FACEBOOK

újságírók a fűzfői edzőtáborban

újságírók a fűzfői edzőtáborban
hozzászólás, 2007.11.05.

A válogatott balatonfűzfői edzőtáborába invitálták az újságírókat hétfő reggelre. A csapat a 10 órakor kezdődő edzés előtt már lenyomott egy konditermi foglalkozást, úgy érkeztek a fiúk a fűzfői uszodához. Köztük volt a három „újonc”, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Varga II. Zsolt, hiányzott viszont Varga Dániel, aki a Szuperkupa-döntőn összeszedett sérülését vizsgáltatta éppen Pesten, az Uzsokiban.

Képek az edzésről

 

 

 

Ezt különösen a fotósok fájlalták, többen ugyanis azzal az előre elhatározott tervvel érkeztek Fűzfőre, hogy mindenképpen megörökítik a nem hivatalos magyar guinness-rekordot: egy válogatottban három testvérpár!

 

Dani távollétében csak a Steinmetzek és a „másik Vargák” (Tamás és Zsolt) demonstrálhatták a csapaton belüli családi együvé tartozást, kifejezett kérésre pózolva a fényképezőgép előtt.

 

 

Az edzés úszással kezdődött, majd a kapura lövést gyakorolták a fiúk, kisebb csoportokban. Az utolsó szakaszban mindenki felvette a sapkát és emberelőnyös szituációkat próbált ki élesben a társaság. Amennyire e sorok írója meg tudja ítélni, a védekező feladattal ellátott játékosoknak sokkal jobban ment a dolog, de emiatt fájjon Kemény Dénes feje.

 

A több mint kétórás edzést követően a tévéstábok egymás kezébe adták a nyilatkozókat, a szponzorfal előtti uszodasarok jó félóráig megtelt riporterekkel és nyilatkozókkal vagy éppen nyilatkozatra várókkal.

 

Természetesen, ahogy a legtöbb kolléga, mi is elsősorban azok gondolataira voltunk kíváncsiak, akik hosszú idő után kaptak ismét meghívást a keret edzőtáborozásán való részvételre. Előbb azonban összegzésre kértük a kapitányt, hiszen ott-tartózkodásunkkor már feléhez érkezett az edzőtáborozás ideje. Kemény Dénest eddigi benyomásairól kérdeztük.

 


 

KEMÉNY DÉNES

 

- A hozzáállás nagyon jó, de hát ezt vártam. Az a tizenhét játékos, aki itt van, ha körülnéz, azt látja, hogy sok a tennivaló ahhoz, hogy valaki május végén majd a válogatott edzésekre járhasson. Mindenki maximálisan, mindenféle arcrezdülés nélkül teszi azt, amit én elvárok, és ennek nagyon örülök.

 

- Hol van Varga Dani?

 

- Varga Dani elutazott az Uzsoki Kórházba, mert a szombati Szuper Kupa mérkőzésen kapott egyet a bordáira, és nagyon érzékenynek érzi. Megröntgenezték itt reggel Balatonfűzfőn, szerencsére nincsen látható elváltozás, se repedés, se törés, de hát ez nem egy könnyen gyógyuló betegség. Végigcsinálta volna az edzőtábort, ha nem fájt volna neki este annyira, hogy ki kellett jöjjön a vízből.

 

- Hogy mozognak az „új fiúk”?

 

- Mindenki nagyon jól mozog, mint az előbb mondtam, mindenki nagyon hajt, természetesen a teljesítmény nem egyforma, de hát a három kétkapus gyakorláson mindenkit különböző, olyan posztokon próbálgatok, ami a csapat szempontjából majd hasznos lehet. Miután a klubokban, a klub-játékosállomány miatt általában más az igény velük kapcsolatban, mint amit én itt a válogatottban elképzelek, vagy az itteni játékosállomány szerint nekik jut, ezért úgymond más dolgot is csinálniuk kell. Ezért is fontosak ezek az edzőtáborok, mert én nem kérhetem meg egy meccs előtt egy kerettag, vagy esetleges kerettag edzőjét, hogy olyan helyen játszassa, ami majd neki mondjuk a mérkőzés elvesztésébe kerül.

