FACEBOOK

A pólóhősökről beszél az ország

A pólóhősökről beszél az ország
hozzászólás, 2008.08.25.

Villamoson, munkahelyen, kávézóban, buszmegállóban, sorban állás közben, a munkahelyi menzán - MINDENÜTT a férfi vízilabda-válogatott olimpiai győzelméről beszéltek az emberek hétfőn reggel, délelőtt Magyarországon. A magyar csapat fantasztikus játéka a pekingi olimpia záróakkordja volt, s ha nem is feledtette az elmúlt két hét csalódásait, mégis alkalmat adott arra, hogy magunkat kihúzva, derűsen, egyfajta nagyvonalúsággal kezeljük a Pekingben történt magyar vonatkozású eseményeket. Hiszen ilyen győzelem után azt is megengedhetjük magunknak, hogy legyintsünk egyet a balsikerekre.

Ahogy a cikkeink alatt megjelent olvasói hozzászólások is mutatják: az emberek hihetetlenül hálásak a csapatnak azért, hogy ekkora örömöt élhettek át az olimpia utolsó napján. A kapitányt, egy-egy játékost korábban több-kevesebb kíméletességgel, vagy inkább kíméletlenséggel bírálók tisztességesen bocsánatot kértek - ennél többet nem lehet elvárni sportrajongótól.

Vannak családok, ahol a gyerek eddig művelt sportját most vízilabdázásra akarja cserélni, s hallani sem akar arról, hogy szándékáról lebeszéljék. Felvetődött szoborállítás ötlete, egyesek utcát, teret neveznének el Kemény Dénesről, sőt, van, aki a csapat összes tagjáról (hogy be lehessen fordulni a Benedek útról balra, a Kásás útra, onnan átvágni a Kis Gábor közön keresztül a Szécsi Zoltán sétányra).

A legérdekesebb javaslat talán az, hogy legyen Kemény Dénesről elnevezett uszoda a Hősök terén...

Mindezeket honlapunk hozzászólásaiből mazsoláztuk. De aki ma reggel a városban járt, maga is hallhatta, láthatta, mekkora hatást gyakorolt az emberekre a pólósok aranyérme, s főleg az a magabiztosság, ahogyan a mieink megnyerték a döntőt.

Fotósunk XI. kerületi törzshelyén, egy kis étteremben ebédelt. Meglepve tapasztalta, hogy a megszokott helyett új étlap tartalmazza a választékot. Minden menü vízilabdázóról lett elnevezve! Emberünk a Kemény Dénesről elnevezett ajánlatot választotta (húsgombócleves és rántott tonhalfilé majonézes salátával) és saját bevallása szerint nem járt rosszul. Amikor a kihelyezett étlapot fényképezni kezdte, megkérdezték, ugyan miért teszi ezt. Kiderülvén, hogy a vlv-nek, a válogatott hivatalos honlapjának készíti a képeket, még néhány gratulációt is bezsebelt a szemérmetlenje...

(A Fehérvári úti piacon lévő Kuckó büfé kínálata az olimpiai győzelem másnapján)

Biztatjuk olvasóinkat, e cikk alatt írják meg nekünk, hogy milyen jelét tapasztalták személyesen a magyar pólósarany "társadalmi fogadtatásának"! (Fotó és videó is jöhet, ez esetben a szerk(kukac)vlv.hu emailcímre.)


Egy olvasónk küldeménye: hétfőn reggel új háttérképet kapott a munkahelyi számítógép monitorja...



A pilisvörösvári Rotburger söröző büszke magyarjai az eredményhirdetés pillanataiban:

A magyar siker természetesen nem csak a hétköznapi emberek között, hanem "magasabb körökben" is beszédtéma. A vlv eddig szándékosan nem foglalkozott azzal, hogy mekkora összegű jutalom jár a pólós sikerek kivívóinak. Most is csak azért hozzuk szóba ezt a témát, mert Gyenesei István sportért is felelős önkormányzati miniszter a Klubrádió hétfő reggeli műsorában elmondta: elképzelhető, hogy különjutalmat kapnak a harmadik olimpiai aranyérmüket megnyerő magyar vízilabdázók. Ez a téma úgy került előtérbe, hogy vasárnap kiderült, vannak olyan, nem éremszerző helyen végzett sportolók, akik az előzetesen elfogadott állami premizálási rendszer szerint magasabb összegű jutalmat vehetnek majd át, mint a harmadik olimpiai aranyat besöprő férfi vízilabda csapat tagjai...

Az alábbiakban hazai lapszemlét közlünk az aranyos pólósikerről és olvashatók az első szerbiai sajtóvisszhangok is.

"(...) véget ért az olimpia, és a Cseh Lászlóval, valamint a férfi pólócsapattal megerősített kajak-kenu válogatott az éremtáblázaton a 21. helyen zárt., (...)"
(Népszabadság, Jakab József, publicisztika)

"(...) a magyar lelkek nagyon rendben voltak ezen a délutánon a medencében és a nézőtéren is. Az ezerötszáz drukker jóvoltából hazai "pályán" régen látott fényeket lehetett fölfedezni Kemény Dénes játékosainak szemében már az első labdára úszás előtt, az utolsó dudaszó felhangzását követően meg pláne..."
(Népszabadság, Bruckner Gábor, tudósítás)

"Tizenhat napon át éheztünk a sikerre, és most minden morzsáját szerettük volna alaposan kiélvezni.
Mert ha minden nem is volt jó, a vége azért jó volt nagyon.
Mint a mesében."
(Magyar Nemzet, tudósítás)

