro Recco-Csehov

5. forduló (2009. február 25., 28. vagy március 1.)
Jug Dubrovnik-Csehov
Volvogád-Pro Recco

6. forduló (2009. március 21. vagy 22.)
Pro Recco-Jug Dubrovnik
Csehov-Volgográd

MADARAS NORBERT (Pro Recco):

Ahogy elnézem a csoportokat, bármelyik, eredetileg velünk egy kalapban volt csapattal szívesen cserélnék. A legnagyobb gondnak az utazásokat tartom, ezek megint nagyon fárasztó túrák lesznek, amikhez ugyan az utóbbi években már hozzászoktunk, de azért jó lenne egyszer megúszni Volgográd, Csehov, Kazany (ők most ugye nincsenek is!) nélkül. És akkor még a Dubrovnikról, mint az egyik legerősebb csapatról az Euroligában, még nem is beszéltem. Mindegy ez van, tovább kell jutni és kész.

Ami a magyar csapatokat illeti, szerintem nem jártak rosszul, mert ugyan a Partizan Belgrád nagyon erős, a Marseille viszont itthon és idegenben is verhető. Persze sok függ majd az egymás elleni eredményeiktől is és persze nem szerencsés, hogy ez még akár döntő is lehet, vagyis egymást is kiejthetik.


B csoport:

Mladost Zágráb (horvát)

Barceloneta (spanyol)

Jadran Herceg Novi (montenegrói)

Budva (montenegrói)

A menetrend:

1. forduló (2008. november 19., 22. vagy 23.)

Herceg Novi-Barceloneta
Mladost Zágráb-Budva

2. forduló (2008. december 13. vagy 14.)
Budva-Herceg Novi
Barceloneta-Mladost Zágráb

3. forduló (2009. január 14. 17. vagy 18.)
Herceg Novi-Mladost Zágráb
Budva- Barceloneta

4. forduló (2009. február 7. vagy 8.)

Mladost Zágráb-Herceg Novi
Barceloneta- Budva

5. forduló (2009. február 25., 28. vagy március 1.)
Herceg Novi-Budva
Mladost Zágráb-Barceloneta

6. forduló (2009. március 21. vagy 22.)
Barceloneta- Herceg Novi
Budva-Mladost Zágráb

GÓR-NAGY MIKLÓS (Budva):

A csoportunk elég kiegyensúlyozottnak tűnik, bármi előfordulhat. Azért annak örülök, hogy legalább Barcelonába elutazunk majd. Herceg Noviba rendszeresen megyünk és Zágrábban is voltunk már kétszer. De komolyra fordítva a szót: nincs okunk panaszra a csoportot illetően. Sokkal nehezebb is lehetett volna, abszolút nyílt a továbbjutás kérdése.



C csoport:

Olympiakosz Pireusz (görög)

Primorac Kotor (montenegrói)

Sibenik (horvát)

Brescia (olasz)

A menetrend:

1. forduló (2008. november 19., 22. vagy 23.)
Kotor-Sibenik
Olympiakosz-Brescia

2. forduló (2008. december 13. vagy 14.)
Brescia-Kotor
Sibenik-Olympiakosz

3. forduló (2009. január 14. 17. vagy 18.)
Kotor-Olympiakosz
Brescia-Sibenik

4. forduló (2009. február 7. vagy 8.)
Olympiakosz-Kotor
Sibenik-Brescia

5. forduló (2009. február 25., 28. vagy március 1.)
Kotor- Brescia
Olympiakosz-Sibenik

6. forduló (2009. március 21. vagy 22.)
Sibenik-Kotor
Brescia-Olympiakosz

KISS GERGELY (Kotor):

Úton Kotor felé, a vlv munkatársának sms-éből értesültem a sorsolás eredményéről. Főleg Norbiék csoportja durva, mennek kétszer Oroszországba és játszanak a Dubrovnikkal. A legutóbbi három év eredményei alapján biztos, hogy a világ két legjobb klubcsapata került itt össze.