 

- Mikor lesz a következő találkozó, és mikor derül ki, hogy azon a találkozón kik vehetnek részt?

 

- Február 18-tól 24-ig leszünk együtt hét napig, a Volvo Kupával fog ez a hét befejeződni Kecskeméten, február 22-24-én, ahol játszanak rajtunk kívül az ausztrálok, Kanada és a román csapat. Két nappal korábban Hódmezővásárhelyen a németekkel játszunk egy barátságos meccset. Azon a héten, a hét folyamán még változni is fog a csapat, a keret összetétele, tehát lesznek olyan játékosok, akik nem mind a hét napig vesznek részt a közös munkában. Mivel a hét elején edzőmeccseket játszunk a németekkel, sok lehetőségem lesz arra, hogy teszteljek játékosokat. Azt, hogy kik vesznek részt végig és kik részben ezen a héten a munkában, az előző héten fogom eldönteni, és nyilvánosságra hozni.

 

A beszélgetés eredeti videófelvétele


 


 

- STEINMETZ BARNABÁS

 

- Igen jó érzés, hogy újra meghívást kaptam a válogatott keretbe, egyben fárasztó, mert ugye az mindig is jellemző volt, és most sem változott, hogy hatalmas küzdelem folyik egy-egy ilyen egymás közti edzőmeccsen. Látszik, hogy bár még csak 2007 novembere van, már folyik a harc a csapatba kerülésért. Úgyhogy ez egy igen jó dolog, nagy kihívás, s igyekszem megállni a helyemet - ahogy eddig is -, és a maximumot kihozni magamból.

 

- Milyen reményekkel jöttél ide? Beszélt veled a kapitány, vagy fog beszélni? Elmondja, hogy mire számít tőled, milyen esélyeid vannak?

 

- Négyszemközt még nem beszéltünk, elképzelhető, hogy sor kerül majd rá. Úgy gondolom, hogy messzemenő következtetéseket nem szabad ebből levonni, mondom, örülök annak, hogy kerettag vagyok, a többit majd meglátjuk, még igen hosszú az út Pekingig.

 

- Elég rég voltál ezzel a csapattal együtt, hogy fogadtak a többiek?

 

- Szeretettel, jó érzés volt.

 

- Érzel valami változást a korábbi időszakhoz képest, a játékban, vagy a csapatszellemben?

 

- Nem, én úgy gondolom, hogy szellemiségében ugyanaz a jó társaság, amely volt, és óriási a küzdés, hajtás. Úgy gondolom, hogy a sok küzdésnek, munkának lesz eredménye.


A beszélgetés eredeti videófelvétele

 

 


 

VARGA TAMÁS

 

- Nagyon jó érzés volt, hogy újra visszakerültem a válogatottba, legalábbis erre a háromnapos edzőtáborra. Aztán, hogy a továbbiakban hogy alakul, az majd ugye kiderül, az itt nyújtott teljesítmények alapján.

 

Tulajdonképpen három éve voltam utoljára válogatott edzésen, nagyon örülök annak, hogy itt lehetek és megpróbálom a legjobbat kihozni magamból, a legjobb teljesítményt. Hogy ez mire lesz elég, azt majd meglátjuk a későbbiekben.

 

- Hogy láttad kívülről a csapatot? Gondolom, nézted a meccseket.

 

- Igen. Döntőket nem néztem, tulajdonképpen babonából sem, meg nem is bírom idegileg. Utána mindig megnézem, de amikor van a döntő, akkor nem.

 

Strukturálisan, szerkezetileg azért kicsit átalakult a csapat az athéni és a barcelonai olimpiai bajnok és világbajnok csapathoz képest, de abszolút minden megvan ebben a csapatban ahhoz, hogy újra olimpiai bajnok legyen.

 

- És hogy látod ebben a saját szereped? Jut neked hely?

 

- A szerepemet mindig a kapitány határozza meg, elég sok poszton bevethető játékos vagyok, hogy éppen mit kell játszanom, és melyik poszton, ezt majd ő megmondja.

 

- Hogy érzed magad az új csapatodban, a klubban?

 

- Nagyon jól érzem magam Szegeden, nagyon aranyosak a társak, az edző és a csapat közötti légkör és a játékosok közötti hangulat is nagyon jó.