"Most kellene segítségül hívnom József Attilát, Petőfit, Vörösmartyt. Ódát kellene írni ezekről a fiúkról, akik harmadszor is megnyerték az olimpiai bajnoki címet, akik újra tudatosították a nagyvilággal, hogy amióta kettessel kezdjük az évszámot írni, nincs náluk jobb vízilabdacsapat a földkerekségen. Kit érdekel már, hogy Athén óta hatból hat döntőt elveszítettek, hogy nagy tornán, amióta Athénban megnyerték a másodikat, nem került újabb arany a nyakukba. Mert most ott függ. S nehéz eldönteni, hogy az arcuk ragyog-e jobban, vagy a medália, amit férfiúi szemérmességgel időnként meg-megsimogatnak a nyakukban. Megcselekedték, amit megkövetelt a haza – mert hát valljuk be, már a Pekingbe utazás előtt is ezek a fiúk nyerték volna meg a hazai népszerűségi versenyt, de mostanra, az olimpia végére még fontosabbá vált, hogy nyerjenek."
(Magyar Hírlap, Kiss László, tudósítás) 

"Kemény Dénes megcsinálta! Harmadszor is megcsinálta! S harmadszor is megcsinálta Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán. Mindannyian részesei voltak már a sydneyi sikernek meg a négy évvel ezelőttinek. A sportág legnagyobbjai közé emelkedtek, Gyarmati Dezső és Kárpáti György társaságába, eleddig csak ők ketten mondhatták el magukról: triplázók!
(Népszava, tudósítás)

"Nem csoda hát, hogy napról napra egyre többet és többet gondoltunk a "holtbiztosnak" mondott aranyszállítóinkra, a kajakosokra, a kenusokra és a férfi vízilabdázókra.
Az utolsó három pekingi nap nagyon jót tett meggyötört lelkünknek. Könnybe lábad szemmel ünnepeltük a kenus fenomén, az első magyar pekingi aranyérmes Vajda Attila, a csodálatos kajak páros, Kovács Katalin és Janics Natasa, illetve a zseniális vízilabda-vélogatott felejthetetlen győzelmét..
Most néhány napig nem akarunk s nem is szabad másra, csakis az ő boldogságot, felszabadult örömöt, megkönnyebbülést hozó sikerükre gondolni.
Örülni jó.
A baj pedig független pillanatnyi érzéseinktől."
(Nemzeti Sport, Buzgó József, publicisztika)

"Játszott a csapat.
Vízilabdázott - a szó klaszikus értelmében.
Nem nyerhette meg más a pekingi tornát."
(Nemzeti Sport, összefoglaló)

"Végig úgy érezte az ember: ezt nem lehet elveszíteni. Úgy érezte, mert a magyar válogatott játékát látva végig úgy érezhette! Amikor a támadásban szenzációsan teljesítő csapat hátul is összekapta magát, egy csapásra megváltozott a meccs. Győzött a jobb, a sokkal jobb. A legjobb."
(Nemzeti Sport - NS-értékelés)

,,Úgy zúg a "Szép volt fiúk!", hogy ezt a rigmust már a szerbek és az amerikaiak is bemagolhatták, majd megint csendbe borul a lelátó: "Isten áldd meg a magyart..."
Jut eszünkbe, megáldotta: adott tizenhárom csodálatos pólóst ennek az országnak!"
(Nemzeti Sport, tudósítás)

"Ők tizenhárman és a mester. Felértek az Olümposz csúcsára. Ki először (Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Varga Dániel, Varga Dénes), ki másodszor (Gergely István, Madaras Norbert, Varga Tamás), ki harmadszor (Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Szécsi Zoltán - akik ezzel beérték Gyarmati Dezsőt és Kárpáti Györgyöt). Ott lesz a nevük a Hajós Alfréd uszoda falán.
Milyen mennyei lehet...
Kéz a kézben haladtak előre. Kéz a kézben álltak fel a dobogóra. Oda, ahova állniuk kellett. Valóban győzelemre születtek.
Véshetik a márványtáblát!"
(Nemzeti Sport, értékelés)

"Kemény Dénes csapata a szoros első félidő után leiskolázta az Egyesült Államok legjobbjait."
(FigyelőNet, tudósítás) 

"A lelátó elnémul, másfél ezer magyar lesi, amint tizenhárom egybegyűlik, összekapaszkodik, és azt üvölti világgá, hogy "Hajrá magyarok!" Aki itt van, sosem feledi ezt a pillanatot, aki nem, az négy év múlva Londonban átélheti..."
(Nemzeti Sport, tudósítás)


Médiapartnerünk, az Inforádió a magyar sajtóban elsőként közölt szerbiai visszhangot a magyar győzelemről.

Az újvidéki Nagy Nándor tudósítása beszámol arról, hogy a szerbiai sajtó szerint a magyar vízilabda emelt fővel és meggyőzően került vissza az őt megillető helyre.

A szerbiai sportsajtó és a közvélemény is magyar-szerb döntőt várt a pekingi olimpiai vízilabda-tornán, ám most a bronzzal is elégedettek.

A magyar aranyérmet senki sem vonta kétségbe, ahogy egy belgrádi lap fogalmazott: a pekingi arany a magyar vízilabda hosszú távú célkitűzése volt, és ez megérdemelten valóra is vált.

"A magyar válogatott a lehető legszebb módon szerezte vissza az őt megillető trónt" - fogalmaznak a szerbiai lapok. A magyar csapat ugyanis az athéni olimpia óta nem nyert semmit, hat döntőben maradtak alul, és tűrték a vereségeket a szerbektől, horvátoktól, montenegróiaktól.

"Az igazi visszatérés emelt fővel és egy magabiztos aranyéremmel történt. A magyar pólósok győzelmét akkor is érezni lehetett, amikor még fej-fej mellett a két csapat a fináléban" - teszik hozzá a lapok.

A sajtó dicséri az amerikaiakat, megjegyezve hogy az élvonalhoz tartoznak, amelynek élén a magyarok állnak.