A magyarokat sajnálom, hogy összekerültek, mi pedig szerencsére elkerültük a legnehezebb ellenfeleket, a Vasast, a Dubrovnikot, a Reccót és én még az oroszokat is ode sorolom, mert idegenben, hosszú utazás után mindig nehéz nyerni.
Az első kalapból a Mladostot vagy az Olympiakoszt szerettük volna, örülök, hogy az egyik bejött. A Sibeniket oda-vissza meg tudjuk verni, ha jól játszunk, s hazai pályán a Bresciát is. Négy győzelemmel szerintem tovább lehet jutni a csoportból és erre reális esélyünk van. Ha nagyon jól játszunk, akkor az első helyre is, persze rossz játékkal ki is eshetünk. Összességében a továbbjutás reális elvárás a csapattól.

STEINMETZ ÁDÁM (Kotor):

A 16 között már nincsen könnyű csapat, de azt kell mondanom, hogy reális esélyünk van a továbbjutásra. Már nagyon várjuk a csoportmeccseket, számunkra a szezon igazán izgalmas része most fog következni. Nagyon bízom benne, hogy továbbjutunk, megpróbálunk első helyen, de a legfontosabb az, hogy tovább játszhassunk. Látom, hogy a Vasas is olyan csoportot kapott, ahonnan tovább tud lépni, örülök, hogy egyelőre nem kerültem össze a volt csapatommal.



D csoport:

VASAS

Partizan Belgrád (szerb)

Marseille (francia)

EGER

A menetrend:

1. forduló (2008. november 19., 22. vagy 23.)
Eger-Vasas
Partizán Belgrád-Marseille

2. forduló (2008. december 13. vagy 14.)
Marseille-Eger
Vasas-Partizán Belgrád

3. forduló (2009. január 14. 17. vagy 18.)
Eger-Partizán Belgrád
Marseille-Vasas

4. forduló (2009. február 7. vagy 8.)
Partizán Belgrád-Eger
Vasas-Marseille

5. forduló (2009. február 25., 28. vagy március 1.)
Eger-Marseille
Partizán Belgrád-Vasas

6. forduló (2009. március 21. vagy 22.)
Vasas-Eger
Marseille-Partizán Belgrád

VARGA DÁNIEL (Vasas):

A 16 csapat közül kettő-három kivételével bármelyik Final Fourba juthat, vagyis nagyon erős a mezőny. A legerősebb talán az A csoport, ahol a Recco bekerült a "keleti blokkba", bár a Barceloneta meg a Jadranska Ligába csöppent bele a C csoporban. Ami a mi helyzetünket illeti, ugyanazt tudom mondani, amit a Magyar Kupa-sorsolás után mondtam: az elvárásaink függetlenek a sorsolás eredményétől. Eddig is tovább akartunk jutni, most is tovább akararunk. Két magyar továbbjutót várok ebből a csoportból.

VARGA DÉNES (Vasas):

Sajnálom, hogy magyar csapattal kerültünk össze, de jobban örülök ennek a helyzetnek, mintha a Recco helyében lennénk, az A csoportban. Az, hogy továbbjuthat-e a két magyar csapat a mi csoportunkból - szerintem az Egeren múlik.

SZÉCSI ZOLTÁN (Eger):

Lehetett volna még könnyebb - lehetett volna még nehezebb. A Belgrád egyelőre sötét ló, bár tudjuk, hogy nagyon erős csapat. A Vasast ismerjük, a Marseille pedig borzasztó nehéz lesz, nem véletlenül lett csoportelső, de azért szeretnénk őket megverni osdda-vissza.

Bizom benne, hogy kis szerencsével sikerül megszerezni legalább a második helyet. Nem lesz könnyű. A Vasas nagy ellenfelünk, most megpróbáljuk őket is legyőzni.

VARGA II. ZSOLT (Eger):

A Belgrádnak csak azért nem örülök, mert a jövő hét elején oda mentünk volna, hogy három napig együtt edzzünk és ez így most elmarad. Emiatt most nincs megfelelően erős edzőpartnerünk, de már szervezik és esetleg a hét második felére tolódik át ez a felkészülési szakasz.

Egyébként azt mondom, hogy annyira erős ez a 16, hogy jót nem lehet kapni. Azzal, hogy a Vasas került a csoportunkba, legalább nem kell messzire utazni! Úgy gondolom, hogy a franciákat "levehetjük", és a három csapat között dől el a továbbjutás sorsa. Őapíron a Belgrád és a Vasas az esélyes, de a papírforma már nagyon sokszor felborult, úgyhogy szerintem a három körül bárki továbbjuthat.