 

Tulajdonképpen most jönnek még majd a nagyon komoly rangadóink, eddig ugye két nagyon fontos mérkőzésen vagyunk túl, a Sibenik és az Eger ellen meccsen. Jó lenne ezt a folyamatot nem megszakítani a Honvédnál a Kőér utcában, s mi mindenképpen úgy megyünk oda, hogy háromesélyes lesz a mérkőzés.

 

A beszélgetés eredeti videófelvétele

 


 

VARGA II. ZSOLT

 

- Nagyon boldog vagyok, hogy a keretbe újra visszakerültem, és remélem, hogy minél tovább sikerül maradnom a csapatban.

 

- Oroszul tudsz már?

 

- Igen, egész jól megy, és folytatom is a tanulást, tehát most is járok oroszra.

 

- Lehet, hogy a terveid között még szerepel orosz klubcsapat?

 

- Igen, ezt már kérdezték…, nem ebből a megfontolásból, hanem úgy érzem, hogy elég sok munkám, energiám van benne, az utolsó évben jártam kinn tanfolyamra, és nem szeretnék mindent elfelejteni. Bármikor, bárhol jól jöhet ez a dolog.

 

- Mit szóltál, mit éreztél, amikor megtudtad, hogy újra meghívást kaptál a válogatotthoz?

 

- Nagyon boldog voltam. A Vasas-meccs után tudtam meg, így dupla boldogság volt, hiszen nyertünk egy nagyon fontos rangadón otthon, és utána hívott fel az elnökünk, hogy mennem kell a válogatottba. Úgyhogy duplán ünnepeltünk aznap este.

 

- Hogy látod, milyen ez a csapat?

 

- Úgy gondolom, fiatal csapat, nagyon jó, és még egy olimpia benne van ebben a válogatottban, vagy még több is.

 

- Elég jól áll centerekben a mostani válogatott, hogy látod, milyenek az esélyeid?

 

- Úgy látom, hogy nagyon sok olyan játékos van, aki centerposzton is erős, vegyük a bátyámat, vagy engem, de nem csak centerposzton tudunk játszani. Akik kifejezetten centerben játszanak: Ádám és Kicsi, vagyis Kis Gábor.

Úgyhogy úgy érezem, sokvariációs lehetőséget vet fel, hogy ilyen játékosok vannak, meglátjuk majd, hogy Dénes hogy gondolkodik erről, mit szándékozik tenni.

 

- Moszkvában hogy tájékozódtál az itteni dolgokról, a vlv-t ismered, szoktad nézni?

 

- Szoktam nézni, igen. A Nemzeti Sportot, a vizipolo.hu-t, meg a vlv-t, ahol vízilabdával kapcsolatos hírek vannak, meg hát kint volt műholdas televízióm magyar adásokkal.

 

- Itt most mire számítasz? Lesz egy személyes beszélgetésed a kapitánnyal, volt szó erről?

 

- Én nem hiszem, hogy ez lenne most a feladat, szerintem mindenkinek minél jobban kell játszania, és azt bizonyítani, hogy nem véletlenül van itt.

 

A beszélgetés eredeti videófelvétele

6 régi hozzászólás

Fanni hozzászólása
Fanni4325
2007.11.14. 11:27

Igen ők testvérek

Kritikus Péter hozzászólása
2007.11.08. 09:18

Ez még azért nem jelent semmit, lehet, hogy Dénes csak ?délszláv állóbekk-szimulátoroknak? hívta vissza átmenetileg a Steinmetz Barnát és a Varga Tamást, hogy gyakorolni lehessen az emberelőnyös helyzetek kihasználását.

Jucus hozzászólása
Jucus4282
2007.11.08. 06:25

Azt tudom, hogy Varga Dénes és Dani testvérek. De az igaz, hogy a Varga Tamás, Varga II Zsolt unokatestvérek?

puki hozzászólása
puki4279
2007.11.06. 17:07

igen,Varga Tamás Varga 2Zsolt testvére

Brigi hozzászólása
Brigi4278
2007.11.06. 16:32

Igen, ők testvérek.

: hozzászólása
:4277
2007.11.06. 15:14

Lehet hogy ez buta kérdés lesz... de Varga Tamás, Varga II Zsolt testvére?:)