"Nehéz időszak következik a szerb vízilabda számára, ugyanis ez a nemzedék nem sok meccset játszik már együtt, és a helyzetet bonyolítja a csapat két emblematikus figurájának szombati összeverekedése is" - aggódnak a szerb újságírók.

62 régi hozzászólás

sophie hozzászólása
sophie14606
2008.08.30. 14:38

Lewander! Gratulálok az elhatározáshoz! Megyünk szurkolni Nektek, csak jelezd, hogy hová! Tisztelettel javasolnám, hogy kezdjetek inkább strand-szezon nyitáskor. Július a római VB, addigra már lemegy a nyár fele, ha nyitáskor kezdenétek pont akkorra jönnétek bele a legjobban, amikor a legnagyobb lesz az érdeklődés a Polo iránt. HAJRÁ LEWANDER CSAPAT!:)

Lewander hozzászólása
2008.08.29. 23:26

Sophie, jövőre belevágunk! Közvetlen a római vb után, akkor lesz nagy inspiráció, ez a megérzésem, majd mindenki pólózni akar!

Tina hozzászólása
Tina14582
2008.08.29. 18:42

http://kepfeltoltes.hu/view/080828/szal_k_001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Mi így drukkoltunk a fiúknak!!! :)))

sophie hozzászólása
sophie14529
2008.08.27. 20:53

Ugyan már, Lewander, medig tart kiírni egy táblára: 10:00-11:00 vagy 15:00-16:00 Első Fokozatú (értsd köldökig érő vízben) Lewander Strand-Vizilabda mérkőzés?! Az úszómester lehetne a bíró. Szurkolás természetesen fakultatív lenne, de bámibe lefogadnám, hogy a strand apraja-nagyja nézné. A végén eredményhiretés, a győztes csapat jutalma: fagyikelyhek...:) Természetesen a II-III. helyezettek is kaphatnának mondjuk kedvezményt a fagyisnál, vagy ilyesmit. Szerintem szuper lenne a hangulat, mindenki élvezné. Jövő nyárig van idő megszervezni;) Fogadok nem kerülne semmibe, és nagy élvezet lehet még a szervezése is (a strandosok jófejek, ahányszor valamit telefonon kellett megkérdezni bármelyik strandnál, mindig mindenki tök segítőkész volt). De amúgy lehet, hogy elkezdené egy-két strand, és hamarosan mindenhol divatba jönne. És... természetesen egy idő után megjelenhetnének a szponzorok is, a cégek úgyis imádják reklámozni magukat, hát kapnának egy újabb "csatornát":)) Akkó' belevágtok?:)))

Lewander hozzászólása
2008.08.27. 19:39

szóval aranyos vagy, Sophie, de ez nem fog menni, mert komoly szervezőmunkát igényelne, pedig amúgy az emberek - régi megfigyelésem - rajongásig szeretnek labdázni a vízben, hangsúlyozom, nem vizilabdázni, de valamiféle, alkalomszerűen szerveződő amatőr bajnokságok léteznek amúgy. Mindenesetre, ha lesznek ilyen bajnokságok, szívesen adnám a nevem hozzá, sőt, mi több, saját szervezésű csapatommal részt is vennék rajta:-))))!

sophie hozzászólása
sophie14474
2008.08.26. 20:16

Lewander: a Te ötleted által inspiráltan, indítványozom, hogy legyenek országszerte különböző fokozatú strand-vizipólós mérkőzések (persze leginkább már csak jövő nyáron indulhatna ugye...). Az első fokozatban a víz csak köldökig érjen, a másodikban mellig, harmadikban nyakig, negyedik már lehet emberes, és így tovább... természetesen hirdessék ki minden fokozatnak a helyi bajnokait! Tudja meg az ország, hogy mi a vizilabdázás, és természetesen fedezzünk fel ezáltal több tehetséget, utánpótlást, akiket Kemény Dénesék kinevelhetnek. Szerintem előnyére válna a nemzetnek, nem mellesleg így is lehet némi izomzatra szert tenni azért, akinek máshogy nem megy. És legyen a megmérettetés neve: Lewander Országos Baráti Vizilabda Kupa:))) Az ötlet természetesen tovább fejleszthető!!:))) Na, akkor aztán jöhetnek a montik, a szerbek, bárki, mer' mi majd jól megmutatjuk, hogy igenis nemzeti sport! Simán egy nyári szezon alatt felfuttatható ez a dolog... szerintem:)

Klau83 hozzászólása
Klau8314473
2008.08.26. 20:12

Én ma Zalaegerszegen beléptem e fodrászomhoz, ahol egy körülbelül 60éves hölgy taglalta, hogy mennyire örült a pólós sikernek. Ők éppen nyaraltak Svájcban, sms-ben kapták a hírt a gólokról, így drukkoltak.. Kicsi a világ, és ez az összefogás, ami vízilabda miatt kialakult, egyszerűen hihetetlen. Malagán is jó volt, de szívesen ott lettem volna Pekingben, az 1500 szurkoló között..Ugyanakkor felemelő volt itthon lenni, és érezni, tudni, hogy ennek a csapatnak mindenki szurkolt. Imádjuk őket, hiába..ők a legnagyobbak! Szuper jó ötlet, hogy legyen egy Best-of DVD a Kemény-évekről.. Kedves Újságírók/"Bennfentesek"-kérjük, terjesszétek elő a megfelelő fórumon! Ünnepeljünk, amíg még lehet, aztán kezdődik a klub-idény:)

Szöszke hozzászólása
2008.08.26. 19:17

GRATULÁLOK A KAPITÁNNAK ÉS A CSAPATNAK!!!!!!!! MERT ŐK EGYSZERŰEN GYŐZELEMRE SZÜLETTEK:

Radagast hozzászólása
2008.08.26. 19:12

Bódvarákón több száz ott fészkelő gólya drukkolt a semmi közepén rádiót hallgatva. Egy élmény volt!! Szép volt fiúk!!

