FACEBOOK

Izgalmak után, de megvan!

Izgalmak után, de megvan!
hozzászólás, 2008.08.16.

A magyar csapat egyetlen kis lépésre van a csoportelsőségtől. A szombat több váratlan eredményt, majd nekünk is nagy izgalmakat hozott. Mivel a spanyolok magabiztosan győzték le Montenegrót, nekünk "csak" győzni kellett az ausztrálok ellen, hogy pontelőnyre tegyünk szert. Ez végül sikerült, de védekezésbeli megingások miatt drámai izgalmak közepette.

A Jingtung uszodában szokás szerint létszámfölényben lévő magyar tábor ismét az első pillanattól végig buzdította Kemény Dénes csapatát

Benedek és Kiss Gergely találataival ellépett a magyar válogatott, de az ausztrálok három percen belül egyenlítettek, sőt Kis Gábor víz alól szerzett centergóljára is volt válaszuk. Molnár megúszás után ejtett a hálóba, ám nem sikerült előnnyel fordulni, mert Figlioli emberelőnyből egalizált.



Fordulás után Kis egy szépen kijátszott előny végén góllal ünnepelte 75. válogatottságát, majd Molnár értékesítette villámgyorsan az újabb kiállítás utáni létszámfölényes helyzetet. Biros és Varga Dániel szép góljai között Figlioli megszerezte harmadik találatát. Varga Dénes következett előnyből, s a felénél néggyel vezettek a magyarok (9:5).

A harmadik negyedben Molnár és Madaras góljait követően eldőlni látszott a meccs (11:6), azután viszont váratlanul az ausztrálok percei következtek. Sorozatban lőtt három góllal felzárkóztak - miközben Szécsi többször is hárított -, elsősorban a sikeresen befejezett emberelőnyös szituációk miatt. 

A záró játékrész elején Madaras úszott meg, csak szabálytalanul tudták megállítani, az ötméterest Biros vágta be. A rivális feljött egy gólra, ekkor Kiss Gergely értékesített egy fórt. Szécsi védését követően a menteni igyekvő Kásás az ellenfélhez ütötte a labdát, majd ugyanő elhibázott egy büntetőt, háromszor is az egyenlítésért támadhattak az ausztrálok. Az utolsó fél percben mindezt előnyben tehették, a labda már túl is jutott Szécsin, de a képzeletbeli gólvonalon nem. (Ha nem sikerült volna megőrizni a vezetést és döntetlen a végeredmény, akkor is megelőztük volna Spanyolországot az egymás elleni eredmény alapján.)

Ausztrália-Magyarország 12:13 (4:4, 1:5, 4:2, 3:2)
Peking, Yingdong Natatorium, v: Klopper (holland), Rak (horvát)
Ausztrália: Stanton - Figlioli 3, Maitland 1, Neesham 1, McGregor 1, Whalan 2, Woods 1. Csere: Campbell 1, Franklin, Martin 1, Howden 1, Beadsworth, Sterk (kapus). Szövetségi kapitány: John Fox
Magyarország: Szécsi - Varga T., Kásás, Kiss G. 2, Benedek 1, Biros 2, Molnár T. 3. Csere: Madaras 1, Varga Dénes 1, Hosnyánszky, Varga Dániel 1, Kis G. 2. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - emberelőnyből: 14/3, ill. 9/7
Ötméteresből: -, ill. 2/1
Kipontozódott: McGregor (27.p.), Maitland (28.p.)
Kiállítva - végleg cserével: Whalan (29.p.)
KEMÉNY DÉNES az MTI-nek:

- A harmadik negyedben azzal a kevés lehetőséggel, ami adódott, nem tudtunk élni, az emberhátrányos védekezésünk többször döcögött, s az ellentámadásaink is. Borzasztó nehéz úgy támadni, hogy ki vagyunk szorítva, ezt nagyjából engedték a játékvezetők, az esetek többi részében pedig jöttek, mint a lokomotív. (A szövetségi kapitánnyal a nap folyamán hosszabb interjút közlünk.)