LEN Kupa-párok a legjobb nyolc közé jutásért, egyenes kieséses rendszerben:

Posillipo (olasz)-Rijeka (horvát)

Panioniosz Athén (görög)-St. Andreu (spanyol)

HONVÉD-Vouliagmeni (görög)

GERGELY ISTVÁN (Honvéd):

Első hallásra nagyon örülök a görögöknek, bár úgy hallottam, hogy ez a csapat erősödött tavaly óta, és hogy idáig eljutottak, ez is mutatja, hogy nem gyengék. Szembetűnőnek tartom, hogy újra összesorsoltak két magyar csapatot, amit nagyon sajnálok, s természetesen figyelemmel követtük a Volgográd sorsát, hiszen a helyükbe képzeltük magunkat. Kíváncsiak voltunk, mi lett volna a sorsunk, ha a csoportból mi jutunk tovább másodikként. Hát mostanra kiderült, hogy az egyenlő lett volna a kivégzéssel, hiszen ott a Recco és a Dubrovnik, ráadásként még a Csehov is, úgyhogy az egy nagyon-nagyon nehéz csoport lesz.

Cattaro (montenegrói)-SZEGED

Kásás Zoltán nyilatkozata a sorsolás eredményéről



BAKSA LÁSZLÓ (Szeged):

Nem örülök, nagyon nem.

A Kazany után a második legnehezebb csapatot kaptuk. 

Még azt sem tudjuk, hogy megyünk oda, 20 óra az út busszal... Úgy néz ki, kapunk felvételt róluk a Nagyváradtól, de nem gyenge csapat, ez biztos. Két világbajnok, Dogas és Kunac játszik ott, meg négy tavalyi és régebbi Partizan Belgrád-játékos, a spanyol Sanchez Torill..., szóval eléggé egyben vannak.

Nem szabad persze megijedni, tisztességesen fel fogunk készülni, és nekik fogunk esni, de ésszel. Én bevallom, nem szeretek idegenben kezdeni, de ez van.


Nagyvárad (romániai)-CN Barcelona (spanyol)

Chios (görög)-Vojvodina (szerb)

WPC Belgrád (szerb)-Sintez Kazany (orosz)

Mornar Split (horvát)-Dinamo Moszkva (orosz)

A játéknapok:

November 19., 22. vagy 23. (első mérkőzés)
December 13. vagy 14. (visszavágó)

(A pályaválasztói jogot illetően változás lehetséges.)

22 régi hozzászólás

2008.11.12. 20:37

Ne csináljuk már ezt sportársak. Az Olympián még korholtuk a szerbeket (gyakorlatilag a Partizant),hogy "taktikáznak". A kettős mérce mindig nagyon visszatetsző. Tegyük a szívünkre a kezünket: Jó szájízzel néznénk akár csak egy bundameccset is...?

szerk hozzászólása
szerk16145
2008.11.11. 12:28

Kedves sirpeter Abban sem találok Tromler-nyilatkozatot :-)

sirpeter hozzászólása
2008.11.11. 12:02

Kedves szerk, 2008.10.16 http://vlv.hu/2008-10-18/A_Honvednak_a_LEN_Kupa_marad_az_Eger_csoportelso_lehet/ itt lehetett? most hogy is van? koszi:))

B (régi) hozzászólása
2008.11.11. 11:56

Oké, Najó, ez is benne van, sőt, ezzel még a Partizánt is meg lehet téveszteni. Mármint azzal, hogy a mieink oda-vissza kikapnak egymástól hazai pályán.

Najó hozzászólása
Najó16142
2008.11.11. 10:47

B! Még van egy verzió: az utolsó fordulóban (ha kell és ha a Vasasnak is belefér) nyer az Eger Pesten. És akkor az is belefér, hogy Egerben a Vasas nyer. Egyébként ragozhatjuk a dolgokat, de a magyar derbiken kívül még lesz jópár meccs, úgyhogy bármi lehet pro és kontra! Hajrá Magyarok!

B (régi) hozzászólása
2008.11.11. 09:58

Persze a legjobb az lenne, ha a Vasas oda-vissza verné a Partizánt...