Fanni hozzászólása
Fanni14460
2008.08.26. 18:53

Büszke vagyok Rátok Fiúk! Magyarnak lenni szuper érzés ilyenkor. ESZMÉLETLENEK VAGYTOOOK! :D

Mizu hozzászólása
Mizu14444
2008.08.26. 15:58

Hazajöttek. Kinn voltam. Sírtam. Hihetetlen érzés most magyarnak lenni.

menü hozzászólása
menü14437
2008.08.26. 14:46

én Kásás-menüt kérnék, de galuskával :) amúgy meg DUMI AZ ISTEN :) vagy az lesz, ha majd Kása visszavonul :)

avk hozzászólása
avk14433
2008.08.26. 14:15

Itt Svajcban megemlitik az ujsagok, teletext, hogy harmadszor zsinorban nyerte a MAGYAR VIZILABDA VALOGATOTT az Olympiat. Ahol, barhol Europaban vizilabdat jatszanak es ezt alapszinten mindenhol teszik, ott tudjak, hogy MI VAGYUNK az ÖRÖKÖS BAJNOKOK !!!!! Köszönjük, mi is tavolban elö magyarok.

Víziló hozzászólása
2008.08.26. 13:24

LEÍRHATATLAN ÖRÖMMEL GRATULÁLOK! Legyen egy összefoglaló DVD, amely Kemény Dénes kapitányságának eredményeit foglalja össze /nem csak olimpiai/. Csakis minőségi kiadvány legyen!! Az archívumokból előkeresett felvételekből lehetne rajta összefoglaló a korábbi időszak sikereiből is, hogy semmi se maradjon ki:) Amerikában tudtak pár ilyen, életmű jellegű kiadványt létrehozni a kosarasaik kapcsán:) Később jöhetnek a bővített kiadások!!!

Hajrá Magyarok hozzászólása
2008.08.26. 12:01

Kiss Gergő nyilatkozatát naponta le kellene adni minden médiában. Benedek a legnagyobb sportember. A fiam neve is Benedek lesz

bj hozzászólása
bj14417
2008.08.26. 10:55

Ez a képernyőváltás nem egyedülálló, nálunk ugyanez volt a helyzet! :) Isten éltesse a pólósokat és kapitányukat!

sirpeter hozzászólása
2008.08.26. 10:11

hi, tudja valami hogyan lehet a mecseket dvd-n megszerezni? koszi

A tisztaság szülte arany hozzászólása
2008.08.26. 09:41

Az egész sportág kapta meg méltó jutalmát vasárnap délelőtt. A tizenhárom dicső főszereplő, a kapitány és a szakmai stábon kívül mindenkinek kijár a maximális köszönet. A nevelőegyesületeknek, az edzőiknek, játékosaiknak egyaránt. Kialakult ugyanis egy győzelemorintált versenyhelyzet a honi klubok körében. Ilyenkor nyomatékos választ kapunk arra, miért nagyon helyes az, hogy pl. tavaly az Euroligában a Vasas és a Honvéd nem kezdett holmi egyezkedésekbe a Dubrovnik "kigolyózására". Négy évvel korábban is egymás ellen kellett ki-ki meccset játszaniuk. Ha mondjuk 2011. novemberében is "sikerül" összekerülniük, arra kérek mindenkit, ne bosszankodjon egy percig sem. Gondoljon azonnal Londonra, meg a vízbe csobbanó szövetségi kapitányra!

Najó hozzászólása
Najó14411
2008.08.26. 05:54

A három olimpián végigvertük a világot! A döntők erre a legjobb példák: Oroszország-Szerbia-USA. Szép volt, Fiúk! Köszönjük!!!

vérslapaj hozzászólása
2008.08.26. 01:36

Szerintem a nyílt sisakos, fineszes póló győzött az évek óta egyeduralkodó statikus póló fölött. Ebben nem kis érdemük van az amcsiknak, de a fiúk megmutatták, hogy a mieink mindent tudnak játszani. Kemény Dénes megtanította őket győzni abban a sportban, és most bebizonyították, hogy emezt is ők játszák a legjobban. Istenem, 6:4 egy negyedben! Ez mi a 3:2-es döntő végeredményhez képest? Ettől nagy ez a csapat, és ettől lesz megint jó a vízipóló. Vége az olasz focinak a pólóban, háromszoros vivát nektek (és az amcsiknak) fiúk!!!

Zoli hozzászólása
Zoli14407
2008.08.26. 00:13

Szeretnék egy főműsoridős gálaestet látni a fiúk és Dénes tiszteletére. Remélem hamarosan jönnek az óriásplakátok is, olyan jó lenne úton útfélen látni ezt a sikert a hülye reklámok helyett!

Katica hozzászólása
Katica14406
2008.08.26. 00:00

Réka, Te nem bgy-i vagy?:) És akkor az én történetem: rengeteg férfi kollégával dolgozok, akik természetesen a fociért rajonganak. Olyannyira, hogy az irodájuk tele van mindenféle focis poszterekkel. (Volt is rengeteg "vitánk" már.) Ma délutánra megyek be dolgozni és mit látok? Mindegyik irodában ott a mai Nemzeti Sportban megjelent poszter a Csapatról! Sajnos fényképet nem tudok küldeni róla, mert olyan helyen dolgozok, ahol tilos a fényképezés.

Katica hozzászólása
Katica14405
2008.08.25. 23:27

dm101, teljesen igazad van, sokkal-sokkal több uszoda kellene ebbe az országba. És nem csak Budapesten, de vidéken is. Én balassagyarmati vagyok, ez egy 22 ezres lakosú kisváros és nincs uszodája!! Gyerekkoromban 50 km-t kellett utazni, ha úszni akartunk és az a legborzasztóbb, hogy ez még mindig így van!