KÁSÁS TAMÁS a vlv-nek:

- Kőkemény meccs volt,  nagyon elfáradtunk. Igazából a lényeg a győzelem volt, mert tudtuk, hogy győzelem esetén elsők vagyunk, és akkor egyből bent vagyunk a négyben. Számítottunk rá, hogy nehéz lesz. Kicsit megint magunkra hoztuk a végén őket és kiegyenlítethettek volna. Nagyon jó csapat, kétszer megverték Montenegrót a felkészülési tornákon, itt is jól játszanak, de erre számítottunk. Kicsit nehezen, de megvan a győzelem és ez a lényeg. 

- Ami a kimaradt büntetőt illeti: előfordult már, hogy kihagytam ötméterest. Talán nem kellett volna elvállalni, mert az egész meccsen nem jöttek be a lövések, de tegyük hozzá, hogy többnyire messziről próbálkoztam. Az is egy szerencsétlen eset volt, amikor hátul Szecskával nem értettük meg egymást, de a lényeg, hogy nyertünk.

- Mit szólsz a spanyol-montenegrói és az amerikai-horvát meccshez?

- Ha valaki azt mondja, hogy háromcsapatos a vízilabda, akkor ezek az eredmények rácáfolnak erre. Van egy baromi jó amerikai csapat, az ausztrálokat mindenki látta, a horvátról azt hittük, hogy nagyon jó formában vannak és kikaptak az amerikaiaktól. Tehát igazából nem lehet biztosra menni senki ellen - talán csak mondjuk Kanada ellen, esetleg...

(MTI-fotó, Illyés Tibor)

MOLNÁR TAMÁS az MR1 Kossuth Rádiónak:

"Mindenféleképpen nehéz mérkőzésre számítottunk, különösen úgy, hogy a montenegrói-spanyol meccsen kiderült, hogy az ausztráloknak az az egyetlen esélyük, ha holnap megverik Montenegrót. Ehhez nekik elég hasznos segítség lett volna, ha ma el tudnak kezdeni pontokat gyűjteni, sajnos éppen ellenünk. Ennek szellemében, mindent egy lapra feltéve küzdöttek.

A mai napon van valami a levegőben, vagy lehet hogy a telihold hatása, de az összes papírforma eredmény borul: az amerikaiak elég simán verték a horvátokat, a spanyolok hat góllal Montenegrót.

De visszatérve a mi meccsünkre: 11:6-nál kicsit leült a csapat, és én úgy éreztem, hogy egy-két helyzetet a játékvezetők is "megfogtak". Ennek ellenére, ha a helyzeteinket kihasználjuk, akkor simán meg kellett volna hogy legyen ez a mérkőzés, és nem kellett volna izgulni a végén a győzelemért. A lényegen a döntetlen sem változtatott volna, mert akkor is csoportelsők lettünk volna, de "optikailag" sokkal szebb így, hogy nyertünk."

KISS GERGELY az MR1 Kossuth Rádiónak:

"A csoportelsőségnek örülhetünk, de mindenképpen sok kritika illeti a mai teljesítményünk egy részét. Hiszen az pozitív, hogy jól kezdtük a mérkőzést, ami nagy előny egy amerikai, német, ausztrál szintű csapat ellen, akik nagyon hamar feltüzelik magukat. Ehhez képest mi vezettünk 2:0-ra, de már az első negyed végén 4:4 lett. Négy gólt kapni az ausztráloktól egy negyed alatt nem valami jó, ehhez képest a harmadik negyedben is négy gólt kaptunk. Nagyon sajnálom, hogy 11:6 után ilyen hibákat követtünk el, de annak örülök, hogy a csapat tudott küzdeni és megnyertük ezt a mérkőzést, hiszen olimpián vagyunk, ahol a győzelem a célunk. Ez most sikerült, és úgy néz ki, hogy megvan a csoportgyőzelem. A "tartalommal" részben elégedettek vagyunk, részben nem, tehát ez egy felemás mérkőzés volt."

Élő közvetítésünk a mérkőzésről

Élő közvetítésünk a Spanyolország-Montenegró találkozóról

MTI-fotók a mérkőzésről

Olimpiai aloldalunk


A csoport korábbi mérkőzésein:

Spanyolország-Montenegró 12:6 (3:0, 4:1, 3:4, 2:1)

Kanada-Görögország 7:13 (1:6, 4:5, 2:1, 0:1)

Az állás: 1. Magyarország 7 pont, 2. Spanyolország 6, 3. Montenegró 5, 4. Ausztrália 4, 5. Görögország 2, 6. Kanada 0

