FACEBOOK

A szegedi önkormányzat jutalmazza olimpikonjait

A szegedi önkormányzat jutalmazza olimpikonjait
hozzászólás, 2008.08.27.

A szegedi önkormányzat pénzbeli jutalomban részesíti a pekingi olimpián sikerrel szerepelt olimpikonokat.



A vasárnap véget ért ötkarikás játékokon a magyarországi települések közül Szeged sportolói szerepeltek a legkiemelkedőbben. A szegediek kedden este köszöntötték városuk olimpikonjait. Az ünnepségen több ezren vettek részt.

Idén a város költségvetése 9 millió forintot irányzott elő a sportolók olimpiai jutalmazására, ám a kiemelkedő sikerre való tekintettel az összeget Botka László polgármester megduplázta.

Erről Vécsei Ágnes, a Tisza-parti város sajtószóvivője tájékoztatta az MTI-t. Hozzátette: a női kajak kettesben Kovács Katalinnal győztes Janics Natasa, aki harmadik aranyérmét szerzete meg a kínai fővárosban és Vajda Attila, aki első aranyát nyerte az 1000 m-es kenu egyesben, egyaránt ötmillió, a válogatott vízilabdázó Varga Tamás - második aranyáért - hárommillió és az 1000 méteres férfi kajak négyes tagja Sík Márton - aki most vett részt először olimpián - egymillió forint jutalomban részesül. A felkészítő edzők közül Vécsi Viktor munkáját 3, Kásás Zoltánét egymillió, Hüvös Viktorét ötszázezer forinttal jutalmazza a város.
Továbbá 250-250 ezer forint jutalomban részesül Szabó Géza és Szabó Csaba, akik tízezer kilométert tettek meg a pekingi olimpiára kerékpárral.

A díjakat - a város díszoklevelével és aranyérmével együtt – a kedden 19 órakor kezdődő köszöntő ünnepségen veszik át a polgármestertől a sportolók.

(MTI)





Címkék:
olimpia Peking

1 régi hozzászólás

... hozzászólása
...14668
2008.09.02. 16:05

Hát azért ez érdekes. Vajda Attila 5 milliót kapott, miközben ez az első aranya olimpián, míg Varga Tamás 2 millióval kevesebbet, miközben ez a 2. neki. Ajjaj..