Dzsoki hozzászólása
Dzsoki14404
2008.08.25. 23:23

Az étterem azért lehetett volna arra figyelemmel hogy mindegyik étel ugyanannyiba kerüljön. Más:A különjutalmazás nem lehet gond hisz sportolóink csak mérsékelten fosztották ki az államkasszát a pekingi produkcióval

Lewander hozzászólása
2008.08.25. 23:08

Sophie, nagyon kedves Tőled, hogy ilyeneket írtál, de hát az az igazság, hogy ezen aztán nincs mit szépíteni, nem tudunk vizilabdázni (mármint nem a csapat, az nagyon is tud, hanem mi, vizilabda-őrült szurkolók, mi nem tudunk, ez sajna tény. Mert amíg pl. szinte mindenki tud valamilyen szinten pingpongozni, teniszezni vagy focizni, addig vizilabdázni nem, és még csak nem is azért, mert arra annyira de annyira ne lenne rá mód, mert hiszen lenne, Balatonon, tavakon, erre-arra bármerre, de ha jól megnézzük a strandokat, ott legfeljebb a strandlabdát püfölik lelkesen, esetleg hajigálnak (unk) kislabdát a vízben, stabilan lecövekelve a meder (medence) aljára, de még csak véletlen se látni mélyvízben, labdát úszkálva kergető-dobáló embereket. Én legalábbis még sose láttam. Az ugyanis borzasztómód fárasztó, és nem is sikerülhet akárkinek, hiszen próbáljunk meg csak 20 centit kiemelkedni a vízből (lábtempó) és rögvest kiderül, hogy ami olyan magától értetődően megy Kásáséknak, hogy úszógatya aljáig kiemelkednek a vízből, az a töredékéig sem bír sikerülni nekünk, műkedvelőknek. Állítom, hogy golfozni, biliárdozni, vagy mittomén, íjászkodni sokkal könnyebb megtanulni, mint vizilabdázni. Szinte hihetetlen, hogy éppen ebben a spotágban vagyunk ennyire kimagaslóan tehetségesek, amikor még tengerünk, sincs, mert pl. Dubrovnikban, a bástyasétány alatt a nyílt tengeren láttam kijelölt vizilabdapályát kapukkal, ott ez tényleg tömegsport lehet, szóval elvileg sokkal könnyebb lenne ott kinevelni erős csapatokat - mint ahogy vannak is nekik - mint nálunk, ehhez képest azért mégis csak mi vagyunk a non plus ultrája a spotágnak, ami egyszerűen egy csoda! Üdv. L.

ines hozzászólása
ines14401
2008.08.25. 22:19

Vodafone - nak nagyon jó reklámja!!! Már ki is tűztem az iroda falára. :)))

sophie hozzászólása
sophie14400
2008.08.25. 22:08

Tényleg Mixicso, milyen igazad van, büszke magyaroknak kellene lennünk. Kíváncsi vagyok, melyik lesz az első cég, amelyik óriásplakátra ragadtatja el magát... vagy netán valami hivatal, na erről már álmodni se mernék, hogy ilyenért, l'art pour l'art köszönetmondásért... hisz nincs is választási időszak, meg ugye eléggé recesszió van ... DE MÉGISCSAK SZÉP LENNE!:))

? hozzászólása
?14399
2008.08.25. 22:07

hol van pontosan az étterem?

sophie hozzászólása
sophie14398
2008.08.25. 21:47

Lewander, nem állom meg, hogy meg ne jegyezzem, sok ilyen emberre lenne szükség ebben az országban, mint Te, aki képes belátni a hiányosságait (valószínűleg nem palástolja azokat vastag fukszokkal a nyakában stb),és aki AZÉRT LEGALÁBB MEGPRÓBÁLJA!:)) Szerintem semmi gond nincs azzal, ha bénán is, de csináljuk, és az pedig nagyon nagyon dícséretes, ha belátjuk, hogy VALAKIK hozzánk képest emberfeletti erőfeszítésekre képesek. A hurrogóknak is érdemes lenne elgondolkodni ilyeneken. Azt hiszem segít karban tartani az énképet, az igen hiányolt önbizalmunk nem attól fog nőni, ha ilyen dolgokat nem ismerünk be, hanem attól, ha NAGYJAINK PÉLDÁJÁN OKULVA: legyőzzük magunkban azokat a dolgokat, amiken túl akarunk lépni.... szerintem...:) Köszönöm Neked ezt a 'vallomást', és bocsánat az ömlengésért azoktól, akiket ez zavar, de imádok ilyeneket olvasni, visszaadja a hitemet, hogy ez az ország tele van gondolkodó, nemes lelkű emberekkel!

Csaszi hozzászólása
Csaszi14397
2008.08.25. 21:45

Kedves Zoltán! Ezen az olimpián volt egy pár szerencsétlen eset, de a pólósoknak a 9. , a magyar (anyaországi) sportnak pedig a 160. olimpiai aranya volt, szóval hemzsegünk a sikeres, magukban és felkészültségükben bízó sportolókban. De Kiss Gergő ezt amúgy is szebben és hitelesebben megfogalmazta. Üdv. Csaszi

murron hozzászólása
murron14396
2008.08.25. 20:46

dm101: mi is ott leszünk! Kit érdekel, ha a hajnali időpont miatt hulla fáradtan kell majd utána egész nap dolgozni :) Remélem sokan leszünk és méltó fogadtatásban részesítjük az összes magyar sportolót!