Az utolsó forduló párosítása:
Magyarország-Kanada
Montenegró-Ausztrália
Spanyolország-Görögország

A másik csoportban:

Németország-Olaszország 8:7 (2:1, 3:1, 0:2, 3:3)

Horvátország-USA 5:7 (2:2, 1:3, 0:0, 2:2)

Szerbia-Kína 15:5 (5:2, 2:1, 4:2, 4:0)

Az állás: Az állás: 1. Horvátország 6 pont (40:27), 2. Szerbia 6 (38:25), 3. Egyesült Államok 6 (29:24), 4. Németország 4, 5. Olaszország 2, 6. Kína 0

Az utolsó forduló párosítása:

Szerbia-Németország
USA-Németország
Kína-Horvátország

21 régi hozzászólás

adrienn1203 hozzászólása
2008.08.18. 01:22

Ez a GO FOR GOLD nagyon találó!:D Grat érte!;) És aztán úgy legyen! A zászló elméletileg kinn van...biztos a döntőre tartalékolják a fiúknak plusz energia gyanánt!:P HAJRÁ FIÚK!!!

zsanna hozzászólása
zsanna13297
2008.08.17. 11:42

Hát, ez tényleg izgalmas volt, de megvan. Ez a lényeg. Meglepett hogy ennyire szoros volt a meccs, de a spanyol- montenegró összecsapás is meglepetés volt számomra. De a csoport elsőség már megvan, Kanadát legyőzik a fiúk. Szurkolok nektek!!!! HAJRÁ MAGYAROK!!!!!

Szöszke hozzászólása
2008.08.17. 00:55

Megvan az csop.elsőség ez most a fő. Én is frászt kaptam persze de meglett. Egy nagy szusszanás a fiúknak és nekünk szurkolőknak is. Aztán Kanada ellen megint gálameccs ez tuti. Inkább most drámázzunk happyenddel mint a Szerbek ellen végleg! Egyébként a Kapitány nyilatkozta valahol,hogy sok év alapján minden negyedik meccs szokott ilyen nyögvenyelős lenni.Számoljatok csak! Így annyi már nincs az egész tornából hátra. HAJRÁ FIÚK GO FOR GOLD!

kerikaj hozzászólása
kerikaj13280
2008.08.16. 22:00

Izgalmas volt, na de kit érdekel, ha mi nyerünk a végén?! így legalább végig koncentrálnom kellett nekem is, nem aludhattam bele a meccsbe, nem volt rá időm. Pedig.. olimpia derekán járva egyre inkább érzem hogy jól jönne már egy nagy alvás :)) Kását nem szabad bántani, ahogy senki mást se.. sztem ő, ugyanúgy ahogy Benedek is, még ha egész meccsen nem is csinál semmi hasznosat, akkor is lelkileg jó hatással van a csapatra. Így a csoportküzdelmek végefelé azért én többé-kevésbé elégedett vagyok a válogatottal (inkább többé, mint kevésbé..) Nincs igazából olyan ember, akire azt mondhatnánk, h nem ide való, rossz döntés volt beválogatni.. Benedek Tibi motiváltsága és jó játéka példaértékű, a centerek is nagyon jól játszanak, Dumi pedig istenkirály, mint mindig.. :) Kanada ellen játszani kell egy laza meccset, sok szép gólt lőni, aztán pihenni egyet, aztán... kezdődik az olimpia.. csak két meccset kell megnyerni, aztán vége is. Ugye h simán meg lehet ezt csinálni?! :)) Hajrá fiúk! Ui: tényleg, mi van a nagy zászlóval? ez engem is érdekel..

Gy. hozzászólása
Gy.13275
2008.08.16. 19:13

Hát az infarktus kerülgetett a végén, de a lényeg, hogy nyertünk. Kását ne bántsátok mindenki hibázhat, pl. Kiss G. is hagyott ki 5 méterest már az olimpián. Kása meg fogja rázni magát, ahogy eddig is, ezentúl is sok örömöt fog még okozni a játékával a szurkolóknak! Van viszont valaki, aki nem lesz jobb, sőt. Nem hiszem el, hogy nem találtak egy kommentátort, aki jobban értene a pólóhoz. MD szerintem katasztrófa, bárki az utcáról jobb lenne nála! Nem lehetett volna pl. Csapó Dudit felkérni helyette, illetve, ha mindenképpen MD-t ki kellett utaztatni, utazzon, de legyen mellette valaki, aki ért is a pólóhoz, ő közvetitsen és MD ne szólaljon meg a mérkőzések alatt.