B (régi) hozzászólása
2008.11.11. 09:36

Én azokkal értek egyet, akik szerint össze kell fogni és megpróbálni kiejteni a Partizánt. Ehhez az kell, amit Eger&Vasas írt, minimális hazai győzelem egymás ellen és hazai pályán többel verni a Partizánt, mint amennyivel a Partizán nyer Belgrádban (ha nyer!). Így hármas pontazonosságnál a mieink gólaránya jobb lesz, mint a szerbeké, és a feladatot megoldottuk, ha a Marseille-t oda vissza veri mindenki. Szerintem tavaly is ezért került egy csoportba a két magyar együttes és idén is ez az elv. Csak hát tavaly a Honvéd máshogy gondolta... Kedvez ehhez a meccsrend is, hiszen a még épülő Eger csak a harmadik fordulóban találkozik a Partizánnal és akkor is hazai pályán. Az utolsó fordulóban pedig remélhetőleg már tiszta lesz a képlet, lehet majd tudni, hogy mi a jó a mieinknek, és a csapatok ki is hozhatják ezt a meccsből. Az első fordulóban rögtön eldől, hogy milyen stratégián vannak a mieink. Ha a Vasas nyer, akkor ugyebár az Egernek vége. Ha az Eger nyer, akkor egyértelmű, hogy a Vasas kooperál, mert a mostani Eger még hazai pályán is kevéske a jelenlegi Vasas ellen, szerintem. Döntetlen esetén az Egernek pontot kell szereznie Belgrádban, ami nálam csak akkor sikerülhet, ha minden egri játékos (Biros, Feltham, Szécsi is) képes a legjobb formáját hozni, és a csapat is maximálisan együtt van. A Len-ben én a Cattarót nem írnám le. Az előző fordulóban simán verték (10-7) Váradon a Nagyváradot, ami az egri selejtezőcsoport eredményei ismeretében nem kis teljesítmény.

Najó hozzászólása
Najó16137
2008.11.10. 19:56

S.Z.P.! Bocsi, csak meg akartalak szólítani, de a nevem helyett írtam be a tiédet :-)! Egyébként egyetértünk. De azért mégse legyen x, mert utána kapaszkodhatunk! Hajrá Magyarok!

S. Z. P. hozzászólása
2008.11.10. 16:21

Egyrészt ne használd a nicknevemet. Van módja, hogy nekem üzenj. Mondjuk egy plusz -nek-kel. Másrészt nem írtam, hogy jó a döntetlen. Figyelmesen olvass. Azt írtam, hogy benne van a döntetlen lehetősége egy éles derbiben. És ha az utolsó negyed utolsó támadásánál ez az állás, nem fogja hagyni az épp védekező csapat, hogy az esetleges egy pontot elveszítse. üdv,

S.Z.P. hozzászólása
S.Z.P.16132
2008.11.10. 15:32

Első meccsen nem jó egyikünknek sem a döntetlen! Amúgy igazad van!

homburg hozzászólása
homburg16131
2008.11.10. 15:17

Sz.P.-nek igaza van. Nem egymással kell a pontokat leadni, mert az nem számít. Ha valaki legalább egyszer nem győzi le a Partizánt akkor úgysem jut tovább. Ha meg lehet legalább az egyik magyar csapatnak idegenben is pontot kell szerezni ellen és persze a Marseillet oda-vissza verni. Ha ez megvan, akkkor lehet beszélni utolsó fordulóról:) Az Eger pont ezt akarta: jó csapatokat a Bitskeybe. Most megkaptuk. És lesz hangorkán:) Hajrá Eger !!!

S. Z. P. hozzászólása
2008.11.10. 13:11

Nem összefogásról és kigolyózásról kell itt beszélni. Itthon mind a két magyar csapatnak le kell győznie a Partizant, és az egyik kinn is kapja el. Azzal lehet segíteni leginkább az ügyön. Mivel nyitómérkőzést játszik a két magyar egymással, nyilván nem lesz megbeszélt Te itt nyersz én meg ott. Utolsó fordulós visszaadásra nem lehet alapozni. Éles lesz, akár döntetlennel. És ez így van jól. A Partizantól kell elvenni a pontokat, ha kéz a kézben akarunk továbbmenni. Egyébként meg örülök, hogy beindul végre a pólószezon. Mondjuk a múlt miatt örültem volna, ha nincs ennyi Vasas-Eger párharc, tavaszig ellettem volna nélkülük. Persze ott leszünk két hét múlva és három hét múlva is. Megpróbáljuk, ami tavaly a bajnoki döntő harmadik mérkőzésén sikerült. Elnémítani a remek Bitskey uszoda hangzavarát. :) Megindító meccseket fogunk újra játszani... Üdv, Hajrá Angyalföld

Eger&Vasas hozzászólása
2008.11.10. 12:11

Gyerekek ha valamikor,most össze kell fognunk!! Ne járjunk ugy mint tavaly mikor az 1. döntetlen után...nem juthatott tovább 2 magyar,viszont a másik csoport elsöként... Oda vissza nyerjen a hazai 1 góllal és a Partizán ellen többel....