Akik legyőzték a Trianon Szindrómát.... hozzászólása
2008.08.25. 20:31

Szivszorongató látvány volt erdélyi magyarként látni hajnalosan az olimpia napjai alatt, hogy nemcsak a határon túli magyarok szenvednek a Trianon Szindrómában.... könnyező szemmel és dühösen kellett végigszenvednem, hogy legyen az vivás legyen az párbajtőr vagy éppen asztalitenisz... mi magyarok szenvedünk egy különleges és másokat európában soha nem érintő betegségben... A SIKER KAPUJÁBAN, A TOVÁBBJUTÁS KARNYÚJTÁSNYI TÁVOLSÁGÁBAN... elbizonytalanodunk és veszitünk.Mondhatnám úgy is... volt egyszer hol nem volt 15 millió ember akik majd mind szenvedtek ebben a betegségben... és volt egyszer egy NAGY VARÁZSLÓ aki fiókáival együtt elhatározta, hogy legyőzi ezt a súlyos betegséget és példát mutat nemcsak a 10 millió megmaradtnak, hanem a kint rekedt 5 milliónak is... Dr. Kemény Dénes és fiai... nem cselekedett nagy dolgot.... CSAK MEGMUTATTÁK 15 MILLIÓNAK, HOGY IGENIS LE LEHET GYŐZNI A TRIANON SZINDRÓMÁT...és A SIKER KAPUJÁBAN VOLT EREJÜK BELÉPNI AZON A KAPUN.... Kérem ne csodálkozzanak, ha a határon túli frissen születendő magyarajkú gyerekeket Dénesnek, Tamásnak vagy éppenséggel Tibornak fogják bejegyezni az anyakönyvi hivatalokban (gondolom sejtik önök is miért)... egy nemzetet erősitettek meg abban a hitében: GYŐZTESEK MI IS LEHETÜNK.Ezért sirtunk a televiziók képernyői elött mi is.... határontúli trianonszindrómás magyarok...pólósaink gyógyszert hoztak aranyérem formájában. karda zoltán, sepsiszentgyörgy (abusajjid@gmail.com)

Lewander hozzászólása
2008.08.25. 20:19

Szegény Moses kapus milyen jól megmondta, hogy a póló nemzeti sport a magyaroknál, ahogy náluk a kosárlabda. Istenem, milyen f..a lenne, ha tényleg így lenne! Mert tényleg nemzeti sport ez nálunk, de csak szurkolás szintjén, a magyar átlagember éppen úgy belefulladna a medencébe, mint egy pápua, ha egy labdával kellene ottan közlekednie vizilabdázó módjára, azt ugyanis mi egyáltalában nem tudunk, azt bizony csak a Fiúk tudnak. Jellemző módom, ém, aki azért tűrhetően úszom, meg fejelni is sokat fejeltem a Balatonon, jellemző módon Tunéziában vizilabdáztam először a szálloda medencéjében, ahol ráadásul még a lábunk is leért, mégis, rá kellett döbbennem, ez hihetetlenül nehéz sport, a 3. percben már senkinek sem volt kedve visszaúszni a saját kapujához, akik meg ott voltak, azok előre nem akartak menni az istennek sem, így aztán a csapat egyik fele folyton elöl, a másik fele meg hátul játszott, de így volt ez az ellenfélnél is... szóval focizni, teniszezni, kézilabdázni stb. az mind smafu a polóhoz képest, ez az igazság!

Mizu hozzászólása
Mizu14390
2008.08.25. 20:14

"Kedden reggel - várhatóan fél hatkor - érkezik haza Pekingből Ferihegyre az "aranygép", vagyis a magyar olimpikonokat, köztük a kajak-kenu válogatottat és a vízipólósokat is szállító menetrendszerinti járat. A repülőtéren csak a meghívott vendégek és a sajtó már akkreditált képviselői köszöntik a sportolókat, akik Ferihegy betonjáról rendőri felvezetéssel egyenesen a SYMA csarnokba mennek, ahol várhatóan 6:30-tól találkoznak a rokonokkal, rajongókkal." OTT LESZÜNK!

Kaponya hozzászólása
Kaponya14389
2008.08.25. 20:13

Az újabb arany szerintem az alábbiakra épül : kiemelkedően tehetséges játékosok, csapategység, rengeteg munka ,kiváló szakmai csapat ( nem csak Dénes, de Kásás Zoli, Mátéfalvy, Pavlik dr., a gyúrók is ), és nagyon precízen megszervezett felkészülés, koncentráció meccsről meccsre.Dénes persze utolérhetetlen a csapatépítésben, hiszen nyerő emberek lettek a fiatalokból ! Az uszoda helyzet nevetséges, pedig ennek a cspatnak minimum kellene egy gálameccset szervezni, de hol ? A lerobbant , kicsi Komjádiban ? Ki kellett volna használni az úszó EB -t egy szép és méltó uszoda építésére.És akkor lehetne arról beszélni, hogy VB-t rendezzünk. Köszönöm fiúk, fantasztikusak voltatok !

Vica hozzászólása
Vica14384
2008.08.25. 19:47

A szerkesztő utalt rá hogy le lehet írni a megnyert Olimpiai döntővel kapcsolatos élményeket. És én élni is szeretnék ezzel a lehetőséggel. Szóval az történt, hogy testvéremék Olaszországban nyaralnak és hívtam őket, hogy megvan a harmadik arany, de valaki mást hívtam fel, de ő is tudott róla, hogy mi nyertük a döntőt! :DDDD Csak ennyit akartam megosztani veletek! És mindenkinek gratulálok, aki részt vett ebben a csodálatos eredményben! Csapattagokat, csapatkapitányt, segítőket (Pavlik doktor, Kásás Zoltán (teljesség igénye nélkül)...), szülőket, feleségeket, gyerekeket :)

dm101 hozzászólása
dm10114383
2008.08.25. 19:46

engem pont nem érdekel, hogy a MOB vezetői holnap reggel mit fognak, vagy mit nem fognak csinálni. mi ott leszünk és remélem sokan mások is fél7-7 körül a symában!!!! és akkor újra szól majd: TI VAGYTOK A LEGNAGYOBBAK, HEJJ-HEJJ. TI VAGYTOK A LEGNAGYOBBAK, HEJJ-HEJJ, TI VAGYTOK A LEGNAGYOBBAK, HEJJ-HEJJ, TI VAGYTOK A LEGNAGYOBBAK, HEJJ-HEJJ!!!!!! u.i.: Kemény Dénes uszodát :)

mixicso hozzászólása
mixicso14381
2008.08.25. 19:35

Szép volt fiúk, és köszönjük! Fantsztikus volt ez a két hét veletek! Azt javaslom fogadjuk meg Kiss Gergő tanácsát, a fenébe a "magyar pesszimizmussal" legyünk büszke magyarok!