Ravub hozzászólása
Ravub13274
2008.08.16. 17:10

Csaszi: Mivel Kásás Zoltán készíti a csapat számára a videót és az ő kommentárjait lehet hallani rajta, így hátrányos lenne, ha letekernék a hangot. :D Szerintem nem kéne Kásás Tamásra ráhúzni a vizes lepedőt, ahogy Mezei Dániel a mérkőzés végén megpróbálta. Ez továbbra is csapatjáték és csupán 3-4 olyan játékos volt, aki NEM "aludt" a második két negyed során. Kása csak az egyik volt. Szeretnék végre hatékonyabban játszó Madaras Norbertet is látni a vízben... Persze, ha csak a döntőben fog zseniálisan játszani és "megnyeri nekünk", akkor egy szavam nem lesz. Kapjuk még el a kanadaiakat, aztán lehet "pihenni"! HAJRÁ MAGYAROK!!!

Sándor hozzászólása
Sándor13273
2008.08.16. 16:30

Mezei nem volt tisztában azzal hogy pontegyenlőség esetén előbb az egymás elleni eredmény számít, és így az utolsó negyedben 2. hellyel riogatta a csapatot:-( Ami viszont tetszett hogy az utolsó auszi akciónál mutatta az operatőr mennyire ünneplik az ausztrál drukkerek a gólvonalat :-)

Ez a mérkőzés egy gyógyító pofon volt….. hozzászólása
2008.08.16. 14:47

Kásának a hibája után egyből nem szabadott volna vállalni az 5m-est ! Nem megy neki most se :( Sebaj, valószínűleg (!) csoportelsők leszünk, míg a déli vetélytársak még igen kemény meccseket kell vívjanak, hajrá Magyarok !

orsi hozzászólása
orsi13270
2008.08.16. 14:45

mi van azzal a nagy szurkolói zászlóval?? kinn van Pekingbe??? valaki írjon!

Szurkoló hozzászólása
2008.08.16. 14:11

Először is, Kicsi, gratulálok a 75. válogatott meccshez és további sok sikert kívánok! Fiúk, ma reggel nem volt szükségem kávéra az ébredéshez.. :) Annyira izgultam, hogy pillanatok alatt magamhoz tértem. ;-) Gondolom lesz mit átbeszélni a videózás során. De csak előre kell nézni, mindig tudtok javulni, javítani, most már csak Kanada válogatottja van hátra, aztán jön a megérdemelt pihenő és az elődöntő! Gratulálok! Hajrá magyarok! :-))

Gina hozzászólása
Gina13267
2008.08.16. 13:46

Az előző hozzászólóval én is egyetértek, a közvetítés színvonala ma elég alacsony volt, kétgólós előnyünknél az ausztrál támadások alatt folyamatosan azt szugerállta, hogy mi lesz ha feljönnek egy gólra. Ez a fajta hozzáállás szégyenletes tőle!!! Mondjuk jó meglátása iss volt, Kásás büntetője előtt érezni lehetett hogy a nagy akarásnak (az előző kapott gól miatti hibáját ki akarja javítani) nem biztos hogy gól lesz a vége. Biros vagy Kiss G. szeintem belőtte volna. De ami örvendetes hogy a védekezésben azért lehet Kására számítani, aztán meg remélem javulni fog támadásban!!! A lényeg a csoportelsőség, hogy hogyan értük el az senkit nem fog az elődöntőben érdekelni. Szóval hajrá fiúk és köszönjük, a mai nap is ti voltatok az olimpiai csapat megmentői!!!

Csaszi hozzászólása
Csaszi13264
2008.08.16. 13:02

Ja, és Mezei Dánielnek említse meg már valaki, hogy ha a 2x olimpai bajnok Magyar Csapat, a sportág legeredményesebb póló országának válogatottja mondjuk az ausztrálokkal (de tulajdonképpen bárkivel) játszik, akkor siralmas az első negyed végén 4-4-nél azzal előjönni, hogy mi lehet döntetlen esetén, de a negyedik negyedben 11-9-nél is ugyanez a helyzet, nem félni, hanem harcolni kell, aztán lesz ami lesz. Kedves pólósok, ha meccs után videóztok vegyétek le a hangot, mert mi sokan nem a döntetlentől reszkető sportolót, hanem a harcos bajnokot látjuk bennetek. Hajrá, küzdjetek tovább!