Tomute hozzászólása
Tomute16124
2008.11.10. 10:48

Varga Dani nagyon korrekt!!! "Két magyar továbbjutót várok ebből a csoportból." Bár én inkább csak remélek...

homburg hozzászólása
homburg16123
2008.11.10. 10:34

Hajrá Eger!

Tomute hozzászólása
Tomute16122
2008.11.10. 10:26

...csak ismételni és megerősíteni tudom a már korábban leírtakat, egy a fontos, ne legyen DÖNTETLEN! Két éve egy vereség ott, egy győzelem itt a Vasas ellen, és csak az utolsó forduló, utolsó másodpercben úszott el a továbbjutásunk (igaz, ha mi mentünk volna tovább, akkor a Vasas esik ki...). Papíron Vasas és Partizan a leginkább favorit, de egy hazai jó teljesítménnyel bármi lehet. Igaz, első fordulóban, már a jövő héten kapásból jön a Vasas, ráadásul akkor még Biros és Áron nem biztos, hogy játszik...ha igen, akkor sem csúcsformában. Kutyanehéz lesz, de Hajrá Eger!!!

szerk hozzászólása
szerk16120
2008.11.10. 09:37

Kedves sirpeter! Ha Tromler Miklósra gondolsz - nem szerepel a neve a Kemény-legények között, ez az oldal elsősorban velük foglalkozik, valahol meg kell húznunk a határt. Így is nehezen bírjuk, mert egyre többen vannak, hál' Istennek... :-)

sirpeter hozzászólása
2008.11.10. 08:46

Talan van meg egy magyar a jatekos a D csoportban?!Vagy nem?

Najó hozzászólása
Najó16117
2008.11.10. 08:45

A LEN-kupában viszont kötelező a továbbjutás. Mindkét csapatunk esélyesebb ellenfelénél!

Najó hozzászólása
Najó16116
2008.11.10. 08:40

Lehet, hogy csúnya dolog, de meg lehet mutyizni a kettős magyar továbbjutást! A legfontosabb (tanulva a tavalyi Vasas-Honvéd küzdésből): ne legyen döntetlen az első egymás közti meccsünk! Jó a sorsolás, külföldről pontok kelle(né)nek! Papírforma szerint Vasas, Partizan a sorrend, de lehetnek még csodák! Hajrá Eger!

Szöszke! hozzászólása
2008.11.10. 02:55

Hajrá EGER bárhol bármikor!!!! Láttunk már az Egertől pár csodát,háááát most is azt kellene tenniük.De szépen csendben nagyon erős csapat lettek.

móka hozzászólása
móka16104
2008.11.09. 17:37

Ezt nem hiszem el..kezdek valami törvényszerűséget felfedezni abban,hogy két magyar csapatot minden évben összesorsolnak...tavaly a Dominóval nyomták össze a Vasast,előtte az Egerrel voltunk egy csoportban.Nem lesz egyszerű,a Partizán nagyon jó csapat.VAlamiért ott fenn nem akarják,vagyis a lehető legminimálisabb esélyt akarják adni annak,hogy a két magyar csapat jusson a Final Fourba!Semmi gond,meg kell mutatni,hogy mi vagyunk a legjobbak!!Az első helyre természetesen a VAsast várom,de remélem a második helyre a hevesiek futnak be!Mindenesetre a két évvel ezelőtti helyzetet jó lenne elkerülni,amikor az Eger balszerencsével esett ki...Szegény Jászberényi.. Akkor persze VAsas-szurkolóként örültem ennek.....Arra ügyelni kell,hogy sem Egerben,sem Angyalföldön nem szabad döntetlennek lennie,mert ugye tudjuk mi volt tavaly a VAsas és a Dominó párharcában,a VAsas mellett a nevető harmadik jutott tovább,és majdnem megnyerte az Euroligát!!Szóval Hajrá VAsas a Final fourért,és sok sikert az Egernek is!