SPiT hozzászólása
SPiT14380
2008.08.25. 19:17

Hol lehetne megmutatni, hogy mennyire büszkék vagyunk rájuk, ha nem akkor, mikor megérkeznek? Én sosem mentem ilyenekre el, de most úgy érzem bármikor!

sirpeter hozzászólása
2008.08.25. 19:09

ez tenyleg mindenhol ahol polo baratok jatekosok vannak tema!pl afrika es mint fent olvastam meg eszakra is:) ez nagyon jo! de tenyleg tobb uszi kenne!hala istennek annyi gyerek akkar polozni hogy na... de sajna ez tenyleg minden hol es minden sportra igaz(nem hiszem hogy eleg past van) ISTENKIRALYOK vagytok fiuk! KOSZONJUK p

Lackó hozzászólása
Lackó14376
2008.08.25. 19:02

Nyaralás közben a Balatonon éltem át az elődöntőt és a döntőt is és fantasztikus volt, ahogyan a parti szolid vendéglőkben az emberek egyemberként őrjöngtek minden egyes magyar gólnál. TI VAGYTOK A LEGNAGYOBBAK!!! KÖSZÖNJÜK!!!!!!!!

netty hozzászólása
netty14375
2008.08.25. 18:58

"A MOB vezetői bejelentették, hogy az érkezés napján nem lesz ünnepélyes fogadás.A sportolókat a gép landolása után autóbuszokkal szállítják a SYMA csarnokhoz, ahol átvehetik csomagjaikat, majd mehetnek haza." Ez igaz?? A Syma csarnoknál nem lehet várni a fiúkat, neeeee!

Panka hozzászólása
Panka14374
2008.08.25. 18:58

Ez egyszerűen parádés volt! Köszönjük fiúk ezt a fantasztikus élményt nektek!!!!

Brünnhilde hozzászólása
2008.08.25. 18:57

Sok-sok szeretettel gratulálok a csapatnak, a szakvezetésnek, és nem utolsó sorban az itthon maradottaknak, akik egyfolytában taposták a válogatott fiúk sarkát, hogy azok még jobbak legyenek. Ilyen ez, egy ekkora piramisnak nem csak csúcsa, de alapja is kell legyen. Messzemenően támogatom, hogy a csapatsportokban is ugyanannyi jutalmat kapjanak a játékosok, mint az egyéni sportágakban. Nem is értem, miért kapnak kevesebbet. Nincs annál nehezebb, mint a saját ambicióimat és csillogni vágyásomat alávessem a csapat érdekeinek. A Kemény-legénység ebben a legjobb. Ezen a szinten már nem a vizben, hanem az agyban dőlnek el a meccsek. Méghozzá milyen meccsek, ejhh, a harmadik negyedben az öklöm rágtam, a negyedikben meg már minden gólnál visitottam, de jó is volt :-)) Köszönöm és gratulálok, és őszintén remélem, hogy négy év múlva néhány négyszeres olimpiai bajnoknak is gratulálhatok - akik a Kemény Dénes Sportuszoda különtermében ünnepelhetnek majd.

Ancsi hozzászólása
Ancsi14371
2008.08.25. 18:44

Na,igen....van is miről beszélni,mert ezek a fiúk megmutatták......köszönjük fiúk és köszönjük Kemény Dénes!!!Egész Magyarország büszke rátok!!

Réka hozzászólása
Réka14370
2008.08.25. 18:41

Polo! Lehet, h Pesten égető a probléma, kevés az uszoda, de akkor mesélek egy kicsit Nógrád megyéről... 2, azaz kettő darab uszoda van összesen (ill 3, de az egyik egy sulihoz tartozik, szóval oda csak úgy nem lehet járni), az egyik tanuszoda, az elején a bokámig ér a víz, a végén a nyakamig. A suliból Szlovákiába jártunk át, mert ott van legközelebb uszoda, ahol mellesleg a portásnénin kívül nincs más szlovák, csak magyarok... szóval van itt is probléma:( más. tökjóarcok a vendéglősök, én egy Madaras menüt kérnék:) Fiúk! KÖSZÖNJÜK!!!!

Kidi hozzászólása
Kidi14368
2008.08.25. 18:18

Nem az a lényeg, hogy hányan beszéltek a tegnapi csodáról és hányan nem. Az a fontos, hogy mi láttuk, mi éreztük és mi drukkoltunk ennek a hihetetlen 13 fiúnak. Ők a legjobbak és a frászt se érdekli ki beszélt rólla és mennyit. Ha érezted, hogy libabőrödzik a kezed mert hallod a Magyar Himnuszt akkor te is tudod miről beszélek, Marci!!!! Szép volt fiúk!

Csaszi hozzászólása
Csaszi14366
2008.08.25. 18:11

Szeretném megköszönni a VLV.HU csapatának elképesztő munkáját. Gyors eredmények, érdekes interjúk, rövid kis videók, klassz képek,minden szuper volt. Köszönjük!