Csaszi hozzászólása
Csaszi13262
2008.08.16. 12:52

Ez egy Csapatjáték, minden mérkőzésen változik, hogy éppen ki kapja el fonalat, az EB alatt/előtt például nem kevesen Benedeket kritizálták, sőt voltak, akik az összes 30-as játékos cseréjét, fiatalítást követeltek, de mint látjuk az 'öregek' Biros,Benedek, Molnár viszik a hátukon csapatot és mivel ez csapatjáték lesz majd olyan mérkőzés, ahol Kásás, Kiss Gergő, a három Varga, vagy Hosnyánszky lesz meghatározó. Egyébként furcsa mérkőzés volt, ami leginkább megemlíthető, hogy nagyon álmosan, lelassulva játszott jópár játékos, egy kicsit élesebb, harapósabb jelenlét szerencsésebb lett volna.

szerk hozzászólása
szerk13261
2008.08.16. 12:35

Nx, ha a spanyoloknak és nekünk is hat pontunk lett volna, akkor először az egymás elleni eredmény számított volna, mi pedig megvertük őket... Így a döntetlen is jó lett volna. (Csak magyar-spanyol döntetlen esetén számított volna a harmadikkal szembeni meccs.)

K hozzászólása
K13258
2008.08.16. 12:22

15-5-re nyertek a szerbek

régi egri hozzászólása
2008.08.16. 12:18

Fura volt a sp.-monti, de ennek szvsz jó része hókuszpókusz. Jók a centereink. Papesznek végre újra gólvágó kesztyűje van és Kicsi hozza a fontos gólokat az emberelőnyökök mellé. Sokáig attól tartottam, hogy nem fog menni neki, de hála Ő sokkal jobb játékos, mint amilyen szurkoló én vagyok. Grat a 75.-hez, és további eredményes pályafutást Kicsi! Kár hogy elment a Vasasba na mindegy de mindig nagyon + fogom tapsolni Egerben is. Igazi őserő,ővé a jövő + S. Ádámé. Szecska 1-2ben nagyon benne volt a többi lövés jó része tiszta volt. Kiss Gergő kell, sokszor volt jó helyen és klasszis! (Inkább engem szidjatok és NE Őt.) Mezei Dani nagyon tetszett ma nekem. Izgult rendesen és a lényeg: a meccs végén Ő Ő Ő mondta ki a legnagyobb észt Kásásról!!! De aki akar, FotoVass-nak adjon igazat Kásával kapcsolatban, de sztem M Dániel most mondta ki a lényeget!! Lányok, külön is szorítsatok Kásának, hogy fontos gólokat lőjjön a döntőben!!! Nem tom Flóri mit írt de abban szent igaza van, hogy ez nem foci itt a kapufa inkább elhibázott vagy túl/rosszul helyezett lövés, ennyi. Még annyit, hogy az auszik remélhetőleg véglegesen figyelmezték a fiúkat hogy a partinak akkor van vége, ha a bíró lefújja!!! HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!!!!!!

Nx hozzászólása
Nx13255
2008.08.16. 12:16

Nem előztük volna meg a spanyol csapatot, mert nem is kis különbséggel megverték a montenegróiakat és ezzel a meccsünk elött vezettek 6 ponttal (nekünk meg a montenegróiaknak 5 pontunk volt) szóval ha döntetlent játszottunk volna akkor a spanyolok csoportelsők (persze még lett volna egy kör)... De nem...Hál' istennek!!!! Go Hungary!!!!!!

nagy hozzászólása
nagy13254
2008.08.16. 12:13

szerb kina 15-5 szapics 9et lőtt

? hozzászólása
?13252
2008.08.16. 12:01

Mi lett az eredménye a Szerb-Kína találkozónak?

vsz hozzászólása
vsz13249
2008.08.16. 11:59

Fiúk,még egy ilyen izgalmas meccs után a vízilabda szurkolók ?hősi? halottja leszek vagy mi a csoda?! :-)) Mindegy is , a lényeg, hogy nyertetek, szép volt, gratulálok!

BT hozzászólása
BT13247
2008.08.16. 11:35

Kilenc akciógólt kaptunk??? Ez biztos?