FACEBOOK

A Honvéd nyerte a szegedi rangadót

A Honvéd nyerte a szegedi rangadót
hozzászólás, 2008.03.10.

Rácáfolva azokra, akik szerint a vereség talán kifizetődőbb lett volna, a Honvéd megnyerte a vasárnap esti szegedi rangadót. A fővárosiak szinte végig vezettek, s bár Kásás Zoltán csapata mindent megtett, 9:9-nél fordíthatott is volna, azonban a Honvéd ekkor ismét erősített és végül biztosan nyert.

Szeged-Honvéd 9:11 (2:3, 2:4, 4:2, 1:2) G.: Varga T. 3, Varga P. 2, Balatoni, Monostori, Komlósi, Korolija, ill. Kiss G.,  Vindisch, Gór-Nagy 2-2, Molnár, Fodor, Székely, Szivós, Bárány

Élő közvetítésünk a mérkőzésről



Videónyilatkozatok:

Baksa László nyilatkozata



Szivós Márton nyilatkozata



Kiss Gergely nyilatkozata



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata



Szombaton játszották:

Fehérvár-Eger 6:14 (1:4, 0:2, 3:3, 2:5)
Székesfehérvár, v.: Vojvoda, Németh András
Fehérvár: Veres - Petik 1, Hegedűs I. 2 (1/1), Hesz 1, Lázár 1, Rom, Deme. Cs.: Popovics, Péter (1/0), Horgos, Ritter, Gelley 1, Garádi Játékos-edző: Dabrowski Norbert
Eger: Decker A. - Decker Á. 1, Nyéki 4, Kiss Cs. 3, Varga II Zs., Császár 2, Kis G. 2. Cs.: Valics - Kovács G. 1, Kovács Cs. T. 1, Jakab D., Erdélyi (1/0), Sántavy, Bundschuh Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán
Gól emberelőnyből: 7/2 és 8/4
Ötméteres: 2/1 és 1/0
Kipontozódott: Sántavy (16. p.), Rom (18. p.), Hesz (24. p.)

Nem hozott rendkívüli izgalmakat a találkozó. A hét ifikorú játékossal felálló egriek magabiztosan vezettek végig a mérkőzésen. Volt néhány látványos gól, amelyet a közönség tapssal jutalmazott, például Hesz és Hegedűs egy-egy csavargólja hazai részről, az egri akciók közül Nyéki Balázs bombái, Kiss Csaba megúszásból szerzett találata és hét méteren túlról őtt óriási bombagólja, Kis Gábor találatai.

A válogatott kerettagok közül Biros Péter és Szécsi Zoltán nem szerepelt a találkozón, Kiss Csaba háromszor talált be, Kis Gábor pedig kétszer volt eredményes. Varga II Zsolt ezúttal elsősorban a mezőnymunkából vette ki a részét, bár volt egy kifejezetten szép megmozdulása, azonban a fehérvári hálóőr megakadályozta, hogy látványos gól szülessen belőle.

KISS GÁBOR:

Mindenképpen kötelező feladat volt elhozni a két pontot. Sok fiatal játékos kapott szerepet ezen a hétvégén, akik jó teljesítményt nyújtottak. Voltak hibáink, de alapjában véve hoztuk a kötelezőt. Mostantól már csak a jövő szombati Budva elleni meccsre koncentrálunk, nagyon jó lenne bejutni a LEN Kupa döntőbe.

KISS CSABA:

Nem volt különösebben izgalmas a mérkőzés. A Fehérvár jórészt tehetséges fiatalokból álló, feltörekvő csapat, de egyelőre még nem képvisel akkora játékerőt, hogy komoly rangadót játszhassunk ellenük. Ennek ellenére voltak igazán szép megmozdulásaik, ahogyan nekünk is sikerült néhány látványos találatot szereznünk. Ezen a hétvégén az volt a cél, hogy mindkét meccsen hozzuk a két pontot, sok fiatal kapott szerepet, akik jól teljesítettek, ennek megfelelően a felnőtt csapatból többen pihentek. Megmondom őszintén, hogy már leginkább a Budva elleni mérkőzés jár a fejünkben, a jövő héten gőzerővel erre készülünk, mert mindenképpen ott szeretnénk lenni a LEN Kupa döntőjében.


További eredmények:

BVSC-OSC 6:8 (3:3, 0:1, 0:3, 3:1)
Szolnok-Szentes 10:11 (2:4, 3:1, 4:2, 1:4)

Szegedi győzelmével a Honvéd a bajnoki tabella élére ugrott, jobb gólkülönbségével előzi meg a szintén 36 pontos Egert. A Szeged 34 ponttal harmadik, az egy mérkőzéssel (Vasas-Pécs) kevesebbet játszott címvédő Vasas 30 ponttal negyedik.