Csaszi hozzászólása
Csaszi14364
2008.08.25. 18:08

És jó lenne végre, ha nem csak a sportolók kiváltsága lenne, legalább nyáron a Balaton északi partján vagy a Budapest környéki bányatavakon ki lehetne alakítani amatőr pályákat. Évtizedeken át nézi az ember ezt a csodálatos sportágat és nemigen van lehetőség baráti társasággal pólózni egy kicsit.

M. Gyurex hozzászólása
2008.08.25. 17:50

A mai napon is elérzékenyülök, ha olvasok, hallok erről a CSODÁRÓL(a Csapat), a BŰVÉSZRŐL(Kemény Dénes) és a Lehetetlenről(21. században 3szor zsinórban Olimpiát nyerni). Pedig a két szememmel láttam és nem tudom elhinni, hogy ez nem álom , hanem VALÓSÁG! Hajrá MAGYARORSZÁG!!! KÖSZÖNJÜK!!!!

polo hozzászólása
polo14359
2008.08.25. 17:23

Hát igen.....Budapesten kb 4-5 európai szintű fedett uszodára lenne szükség, amennyi gyerek jár pólózni és járna úszni! Persze nemcsak Pestre, de ott égető a probléma. És nemcsak a gyerekek járnának edzésre, hanem a széles nagyközönség is szívesen járna úszni, amikor rosszabbra fordul az idő akkor is. Persze mellé lehetne építeni konditermet, szaunát stb. Lehet egészségesebb lenne a nemzet és nem lenne ennyi beteg ember. Megtérülne, csak hosszú távon gondolkozni nem tudnak a döntéshozók (lásd Margitszigeti új uszoda. Uszoda? Vízgyűjtő! Maradjunk ennyiben....)A rövidtávú hasznot kihúzták belőle az illetékesek, a többi meg már kit érdekel. Szóval kellenének uszodák, olimpiai arany ide vagy oda...2km autópálya árából meglenne...az 4-5 milliárd forint. Kedves kormány! Gondolkozz!!! Ez az országépítés, nemzetépítés! Belőlük lesz a példakép, akik ott nőnek fel. Akkor miért nem áldoztok rá? Uszodaépítésért mindenki szívesen adna adót, korrupciós autópályákért stb. kevésbé... Reméljük megmozdul vmi, bár Sydney után is azt hittük..... Szép volt Fiúk! Dr.Kemény Dénes uszodát!

szilas hozzászólása
szilas14357
2008.08.25. 17:11

marci! Mindenhol beszéltek erről, ahol vizilabdáznak. Még a Finnországban is...

dm101 hozzászólása
dm10114355
2008.08.25. 16:59

team ea, teljesen igazad van, még több uszoda kellene. vicc, hogy Bp.-en alig lehet szabad vízfelületet találni.

Köszönjük, Benedek Tibor!!! hozzászólása
2008.08.25. 16:38

Köszönjük, fiúk, köszönjük Kemény Dénesnek, és az egész Szakmai stábnak is!!!! Köszönjük ezt a 13 aranyérmet, mert lehet, hogy az olimpiai éremtáblázaton csak egynek számít, de Nekünk MAGYAROKNAK ez BIZONY 13 aranyérem!!! És összesen már 21!!! Egy kérdésem lennek: Megvan valakinek a 3 olimpiai győzelem dvd? Mert nagyon szeretném megnézni még egy szer, s újra és újra! Jó lenne látni a fiúk sikereit Ausztráliától Pekingig! Szívesen végignézném mind a három olimpiát a csoportmeccsektől a döntőig!! Tudnak valaki segíteni akinek megvannak a felvételek? Ha igen akkor ide várnám az üzeneteket: vittorio7@vipmail.hu Viktor

c hozzászólása
c14353
2008.08.25. 16:34

a kuckó büfé a fehérvári úti piacon van. arról lehet felismerni, hogy mindig ott a legnagyobb a sor.

lótifuti hozzászólása
2008.08.25. 16:29

.....ja,és hol is van az a bizonyos kisvendéglő a nevezetes étlappal??????

lótifuti hozzászólása
2008.08.25. 16:28

Jaj de jó,hogy ismét megmutatták a fiúk,hogy ki a legjobb a világon!!!! Jaj de jó,hogy testben-lélekben ilyen áldottak ezek a fiúk!!!! Jaj de jó,hogy Kemény Dénes bírta szívvel és lélekkel viselni a terheket!!!! Jaj de jó,hogy nem kell megtanulnunk kicsinek lenni....nekünk nem!!!!!

c hozzászólása
c14349
2008.08.25. 16:17

usa sajto = vilagsajto, azert ezt tegyuk hozza.

Borcsa hozzászólása
Borcsa14348
2008.08.25. 16:16

Pekingben, és minden országban, ahol közvetítik az Olimpiát. De részemről Magyarország és az USA is kielégítő. Nem mindig az számiít, amit mások mondanak.

team ea hozzászólása
team ea14347
2008.08.25. 15:59

Attól félek, hogy a kormány természetesen bezsebeli ezt az aranyat- harmadik ide-vagy oda- és nagyvonalúan azt gondolja, hogy rendben van a vízilabda sport az országban, rendben van az utánpótlása is, nem kell több uszoda, nem kell ezen fejleszteni. pedig milyen klassz lenne, ha épülne még 50-es versenyuszoda, ahol az utánpótlást ezek a fiúk is edzhetnék majd idővel.

dm101 hozzászólása
dm10114346
2008.08.25. 15:55

Marci, már az is elég, ha csak Mo-n beszélnek erről. végre valami összehozza a magyar embereket :)

marci hozzászólása
marci14345
2008.08.25. 15:48

Magyaro, Balkán és USA kivételével beszéltek még valahol erről a történelmi eseményről?